Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!

ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ


Ένα απίστευτο και συνάμα σοκαριστικό γεγονός εκτυλίχθηκε στον αγώνα της Ντεπορτίβο Κούκουτα με την Ενβιγάδο (1-1) για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κλαουσούρα της Κολομβίας.

Οι φανατικοί οπαδοί της Ντεπορτίβο πήραν μαζί τους στο στάδιο «General Santander» το φέρετρο του Τζακόμ, 17χρονου οπαδού της ομάδας που δολοφονήθηκε το Σάββατο από σπείρα κακοποιών, ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο σε πάρκο της πόλης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, οι επικεφαλής του συνδέσμου «Barra del Indio», στον οποίο άνηκε ο νεαρός οπαδός, μετά το τέλος της κηδείας του 17χρονου, πήραν το φέρετρο μαζί τους στο γήπεδο.
Η αιτιολογία που ισχυρίστηκαν;  Ότι έπρεπε ο δολοφονημένος οπαδός της Ντεπορτίβο να «πάει στο στάδιο για τελευταία φορά».

Με δηλώσεις του ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Αλβάρο Πίκο, έκανε λόγο για «ατυχές περιστατικό» , αποκαλύπτοντας ότι αρκετοί οπαδοί, που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για αυτό το μακάβριο σκηνικό, έχουν ήδη αναγνωριστεί και σύντομα οι υποθέσεις τους θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑ


Τη στιγμή που οι κάτοικοι της Κερατέας εξακολουθούν να στήνουν μπλόκα, η Τζάκρη επανέλαβε ότι το θέμα της χωροθέτησης έχει κριθεί από τα δικαστήρια και πως ο ΧΥΤΥ αφορά τα σκουπίδια στη Νοτιοανατολική Αττική.

Τόνισε δε ότι πως η κυβέρνηση επιθυμεί κλίμα διαλόγου ώστε να βρεθεί μια λύση υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πίσω όπως για παράδειγμα να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από το χώρο.

Η ένταση και τα επεισόδια κλιμακώθηκαν στην περιοχή της Κερατέας, όπου το πεδίο των συμπλοκών έχει μεταφερθεί στην αρχή της πόλης, δίπλα από τα πρώτα σπίτια.

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε απορριμματοφόρα και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των πέντε διμοιριών των ΜΑΤ, που απάντησαν, από την πλευρά τους, με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Την ίδια στιγμή, ελικόπτερο της αστυνομίας υπερίπτατο πάνω από το δεύτερο μπλόκο, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις των αστυνομικών που κάνουν χρήση χημικών.

Δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν τα μπάζα που έριξαν οι κάτοικοι στη λεωφόρο Λαυρίου, ανοίγοντας το δρόμο.

Σημειώνεται πως τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί και μία σύλληψη είναι ο επίσημος απολογισμός.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο BATMAN ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ

Ο ΚΙΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΖΕΙ;


O γιγάντιος μπαμπουίνος πηδά πάνω σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και αρκετά θυμωμένα χτυπάει τη γροθιά του στο παρμπρίζ αλλά και στην οροφή του
Μην τρομάζετε, αφού δεν πρόκειται ούτε για τον Κινγκ Κονγκ αλλά ούτε και για κανένα μεταλλαγμένο πίθηκο, αλλά αυτή η φωτογραφία σου δίνει μία ιδιαίτερη οπτική ψευδαίσθηση.

Η εικόνα λήφθηκε στο πάρκο του Νόουσειλ στο Μερσεϊσάντ και ο μπαμπουίνος σκαρφάλωσε στο παρμπρίζ με απλωμένο το χέρι του.
Ο απόλυτος συγχρονισμός και η γωνιά που λήφθηκε η φωτογραφία κάνει τον μπαμπουίνο να φαίνεται πολλές φορές μεγαλύτερος από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Ο Τσεζ Όουερν που έκανε σαφάρι με τη σύζυγό του Άλισον όταν έβγαλε τη καταπληκτική φωτογραφία, είπε: «Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου όταν είδα την φωτογραφία. Είχα μόνο πρόθεση να τον φωτογραφίσω όταν ανέβηκε στο αυτοκίνητο, αλλά όταν το δει κανείς για πρώτη φορά φαίνεται πραγματικά σαν τον "Κινγκ Κονγκ" που ετοιμάζεται να καταπλακώσει το αυτοκίνητο που είναι μπροστά», τόνισε.

"ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


Παντού υπάρχει Έλληνες αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Έτσι όπως μαρτυρά και η φωτογραφία οι απανταχού Έλληνες του Λονδίνου έσπευσαν στη πορεία να δώσουν το δικό τους στίγμα
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Καθημερινή" , Ο ανδριάντας του ομηρικού Αχιλλέας στο Hyde Park του Λονδίνου εξασφάλισε την “περιποίηση” συμπατριωτών μας αντιεξουσιαστών, που έσπευσαν να υποδηλώσουν την παρουσία τους στη βρετανική πρωτεύουσα, αναπαράγοντας γνωστά συνθήματα μίσους προς τις αστυνομικές αρχές τις χώρας μας.
Η εφημερίδα μάλιστα δημοσιεύει και τη σχετική φωτογραφία  από το άγαλμα του Αχιλλέα  με το made in Greece σύνθημα: “Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι”!

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας σε διαμαρτυρία κατά της χρήσης πυρηνικής ενέργειας, ζήτημα που ήρθε στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά το ατύχημα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας και τη συζήτηση στη Γερμανία και την ΕΕ για το μέλλον των πυρηνικών αντιδραστήρων.

Οι οργανωτές και η Αστυνομία υπολογίζουν ότι σε όλη τη Γερμανία διαδήλωσαν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι. Μόνο στο Βερολίνο κατέβηκαν στο δρόμο 100.000 άνθρωποι, άλλοι 40.000 διαδήλωσαν στο Αμβούργο και 25.000 στο Μόναχο.

Το πλήθος ζήτησε την άμεση απεμπλοκή της Γερμανίας από την πυρηνική ενέργεια από την οποία παράγεται το ένα τέταρτο της συνολικής ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα.

«Δεν αντέχουμε πλέον να σηκώσουμε το βάρος μίας πυρηνικής καταστροφής», υπογράμμισαν οι διαδηλωτές.

Μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα επανήλθε και πάλι η συζήτηση για τους περισσότερους από τους 140 αντιδραστήρες στις χώρες της ΕΕ, πολλοί από τους οποίους είναι 30 ή και περισσοτέρων ετών και βρίσκονται πλέον κοντά στο όριο της ζωής τους.

Η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι κλείνουν προσωρινά επτά από τους 17 αντιδραστήρες της χώρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ορισμένοι δεν θα ανοίξουν ξανά.

Σύμφωνα πάντως με τον υπάρχοντα σχεδιασμό όλα τα πυρηνικά εργοστάσια θα κλείσουν μετά το 2030, αν και με τις τελευταίες εξελίξεις το σχέδιο πάγωσε.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ


Λονδίνο 
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί το Σάββατο στο κέντρο του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες. Οι διαδηλωτές συρρέουν στο Λονδίνο από όλη τη χώρα με πανώ, σφυρίχτρες και μπαλόνια.
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο αρχηγός των Εργατικών Έντι Μίλιμπαντ.
Σύμφωνα με το BBC, οι διοργανωτές εκτιμούν ότι έχουν κινητοποιηθεί 250.000 άτομα σε αυτό που η συνομοσπονδία βρετανικών συνδικάτων αποκαλεί τη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων. Παρόμοιες διαδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί το 2003 κατά του πολέμου στο Ιράκ. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν κάνει εκτιμήσεις για τον αριθμό των διαδηλωτών.
Σύμφωνα με την Μητροπολιτκή Αστυνομία του Λονδίνου, ομάδα διαδηλωτών πέταξε μπογιές και αυτοσχέδια εκρηκτικά με λάμπες κατά κτιρίων, όπου στεγάζονται επιχειρήσεις και κατά αστυνομικών.
Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία άλλη ομάδα, αποτελούμενη από άτομα με μαύρες κουκούλες πέταξε μπογιές σε καταστήματα και τράπεζες στην Όξφορντ Στρητ και στη Νιου Μποντ Στρητ.
Η ομάδα των ατόμων διασπάστηκε από μια μεγαλύτερη ομάδα διαδηλωτών και τα επεισόδια καταγράφονται ως μεμονωμένα.
Η κυβέρνηση συνασπισμού του Ντέιβιντ Κάμερον αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές ύψους 80 εκατ. λιρών στον δημόσιο τομέα, σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο το έλλειμμα της χώρας.
Η συνομοσπονδία των σωματείων εκφράζει φόβους ότι οι περικοπές απειλούν την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας και πιέζει την κυβέρνηση να επιβάλλει φόρους στις τράπεζες και να κλείσει νομικά «παραθυράκια» που επιτρέπουν σε ορισμένες εταιρείες να πληρώνουν μικρότερους φόρους.
Η συνομοσπονδία των βρετανικών σωματείων έχει απευθύνει έκκληση για μια ειρηνική διαδήλωση και έχει καλέσει τους συγκεντρωμένους να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη πορεία. Ωστόσο, στους δρόμους έκαναν εμφάνιση φυλλάδια, που καλούν τους διαδηλωτές να μην ακολουθήσουν την επίσημη διαδρομή και να παραμείνουν στο κέντρο του Λονδίνου μετά το πέρας της διαδήλωσης.

ΑΦΟΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΟΥ "ΑΝΑΨΕ" ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ


Δύο γείτονες στην πολιτεία του Μισσισιπί στις Η.Π.Α. πήραν τα όπλα και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αφορμή την αφόδευση ενός σκύλου.Ο Jerry Blasingame, 60χρονών κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 52χρονο Terry Tehnet ύστερα από λεκτική πρόκληση του τελευταίου κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης για τα περιτώματα ενός σκύλου.
Όλα ξεκίνησαν με τον Terrry Tehnet να βρίσκεται εκτός εαυτού όταν διαπιστώνει ότι ο σκύλος του πρώτου έχει αφοδεύσει στην αυλή του. Αμέσως πηγαίνει στο σπίτι του γείτονά του για να ζητήσει τον λόγο για τα “καμώματα” του σκύλου στην περιουσία του. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, αντί να ζητήσει συγνώμη, του είπε ότι «ήταν το λιγότερο που μπορούσε να σου κάνει, αφού προσπάθησες να τον σκοτώσεις την προηγούμενη εβδομάδα».
Ακούγωντας αυτά τα λόγια ο Terry Tehnet τον προκάλεσε λεκτικά και του είπε να πάρει το όπλο του για να λογαριαστούν. O Jerry Blasingame δέχτηκε την πρόκληση και άρχισαν να ανταλλάσουν πυροβολισμούς.
«Οι γείτονες οφείλουν να σέβονται την κατοικία και την περιουσία του καθενός. Εάν ένας σκύλος αφοδεύσει στην αυλή κάποιου, το καλύτερο που έχει να κάνει ο τελευταίος είναι να καλέσει την Αστυνομία και να μην πάρει το νόμο στα χέρια του».

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ #2

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ 1η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ


Συγκέντρωση έξω από το εκθεσιακό κέντρο ExpoAthens στην Ανθούσα πραγματοποιούν μέχρι και  αυτή την ώρα τα μέλη του κινήματος «Δράση Ενάντια στη Γούνα», διαμαρτυρόμενα για την εντατική κακοποίηση ζώων και την μαζική θανάτωσή τους, με σκοπό την πώληση της γούνας.
Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα εναντίον των επισκεπτών της έκθεσης, αποκαλώντας τους «δολοφόνους». Νωρίτερα στις 10:30 πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στο μετρό της πλατείας Συντάγματος.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του κινήματος:

Η 1η διεθνής έκθεση γούνας στην Αθήνα έρχεται «να εγκαινιάσει μία εποχή» όπου η μαζική δολοφονία και το εμπόριο γουνοπτωμάτων γίνονται αντικείμενο επίδειξης και η εντατική κακοποίηση ζώων αξιώνει (και λαμβάνει) τις χορηγίες του ίδιου του κράτους। Σκοπός του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών που διοργανώνει την έκθεση είναι η επέκταση της ελληνικής γουνοποιίας. Ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η παραγωγή γούνας περιορίζεται ή καταργείται, η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο εμπορίου γούνας στον κόσμο!

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ζώα σκοτώνονται με τον πιο βάναυσο τρόπο, ως οι «πρώτες ύλες» της βιομηχανίας γούνας. Αλεπούδες, κουνέλια, μινκ, κάστορες, ρακούν, λύγκες, τσιντσιλά, σκίουροι, ενυδρίδες,σκύλοι και γάτες θα κακοποιηθούν, θα σφαχτούν και θα γδαρθούν πολλές φορές ζωντανά, για να φτιαχτεί ένα κομμάτι ρουχισμού! Όμοια με άλλες φάρμες ζώων σε εντατικό περιορισμό, οι μέθοδοι παραγωγής που χρησιμοποιούνται στα εκτροφεία γούνας σχεδιάζονται μόνο για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος. Για να ελαχιστοποιήσουν τις δαπάνες, οι γουναράδες στριμώχνουν τα ζώα σε μικρά συρμάτινα κλουβιά, όπου δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα από μερικά βήματα μπρος και πίσω.
Ο βασανιστικός περιορισμός πλασμάτων που αγαπούν το νερό και την κίνηση, οδηγεί τα ζώα συχνά στην τρέλα και τον αυτοακρωτηριασμό -δαγκώνουν το δέρμα, τις ουρές, και τα πόδια τους-και μανιωδώς βηματίζουν κάνοντας κύκλους ασταμάτητα.

H απόγνωση της ζωής σε ένα κλουβί μπορεί να κάνει τα ζώα μέχρι και να κανιβαλίσουν τους συντρόφους τους στα κλουβιά, ως αντίδραση στο βιασμό και την ταπείνωση της φύσης τους. Για να σκοτώσουν τα ζώα χωρίς να καταστρέψουν τη γούνα τους, οι γουναράδες συνήθως τα πνίγουν, τα χτυπούν ή τα σφυροκοπούν μέχρι θανάτου. Τα ζώα σε εκτροφεία γούνας μπορεί να θανατωθούν με αέρια, πρωκτική ηλεκτροπληξία ή με δηλητηριασμό με στρυχνίνη, ασφυκτιώντας με επίπονους και δυνατούς σπασμούς. Τα μικρά ζώα μπορεί να στριμωχτούν σε κιβώτια και να δηλητηριαστούν με την καυτή εξάτμιση ενός φορτηγού, ενώ οι θάλαμοι αποσυμπίεσης, και το σπάσιμο του λαιμού είναι άλλες κοινές μέθοδοι δολοφονίας στα βιομηχανικά εκτροφεία γούνας.

Αυτές οι μέθοδοι δεν είναι πάντα αποτελεσματικές και πολλά ζώα “ξυπνούν” ενώ τα γδέρνουν.
Οι καταναλωτές πρέπει να ξέρουν ότι κάθε γούνινο παλτό, επένδυση, ή κομμάτι φινιρίσματος αντιπροσωπεύει το βασανισμό των ζώων, είτε αυτά είχαν εκτραφεί ή παγιδευτεί, ή ακόμα κι αν ήταν αγέννητα. Αυτή η φρικαλεότητα θα σταματήσει μόνο όταν ο κόσμος αρνηθεί να αγοράσει ή να φορέσει γούνα κι όταν το κράτος σταματήσει να επιδοτεί τους εκτροφείς.

Την ώρα που κυριαρχούν τα οικονομικά προβλήματα, η κοινωνική ανισότητα και η φτώχεια, μια διεθνής έκθεση γουνοπτωμάτων έρχεται μόνο να προκαλέσει με πανάκριβα είδη αιμοσταγούς πολυτελείας, κάνοντας επίδειξη σπατάλης, ενώ τρέφεται από τις κρατικές επιδοτήσεις και τα χρήματα των φορολογουμένων! Οι υποτιθέμενοι οικολόγοι και προστάτες των ειδών γουναράδες, είναι αυτοί που έχουν εξοντώσει τα γουνοφόρα ζώα και αυτοί που βγάζουν τα βρώμικα λεφτά τους από βουνά πτωμάτων.

Αυτό το χυδαίο εμπόριο που τρέφεται από έναν πρόστυχο καταναλωτισμό, εμπνέει την ασέβεια προς τη φύση και τα ζώα και συνηγορεί υπέρ μίας σπάταλης, απάνθρωπης κι ανήθικης κοινωνίας.

Τα ζωντανά, αισθανόμενα πλάσματα δεν ανήκουν σε εκτροφεία και σφαγεία, ανήκουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ομορφιά δεν είναι ούτε η μόδα τους, ούτε τα άψυχα γουνοδέρματα. Ομορφιά είναι τα ζώα να ζουν ελεύθερα στην άγρια φύση.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΓΑΛΑΞΙΩΝ


Το αρχαιότερο σύμπλεγμα γαλαξιών στο σύμπαν, ανακαλύφθηκε από ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι μέτρησαν την απόσταση που το χωρίζει από τον γαλαξία μας.
 
Ο επικεφαλής συντάκτης της έρευνας, Raphael Gobat δήλωσε πως «τα νέα αποτελέσματα από τις παρατηρήσεις μας, υποστηρίζουν τη θεωρία ότι τα «ενήλικα» συμπλέγματα γαλαξιών, υπήρχαν από όταν η ηλικία του σύμπαντος ήταν το ένα τέταρτο της σημερινής».

Τέτοια συμπλέγματα, είναι εξαιρετικά σπάνια, σύμφωνα με την υπάρχουσα θεωρία και οι ερευνητές δηλώνουν τυχεροί που ανακάλυψαν ένα.

Τα συμπλέγματα των γαλαξιών είναι τα μεγαλύτερα «οικοδομήματα» του σύμπαντος και σχηματίζονται από τη βαρύτητα που τα συγκρατεί.
 
Η διεθνής ομάδα αστρονόμων, χρησιμοποίησε εξειδικευμένα όργανα, κυρίως τηλεσκόπια, ώστε να μετρήσει τις αποστάσεις μεταξύ των γαλαξιών.

Τα αποτελέσματα των ερευνών τους κατέδειξαν ότι πρόκειται για ένα σύμπλεγμα το οποίο υπάρχει εδώ και τρία δισεκατομμύρια χρόνια!
 
Ακόμα, διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι γαλαξίες στο σύμπλεγμα, δεν είναι αστέρια που διαμορφώνονται ακόμα, αλλά αποτελούνται από αστέρια που έχουν σχηματιστεί εδώ και ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΣΑΡΚΟΖΙ

Ο ΣΙΛΒΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ 14ΧΡΟΝΟ!


Η δημοσιοποίηση ενός βίντεο από τηλεοπτικό δίκτυο της Βραζιλίας που έδειχνε αστυνομικούς να πυροβολούν ένα 14χρονο αγόρι στη Βραζιλία οδήγησε στη σύλληψή τους.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο στην πόλη Manaus, όπου μία κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τους πέντε ένστολους αστυνομικούς να βιαιοπραγούν κατά του αγοριού, πριν το πυροβολήσουν στο στήθος!

Το αγόρι επιβίωσε, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, και από σήμερα έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, μαζί με την οικογένειά του.

Η οικογένεια του 14χρονου, ο υπεύθυνος που διαχειρίζεται τις κάμερες ασφαλείας, όπως και ο δημοσιογράφος στον οποίο δόθηκε το βίντεο, δίσταζαν να προχωρήσουν στη δημοσίευσή του, φοβούμενοι αντίποινα από τους αστυνομικούς.

Το κατηγορητήριο εις βάρος των αστυνομικών περιλαμβάνει κάνει λόγο ρητά για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο αρμόδιος για την υπόθεση εισαγγελέας, Joao Bosco Sa Valente, δήλωσε «αγανακτισμένος» και «αηδιασμένος» από τις σκληρές εικόνες του βίντεο.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥ

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Ένταση επικράτησε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης. Καθηγητές, που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις σχολείων, συγκρούστηκαν με αστυνομικούς.
Μετά τα επεισόδια η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.
Συγκεκριμένα, ομάδα εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία και την πολιτική του Μνημονίου, είχε προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Συντάγματος, η οποία θα ήταν κλειστή λόγω της μαθητικής παρέλασης.
Eπικράτησε ένταση, όταν οι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν να βγουν στη λεωφόρο Αμαλίας. Κατά τη διάρκεια των μικροεπεισοδίων έγιναν οκτώ προσαγωγές εκπαιδευτικών και λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.
Σε επιφυλακή τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή κατά την στρατιωτική παρέλαση στην περιοχή της πλατεία Συντάγματος θα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. για το φόβο κινήσεων διαμαρτυρίας και επεισοδίων σε βάρος πολιτικών.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στην Κερατέα αλλά και στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης και της τρόικας, πραγματοποίησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται Βρυξελλών.
Η διαμαρτυρία έγινε στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι πολιτικές ομάδες των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων για «τα 2,500 + 1 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα», με ομιλητές τον πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Χανς – Γκερτ Πότερινγκ, την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη, το Γερμανό Φιλελεύθερο ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη και τον υπουργό πολιτισμού Π. Γερουλάνο, ενώ παρούσα ήταν και η Ευρωπαία Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Μέλος της Πρωτοβουλίας ζήτησε μετά τις ομιλίες και πριν την προβολη ταινίας να παρέμβει για τρία λεπτά, ωστόσο η συντονίστρια Χ. Παλιαδέλη αρνήθηκε και ζήτησε την εκκίνηση της ταινίας. Η πρωτοβουλία συνέχισε την παρέμβαση της και άνοιξε πανό, το οποίο έγραφε: «Βάρβαροι της EE και του ΔΝΤ ακούστε το καλά, οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται ξανά» (ΕU – IMF barbarians listen up, Peoples of Europe are rising up).

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΑΛΠΑΚΑΣ


Ο έρωτας είναι όμορφο πράγμα… και αν είσαι αλπακάς τότε δεν νιώθεις ντροπή και τον απολαμβάνεις ενώ σε βλέπουν ζωντανά στην τηλεόραση εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.
Το περιστατικό συνέβη στο  πρωινό ειδησεογραφικό μαγκαζίνο στην Νεοζηλανδική τηλεόραση TVNZ . Την ώρα λοιπόν που η δημοσιογράφος  Σαρλότ Μπέλις  έβγαινε  σε  ζωντανή σύνδεση από το National Alpaca Expo in Christchurch δυο αλπακάς ερωτοτροπούσαν δίνοντας μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
Το περίεργο ζώο μοιάζει με το πρόβατο, μόνο που έχει μακρύτερο τρίχωμα, είναι λευκό ή μαύρο και ο λαιμός του μοιάζει με της καμήλας, γι` αυτό και στα ελληνικά αποδίδεται με τον όρο προβατοκάμηλο. Εκτρέφεται μόνο για το περιζήτητο μαλλί του.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

NEWS ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ RENAULT


Χαμός… για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Renault
Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η Renault παρουσίασε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Ο λόγος για το Twizy, το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω του τα φλας των φωτογράφων αλλά και τα βλέμματα των επισκεπτών, βάζοντας σε σκέψεις τους ανθρώπους της γαλλικής φίρμας.

Όμως, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση από όλα είναι η ζήτηση που έχει το εν λόγω μοντέλο, καθώς έχουν γίνει 5.000 προπαραγγελίες από πελάτες της μάρκας. Το Twizy μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες (μπρος – πίσω) και η αρχική του τιμή θα είναι τα 6.990 ευρώ. Στην τιμή αυτή δεν θα περιλαμβάνονται οι μπαταρίες, τις οποίες ο ιδιοκτήτης θα νοικιάζει,  ωστόσο το κόστος τους δεν θα ξεπερνά τα 50 ευρώ μηνιαίως. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με ανθρώπους της Renault, το κόστος συντήρησης αλλά και χρήσης δεν θα υπερβαίνει αυτό ενός scooter.

Το Twizy θα συναρμολογείται στο Valladolid (Ισπανία) και θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους τους πρώτους μήνες του 2012. Η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή υπολογίζεται στα 20.000 κομμάτια.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΑΠΟ... ΕΚΤΥΠΩΤΗ


Η συνεχώς βελτιούμενη τεχνολογία εκτύπωσης τρισδιάστατων αντικειμένων έκανε ένα ακόμα εντυπωσιακό βήμα εξέλιξης, καθώς Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν το πρώτο στον κόσμο ποδήλατο, που δεν βγήκε από κάποια εργοστασιακή γραμμή παραγωγής, αλλά...
εκτυπώθηκε με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Οι επιστήμονες, της εταιρίας EADS (European Aeronautic Defence and Space) στο Μπρίστολ, σχεδίασαν το ποδήλατο στον κομπιούτερ και στη συνέχεια το έστειλαν σε ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή, που έκανε όλη τη δουλειά "ψεκάζοντας", αντί για μελάνη, αλλεπάλληλα στρώματα σκόνης λιωμένου νάιλον, ώσπου να δημιουργηθεί ένα κανονικό ενιαίο ποδήλατο.

Τα επί μέρους μέρη του ποδηλάτου, όπως οι ταχύτητες, τα πεντάλ και οι ρόδες, που στα συμβατικά ποδήλατα παράγονται σε διαφορετικά εργοστάσια και έπειτα συναρμολογούνται, στη συγκεκριμένη περίπτωση "τυπώθηκαν" κατευθείαν σε ένα ενιαίο τελικό προϊόν. Τα εξαρτήματα αυτά απλώς ενσωματώνονται διαδοχικά μέσω της "εκτύπωσης" στο ποδήλατο.

Η όλη καινοτομική διαδικασία αποκαλείται "μεταποίηση προσθετικών στρωμάτων" και το πρώτο τυπωμένο ποδήλατο πήρε την ονομασία "Airbike", σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ". Το ποδήλατο μπορεί, μάλιστα, να τυπωθεί με βάση τις εξατομικευμένες προδιαγραφές κάθε υποψήφιου αγοραστή και δεν χρειάζεται τη συνηθισμένη συντήρηση.

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής, εκτός από σκόνη νάιλον, μπορεί να δεχτεί ως πρώτη ύλη άλλου είδους πλαστικό, ενισχυμένο με άνθρακα, ή μέταλλο, όπως το τιτάνιο, ο χάλυβας και το αλουμίνιο. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, μετά το σχεδιασμό του προϊόντος με το κατάλληλο πρόγραμμα λογισμικού CAD (Computer-Aided Design), διαχωρίζει το τρισδιάστατο σχέδιο σε πολλά επί μέρους στρώματα δύο διαστάσεων και μια ακτίνα λέιζερ χρησιμοποιείται για να λιώσει τη "μελάνη" (πρώτη ύλη σε μορφή σκόνης) και να της δώσει το επιθυμητό σχήμα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο για κάθε διαδοχικό στρώμα, που προσθέτει, έτσι, και ένα νέο χαρακτηριστικό στο προϊόν.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του εκτυπωτή, η πρωτοποριακή μέθοδος χρησιμοποιεί περίπου το ένα δέκατο των υλικών που θα χρειαζόταν ένα συμβατικό ποδήλατο, κάνοντας έτσι σημαντική εξοικονόμηση πρώτων υλών. Η τεχνολογία, εκτός από ποδήλατα, αναμένεται να αξιοποιηθεί σε διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές, όπως στην αεροδιαστημική, την παραγωγή μηχανών κ.ά.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός Άντι Χόκινς, «οι δυνατότητες της νέας μεθόδου είναι τεράστιες. Είναι μια τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του παιγνιδιού. Η ομορφιά της έγκειται στο ότι πολύπλοκα σχέδια μπορούν να παραχθούν χωρίς πρόσθετο κόστος. Το λέιζερ μπορεί να χαράξει οποιοδήποτε σχήμα επιθυμεί κανείς».

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΖΩΝΗ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ


Σε κατάσταση πολιορκίας παραμένει η Λιβύη, ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά τους πρώτους βομβαρδισμούς από γαλλικά, βρετανικά και αμερικανικά αεροσκάφη στη Βεγγάζη. Λίγο μετά τις 22:00, σύμφωνα με το Reuters, ακούστηκε μία πολύ ισχυρή έκρηξη στην πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με επείγον τηλεγράφημά του, μετέδωσε ότι πυκνός καπνός βγαίνει από το ανάκτορο του Λίβυου ηγέτη, Muammar Gaddafi, ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες, γίνονται εκτετάμενες ρίψεις αντιαεροπορικών πυρών.

Το διοικητικό κτήριο στο σύμπλεγμα κατοικιών του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη, που αποτελούσε κέντρο «διοίκησης και ελέγχου» των κυβερνητικών, καταστράφηκε από τις επιθέσεις των συμμαχικών δυνάμεων, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της συμμαχίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στο πλαίσιο της απόφασης 1973, συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε σε στόχους που αποτελούν άμεση απειλή για τον λιβυκό λαό και που εμποδίζουν την επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού» δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το κτήριο, που βρισκόταν περίπου 50 μέτρα από τη σκηνή όπου ο Καντάφι συνήθιζε να δέχεται τους επίσημους προσκεκλημένους του, καταστράφηκε ολοσχερώς από έναν πύραυλο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του λιβυκού καθεστώτος, Μούσα Ιμπραχίμ, στους ξένους δημοσιογράφους που μεταφέρθηκαν στο σημείο.

ΝΕΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Τρεις φωτογραφίες, με κτηνωδίες Αμερικανών στρατιωτών κατά αμάχων στο Αφγανιστάν έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Στις δύο από τις φωτογραφίες, δύο Αμερικανοί στρατιώτες στέκονται δίπλα στη σορό ενός άμαχου, τον οποίο δολοφόνησε η μονάδα τους, και τραβούν τον νεκρό από τα μαλλιά, σαν τρόπαιο. Η τρίτη φωτογραφία δείχνει τα πτώματα δύο θυμάτων, καθισμένα πλάτη με πλάτη μπροστά από ένα τεθωρακισμένο. Σύμφωνα με το περιοδικό, η φωτογραφία βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των κατηγορουμένων.
Οι στρατιώτες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ωμότητες στο Αφγανιστάν, ενώ το Πεντάγωνο επιχείρησε να εμποδίσει τη δημοσίευση των φωτογραφιών. Ήδη σε βάρος 12 στρατιωτών της συγκεκριμένης μονάδας ασκήθηκαν διώξεις από τη στρατιωτική δικαιοσύνη, ενώ 5 από αυτούς αναμένεται να περάσουν από στρατοδικείο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 5 στρατιώτες φέρονται ότι είχαν οργανώσει τη δολοφονία τριών Αφγανών πολιτών την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του 2010, στη διάρκεια της αποστολή τους στη νότια επαρχία Κανταχάρ, για να διασκεδάσουν! Μάλιστα μερικοί από αυτούς είχαν διαμελίσει τα πτώματα και κρατώντας διάφορα μέλη στα χέρια τους φωτογραφήθηκαν δίπλα στους νεκρούς.
Όπως αναφέρει το Spiegel, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας επιδίωξε με κάθε τρόπο να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, καθώς φοβόταν ότι αυτό θα είχε την ίδια συνέπεια με τη δημοσίευση φωτογραφιών που είχαν ληφθεί από τους Αμερικανούς φρουρούς στη φυλακή του Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ.
"Δημοσιεύουμε μόνο ένα ελάχιστο μέρος, τρεις από σχεδόν 4.000 φωτογραφίες και βίντεο, μόλις αυτό που είναι απαραίτητο για να διηγηθούμε την ιστορία ενός πολέμου που άρχισε με τις καλύτερες προθέσεις, που ήταν η εκδίωξη των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα από το Αφγανιστάν, ο οποίος είχε εγκριθεί από τον ΟΗΕ, αλλά που εδώ πολύ καιρό έγινε ένας άλλος πόλεμος", τονίζει το περιοδικό.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΩΜΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Σε ωμές απειλές καταφεύγει πλέον η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας που εδώ και τρεις μήνες μάχονται όχι μόνο ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην πόλη τους, αλλά ενάντια και σε έναν ακριβό και παρωχημένο τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων.

Μετά το ραντεβού της δημοτικής αρχής με τους αρμόδιους υπουργούς και τα πρώτα «βήματα διαλόγου» που σημειώθηκαν προ μηνός μεταξύ των δύο πλευρών, έρχεται ο υπεύθυνος εκπρόσωπος του Δημοσίου για θέματα απορριμμάτων γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Λιακόπουλος να... προειδοποιήσει ότι σε «περίπτωση απένταξης του έργου (σ.σ.: από την κοινοτική χρηματοδότηση) το συνολικό ποσό επιβάρυνσης του Δημοσίου από τις δολιοφθορές, τη δημοσιονομική διόρθωση, καθώς και κάθε άλλο κόστος που θα προκύψει (αποζημιώσεις εργοληπτών, απαλλοτριώσεις κ.λπ.) θα καταλογιστεί στο Δήμο Λαυρεωτικής και θα παρακρατηθεί από τους ΚΑΠ 2011 και 2012»!

Με άλλα λόγια, ο κ. Η. Λιακόπουλος ενημερώνει τους αντιδρώντες ότι θα κληθούν «να πληρώσουν το μάρμαρο», ακόμη και τις αποζημιώσεις προς τους εργολάβους, σε περίπτωση που χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση για το έργο ύψους 12 εκατ. ευρώ! Την ίδια ώρα οι φορολογούμενοι , σύμφωνα με υπολογισμούς των κατοίκων, έχουν καταβάλει 3 εκατ. ευρώ στα ΜΑΤ που φυλάσσουν τα μηχανήματα των εργολάβων.

Ετσι, ο γενικός γραμματέας αποδίδει ουσιαστικά τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του Ειρηνοδικείου Λαυρίου για «πάγωμα» του έργου στους δημότες Λαυρεωτικής.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, σε αυστηρό ύφος ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία προωθεί άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, προκειμένου οι... αντιδρώντες να πληρώσουν.

Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι η ανακοίνωση βγαίνει «με αφορμή», όπως τονίζεται, την πρόσφατη δολιοφθορά σε δύο από τα τρία μηχανήματα της εργοληπτικής εταιρείας που κατασκευάζει το χώρο. «Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν τα ΜΑΤ ποτέ και επιδιώκουν τη συνέχιση του κλεφτοπολέμου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Λίγες ημέρες πριν, στις 10/3, επιδεικνύοντας μία ακόμη φορά «προσπάθεια για διάλογο» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προκήρυξε διαγωνισμό με τίτλο «μέτρα δημοσιότητας για το έργο ΧΥΤ στην ΟΕΔΑ Ανατολικής Αττικής στη θέση Βραγόνι-Κερατέας» με σκοπό την ανάδειξη εργολήπτη που θα εκδώσει έντυπο πληροφοριακό υλικό το οποίο θα διανεμηθεί στους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα θα έχει την ευθύνη δημιουργίας σχετικού ραδιοφωνικού σποτ. Η αξία του έργου είναι 77.350 ευρώ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ


 Στις Βρυξέλλες συναντώνται οι αντιπροσωπείς των μελών του ΝΑΤΟ για να αποφασίσουν τη στάση της Συμμαχίας στην επιχείρηση κατά της Λιβύης. Κάποιες χώρες εμφανίζονται επιφυλακτικές στο να λάβουν μέρος στις αεροπορικές επιχειρήσεις, αναφέροντας ότι οι δυνάμεις τους εμπλέκονται ήδη σε σημαντικό βαθμό στο Αφγανιστάν.

Οι στρατιωτικοί σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις τελικές τους προτάσεις για σχέδιο δράσης την Κυριακή.

Το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ θα κληθεί έπειτα να αποφασίσει εάν θα συμμετέχει με δυνάμεις του στην επιχείρηση ή, εναλλακτικά, εάν θα συνδράμει τις χώρες που την διεξάγουν με πρακτικά μέσα και παροχή πληροφοριών.

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ


Στην εσχάτη των λύσεων, προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου τους, που ζητούν να εξαιρεθεί από τις συνενώσεις, αποφάσισαν να προχωρήσουν αρκετοί μαθητές του λυκείου Τσαριτσάνης Λάρισας, οι οποίοι κατέβηκαν σε απεργία πείνας.

Σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, που είναι η ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του λυκείου Τσαριτσάνης -το μοναδικό λύκειο στο νομό Λάρισας που καταργείται- θα επιμείνουν σε άρνηση τροφής, από «αγνή αγάπη» για το σχολείο τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το λύκειο στεγάζεται στην ιστορική «Οικονόμειο Σχολή», που είναι ένα από τα πρώτα σχολεία στη Θεσσαλία. Λειτουργεί από το 1670 και σε αυτήν δίδαξαν μεγάλες μορφές του Ελληνισμού, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Κούμας, ο Κων. Οικονόμος εξ Οικονόμων και άλλοι.

Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του λυκείου, όπου και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα.

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ


Πολύς ντόρος έχει γίνει για το γιαούρτωμα στον Πάγκαλο από πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του καλοφαγά Θόδωρου στην περιοχή τους.
Ακούμε συνεχώς, γιατί γιαούρτωσαν τον Πάγκαλο, κι αν είναι το γιαούρτωμα δημοκρατικό μέσο διαμαρτυρίας, κι όλα αυτά τα ακούμε από τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
Εμείς αναρωτιόμαστε γιατί τόση πρεμούρα για ένα μεγαλο-στέλεχος της κυβέρνησης, στεναχωρήθηκαν που απλός κόσμος ξεφτίλισε έναν πολιτικό; Τόσα χρονιά οι πολίτικοι έχουν ξεφτιλίσει τους πολίτες αυτού του τόπου, τους έχουν καβαλήσει και ξεζουμίσει, και τώρα τους πείραξε ένα γιαούρτωμα; Οι χαμηλές συντάξεις, οι χαμηλοί μισθοί, η μείωση επιδομάτων, όλα αυτά γιατί πρέπει ο λαός να τα καταπίνει χωρίς να μιλάει; Πόσο θα ανεχτεί ακόμα ο κόσμος την κατάσταση που των έχουν φόρτωση; Γιατί κύριοι δημοσιογράφοι( όχι όλοι )σκίζετε τα ρούχα σας κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, μήπως είστε κι εσείς υπεύθυνοι που στηρίζετε κάτι μπουμπούκια σαν τον Πάγκαλο; Εσύ πάλι ρε Θοδωρή την κλαίγεσαι, θεωρείς ότι δεν έχεις σχέση για την κατάσταση που έχετε φέρει την χωρά στο χείλος του γκρεμού;

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΠΑΓΚΑΛΟΣ vs ΣΥΡΙΖΑ

ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ

ΔΙΚΕΦΑΛΗ ΧΕΛΩΝΑ


Η εικονιζόμενη χελώνα έχει όντως δύο κεφάλια και πέντε πόδια αλλά ένα πόδι αποτελεί λεπτομέρεια μπροστά στα δύο κεφάλια. Πρέπει επίσης να πούμε πως η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν αποτελεί προϊόν επεξεργασίας με υπολογιστή αλλά είναι φωτογραφία υπαρκτής και ζωντανής χελώνας.
Aκόµη κι ο Δαρβίνος θα δυσκολευόταν πολύ να εξηγήσει την εντυπωσιακή παραµόρφωση αυτής της µικρής αφρικανικής αυλακωτής χελώνας, ηλικίας µόλις επτά εβδοµάδων....

Οι ειδικοί που την παρακολουθούν ονόµασαν Μάγδα το αριστερό κεφάλι και Λένκα το δεξί. Γεννήθηκε στη Σλοβενία και έχει επίσης πέντε πόδια. Τώρα φαίνεται πολύ µικρή, όµως θα µεγαλώσει πολύ, καθώς το είδος της, το οποίο κατοικεί κυρίως στις νότιες παρυφές της Σαχάρας, είναι το τρίτο µεγαλύτερο στον κόσµο µετά τη χελώνα των Γκαλάπαγκος και τη γιγάντια χελώνα των Αλντάµπρα.

Το καβούκι των ενηλίκων έχει µήκος 45 εκατοστά και το βάρος τους κυµαίνεται από 32 ως 45 κιλά, όµως δεν είναι άγνωστα και δείγµατα του είδους µε καβούκι ως και 90 εκατοστά και βάρος 70 κιλά. Ζουν 30 µε 50 χρόνια και η γηραιότερη σε αιχµαλωσία έφτασε τα 54 στον ζωολογικό κήπο της Γκίζας, στην Αίγυπτο.

ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ LAMBORGHINI


Την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Καταναλωτή, διάλεξε ένας Κινέζος βιομήχανος για να κάνει βίδες τη Lamborghini του.
Του κόστισε μια περιουσία, σχεδόν 500.000 λίρες Αγγλίας, όταν την αγόρασε πέρσι τον Οκτώβριο. Πρόκειται για μια Lamborghini Gallardo L140  η οποία αγοράστηκε από έναν Κινέζο βιομήχανο και τελικά κατέληξε να την κάνει "γυαλιά καρφιά".
Το πολυτελέστατο αυτοκίνητο, όπως ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα. Άμεσα πήγε στην αντιπροσωπία για να βρει μια λύση ωστόσο οι υπεύθυνοι δεν διόρθωσαν το πρόβλημα.
Εμφανώς εξοργισμένος εν είδει διαμαρτυρίας αποφάσισε την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Καταναλωτή να προσλάβει μια ομάδα εργαζομένων, να τους δώσει βαριοπούλες και να την σπάσουν έξω από την αντιπροσωπεία της Laborghini.
Το γεγονός προσέλκυσε πολύ κόσμο και σίγουρα ήταν μια δυσφήμηση για την Ιταλική μάρκα αυτοκινήτων αφού η είδηση πήρε μεγάλη διάσταση.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΡΩΣΙΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ... ΔΟΝΗΤΗ


Ένα "ύποπτο" δονούμενο πακέτο ήταν ικανό να κινητοποιήσει την αντιτρομοκρατική και να αποκλείσει ένα ολόκληρο αεροδρόμιο στην Βορειοδυτική Ρωσία. Γκάφα ολκής από τον αρμόδιο υπάλληλο όταν ανακαλύφθηκε ότι ήταν απλά ένας... δονητής (Pic)
Προσοχή, προσοχή φόβος να εκραγεί ο... δονητής! Συναγερμός σήμανε στην αντιτρομοκρατική της Ρωσίας όταν σε  δέμα ταχυδρομείου ακούστηκε ένας περίεργος ήχος.
Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Πετροζαβόντσκ στη Δημοκρατία της Καρελίας  στη Βορειοδυτική Ρωσία όταν ο αρμόδιος υπάλληλος που άκουσε τον περίεργο ήχο κάλεσε άμεσα την αστυνομία η οποία στο φόβο τρομοκρατικής επίθεσης απέκλεισε την περιοχή και ειδική ομάδα πυροτεχνουργών έφτασε στο ταχυδρομείο.
Το ύποπτο πακέτο απομακρύνθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας για να ανοιχτεί. Την ώρα που οι ειδικά εξοπλισμένοι πυροτεχνουργοί άνοιγαν το πακέτο αντί για βόμβα βρήκαν ένα δονητή  που είχε προορισμό κάποια κυρία που είχε την ανάγκη του.

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΡΑΣΟΣ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΘΑ ΣΑΣ ΜΠΕΙ...

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΤΟ;

ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ


Δεκάδες κάτοικοι της Κερατέας έσπευσαν στην ταβέρνα «Τρίγωνο» των Καλυβίων, όπου έτρωγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μαζί με τη σύζυγό του και ολιγομελή παρέα φίλων.

Εξαγριωμένοι κάτοικοι πέταξαν γιαούρτια προς το μέρος του, ενώ πολλοί τον αποδοκίμασαν φωνάζοντας συνθήματα. Με τη συνοδεία διμοιρίας των ΜΑΤ και σε κλίμα έντασης ο κ. Πάγκαλος συνομίλησε με τους κατοίκους και εξέθεσε τις απόψεις του για το θέμα του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Οι συγκεντρωμένοι μάλιστα εξοργίστηκαν ακόμη περισσότερο όταν τους είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από την Κερατέα μετά την απομάκρυνση των κατοίκων.

ΚΑΘΙΣΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ FORMULA 1 ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ


Όσοι ασχολούνται με ηλεκτρονικά παιχνίδια που έχουν να κάνουν με αυτοκίνητα σίγουρα θα γνωρίζουν το αγωνιστικό κάθισμα της Playseats. Πρόκειται για μία ολλανδική εταιρεία που έχει δώσει τη… χαρά σε πολύ κόσμο να ζήσει μοναδικές στιγμές, οδηγώντας ένα super car και μάλιστα από το σαλόνι του σπιτιού τους.
Πλέον, η εν λόγω εταιρεία, σε συνεργασία με τη Red Bull Racing, παρουσίασε ένα μοναδικό και εντυπωσιακό εξομοιωτή καθίσματος μονοθεσίου Formula 1. Το συγκεκριμένο είναι βαμμένο στα χρώματα της αυστριακής ομάδας και σίγουρα οι γνώστες μπορούν να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν, το οποίο συνδυάζεται με κονσόλες όπως PS2, PS3, Xbox, Xbox 360 και Wii.
Το νέο κάθισμα της Playseats θα είναι διαθέσιμο από τον ερχόμενο Μάιο, αλλά σε κάπως... απαγορευτική τιμή, καθώς θα ξεκινά από τα 830 ευρώ…

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΜΟΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ


Μόνο τα λεωφορεία θα κινηθούν την Πέμπτη στην Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Έτσι, χειρόφρενο σηκώνουν για όλη την ημέρα μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τρόλεϊ και τραμ.

Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς καταγγέλλουν την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, τη μείωση και ακύρωση δρομολογίων, ενώ υποστηρίζουν ότι ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στα μέσα μεταφοράς.

Η απεργία της Πέμπτης αντικαθιστά εκείνη της 11ης Μαρτίου που είχε αναβληθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΙΑΣ


Τι προβλέπει το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Οδηγίες προς τους πολίτες έχει ετοιμάσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το ενδεχόμενο διαρροής ραδιενέργειας

Αθήνα 

Οδηγίες προφύλαξης από τη ραδιενέργεια που εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα μετά από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Νταϊτσί στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής, σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων.

Ανάλογο σχέδιο για περίπτωση διαρροής ραδιενεργού υλικού έχει καταρτίσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Το σχέδιο αυτό προβλέπει συγκεκριμένες συστάσεις προς το κοινό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση εκτεταμένης ραδιορρύπανσης οι πολίτες θα πρέπει:

1) Να μην πλησιάζουν την σκηνή του συμβάντος.

2) Άτομα που ενεπλάκησαν στο συμβάν και εγκατέλειψαν την περιοχή χωρίς να ενημερώσουν τις ομάδες άμεσης παρέμβασης, μπορεί να έχουν ραδιορρυπανθεί. Συνιστάται η επιστροφή τους στο σπίτι, η αφαίρεση των ρούχων και η τοποθέτησή τους σε πλαστικές σακούλες, καθώς και η πλύση του σώματος με άφθονο νερό και σαπούνι. Τα μέτρα αυτά, η ραδιορρύπανση ελαχιστοποιείται. Απαιτείται η άμεση ενημέρωση του κοντινότερου αστυνομικού τμήματος.

3) Δεν συνιστάται η εφαρμογή οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής, ειδικότερα η λήψη σταθερού ιωδίου, χωρίς προηγούμενη σύσταση των αρμοδίων αρχών, δεδομένου ότι πιθανότατα όχι μόνο δεν συμβάλλει στην προστασία από την ραδιενέργεια, αλλά αντίθετα μπορεί να αποβεί βλαπτική για την υγεία.

Σε περίπτωση που οι πολίτες βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία του συμβάντος θα πρέπει να γνωρίζουν:

α) Η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και κλειστές πόρτες μειώνει την έκθεση σε ακτινοβολία.

β) Τα κλιματιστικά και τα μηχανήματα εξαερισμού που εισάγουν στο κτίριο πιθανόν ραδιορρυπασμένο αέρα από τον εξωτερικό χώρο πρέπει να τίθενται εκτός λειτουργίας.

γ) Η παραμονή (ιδιαίτερα των παιδιών) σε ανοιχτούς χώρους πρέπει να αποφεύγεται και να αναζητείται άμεσα προστασία στους εσωτερικούς χώρους των κοντινότερων κτιρίων.

δ) Κατά την παραμονή σε ανοιχτό χώρο πρέπει να καλύπτεται η μύτη και το στόμα για να αποφεύγεται η πρόσθετη εσωτερική ρύπανση από εισπνοή σκόνης.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ Ο ΜΑ...

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ


Μια ομάδα επιστημόνων πιστεύουν πως βρήκαν την Ατλαντίδα. Από όλα τα μέρη που ψάχνουν, είναι στην Ισπανία. Η πόλη είχε θαφτεί από ένα φονικό τσουνάμι, υποστηρίζουν.
Η ομάδα έλυσε το παλιό μυστήριο, με την χρήση δορυφορικών φωτογραφιών μιας υποβρύχιας πόλης βόρεια του Καντίζ στην Ισπανία. Εκεί θαμμένο  σε μια ελώδη περιοχή με το όνομα Dona Ana Park πιστεύουν πως βρήκαν to αρχαίο βασίλειο της Ατλαντίδας.
Η ομάδα αποτελούμενη από αρχαιολόγους και γεωλόγους  το 2009 και το 2010 χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό ραντάρ εδάφους μεγάλου βάθους, ψηφιακής χαρτογράφησης και υποβρύχιας τεχνολογίας για να εξερευνήσουν το χώρο.
Η ανακάλυψη στην κεντρική Ισπανία μια σειράς παράξενων μνημειωδών πόλεων που κατασκευάστηκαν από πρόσφυγες της Ατλαντίδας μετά την καταστροφή από το τσουνάμι , έδωσε στους ερευνητές πρόσθετες αποδείξεις και σιγουριά.
Οι κάτοικοι της Ατλαντίδας που δεν σκοτώθηκαν από το τσουνάμι μετοίκησαν και κατασκεύασαν νέες πόλεις.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

OI ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΗΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ


Περίπου 300 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλές προσωπικότητες της Αριστεράς και των Οικολόγων, συγκεντρώθηκαν απόψε στο Παρίσι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δικτύου “Έξοδος από τα Πυρηνικά”... για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Ιαπωνία που χτυπήθηκε από σεισμό και τσουνάμι και απειλείται με σοβαρό πυρηνικό δυστύχημα.

Οι διαδηλωτές άναψαν κεριά και άπλωσαν ένα τεράστιο πανό στο οποίο είχαν γράψει τη φράση: "Τα πυρηνικά σκοτώνουν το μέλλον".

Πολλοί κρατούσαν σημαίες με το σύμβολο της πυρηνικής ενέργειας και άλλοι έφεραν καρφίτσες με τις φράσεις: "Να βγούμε από την εποχή των πυρηνικών" και "Μοιραστείτε τους πόρους για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη".

"Παλαιότερα μας είπαν ότι το Τσερνόμπιλ έγινε λόγω ανθρώπινου λάθους σε μια κομμουνιστική χώρα με προσωπικό όχι επαρκώς εκπαιδευμένο, αλλά τώρα κάτι ανάλογο έγινε στην Ιαπωνία, σε μια χώρα με αντισεισμικά συστήματα, μαθημένη σε καταστροφές, πολύ καλά οργανωμένη, με προσωπικό άριστα εκπαιδευμένο", σχολίασε η Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Έβα Ζολί.

Για τον Οικολόγο βουλευτή Ιβ Κοσέ, το "σοβαρότατο" ατύχημα της Ιαπωνίας "θα δώσει το θανάσιμο χτύπημα στην ιαπωνική πυρηνική βιομηχανία και στην πυρηνική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο"

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στην περιοχή όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκοσίμα 1 (240χλμ από το Τόκιο), μετά την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε σε κτίριο των εγκαταστάσεων, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για τον ίδιο τον αντιδραστήρα.
Τμήμα του κτιρίου όπου βρισκόταν ο αντιδραστήρας (ηλικίας 40 ετών) κατέρρευσε. Η ραδιενέργεια που εκλύθηκε σε μία ώρα από τον ιαπωνικό πυρηνικό αντιδραστήρα Φουκοσίμα  αντιστοιχεί στο ανώτατο ετήσια αποδεκτό όριο, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.
Πάντως τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τους σταθμούς μειώθηκαν στη συνέχεια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo, επικαλούμενο την ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας.
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης «σούπερ πυροσβέστες» βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Φουκοσίμα, για να αντιμετωπίσουν την έκτακτη αυτή περίσταση.
Αργότερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι το «κέλυφος» του αντιδραστήρα του Φουκοσίμα 1 δεν έχει υποστεί ζημιές και ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν μειωθεί.
Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να δίνουν προσοχή στις ανακοινώσεις των Αρχών.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Καν χαρακτήρισε το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη χώρα «εθνική καταστροφή χωρίς προηγούμενο».
Νωρίτερα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ είχε καλέσει τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους και να ασφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 20 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη».Η Διεθνής Επιτροπή Aτομικής Ενέργειας ζήτησε επειγόντως ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιαπωνία.

X-GIRLS ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ MILO MANARA


«Γεννημένοι με μια γενετική ανωμαλία που τους προίκισε με απίστευτες δυνάμεις και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και με ιδιαίτερα σωματικά χαρακτηριστικά, οι X-Men είναι όλοι "μεταλλαγμένοι"». Με αυτά τα λόγια ξεκινά η παρουσίαση των βασικών χαρακτήρων ενός άλμπουμ που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από την Jemma Press.
Ο πρόλογος, εντούτοις, δεν ανταποκρίνεται στα όσα ακολουθούν... Από την ιστορία απουσιάζουν εντελώς οι διάσημοι «men» της Marvel, και πρωταγωνιστούν ισάξιες... women! Δεν πρόκειται για λογοπαίγνιο, αλλά για μια από τις πολλές εκπλήξεις που περιμένουν τους αναγνώστες σε αυτή την πρωτότυπη έκδοση της Marvel Comics.

Έκπληξη Νο 1: αφήνοντας στην άκρη τους άνδρες της ομάδας, η γυναικοπαρέα των μεταλλαγμένων αναλαμβάνει (κατ' αποκλειστικότητα!) δράση. Έκπληξη Νο 2: η δράση αυτή έχει αφετηρία σε ένα ελληνικό νησί του Αιγαίου. Το νησί της «Κυρίνου» (σύμφωνα με το κόμικς), που είναι στην πραγματικότητα η Σαντορίνη (όπως δείχνουν οι εικόνες). Εκπληξη Νο 3: ο παλαίμαχος σεναριογράφος των X-MEN, Chris Claremont («The Dark Phoenix Saga», «Uncanny X-Μen» κ.ά.) ένωσε τις δυνάμεις του με τον Ιταλό μαέστρο Milo Manara, σε μια σπάνια αμερικανοευρωπαϊκή συνεργασία.

Το αποτέλεσμα έχει τίτλο «Τα κορίτσια το έσκασαν» και πρωταγωνιστούν πέντε διάσημα Χ-girls. Είναι η Ρέι με τις τηλεπαθητικές και τηλεκινητικές δυνάμεις. Η Μπετς που βρίσκεται στο σώμα μιας ασιάτισας νίντζα. Η Εμα με δέρμα σκληρό σαν διαμάντι. Η Ρογκ που έχει την ικανότητα να «απορροφά» τις αναμνήσεις, την προσωπικότητα, ακόμα και τις δυνάμεις των ατόμων με τα οποία έρχεται σε σωματική επαφή. Η Κάθριν που μπορεί να γίνεται αιθέρια και να διαπερνά την ύλη. Και η Ορόρο από την Αφρική, που διαφεντεύει τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα. Όλες ακαταμάχητες, χάρη στο συναρπαστικό στόρι που έγραψε ο Claremont, και... ποθητές χάρη στο «μαγικό» πενάκι του Manara!