Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

ΧΟΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΑΚΗ

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ


Η Αίγυπτος θα ανοίξει εκ νέου και σε μόνιμη βάση τα σύνορά της με τη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να χαλαρώσει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ σε αυτό το παλαιστινιακό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Nabil Al Arabi, σε δηλώσεις του στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

«Η Αίγυπτος θα λάβει σημαντικά μέτρα, για να βοηθήσει στη χαλάρωση του αποκλεισμού τις προσεχείς ημέρες» δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί πλέον ο μεθοριακός σταθμός στη Ράφα να μένει αποκλεισμένος.

Ο Arabi χαρακτήρισε «απρεπή» την απόφαση να κλείσει το συνοριακό πέρασμα, το μόνο σημείο εισόδου στη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.

Η Αίγυπτος μέχρι σήμερα άνοιγε μόνο κατ’ εξαίρεση τον μεθοριακό σταθμό της Ράφα για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν επέτρεψε τη διέλευση περιορισμένου αριθμού Παλαιστινίων, δίνοντας προτεραιότητα στους ασθενείς, τους σπουδαστές και όσους είχαν ξένη υπηκοότητα.

Οι αιγυπτιακές Αρχές είχαν κλείσει τον μεθοριακό σταθμό στις 30 Ιανουαρίου, μετά τις ταραχές στη χώρα.

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΠΕΙ Η ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ ΠΑΡΑ...

ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 73,9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ


Ο πληθυσμός της Κίνας αυξήθηκε στο 1,34 δισεκατομμύρια κατοίκους το 2010 , μέσα σε μια δεκαετία, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της απογραφής σχεδόν το 13,3% του πληθυσμού απαρτίζεται από ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Κίνας ζει πλέον σε πόλεις.
Η αύξηση του πληθυσμού αγγίζει το 5,9%, σε σχέση με τον αριθμό που είχε καταγράψει η τελευταία απογραφή το 2000 και ήταν 1 δισεκατομμύριο 265 εκατομμύρια κάτοικοι.
Ωστόσο είναι χαμηλότερη από την πρόβλεψη που έλεγε ότι ο αριθμός θα υπερέβαινε το 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους.
Όπως προκύπτει από την απογραφή,  η Κίνα, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη μετά από τις ΗΠΑ, αστικοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, αφού περίπου το 49,7% του πληθυσμού κατοικεί στα αστικά κέντρα.
Το 2000 το ανάλογο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 36,09%.
Το 49,7% όλων των Κινέζων ζει πλέον σε αστικά κέντρα.
Το αντίστοιχο ποσοστό πριν από 10 χρόνια έφτανε το 36%.
Η πολιτική του ενός παιδιού ανά οικογένεια, στα αστικά κέντρα που προσπαθεί να επιβάλλει η κινεζική κυβέρνηση μέσω του ελέγχου των γεννήσεων, μείωσε το ετήσιο ποσοστό αύξησης του πληθυσμού κάτω από το 1%, ενώ αναμένεται να περάσει σε αρνητικό πρόσημο τις ερχόμενες δεκαετίες.
Ωστόσο τα μέσα ενημέρωσης της Κίνας αφήνουν να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση ίσως να γίνει πιο ελαστική στον έλεγχο γεννήσεων και να επιτρέψει, υπό προϋποθέσεις, σε οικογένειες να κάνουν και δεύτερο παιδί.
Έως και σήμερα η κυβέρνηση επιτρέπει στις αγροτικές οικογένειες να έχουν 2 παιδιά και σε όσες ζουν σε αστικά κέντρα 1 παιδί.
Το μέσο νοικοκυριό απαρτίζεται από 3,1 ανθρώπους, ποσοστό μικρότερο συγκριτικά με αυτό της περασμένης δεκαετίας το οποίο ήταν 3,44 άτομα ανά οικογένεια.
Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο περιορισμός των μελών των οικογενειών μπορεί να απειλήσει το οικονομικό μέλλον της Κίνας καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που θα πρέπει να φροντίσουν αλλά και να πληρώσουν για τους ηλικιωμένους , αλλά και αυτών που θα χρειαστεί να εργασθούν σε εργοστάσια θα μειωθεί.
Σημειώνεται ότι όταν η Κίνα έκανε την πρώτη της απογραφή το 1953 ο πληθυσμός της ανέρχονταν στα 594 εκατομμύρια κατοίκους.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ


Την Κυριακή 1η Μαΐου, στις 12:00, η οικογένεια και οι συναγωνιστές του Αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη θα τελέσουν στο Α΄ Νεκροταφείο μνημόσυνο, επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 35 χρόνων από τον θάνατό του.

Σύμβολο της αντιδικτατορικής αντίστασης, ο Αλέκος Παναγούλης έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 38 ετών, την Πρωτομαγιά του 1976.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟΣ

ΜΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ

ΠΑΓΩΤΟ ΑΠΟ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ


Οι ασθενείς που κάνουν χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους στις ΗΠΑ, θα μπορούν πλέον και να την… τρώνε αντί να την καπνίζουν.
Ένας αμερικανός επιχειρηματίας λανσάρισε ένα νέο παγωτό που εμπεριέχει μαριχουάνα και ήδη κυκλοφορεί σε τρεις γεύσεις. Το παγωτό κοστίζει 15 δολάρια, απευθύνεται μόνο σε ενήλικες και μέχρι στιγμής δεν έχει νομιμοποιηθεί για προσωπική χρήση.
Το φυτό καλλιεργείται μόνο για ιατρική χρήση και η πολιτεία της Καλιφόρνια εισπράττει τουλάχιστον 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο από την φορολόγησή της καλλιέργειας του.
Να σημειωθεί ότι ένα μέρος των Καλιφορνέζων είναι υπέρ της νομιμοποίησης του παγωτού μαριχουάνας και όπως όλα δείχνουν οι κυβερνώντες δεν αποκλείεται τελικά να πειστούν, καθότι είναι και μια κερδοφόρος επιχείρηση...

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΟΝΙΑ


Μετά από πέντε χρόνια διαφωνιών, Φατάχ και Χαμάς βάζουν στην άκρη της διαφορές τους. Ο ρόλος της Αιγύπτου, οι μυστικές διαπραγματεύσεις και οι εκλογές που έρχονται

Φως στο τούνελ της διχόνοιας και του αλληλοσπαραγμού στην Παλαιστίνη, φάνηκε την Τετάρτη, με μια συμφωνία που εξέπληξε πολιτικούς και αναλυτές.

Μετά από δύο χρόνια άκαρπων διαπραγματεύσεων, η ισλαμική Χαμάς και η Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς υπέγραψαν αιφνιδιαστικά μια συμφωνία συμφιλίωσης με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

"Οι δύο πλευρές υπέγραψαν τα αρχικά στοιχεία της συμφωνίας. Όλες οι διαφορές τους έχουν ξεπεραστεί", είπε ο Τάχερ Αλ-Νόνο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Κάιρο θα προσκαλέσει σύντομα και τις δύο πλευρές στην επίσημη τελετή υπογραφής της συμφωνίας. Έχουν επίσης επιλυθεί προβλήματα που αφορούσαν θέματα όπως τα σύνορα και η ασφάλεια.

Η συμφωνία θέτει το χρονικό πλαίσιο για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και για την προκήρυξη βουλευτικών και προεδρικών εκλογών.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Χαμάς που μετείχε στις μυστικές διαβουλεύσεις ήταν το μέλος του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης, Μούσα Άμπου Μαρζούκα.

Από την πλευρά της Φάταχ, επικεφαλής ήταν ο Άζαμ αλ-Άχμαντ, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος. Το ρόλο του μεσολαβητή είχε αναλάβει ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου, Μουράντ Μουάφι.

Ο Άλ-Άχμαντ επιβεβαίωσε ότι τα δύο κόμματα συμφώνησαν να συγκροτηθεί "κυβέρνηση ανεξαρτήτων" η οποία "θα πρέπει να προετοιμάσει τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές μέσα σε ένα χρόνο".

Οι σχέσεις μεταξύ Χαμάς και Φάταχ επιδεινώθηκαν αφότου η Χαμάς κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές το 2006 και τον αμέσως επόμενο χρόνο έθεσε υπό τον έλεγχό της τη Λωρίδα της Γάζας, περιορίζοντας τη Φάταχ στη Δυτική Όχθη.

Ενοχλήθηκε το Ισραήλ

Η συμφωνία της Φατάχ με τη Χαμάς όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε ότι ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα πρέπει να επιλέξει: "μεταξύ της ειρήνης με το Ισραήλ ή της ειρήνης με την Χαμάς",

"Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της ειρήνης με το Ισραήλ ή της ειρήνης με την Χαμάς. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη και με τις δύο πλευρές γιατί η Χαμάς έχει σκοπό της την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ και αυτό το έχει πει ευθέως πολλές φορές εξαπολύοντας οβίδες κατά των πόλεών μας , κατά των πολιτών μας", δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει την αντίθεσή του στη συμφιλίωση των δύο αντίπαλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ


Οι εραστές των γραφομηχανών θα συγκινηθούν και πολλοί από τους αγαπημένους μας συγγραφείς αν ζούσαν θα αφιέρωναν σελίδες για την αγαπημένη που γίνεται σιγά σιγά μέρος της ιστορίας.
Πρόκειται για μια εφεύρεση που άλλαξε τον τρόπο που δουλεύουμε και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι σε γραφεία και επιχειρήσεις για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα.
Η επέλαση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι νέες τεχνολογίες, έμελλε να φέρουν το τέλος των γραφομηχανών.
Η Godrej and Boyce, η τελευταία εταιρεία στον πλανήτη που παράγει γραφομηχανές, σταμάτησε την παραγωγική της μονάδα στη Βομβάη, ανακοινώνοντας πως πλέον υπάρχουν στην αποθήκη ελάχιστα κομμάτια.
Αν και στο δυτικό κόσμο, χρησιμοποιούνταν εδώ και πολλά χρόνια, στην Ινδία άργησε η εξάπλωσή τους, κάτι που εξηγεί το γιατί η μονάδα παραγωγής δεν είχε κλείσει μέχρι σήμερα. Ωστόσο, τα τελευταία δέκα χρόνια έχει μειωθεί κατακόρυφα η ζήτηση.
 
Ο διευθυντής της εταιρείας Μίλιντ Ντακλ, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ τόνισε ότι πλέον οι παραγγελίες είναι πολύ λίγες. "Από το 2000 μέχρι σήμερα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν κυριαρχήσει. Όλοι οι ανταγωνιστές μας σταμάτησαν την παραγωγή" δήλωσε.
"Μέχρι το 2009 παρήγε 10.000 με 12.000 γραφομηχανές το χρόνο, αλλά πλέον ίσως στις αποθήκες βρίσκονται τα τελευταία κομμάτια" πρόσθεσε ο Ντάκλ.
Πλέον οι σταθεροί πελάτες είναι γραφεία υπουργείων και δικαστηρίων, ενώ όπως σημειώνει ο διευθυντής έχουν μείνει 200 γραφομηχανές, που στην πλειοψηφία τους απευθύνονται σε πολίτες που μιλάνε αραβικά.
Η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή τη δεκαετία του 50', όταν ο τότε πρωθυπουργός Τζαβαρχαλάλ Νεχρού, περιέγραψε την γραφομηχανή ως σύμβολο της ανεξαρτησίας και της βιομηχανοποίησης της Ινδίας.
Από τότε μέχρι και τη δεκαετία του 90' το εργοστάσιο πουλούσε 50.000 κομμάτια το χρόνο, όταν πέρυσι πούλησε μόλις 800.
Η πρώτη γραφομηχανή βγήκε στην παραγωγή στις ΗΠΑ το 1867 και στις αρχές του 20ου αιώνα, έγιναν οι μετατροπές που της έδωσαν τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

ΒΡΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΑΚΗ

ΝΕΑ ΕΞΑΡΞΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ


Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ειδικά συνεργεία στο πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiichi, στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου. Τα συστήματα ψύξης των πυρηνικών αντιδραστήρων υπολειτουργούν, ενώ έντονες είναι οι ανησυχίες των διοικούντων την Tepco, καθώς σε μετρήσεις που έγιναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο
εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας σε συντρίμμια δίπλα στον αντιδραστήρα Νο3.

Παράλληλα, προβληματισμός υπάρχει με τον χώρο αποθήκευσης των εξασθενημένων «χρησιμοποιημένων ράβδων» (spent fuel pool) του αντιδραστήρα Νο4, αφού διαπιστώνεται ότι οι συνεχείς ρίψεις νερού έχουν επιβαρύνει τα τοιχώματα που συγκρατούν τη δεξαμενή, με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάρρευσή της, εφόσον συνεχιστεί η ίδια πρακτική. Επιπλέον, προτάθηκε η χρήση μετατροπέα θερμότητας (heat exchanger) μέσα στον πυρηνικό αντιδραστήρα Νο1, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία ψύξης της δεξαμενής που περιέχει τις «ράβδους ελέγχου» (containment vessel), σχέδιο όμως που παραμένει στα χαρτιά, λόγω των υψηλών ποσοστών ραδιενέργειας.

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙ ΧΟΡΗΓΩΝ

Πιστά στους ιδιοκτήτες των χρυσών κλουβιών τους, τα καθεστωτικά παπαγαλάκια προσπαθούν να μας δαγκώσουν με το δηλητηριώδες ράμφος τους!! Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας γαργαλάνε!!
Ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης στο διαβόητο άρθρο του στην Καθημερινή, ως καθαρόαιμο λαγωνικό πιστό στα αφεντικά του πάσχισε αλλά εν τέλει κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τις υπόγειες δαιδαλώδεις διαδρομές χρηματοδότησης και εξάρτησης του κινήματος «Δεν πληρώνω».
Το ερώτημα που έθεσε ήταν το εξής: «Πόσο αυθόρμητες είναι οι καταλήψεις «δεν πληρώνω» αφού έχουν και μηχανισμούς χορηγίας και μισθώνουν (έστω με λεφτά άλλων) τις υπηρεσίες επιχειρήσεων να μοιράζουν φυλλάδια;».

Τίθεται όμως αβίαστα το ακόμη πιο φλέγον ερώτημα: Πόσο αυθόρμητος και αξιόπιστος είναι ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης της Αλαφουζιώτικης Καθημερινής όταν αποτελώντας αναπόσπαστο γρανάζι του μηχανισμού κατευθυνόμενης μιντιακής προπαγάνδας τιμά το μισθό του προβαίνοντας σε πρόχειρες μηχανορραφίες περί χορηγιών του Επιμελητηρίου Πιερίας προς το κίνημα «Δεν πληρώνω»;;

(*Μην ξεχνάμε ότι το Αλαφουζιώτικο επίσης ΣΚΑΪ δίνει ψωμί και στον αυθόρμητο κ. Πορτοσάλτε (ή Πρωτοψάλτε κατʼάλλους) ο οποίος επί τακτικής βάσης τιμά το κίνημά μας με τα σχόλια του σε άπταιστα παπα-γαλλικά.)

Βεβαίως ο περί ου ο λόγος κ.Μανδραβέλης ξέρει πολύ καλά ότι το κίνημα μας (του οποίου βάζουν φωτογραφίες απο κινητοποιήσεις - με τις κίτρινες σημαίες και τα ψαράκια) ουδέποτε είχε επιτροπή αγώνα στην Πιερία . Πολλώ δε μάλλον καμμία σχέση δεν είχε με το επιμελητήριο της Πιερίας ή οποιοδήποτε άλλο σε όλη την επικράτεια.

Μετά από τον «αυθόρμητο» κ. Μανδραβέλη, σειρά πήρε ο «ανεξάρτητος» δημοσιογράφος κ. Χρίστος Τελίδης, αρθρογράφος της εφημερίδας του εθνικού μας μεγαλοεργολάβου και προσωπικού του ευεργέτη (Έθνος). Στο άρθρο του κάνει λόγο για ανίερες γαλαζοκόκκινες συμμαχίες και παράνομες χρηματοδοτικές διαδρομές τρίτου τύπου.

Ρόλο κερασακίου στην φιλοκαθεστωτική τούρτα ανέλαβε ο βρετανικός Observer ο οποίος καθʼόσον παρατηρητικός, διέγνωσε ότι η Ελλάδα πάσχει από οξεία ακυβερνησία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το γεγονός αυτό γίνεται εμφανές από την αδυναμία της κρατικής καταστολής να επαναφέρει στην τάξη τους πολίτες που εκφράζονται μέσω πράξεων πολιτικής ανυπακοής και συμμετέχουν στα κινήματα του «Δεν πληρώνω» και της Κερατέας.

Γνωρίζουμε καλά ότι τα αστικά-καθεστωτικά ΜΜΕ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του μηχανισμού αναπαραγωγής των εξουσιαστικών δομών του αστικού κράτους.
Προάγουν το σύστημα αξιών της ταξικής εκμετάλλευσης πασπαλίζοντάς το με την πούδρα της αστικής δημοκρατίας και νομιμότητας.
Προσπαθούν να υπονομεύσουν στη συνείδηση του μέσου εκμεταλλευόμενου κάθε φωνή ανυπακοής και αντίστασης που προέρχεται από κάποιον ίσως λίγο πιο πρωτοπόρο εκμεταλλευόμενο.
Στην στρατηγική αυτή εντάσσεται και το τελευταίο κύμα προσπάθειας αμφισβήτησης της ανεξαρτησίας του κινήματος «Δεν πληρώνω», μέσω δημοσιευμάτων και σχολίων φιλοκαθεστωτικών δημοσιογράφων, υπερασπιστών της αστικής ψευτονομιμότητας.
Δεν είναι τυχαίες οι προσπάθειες που γίνονται να κατασκευαστούν επίπλαστες εξαρτήσεις του κινήματος μας από κομματικούς μηχανισμούς, προϋπολογισμούς επιμελητηρίων και πορτοφόλια «ευεργετών».
Αυτή είναι μια φτηνή και πρόχειρη προσπάθεια μεταστροφής της κοινής γνώμης ενάντια στο κίνημά μας.
Μέσω αυτής της προσπάθειας επιχειρείται να αμφισβητηθούν κάποια από τα συστατικά στοιχεία από τα οποία δομήθηκε το κίνημά μας όπως η ακεραιότητα και το ήθος του (όχι με την αστική αλλά με την ουσιαστική έννοια) αλλά και η πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία του.

Οι προσπάθειές τους όμως πέφτουν στο κενό.. Όσο και να προσπαθούν δε θα πείσουν κανέναν ότι τα τρώμε μαζί ή ότι τα παίρνουμε μαζί κάτω απʼ το τραπέζi!!

Η δύναμη του κινήματός μας είναι ότι στηρίζεται μόνο στα μέλη του και σε κανέναν άλλον!!

Ας καταλάβουν οι μεγαλοεργολάβοι-μεγαλοκαναλάρχες-μεγαλοεκδότες μαζί με τις πολιτικές τους υπηρέτριες και τα υφιστάμενα παπαγαλάκια τους ότι θα τους "πετάξουμε" ομαδικώς στον Καιάδα της ιστορίας και μάλιστα χωρίς αλεξίπτωτο!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" www.oxidiodia.gr

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ "ΑΝΤΡΕΣ" ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


"Άντρες" του Λιμενικού Πειραιά βασάνισαν άγρια 20χρονη κρατούμενη η οποία συνελήφθη να έχει στην κατοχή της ποσότητα ινδικής κάνναβης

Στην κατάθεσή της, που έδωσε στην δημοσιότητα η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, η συλληφθείσα καταγγέλλει ότι άνδρες του Λιμενικού την βασάνισαν μετά τη σύλληψή της, στις 13 Απριλίου.
«...Στο Λιμενικό το δήλωσα από την αρχή, αλλά άρχισαν να με χαστουκίζουν. Με ρωτούσαν στα ελληνικά αλλά εγώ δεν καταλάβαινα. Τους είπα στα αγγλικά ότι δεν καταλαβαίνω καλά τα ελληνικά. Βρήκαν πάνω μου ένα βιβλιαράκι με εκφράσεις ελληνικών από τα ρουμανικά. Εκεί ήταν σημειωμένο το “δεν καταλαβαίνω ελληνικά” και συνέχισαν να με χτυπούν χειρότερα (...) Στο Λιμενικό με χτύπησαν άσχημα ιδίως στα χέρια. Τις χειροπέδες μου τις γύρισαν με τα χέρια πίσω και μου έβαλαν σακούλες στο πρόσωπο. Αυτό επαναλήφθηκε δύο φορές με τη σακούλα στο στόμα. Μετά ένας από αυτούς με πήγε σε ένα δωμάτιο, μόνον εγώ και αυτός και άρχισε να με ψαχουλεύει, να με πειράζει στο στήθος και λοιπά. Μετά άρχισε να με δέρνει. Ήρθαν και οι άλλοι μετά. Με ρωτούσαν συνεχώς: “θέλεις πίπα;” “σου αρέσει η πίπα;” Στο πίσω μέρος του ποδιού μου έχω ένα μεγάλο σημάδι. Δεν ξέρω με τι με λαβώσανε. Έχασα τις αισθήσεις μου τρεις φορές. Ένας με κλώτσησε στον πισινό και γενικά δεν ήξερα τι μου γινόταν...»

Η κοπέλα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, καταγγέλλει την απάνθρωπη συμπεριφορά των αντρών του Λιμενικού, τα στοιχεία των οποίων εύκολα μπορούν να προκύψουν από την ώρα σύλληψης και παραμονής της νεαρής στο ανακριτικό λιμενικό γραφείο. Καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης να πάρει άμεσα θέση, ελπίζοντας ότι η υπόθεση δεν θα μπει στα συρτάρια. Από μας, τουλάχιστον, θα υπάρχει συνέχεια», αναφέρει ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, δεκάδες ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και ηγέτες πολλών κρατών καταδίκασαν απερίφραστα τις βιαιότητες στη Δαμασκό αλλά και τις άλλες πόλεις της Συρίας, ζητώντας, παράλληλα, την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στην κυβέρνηση του προέδρου, Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Η οργή των διαδηλωτών εναντίον του καθεστώτος του προέδρου, Μπασάρ αλ-Άσαντ, δεν λέει να κοπάσει, παρά τις εξαγγελίες του τελευταίου να εισαγάγει πολιτικές και συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, φοβούμενος για ένα νέο «επαναστατικό σύνδρομο», τύπου Αιγύπτου και Τυνησίας στη Συρία.
Παράλληλα, η απόφαση του ίδιου του Σύρου προέδρου να άρει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επικρατούσε στην χώρα επί σειρά ετών, δεν φαίνεται να έπεισε τους πολίτες, οι οποίοι υψώνουν πανό διαμαρτυρίας, ζητώντας περισσότερες συνταγματικές ελευθερίες αλλά και τη μεταβολή του μονοκομματικού μοντέλου διακυβέρνησης, σε μια πραγματική πολυκομματική και πολυφωνική δημοκρατία.

Την ίδια στιγμή, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε σήμερα στους Bρετανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη Συρία.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΣΕ ΖΩΑ


Η Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα εορτάζεται στις 24 Απριλίου ως μέρα μνήμης για τα εκατομμύρια πειραματόζωα, που υποφέρουν και χάνονται κάθε χρόνο στο όνομα της επιστήμης και το υποτιθέμενο καλό της ανθρωπότητας.

Διοργανώνεται από την Animal Aid, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Δεκάδες εκατομμύρια πειραματόζωα παγκοσμίως, βασανίζονται και πεθαίνουν για τις τις έρευνες θεραπειών ανθρωπίνων ασθενειών και για την παραγωγή οικιακών προϊόντων και καλλυντικών.

Σύμφωνα με το σύλλογο «Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής» (ΠΟΦΥΖΩ), 12.000.000 ζώα χρησιμοποιήθηκαν ως αντικείμενα πειραμάτων κατά τη διάρκεια του 2008, μόνο στα ευρωπαϊκά ερευνητικά εργαστήρια, με βάση στοιχεία στατιστικής μελέτης που δημοσιοποιήθηκε από την EΕ, τον Σεπτέμβριο του 2010.
Η Γαλλία κατέχει την πρώτη θέση στα πειράματα με ζώα,  το Ηνωμένο Βασίλειο τη δεύτερη και ακολουθούν: Γερμανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία, ενώ η Ελλάδα κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις.

Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΟΥ ΜΝΥΜΟΝΙΟΥ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Βρίσκεται στην πόλη Καϊζερσλάουτερν της Γερμανίας και είναι μια παλιά φυλακή που έχει μετατραπεί σε ένα κανονικό ξενοδοχείο. Το όνομά του είναι Alcatraz, από την πιο γνωστή φυλακή του κόσμου.
Τα δωμάτια είναι πραγματικά κελιά με σιδερένια κρεβάτια, μπάρες στα παράθυρα και ένα μικρό χώρο για μπάνιο. Στους φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου μοιράζονται πυτζάμες με ρίγες, όπως αυτές των κρατούμενων, τις οποίες μπορούν να φοράνε κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μπουν ακόμα περισσότερο στο κλίμα της φυλακής.

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


Εκδήλωση υπέρ της δημιουργίας ενός Παλαιστινιακού κράτους διοργάνωσαν περίπου 300 αριστεροί Ισραηλινοί, εκ των οποίων 17 τιμημένοι με το Βραβείο του Ισραήλ, που θεωρείται η υψηλότερη διάκριση στον τομέα των Τεχνών, των Επιστημών και των Γραμμάτων.
 Η Ισραηλινή ηθοποιός, Χάνα Μαρόν, η οποία έχασε το ένα της πόδι κατά τη διάρκεια παλαιστινιακής επιδρομής, προσπαθούσε να ακουστεί ενώ εκατοντάδες ακροδεξιοί φώναζαν συνθήματα όπως "προδότες".
Η Μαρόν ανάγνωσε μέρος του κειμένου "Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας από την Κατοχή", το οποίο υπέγραψε η ίδια και περίπου 50 ακόμη ακτιβιστές ενόψει της προοπτικής της παλαιστινιακής αρχής για δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους το φθινόπωρο κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Το 1970, η γεννημένη στη Γερμανία Μαρόν τραυματίστηκε ότι Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν σε επιβάτες που περίμεναν να επιβιβαστούν σε ισραηλινό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Το ένα πόδι της ακρωτηριάστηκε αλλά συνέχισε να εμφανίζεται στο θέατρο και την τηλεόραση.
Οι ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής δηλώνουν ότι μετά το αδιέξοδο στο οποίο επήλθαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, θα επιδιώξουν την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ζήτησε σήμερα τη γαλλική αναγνώριση ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους κατά την συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι.
Αυξάνουν συνεχώς οι ενδείξεις ότι ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος θα πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς, δήλωσε ο πρόεδρος Αμπάς μιλώντας στην τηλεόραση France 24, ενώ επανέλαβε την πρότασή του να επιστρέψουν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων και οι δύο πλευρές.
Σημειώνεται ότι ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Γαλλία προετοιμάζεται να αναγνωρίσει το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος.
Η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων έχει παγώσει από τον Σεπτέμβριο λόγω της άρνησης του Ισραήλ να ακούσει την έκκληση της παλαιστινιακής πλευράς για την μη ανανέωση του μορατόριουμ ανοικοδόμησης νέων εβραϊκών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη.

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

ΠΟΙΟΣ; Ε; ΠΟΙΟΣ;

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο νησί της Ζακύνθου η χωρίς άδεια τοποθέτηση στο κέντρο της πόλης τεσσάρων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Οι κεραίες είχαν τοποθετηθεί πάνω σε ταράτσα πολυκατοικίας με καλυμμένες τις προεξοχές τους. Μετά από καταγγελίες των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, οι αρμόδιοι δήλωσαν ότι θα παρέμβουν αποφασιστικά και ξηλώνοντας όσες κεραίες έχουν τοποθετηθεί χωρίς τις απαιτούμενες άδειες. Ο αντιδήμαρχος Άκης Λαδικός μετά από έρευνα, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει αδειοδότηση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και γίνεται επιπρόσθετη έρευνα στην Πολεοδομία για να διαπιστωθεί εάν έχουν υποβληθεί περιβαλλοντικές μελέτες για έκδοση άδειας. Ενώ ο δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν πρόστιμα τόσο στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που νοίκιασαν την ταράτσα όσο και στους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που λειτούργησαν παράνομα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΤΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΓΙΝΕ Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ


Λονδίνο 

Μια διαφορετική άποψη και μια εντελώς νέα οπτική στην εορτή του Πάσχα δίνει ο Βρετανός καθηγητής του Κέμπριτζ, σερ Κόλιν Χάμφρεϊς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Μυστικός Δείπνος έγινε Τετάρτη. Ο ίδιος επικαλείται την αστρονομία, Ιερά Κείμενα και ένα αρχαίο εβραϊκό ημερολόγιο.

Στα Ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου και του Λουκά αναφέρεται ότι ο Μυστικός Δείπνος συμπίμπτει με το εβραικό Πάσχα, ενώ σύμφωνα με τον Ιωάννη ο Χριστός και οι μαθητές του συνέφαγαν μία μέρα νωρίτερα.

Το ζήτημα που προκύπτει από τα γραφόμενα των τριών πρώτων είναι ότι «δεν βγαίνουν» οι ώρες και τα γεγονότα, από τη σύλληψη και τη δίκη του Ιησού μέχρι τη Σταύρωση.

Αλλες ενστάσεις αφορούν το γεγονός ότι ιουδαϊκό δικαστήριο δεν συνεδρίαζε νύχτα.

«Ό,τι και να πιστεύει κανείς για τα Ευαγγέλια, οι εβραίοι δεν θα μπέρδευαν ποτέ το γεύμα του Πάσχα με ένα οποιοδήποτε άλλο γεύμα γιατί είχε ιδιαίτερη σημασία. Κατά συνέπεια είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί τα Ευαγγέλια αντιφάσκουν» δήλωσε ο καθγητής.

Κατά τον ίδιο, ο Ματθαίος, ο Μάρκος και ο Λουκάς χρησιμοποίησαν ένα παλαιότερο εβραϊκό ημερολόγιο, το οποίο χρησιμοποιείτο ήδη από τους Αιγύπτιους την εποχή του Μωυσή.

«Ο Ιωάννης είχε δίκιο που έλεγε ότι ο Ιησούς και οι μαθητές του συνέφαγαν μία μέρα πριν το Πάσχα. Όμως ο Ιησούς και οι μαθητές του χρησιμοποιούσαν έναν παλαιότερο ημερολόγιο».

Σύμφωνα με αυτό το ημερολόγιο, ο Μυστικός Δείπνος έλαβε χώρα την Τετάρτη 1η Απριλίου του 33 μ.Χ.

Ο καθηγητής υποστηρίζει ακόμα ότι βάσει αυτής της θεωρίας το Πάσχα θα μπορούσε πλέον να εορτάζεται σταθερά την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ

ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ

Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ


Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 οι Έλληνες ξύπνησαν με εμβατήρια στο ραδιόφωνο και τανκς στους δρόμους.
Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης. Στις 3.30 οι πραξικοπηματίες Γ. Παπαδόπουλος, Στ. Παττακός, και Ν. Μακαρέζος είχαν επικρατήσει αναίμακτα εφαρμόζοντας το νατοϊκό σχέδιο “Προμηθεύς” για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου. Το σκοτάδι που άπλωσε στη χώρα η χούντα των συνταγματαρχών έμελλε να διαρκέσει 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες. Από την πρώτη μέρα ξεκίνησαν οι συλλήψεις επωνύμων και ανωνύμων, φυλακές, εξορίες και βασανιστήρια έγιναν καθημερινότητα, αλλά το ίδιο άμεση ήταν και η συγκρότηση αντιστασιακών οργανώσεων.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"


Συγκεντρώσεις στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται και το άνοιγμα των διοδίων για ελεύθερη διέλευση των εποχούμενων οργανώνουν για σήμερα και τη Δευτέρα του Πάσχα οι επιτροπές «Δεν πληρώνω».
Συγκεκριμένα για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη προγραμματίζονται συγκεντρώσεις:

* Στις 4 το απόγευμα στα διόδια Ελευσίνας
* Στις 5 το απόγευμα στα διόδια Τραγάνας

Αντίστοιχα τη Δευτέρα του Πάσχα θα ανοίξουν:

* Τα διόδια Αφιδνών στις 5 το απόγευμα
* Τα διόδια Ισθμού Κορίνθου στις 6 το απόγευμα.

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

ΠΤΩΜΑ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥ


Ένα περίεργο βίντεο, που οι κάτοχοι του ισχυρίζονται πως δείχνει το σώμα ενός νεκρού εξωγήινου σε μία περιοχή της Ρωσίας, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις στο διαδίκτυο.
Το βίντεο, που τραβήχτηκε από δύο άτομα στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, δείχνει ένα πτώμα εξωγήινου ύψους σε αποσύνθεση να είναι μισοθαμένο στο χιόνι.
Το ύψος του υπολογίζεται στα 60 εκατοστά και ένα μέρος του δεξιού του ποδιού λείπει ενώ υπάρχουν τρύπες στο σημείο που υποτίθεται είναι τα μάτια στο πάνω μέρος που φαίνεται πως είναι το κρανίο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πτώμα θα μπορούσε να έμεινε πίσω μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των εξωγήινων ή ξέφυγε από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας όταν καθάριζαν την περιοχή μετά από συντριβή.

 
Η περιοχή είναι γνωστή για UFO με δεκάδες αναφορές κάθε χρόνο πως έχουν θεαθεί άγνωστα αντικείμενα στον ουρανό.
Το βίντεο το έχουν δει περίπου 700.000 άνθρωποι μέσα σε λίγες ημέρες αλλά υπάρχουν αρκετοί που ισχυρίζονται πως το βίντεο είναι ψεύτικο και πως χρησιμοποιήθηκε πολύ καλό αντίγραφο εξωγήινου.

Η ΚΟΥΒΑ ΑΛΛΑΖΕΙ, Η ΠΑΛΑΙΑ ΦΡΟΥΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ


ABANA:
Μία ημέρα μετά τις ιστορικές, για την Κούβα, αλλαγές στην οικονομία –όπως η δυνατότητα των πολιτών να αγοράζουν και να πωλούν αυτοκίνητα και ακίνητα– τις οποίες ενέκρινε το 6ο συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος της χώρας, ο 79χρονος Ραούλ Κάστρο, πρόεδρος της Κούβας και αδελφός του Φιντέλ, εξελέγη γενικός γραμματέας του κόμματος. Για πρώτη φορά έπειτα από 46 χρόνια, ο Φιντέλ Κάστρο δεν συμμετέχει στην ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε το 1965. Δεύτερος στην ηγεσία του κόμματος ανεδείχθη ο Χοσέ Ραμόν Ματσάδο, 80 ετών και τρίτος ο 78χρονος Ραμίρο Βαλντές, αμφότεροι μέλη του ηγετικού πυρήνα της κουβανικής επανάστασης που ανέτρεψε τη δικτατορία του Μπατίστα, το 1959.
Παρά τις ελπίδες ότι το 6ο συνέδριο θα ανεδείκνυε μια νέα γενιά ηγετών, το καθεστώς Κάστρο δεν προτίθεται να παραδώσει εύκολα τα ηνία της Κούβας, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις τόσο του Ραούλ Κάστρο, στην ομιλία του στην αρχή των εργασιών του συνεδρίου, όσο και της σχετικής παρέμβασης του Φιντέλ Κάστρο στο επίσημο όργανο του κομμουνιστικού κόμματος, την εφημερίδα Granma.
Παρ’ ότι δεν ανεμενόταν, ο Φιντέλ Κάστρο εμφανίστηκε στη λήξη του συνεδρίου και χειροκροτήθηκε θερμά από τους 1.000 συνέδρους στο συνεδριακό κέντρο της Αβάνας. Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, σαφώς καταβεβλημένος από τα προβλήματα υγείας, εξαιτίας των οποίων παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ, το 2006, εκδήλωσε την ικανοποίησή του κατά την ανάκρουση των ονομάτων των πολιτικών που θα συμμετέχουν στη νέα κεντρική επιτροπή του κομμουνιστικού κόμματος. Την περασμένη Δευτέρα, ο Φιντέλ Κάστρο είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να καταλάβει κανένα αξίωμα στο κόμμα. Νεότεροι σε ηλικία αξιωματούχοι κατέλαβαν τα χαμηλότερα αξιώματα στη 15μελή ηγετική ομάδα. Το 6ο συνέδριο του κουβανικού κομμουνιστικού κόμματος, το πρώτο μετά το 1997, ενέκρινε ομόφωνα πρόγραμμα 300 σημείων, στο πλαίσιο του οποίου θα καταστεί πιο σύγχρονο το οικονομικό μοντέλο της Κούβας, χωρίς, ωστόσο, να ακυρωθούν τα ιδεώδη του σοσιαλισμού της κουβανικής επανάστασης.

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Η ΓΙΑΓΑ ΜΑΣ

ΑΚ47-ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ


Ο 47χρονος Bolla είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί "παράξενα" υλικά για να δημιουργήσει. Αυτή τη φορά έφτιαξε με διαμάντια Swarovski ένα καλάσνικοφ... μόνο για γυναίκες
Παρά το γεγονός ότι τα διαμάντια που υποτίθεται ότι είναι ο καλύτερος φίλος ενός κοριτσιού, δεν υπάρχει τίποτα σχετικά με αυτό το φιλικό έργο τέχνης.
Τα  Swarovski συνήθως χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν κομψά κοσμήματα,  ή ευαίσθητοι πολυέλαιοι.
Η ιδέα όμως του Nicola Bolla είναι πιο προχωρημένη καθώς κατασκεύασε το ακριβότερο AK47-Καλάσνικοφ που έχει δημιουργηθεί ποτέ.
Το έργο του Ιταλού γλύπτη προκάλεσε σάλο όταν εμφανίστηκε στην εβδομάδα σχεδίασης στο Μιλάνο.
Ο 47χρονος Bolla είναι γνωστός για τη χρήση “παράξενων” υλικών και πολλές φορές χυδαίων αντικειμένων.
Στο παρελθόν χρησιμοποίησε Swarovski για να δημιουργήσει μια σειρά από τουαλέτες. Η δουλειά του έχει εμφανιστεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

ΜΕΞΙΚΟ: ΤΟΝ "ΞΗΛΩΣΑΝ" ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ


Ο Αρχές της επαρχίας Ταμολίπας στο Μεξικό προχώρησαν χθες στην καθαίρεση του αρχηγού της Αστυνομίας ύστερα από τη διαδοχική ανακάλυψη 145 πτωμάτων σε ομαδικούς τάφους νωρίτερα τον Απρίλιο.
Ο Gen Ubaldo Ayala Tinoco αντικαταστάθηκε από τον Rafael Lomeli Martinez, με κυβερνητικό αξιωματούχο να δηλώνει ότι στόχος του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας είναι η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ του στρατού και της ομοσπονδιακής Αστυνομίας στην καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότερα από 20 άτομα ως ύποπτα για τις εκτελέσεις των ανθρώπων που βρέθηκαν μέσα στους ομαδικούς τάφους. Ο βασικότερος ύποπτος είναι ο Omar Martin Estrada, ο φερόμενος και ως αρχηγός της συμμορίας των Ζέτας στην πόλη San Fernando. Παράλληλα, έχουν γίνει και 16 συλλήψεις αστυνομικών για τους οποίους πιστεύεται ότι συνεργάζονται με το οργανωμένο έγκλημα.

«Δεσμεύομαι να φέρω την ειρήνη στην Ταμολίπας, η οποία έχει γίνει πεδίο αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα στη συμμορία των Ζέτας και στο καρτέλ του Κόλπου για τον έλεγχο των δρόμων μέσω των οποίων γίνεται η διακίνηση ναρκωτικών προς τις Η.Π.Α», δήλωσε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας.

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!


Ο λόγος για να γραφτεί αυτό το κείμενο είναι για τις συνεχόμενες αποδοκιμασίες πολιτών σε πολιτικούς, κυρίως της κυβέρνησης.
Είναι αντιληπτό ότι ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος και εκφράζει έτσι την οργή του με τα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα του, μια καθημερινότητα που την έχουν καταντήσει οι άνθρωποι που τόσα χρόνια ψηφίζουν( και από τα δύο κόμματα ). Μία οργή που πολλές φόρες χάνει τον ελέγχο, αλλα είναι το αποτέλεσμα κάποιων κυρίων της εξουσίας που έχουν φέρει τα πράματα σε αυτήν την κατάσταση. Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους έτσι είναι.
Γιατί κάποιοι κύριοι μεγάλο-δημοσιογραφεί οδύρονται κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό; Έχουν ή καλύτερα παίζουν κάποιο συγκεκριμένο ρόλο; Τους αρέσει να υπερασπίζοντα ανθρώπους που είναι υπαίτιοι για τα μαύρα χάλια του τόπου μας; Αν ο κόσμος έχει αγανάκτηση με όλους αυτούς, τι περιμένουν οι κύριοι μεγάλο-δημοσιογραφεί να γίνει, κι άλλη υπομονή; Όταν ακούν το κυρ Πάγκαλο να τους λέει ότι “μαζί τα φάγαμε”, είναι λογικό να εξοργίζονται! Μην ψάχνατε λοιπόν τους λογούς που γίνονται αυτά τα περιστατικά σε πολιτικά πρόσωπα. Δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε μεμονωμένα περιστατικά, υπάρχει σοβαρός λόγος που γίνονται αυτά, και μάλιστα κοινωνικός, αφού γίνονται από πολίτες. Όταν ο κόσμος βλέπει καθημερινά να αδειάζει η τσέπη του, η άνεργοι να αυξάνονται συνεχώς και να αγωνία αν αύριο θα έχει δουλειά ή θα τον πατάξουν στο δρόμο, οι συντάξεις να είναι ανύπαρκτες, όλοι αυτοί οι λόγοι τον κάνουν να συμπεριφέρεται έτσι. Μην μιλάνε κάποιοι για φασισμό του όχλου. Οι πολιτικοί φτενέ που όπου πηγαίνουν είναι ανεπιθύμητοι. Ούτε όλοι αυτοί ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί άμα ήταν έτσι τότε αυτό θα μας κυβερνούσε. Είναι απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που δεν μπορούν άλλο την κοροϊδία, αφήνοντας έτσι την οργή τους να ξεχειλίσει. Δεν είναι τυχαίο που γίνονται όλα αυτά, να περιμένατε και χειρότερα.

JETPACK Η ΠΡΩΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


Νέα Υόρκη 

Από τις ταινίες και τα κόμικς επιστημονικής φαντασίας, στην... πραγματική ζωή. Ο λόγος για το πρώτο εμπορικό «jetpack», μιας ατομικής πτητικής συσκευής, που χαρακτηρίζεται τεχνολογικό θαύμα, αφού έπειτα από 40 χρόνια ερευνών και μία επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση που διήρκεσε επτά λεπτά, θα κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες στην αγορά, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο αμέτρητων ανθρώπων .

Σχεδιασμένο με τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ασφαλείας και έχοντας τη δυνατότητα να πετάξει με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα μέχρι και 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, το Martin Jetpack έχει αυτονομία 50 χιλιομέτρων στη μέγιστη ταχύτητά του, πράγμα  που αναλογεί σε 30 λεπτά πτήσης, σύμφωνα με τους κατασκευαστές,.

Στην πρώτη της δοκιμή σε αεροπορικές επιδείξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συσκευή δεν κατάφερε να πετάξει για παραπάνω από 45 δευτερόλεπτα και σε ύψος μόλις δύο μέτρων. Δεδομένης της τελευταίας επιτυχημένης δοκιμαστικής πτήσης, εκτιμάται ότι το Martin Jetpack θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μέχρι το τέλος του χρόνου στην «τσουχτερή» τιμή των 56.000 ευρώ.

Αν σε αυτή συνυπολογίσει κανείς και τον όγκο των καυσίμων που θα καταναλώνει η δίλιτρη 200 ίππων μηχανή του jetpack, η αγορά για πολλούς μάλλον θα καθυστερήσει.

Η ΕΤΑ ΘΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΔΡΑΣΗ


Η οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών, ΕΤΑ, εξέφρασε την «σαφή της δέσμευση» στην αποκήρυξη της ένοπλης δράσης της, σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε χθες στη βασκική εφημερίδα Gara.

Η ΕΤΑ «έχει ανοίξει τον δρόμο για μία οριστική, δημοκρατική λύση στην πολιτική διαμάχη, επιδεικνύοντας μία σαφή δέσμευση στην αποκήρυξη της ένοπλης δράσης», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα των αυτονομιστών.

Στις 10 Ιανουαρίου, η ΕΤΑ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για το θάνατο 829 ανθρώπων σε περισσότερα από 40 χρόνια ένοπλου αγώνα για την ανεξαρτησία των Βάσκων, ανακοίνωσε μια «μόνιμη και γενική κατάπαυση του πυρός».

Ωστόσο, ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο απέρριψε την πρόταση απαιτώντας τον πλήρη αφοπλισμό της οργάνωσης.

Πριν από δύο μέρες, η ισπανική Πολιτοφυλακή ανακάλυψε πάνω από 1,6 τόνους υλικού για την κατασκευή εκρηκτικών κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης κατά της ETA, μια ποσότητα πυρομαχικών που είναι η «σημαντικότερη της ΕΤΑ που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στην Ισπανία», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υλικό αυτό ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Χώρα των Βάσκων και στη Ναβάρα. Την Τρίτη, η αστυνομία είχε ήδη ανακαλύψει 850 κιλά νιτρικής αμμωνίας, 13,5 κιλά PETN (pentrite) και πολλούς πυροκροτητές σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα στο χωριό Λεγκορέτα, νότια του Σαν Σεμπαστιάν.

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΕΝΓΚΟ


Ζήλεψαν τους αρχαίους Έλληνες, μαθητές σχολείου. Κρυφά από τον καθηγητή τους έφτιαξαν ένα αντίγραφο του Δούρειου Ίππου (Pic)
Το γυμνάσιο του Μαρένγκο, πιθανότατα θα γίνει διάσημο. Μαθητές του γυμνασίου ήθελαν να κάνουν κάτι μεγάλο που να έχει σχέση και με την ελληνική αρχαιότητα.
Το κράτησαν μάλιστα και κρυφό από το δάσκαλό τους. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως ήταν μία τεράστια έκπληξη.
Το μόνο που γνώριζε ήταν πως είχαν μία "εξαιρετική ιδέα" και αυτό του είπαν.
Οι μαθητές έφτιαξαν ένα αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Το ξεκίνησαν και το ολοκλήρωσαν σε μία μεγάλη αυλή και στη συνέχεια το μετέφεραν στο σχολείο τους.
Με ύψος πέντε μέτρα και 18 εκατοστά και πλάτος σχεδόν επτά μέτρα χωράει σχετικά εύκολα 12 ανθρώπους.

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ

ΕΚΤΑΦΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΕΝΤΕ


Η επιμονή της οικογένειας του πρώην προέδρου της Χιλής Σ. Αλιέντε στην εκδοχή της δολοφονίας έπιασε τόπο. Εντολή για εκταφή της σορού του. Για αυτοκτονία είχε κάνει λόγο η χούντα του Πινοσέτ (Vid)
Η δικαιοσύνη στη Χιλή διέταξε την εκταφή της σορού του πρώην προέδρου της χώρας Σαλβαδόρ Αλιέντε στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται για να ερευνηθεί εάν αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε στη διάρκεια του πραξικοπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου του 1973.
Ο δικαστής Μάριο Καρόσα αποδέχτηκε σχετικό αίτημα που κατατέθηκε προχθές από την οικογένεια του σοσιαλιστή πρώην προέδρου και η εκταφή του πρόκειται να γίνει "το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου" ανακοίνωσε εκπρόσωπος της δικαιοσύνης.
Ο Αλιέντε που προήδρευσε στη Χιλή από το 1970, βρέθηκε νεκρός από σφαίρα μέσα στο προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγο που βομβαρδιζόταν από την πολεμική αεροπορία αμέσως με το ξέσπασμα του στρατιωτικού πραξικοπήματος υπό την ηγεσία του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ, το 1973.
 
Ο Σαλβαδόρ Αλιέντε ήταν τότε 65 χρόνων και βρέθηκε νεκρός με το πιστόλι στο χέρι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των στρατιωτικών αρχών στην αυτοψία που έγινε τότε διαπιστώθηκε ότι ο Αλιέντε αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο πηγούνι.
Η οικογένεια του όμως μέχρι σήμερα επιμένει ότι δολοφονήθηκε.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ


Εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα προσπαθούν να μειώσουν τη ραδιενεργή μόλυνση στα ύδατα ανοικτά του παραθαλάσσιου ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji Press σήμερα.

Οι εργάτες απέθεσαν περίπου 300 κιλά ζεόλιθο - ένα ορυκτό που οι αρχές ελπίζουν ότι θα απορροφήσει ραδιενέργεια από το νερό το οποίο αντλείται από τους αντιδραστήρες του εργοστασίου και καταλήγει στη θάλασσα -, στον Ειρηνικό Ωκεανό, λίγο πιο πέρα από μια αντλία που βγαίνει από τον αντιδραστήρα 1.

Υπάρχει αρκετή ακόμα ποσότητα του συγκεκριμένου ορυκτού για χρήση μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η εταιρία που λειτουργεί το εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, η Tokyo Electric Power Co (Tepco), μελετά πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος στην μείωση της ραδιενεργής μόλυνσης στα νερά του ωκεανού.
 
Εάν αποδειχθεί αποτελεσματική η μέθοδος, ζεόλιθος ενδέχεται να τοποθετηθεί και μέσα στα κτίρια των αντιδραστήρων που έχουν υποστεί ζημιές, καθώς είναι γεμάτα νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια.

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΞΙΑΣ 7,8 δισ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ


Πάνω από 13,6 εκατομμύρια άτομα θα μπορούσαν να τραφούν ολόκληρο τον χρόνο από τις ποσότητες των φρέσκων τροφίμων που πετάνε οι Αυστραλοί στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αρμόδιων φορέων, οι ποσότητες των φρέσκων τροφίμων που καταλήγουν καθημερινά στα σκουπίδια σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, καφετέριες, φαστφουντάδικα και λοιπά ανέρχονται σε 7,5 εκατομμύρια τόνους τον χρόνο!

Η αξία των τροφίμων αυτών υπολογίσθηκε σε 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε ολόκληρη την Αυστραλία, ενώ, αν αυτά είχαν διανεμηθεί στην κατανάλωση, θα επαρκούσαν για την καθημερινή σίτιση, για ολόκληρο τον χρόνο, των δύο τρίτων του πληθυσμού της χώρας.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο διευθυντής του οργανισμού SecondBite, Κέλι Μπάρφιλντ, που ασχολείται με τρόφιμα που πετάγονται, τόνισε για άλλη μία φορά, ότι οι επιχειρήσεις και η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργάζονται πιο στενά, ώστε να διανέμονται έγκυρα τα τρόφιμα που καταλήγουν στα σκουπίδια.

«Θα πρέπει να ξαναβάλουμε την κοινή λογική στο μενού» πρόσθεσε ο κ. Μπάρφιλντ, υπογραμμίζοντας ότι η αναδιανομή των φρέσκων τροφίμων είναι οικονομική, μας βοηθά να εξοικονομήσουμε χρήματα των φορολογουμένων και να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τη βελτίωση της ζωής πολλών συμπολιτών μας που έχουν άμεση ανάγκη.

Πριν από δύο βδομάδες, από τη διοργάνωση του Γκραν Πρι στο Άλμπερτ Παρκ περίσσεψαν φρέσκα τρόφιμα, περισσότερα του 1,5 τόνου, μεταξύ των οποίων και μεγάλες ποσότητες φρέσκου σολομού πρώτης ποιότητας, τα οποία και διανεμήθηκαν σε Μελβουρνιώτες που σιτίζονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ


Την Κυριακή 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι εκδήλωση σεβασμού προς τα ζώα και διαμαρτυρία για τις φόλες που μπαίνουν διαρκώς και τα αποδεκατίζουν στο λιμανάκι του Πόρτο Ράφτη. Οι διοργανωτές προτρέπουν τους φιλόζωους κατοίκους και κάθε άνθρωπο να συμμετάσχει.

Οι εθελοντές του Πόρτο Ράφτη εξηγούν:

«Έλα να εκφράσεις και εσύ τον ΣΕΒΑΣΜΟ σου προς τα ζώα σε μια ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ταυτόχρονα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για τις ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙΣ από φόλα των ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ζώων στο Πόρτο Ράφτη. Δεκάδες ζώα θανατώθηκαν το τελευταίο δίμηνο σε διάφορες συνοικίες της περιοχής.!!! Ένας μικρός φόρος τιμής σε όσα ζωάκια έφυγαν πρόσφατα γιατί ενοχλούσαν.

Ενοχλούσαν απλά και μόνο την «αισθητική» κάποιων. Μη γίνεις συνένοχος σωπαίνοντας!».
Η κακοποίηση των ζώων τιμωρείται - σύμφωνα με το νέο νόμο που πρόκειται να ψηφιστεί - με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και πρόστιμο έως 30.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το διοικητικό πρόστιμο.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ...

ΑΝΝΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ;

ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ Η ΡΑΔΕΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ


Μπορεί ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Naoto Kan να ανακοίνωσε χθες ότι τα τρόφιμα που προέρχονται από την περιοχή της Φουκουσίμα είναι ασφαλή για κατανάλωση καθώς τα επίπεδα ραδιενέργειας παρουσιάζουν δραστική μείωση, ωστόσο σημερινά ευρήματα των ειδικών κλιμακίων του υπουργείου Υγείας έρχονται να διαψεύσουν τις διαβεβαιώσεις τους.
Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας καταμέτρησαν επίπεδα ραδιενέργειας πολύ πάνω από τα αποδεκτά όρια τόσο σε ψάρια που αλιεύθηκαν στα νερά της επαρχίας που βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiitsi όσο και σε 11 ποικιλίες λαχανικών από καλλιέργειες της ίδιας περιοχής, ανέφερε το κρατικό ιαπωνικό κανάλι VHK.
Οι μετρήσεις της κατέγραψαν 12.500 μπεκερέλ ανά κιλό, 25 φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο, ραδιενεργού καισίου, σε λόγχες (είδος θαλασσινού). Επιπλέον, σε άλλο είδος ιχθυοαλιεύματος μετρήθηκε περιεκτικότητα σε ραδιενεργό ιώδιο-131, 12.000 μπεκερέλ, 6 φορές πάνω από το αποδεκτό όριο.
Παράλληλα, οι ιαπωνικές Αρχές προχώρησαν στη δέσμευση φορτίου μανιταριών που καλλιεργήθηκαν στην ανατολική περιοχή της επαρχίας Νταίιτσι, όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο, λόγω υψηλών ποσοστών ραδιενέργειας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΠΑΖΑΡ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ


Τα …αδέσποτακια της Φιλοζωικής Ένωσης Νέας Ιωνίας σας καλούν στο πασχαλινό τους μπαζάρ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Ε.Π. Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, κοντά στον Σταθμό του Η.Σ.Α.Π.  «Νέα Ιωνία»).
Εκεί θα βρείτε αξεσουάρ για τους μικρούς μας φίλους, διακοσμητικά είδη σπιτιού, βιβλία, μπλουζάκια, λαμπάδες, ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα και πολλά άλλα δωράκια σε πολύ χαμηλές τιμές.
Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να υπάρχει και ειδική γωνιά για τα πιτσιρίκια σας από τις 13:00 έως τις 15:00 και τις δύο ημέρες του μπαζάρ.
Παρούσα θα είναι και η εκπαιδεύτρια Ματίνα Χαραμαή από το dogsociety – positive training με την οποία θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε τα θέματα που σας απασχολούν σχετικά με την συμπεριφορά των σκύλων, τη συμβίωση τους μαζί μας και την εκπαίδευση τους.
Επίσης θα διατίθεται και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, βιβλία, CD, DVD, και εκπαιδευτικά παιχνίδια.
Οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ένωσης Νέας Ιωνίας σας καλούν να τους γνωρίσετε και για να μάθετε για το έργο τους. Φυσικά όπως κάθε σωστός οικοδεσπότης θα σας προσφέρουν νόστιμα γλυκίσματα, καφεδάκι και αναψυκτικά. Κάθε δωρεά σας προς τον σύλλογο τους είναι μια ουσιαστική βοήθεια για τα αδέσποτα της περιοχής. 

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ


Την παραίτησή του υπέβαλε ένας βουλευτής στην Ινδονησία γιατί έβλεπε από τον υπολογιστή του πορνό μέσα στο κοινοβούλιο την ώρα που το κόμμα του ψήφιζε νόμο κατά της πορνογραφίας!
Ο λόγος για τον Μ. Αριφίντο ο οποίος ανήκε στο κόμμα της Islamic Prosperous Justice Party, κόμμα που υποστηρίζει ότι το σεξ και το πορνό είναι παράνομα και πρέπει να διωχθούν ποινικά.
Μετά την παραίτησή του ο τέως βουλευτής είχε το θράσος να δηλώσει ότι "Θα συνεχίσω να εργάζομαι για το κόμμα μου. Θα κάνω ότι καλύτερο για τον εαυτό μου. Θα διαβάζω το κοράνι το οποίο θα με καθοδηγεί".