Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗΝ MONOPOLI;

ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΥ ΘΗΡΕΥΤΗ



Απολιθώματα προϊστορικού θηρευτή των ωκεανών, μήκους ενός μέτρου, εντοπίστηκαν στο νοτιοανατολικό Μαρόκο. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα απολιθώματα του είδους που έχουν βρεθεί ποτέ και, κατά τους επιστήμονες, ίσως δείχνουν ότι είδη όπως αυτά κυριαρχούσαν στους ωκεανούς για εκατομμύρια χρόνια περισσότερα απ' όσα πίστευαν έως σήμερα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Peabody, στο Yale, οι πρώιμοι εκπρόσωποι της εξελικτικής γραμμής που οδήγησε στα σημερινά οστρακόδερμα, έμοιαζαν με τις σύγχρονες γαρίδες ή τις σουπιές. Τα απολιθώματα που βρέθηκαν στο Μαρόκο όμως, είχαν αγκαθωτά άκρα, τα οποία ξεκινούσαν από το κεφάλι τους και κυκλικά στόματα που ανοιγόκλειναν όπως το διάφραγμα μιας φωτογραφικής μηχανής.
Επιπλέον, απολιθώματα που είχαν βρεθεί παλαιότερα παρέπεμπαν σε πλάσματα, τα οποία έφθαναν έως και τα 600 εκατοστά σε μήκος, γεγονός που τα καθιστούσε τα μεγαλύτερα ζώα της Καμβρίου περιόδου. Αυτά τα απολιθώματα ωστόσο, καταδεικνύουν ότι τα είδη αυτά αναπτύσσονταν περισσότερο απ' όσο πίστευαν έως σήμερα οι επιστήμονες. «Πρέπει να γεννούσε τόσα μικρά ώστε να ταΐζει ένα στρατό επί ένα μήνα», λέει ο διευθυντής του μουσείου και επικεφαλής των ερευνητών Ντέρεκ Μπριγκς. «Ήταν γιγαντιαίο και, χωρίς αμφιβολία, πεντανόστιμο».
Η «νεαρή» ηλικία των απολιθωμάτων, που υπολογίζεται στα 488 εκ. με 472 εκ. χρόνια πριν, ήταν ένα ακόμη στοιχείο που εξέπληξε τους επιστήμονες. Τα είδη αυτά, λένε, φαίνεται πως επέζησαν 30 εκατομμύρια χρόνια περισσότερο απ' όσο κατεδείκνυαν όλα τα στοιχεία έως σήμερα. «Το θέμα είναι, αφανίστηκαν ή, πολύ απλά, δεν βρίσκαμε τα σωστά πετρώματα;», διερωτάται ο Μπριγκς, ο οποίος κλίνει στη δεύτερη εκδοχή.
Όπως εξηγεί ωστόσο, τα είδη αυτά πράγματι αφανίστηκαν τελικά, χωρίς να αφήσουν απογόνους. «Υποθέτουμε ότι αντικαταστάθηκαν από ψάρια ή άλλα είδη θηρευτών που απαντώνται σήμερα στους ωκεανούς».

Από TVXS.

ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΗΡΕ Ο ΚΑΥΚΑΣ


Εξιτήριο πήρε τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Γιάννης Καυκάς, από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μετά από 19 ημέρες νοσηλείας. Ο 31χρόνος δάσκαλος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ύστερα από τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς στη πορεία της 11 Μαΐου. Η υγεία του παρουσίασε αισθητή βελτίωση τις τελευταίες ημέρες, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς τα προβλήματα στο αριστερό του χέρι έχουν αποκατασταθεί. τη Δευτέρα το μεσημέρι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Να σημειώσουμε πως οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των αστυνομικών που τραυμάτισαν τον διαδηλωτή, δεν έχουν αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται τις επόμενες ημέρες η κατάθεση του ίδιου.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ Ο ΛΙΓΟΥΡΗΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 30/5/1941 ΚΑΤΕΒΗΚΕ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΛΕΖΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΑ


Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης. Ο Μανώλης Γλέζος (9/9/1922) και ο Λάκης Σάντας (22/2/1922) ήταν δύο νεαροί φοιτητές, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη. Το χιτλερικό σύμβολο προκαλούσε την ελληνική υπερηφάνεια. Έπρεπε, λοιπόν, να κατέβει…

Το παράτολμο σχέδιο γεννήθηκε στο μυαλό τους ένα ανοιξιάτικο σούρουπο στο Ζάππειο, καθώς αντίκριζαν την Ακρόπολη και στρώθηκαν στη δουλειά για να το υλοποιήσουν. Πήγαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διάβασαν ό,τι σχετικό με τον Ιερό Βράχο. Στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια ανακάλυψαν όλες τις σπηλιές και τις τρύπες της Ακρόπολης. Γρήγορα, αντιλήφθηκαν ότι η μόνη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους γερμανούς φρουρούς ήταν μέσω του Πανδρόσειου Άντρου.

Το πρωί της 30ης Μαΐου 1941, ο Γλέζος και ο Σάντας πληροφορήθηκαν από το ραδιόφωνο ότι η Κρήτη είχε πέσει. Οι Γερμανοί με προκηρύξεις κόμπαζαν για το κατόρθωμά τους. Οι δύο νέοι αποφάσισαν να δράσουν το ίδιο βράδυ. Όπλα δεν είχαν, παρά μόνο ένα φαναράκι κι ένα μαχαίρι. Η ώρα είχε φθάσει 9:30 το βράδυ. Η μικρή φρουρά της Ακρόπολης ήταν μαζεμένη στην είσοδο των Προπυλαίων και διασκέδαζε με νεαρές Ελληνίδες, που πουλούσαν τον ερωτά τους, πίνοντας μπύρες και μεθοκοπώντας.

Με άγνοια κινδύνου, πήδηξαν τα σύρματα, σύρθηκαν ως τη σπηλιά του Πανδρόσειου Άντρου και άρχισαν να σκαρφαλώνουν από τις σκαλωσιές, που είχαν φτιάξει οι αρχαιολόγοι για τις ανασκαφές. Φθάνοντας σε απόσταση ολίγων μέτρων από τον ιστό της σημαίας δεν αντιλήφθηκαν κανένα φρουρό και με γρήγορες κινήσεις κατέβασαν από τον ιστό το μισητό σύμβολο του ναζισμού. Ήταν μία τεράστια σημαία, διαστάσεων 4x2 μ. Είχαν φθάσει πια μεσάνυχτα. Οι δύο «κομάντος» δίπλωσαν και πήραν μαζί τους τη σημαία και ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο απομακρύνθηκαν από την Ακρόπολη, χωρίς και πάλι να γίνουν αντιληπτοί από τους Γερμανούς, που συνέχιζαν τη διασκέδασή τους.

Με έκπληξη η γερμανική φρουρά αντιλήφθηκε νωρίς το πρωί ότι η σβάστικα έλειπε από τον ιστό. Οι γερμανικές αρχές πανικοβλημένες διέταξαν ανακρίσεις. Μόλις στις 11 το πρωί ανάρτησαν μια νέα σημαία στον κενό ιστό.

Από το sansimera.gr

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ"



Μία από τις πιο μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος.

Ένα πολύχρωμο πλήθος όλων των ηλικιών που βρισκόταν στο Σύνταγμα ξεπέρασε το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, γέμισε και τη Φιλελλήνων, ενώ το Μετρό έφτανε μέχρι τον σταθμό του Ευαγγελισμού.

Η πρόσβαση στο κέντρο ήταν αδύνατη. Μια ειρηνική λαοθάλασσα, χωρίς επεισόδια, διαμαρτυρήθηκε κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, που μαστίζουν όλη την Ευρώπη.

Περισσότεροι από 80.000 Έλληνες πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα, πλημμύρισαν την πλατεία Συντάγματος, ενώ χιλιάδες είναι οι πολίτες που διαδηλώνουν σε πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων. Παράλληλα, εκατομμύρια πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου βροντοφωνάζουν ένα ηχηρό «όχι» στα οικονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώθηκαν μέσω του Facebook σε πλατείες 26 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών της Ισπανίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Βρετανίας, Ιρλανδίας. Σήμερα, χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι διαδηλώνουν για 5η ημέρα, ενώνουν τη «φωνή» τους με όλους τους κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου.


Μ’ έναν τρόπο πρωτόγνωρο, οι διαδηλώσεις οργανώνονται μέσω Facebook, ονομάζονται «Ευρωπαϊκή Επανάσταση» και πραγματοποιούνται κατά των μέτρων λιτότητας, την ανεργία και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους που πλήττουν όλη την Ευρώπη.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΜΑΤΑΦΡΑΣΤΗΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ!



Ένας δύτης εξοπλισμένος με μια ειδική συσκευή που αναγνωρίζει τους ήχους των δελφινιών και δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις, θα βουτήξει σε λίγες μέρες στα νερά της Florida και θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με άγρια δελφίνια. Το προηγμένο αυτό σύστημα επικοινωνίας είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων ερευνών, και σίγουρα θα φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά σε ένα από τα εξυπνότερα είδη του ζωικού βασιλείου.
Το σύστημα CHAT (Cetacean Hearing and Telemetry) αναπτύχθηκε από τους επιστήμονες του Wild Dolphin Project, σε συνεργασία με ερευνητές στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, και αποτελείται από ειδικά υδρόφωνα που εντοπίζουν τους ήχους των δελφινιών και τους στέλνουν σε έναν υπολογιστή.
Στη συνέχεια, ο υπολογιστής αποκωδικοποιεί τη γλώσσα των δελφινιών και εκπέμπει νέους ήχους ως απάντηση. Οι επιστήμονες έχουν «καταλάβει» οκτώ απλές λέξεις και έννοιες της γλώσσας αυτής, όπως «φύκια» ή «ακολούθησέ μας», και πιστεύουν πως τα δελφίνια θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά τους.
Οι πιθανότητες επιτυχίας του συστήματος CHAT, είναι πολύ μεγαλύτερες για τα εκπαιδευμένα δελφίνια, αλλά το πρώτο πείραμα θα πραγματοποιηθεί στην ανοιχτή θάλασσα, προκειμένου να βγουν καλύτερα συμπεράσματα και να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις.

Από TVXS.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ


Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε σήμερα η 28η πορεία ειρήνης, στη μνήμη του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, με τη διαδρομή Τρίπολη - Κερασίτσα. Την πορεία διοργάνωσε το παράρτημα Αρκαδίας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, μαζί με τις Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου.

Αρχικά, έγινε συγκέντρωση και κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη και στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία Τρίπολη- Κερασίτσα.

Το μεσημέρι, έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Κερασίτσα και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μουσική εκδήλωση - συναυλία που έγινε σε στεγασμένο χώρο, στην παλαιά Επισκοπή Τεγέας.

Η ΕΕΔΥΕ και τα Παραρτήματα της Πελοποννήσου κάλεσαν τον λαό «να βάλει φραγμό στο νέο έγκλημα στη Λιβύη» και ζήτησαν να πάψει η Ελλάδα να στηρίζει και να συμμετέχει σε αυτό τον πόλεμο.

Ζήτησαν, επίσης, από τους πολίτες «να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στη σφαγή των λαών, τους υπέρογκους εξοπλισμούς» και απαίτησαν «έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο των ξένων βάσεων», καθώς και «επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών, από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».

Από Zoygla.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΩΣ ΠΟΤΕ;

ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΟΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ"


Για τρίτη διαδοχική ημέρα και παρά την έντονη βροχόπτωση κατά διαστήματα συνεχίστηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των «αγανακτισμένων πολιτών» στο Σύνταγμα και σε άλλες πλατείες κεντρικών πόλεων.
Με κεντρικό σύνθημα «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ» οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα έστησαν πάγκους, συγκεντρώνοντας υπογραφές υποστήριξης, ενώ ιδιαίτερο στιγμιότυπο της συγκέντρωσης ήταν η παρουσία ενός ζεύγους νεόνυμφων στην Πλατεία Συντάγματος.
Όσον αφορά στις πόλεις της επαρχίας, δυναμικό «παρών» έδωσαν για μια ακόμη ημέρα οι κάτοικοι της Τρίπολης στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, ενώ αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Καλαμάτα, όπου παρά τη βροχή, κυρίως νέοι, σαφώς λιγότεροι από τα προηγούμενα βράδια, βγήκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου στο ιστορικό κέντρο, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική του μνημονίου και των νέων μέτρων λιτότητας.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΣΗΚΩΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ


Ταμείο ενός δις δολαρίων θα δημιουργηθεί για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας μετά τη συμφωνία της παλαιστινιακής συμφιλίωσης, ανακοίνωσε χθες ο Μοχάμαντ Μουστάφα, οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Τις προσεχείς εβδομάδες θα έχουμε επαφές με επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία ταμείου ενός δις δολαρίων το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις στη Λωρίδα της Γάζας», επεσήμανε αρχικά.

«Εμείς θα συνδράμουμε με 200 εκατ. δολάρια και θέλουμε να προσελκύσουμε Παλαιστίνιους, Άραβες και ξένους επενδυτές για το υπόλοιπο ποσό. Επιδίωξή μας είναι να οικοδομήσουμε την οικονομία της Γάζας στο πρότυπο της οικονομίας του μελλοντικού κράτους, στη βάση της αυτάρκειας, με την κατασκευή ενός αεροδρομίου (αυτό της Ράφας δεν λειτουργεί από το 2001), ενός λιμανιού, εργοστασίων αφαλάτωσης καθώς και την ανάπτυξη δικτύου ηλεκτροδότησης, σε συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Επενδυτικού Ταμείου για την Παλαιστίνη κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Γάζα, μετά την ανάληψη του ελέγχου του εδάφους αυτού από την ισλαμιστική Χαμάς πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Μοχάμαντ Μουστάφα, θεωρείται ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για τη θέση του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση ανεξάρτητων προσωπικοτήτων που θα σχηματιστεί, όπως προβλέπει η συμφωνία συμφιλίωσης.

Από Zoygla.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΠΕΤΡΕΣ;

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΕΔΑ

Χιλιάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν ειρηνικά χθες σε δεκάδες πλατείες της Ελλάδας, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους κατά της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, των πολιτικών και της διαφθοράς, μετά το κάλεσμα που ξεκίνησε μέσω διαδικτύου, στο πρότυπο των διαδηλώσεων του κινήματος 15Μ της Ισπανίας. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το κάλεσμά τους για σήμερα - και κάθε μέρα - στις πλατείες, στις 18.00...
Νέοι, μεσήλικες αλλά και ηλικιωμένοι άνθρωποι, ακόμα και οικογένειες με τα παιδιά τους, ή νέα ζευγάρια βγήκαν στις πλατείες όλης χώρας χθες σε μια πρωτοφανή – για τον ειρηνικό και χωρίς κομματικό χαρακτήρα – κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα.
Εκατοντάδες πολίτες παρέμεναν συγκεντρωμένοι μέχρι τα ξημερώματα στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, ενώ όσοι αποχώρησαν ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα, Πέμπτη, ξανά στις 18.00 το απόγευμα – για την ακρίβεια, πλέον οι διοργανωτές καλούν στην πλατεία Συντάγματος καθημερινά την ίδια ώρα.

Αθήνα


Μεταξύ 25.000 και 40.000 πολίτες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Τύπου, συγκεντρώθηκαν χθες από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος της πρωτεύουσας, μπροστά από το Κοινοβούλιο. Η προσέλευση του κόσμου δεν σταμάτησε μέχρι αργά το βράδυ, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, με τα περισσότερα κινητά να μην έχουν σήμα.

Θεσσαλονίκη


Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν από τις 18.00 το απόγευμα οι «Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο». Όπως και στην Αθήνα, οι διοργανωτές είχαν επισημάνει επανειλημμένα ότι η κινητοποίηση θα είναι ειρηνική, χωρίς πανό και πλακάτ που να υποδηλώνουν κάποια οργανωμένη συλλογική ταυτότητα και οποιοδήποτε διακριτικό και προειδοποίησαν ότι δε θα δεχτούν «κομματικές συμμετοχές και παρεμβάσεις».

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πολεις της Ελλάδας.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ"


Στο δρόμο που χάραξαν οι Ισπανοί διαδηλωτές βαδίζει μία ελληνική ακτιβιστική ομάδα με την επωνυμία "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" η οποία καλεί τον κόσμο για ειρηνική διαδήλωση μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Στη διαδήλωση μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν 3.900 άτομα. Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 18.00 μέχρι 23.30 το βράδυ.

Παρόμοιες διαδηλώσεις όμως έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες πόλεις.

ΤΟ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΣΠΊΤΙ


Ο σχεδιαστής James Rizzi είναι υπεύθυνος για το Χαρούμενο σπίτι του Rizzi (Happy Rizzi House), στην πόλη Brunswick της Γερμανίας. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι με έντονα χρώματα και φιγούρες από κινούμενα σχέδια ενώ και η αρχιτεκτονική του σχεδίαση είναι μοναδική.
Χτίστηκε στα χαλάσματα ενός παλιού παλατιού και είναι πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους. Θα θέλατε άραγε να μένετε σε ένα τέτοιο σπίτι;

Από Zoygla.

ΠΙΣΩ ΜΟΥ Σ' ΕΧΩ ΣΑΤΑΝΑ!


Ένα τραγελαφικό περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, στην πολιτική εκπομπή της Έλλης Στάη, NETWEEK.

Την ώρα που μιλούσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ανάγκη μείωσης του δημόσιου τομέα, το μόνιτορ, πίσω από την πλάτη του, έπαιζε ταινία ακατάλληλη για ανηλίκους!

Το έκανε το θαύμα της η Δημόσια Τηλεόραση…


(Πηγή video:planetgreece)

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ


Εφιάλτης δίχως τέλος φαίνεται να παραμένει η κατάσταση στη Φουκουσίμα, καθώς η εταιρεία TEPCO ανακοίνωσε ότι είναι πολύ πιθανό να έχει επέλθει τήξη των ράβδων εμπλουτισμένου ουρανίου που τροφοδοτεί τους πυρήνες δύο αντιδραστήρων του πυρηνικού εργοστασίου Νταϊιτσί.
Η TEPCO είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι πιθανότατα στον αντιδραστήρα 1 είχε προκληθεί τήξη των ράβδων ραδιενεργού ουρανίου, αμέσως μετά τη θεομηνία που κατέστρεψε το σύστημα ψύξης των πυρήνων. Εκτίμησε δε ότι το μεγαλύτερο τμήμα του λιωμένου υλικού είχε συγκεντρωθεί στη βάση του θαλάμου πίεσης.
Πριν λίγες ημέρες η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές-ρεκόρ που, για το οικονομικό έτος που τελείωσε τον Μάρτιο του 2011, έφτασαν τα 15 δισ. δολάρια. Πέρυσι η Tepco είχε σημειώσει κέρδη περίπου 1,6 δισ. δολαρίων.
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου της εταιρείας Μασατάκα Σιμίτσου.
Πρέπει τέλος να σημειωθεί πως περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι που ζουν σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου έχουν φύγει από τα σπίτια τους.

Από το ΠΟΝΤΙΚΙ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΑΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΖΟΜΠΙ!


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δίνονται οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει κάποιος σε περίπτωση επίθεσης από ζόμπι!

Όσον και αν γελάτε, το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων έβγαλε την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Preparedness 101: Zombie Apocalypse» και λίγες μέρες μετά η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου!

Σύμφωνα με τη Huffington Post, η επισκεψιμότητα στη σελίδα ήταν τόσο μεγάλη, ώστε τέθηκε εκτός λειτουργίας!

«Σχέδιο εκκένωσης. Όταν τα ζόμπι πεινάνε, δεν σταματούν, μέχρι να φάνε (μυαλό), το οποίο σημαίνει πως πρέπει να φύγετε από την πόλη αμέσως. Σχεδιάστε πολλαπλές διαδρομές, ώστε, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, να έχετε εναλλακτικές επιλογές. Το ίδιο σχέδιο μπορείτε να ακολουθήσετε σε φυσικές καταστροφές για τον εντοπισμό καταφύγιου» αναφέρει η επίμαχη ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος του Κέντρου δήλωσε πως η ιδέα προέκυψε, βλέποντας στο Twitter πως η λέξη «ζόμπι» ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και η ανακοίνωση φτιάχτηκε με σκοπό να είναι προετοιμασμένοι οι άνθρωποι σε ακραίες καταστάσεις.

ΠΗΓΗ: cosmo.gr

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο ΟΠΑΔΟΣ ΜΑΣ

ΟΤΑΝ ΘΥΜΩΝΕΙ...

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΠΟΥΕΡΤΑ ΔΕΛ ΣΟΛ


Αποφάσισαν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι για μία ακόμη εβδομάδα


Μαδρίτη, Ισπανία 

Να παραμείνουν κατασκηνωμένοι στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης για μία εβδομάδα ακόμη αποφάσισαν το μεσημέρι της Κυριακής οι Ισπανοί πολίτες του «Κινήματος 15Μ», επιλέγοντας να μην διαλύσουν την συγκέντρωση μετά το κλείσιμο της κάλπης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι «Αγανακτισμένοι» αποφάσισαν να επίσης συσταθεί μία επιτροπή επιφυλακής, για το ενδεχόμενο που η αστυνομία αποφασίσει να διαλύσει τη συγκέντρωση, ενώ θα ψηφίσουν εκ νέου το επόμενο Σαββατοκύριακο για το εάν και πώς θα συνεχίσουν.

Όπως αναφέρει η ισπανική Pais, οι τρεις επιλογές ανάμεσα στις οποίες κλήθηκαν να διαλέξουν ήταν η συνέχιση της διαμαρτυρίας για τουλάχιστον μία εβδομάδα, η παραμονή στην πλατεία μέχρι να λάβει συγκεκριμένη μορφή το κίνημα ή η άρθρωση συγκεκριμένων πολιτικών στόχων.

Στις ειρηνικές διαμαρτυρίες πρωτοστατεί η νεολαία -που παλεύει με την υψηλότατη ανεργία- και τα πολιτικά αιτήματα που ακούγονται καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων, πέραν βεβαίως της καταδίκης των πολιτικών αυστηρής λιτότητας και του αιτήματος για αξιοπρεπή εργασία.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το αίτημα για αλλαγές στη νομοθεσία που καλύπτει τις κατασχέσεις κατοικιών από τις τράπεζες, καθώς αρκετοί Ισπανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες του σκασίματος της οικιστικής φούσκας.

Επίκεντρο των καθιστικών διαμαρτυριών που έχουν διοργανωθεί σε ολόκληρη την ισπανική επικράτεια παραμένει η Σολ στη Μαδρίτη, όπου κάθε ένα από τα τελευταία βράδια διανυκτερεύουν εκατοντάδες Ισπανοί και κάθε πρωί, αφού σκουπίσουν οι ίδιοι την πλατεία, μένουν στις θέσεις τους και διοργανώνουν μικρές εκδηλώσεις ή μοιράζουν νερό και αντιηλιακό στους περαστικούς.

Αποφάσεις να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες έλαβαν και οι κάτοικοι σε άλλες πόλεις, όπως το Οβιέδο και τη Βαλένσια, πάντοτε με το βλέμμα στη Μαδρίτη.

Πριν από το κλείσιμο της κάλπης της Κυριακής για την αυτοδιοίκηση, αρκετοί αναλυτές εξέφραζαν αμφιβολίες για το εάν το «κίνημα 15Μ» θα επηρεάσει τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- προδιαγραφόταν εδώ και καιρό ως καταδίκη της κυβέρνησης και θετικό κυρίως για το αντιπολιτευόμενο δεξιό Λαϊκό Κόμμα.

Η Μαδρίτη επέλεξε την οδό της λιτότητας για να αποφύγει τις πιέσεις των αγορών και να μειώσει το υψηλό της έλλειμμα, ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγει -όπως οι υπόλοιποι των «PIIGS»- σε ευρωπαϊκή βοήθεια. Ως εκ τούτου, όπως εκτιμούν αναλυτές στο Reuters, η κυβέρνηση Θαπατέρο πολύ δύσκολα θα αλλάξει την οικονομική της πολιτική όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.

Από το ΒΗΜΑ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΚΑΝΑΠΕΣ FERRARI


Μετέτρεψε το σαλόνι του σπιτιού του σε πάρκινγκ για να προστατεύσει την αγαπημένη του Ferrari. Ποια ήταν η αντίδραση της συζύγου του.

Περήφανος για το απόκτημά του ο Jon Ryder, 28 ετών, αποφάσισε να κάνει μία διαφορετική αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού του, κάνοντας το σαλόνι του χώρο στάθμευσης. Ο λάτρης της ταχύτητας και των γρήγορων αυτοκινήτων ανακάλυψε ένα μάλλον παράδοξο χώρο για να παρκάρει την πολυαγαπημένη του Ferrari 355 Spider.
Άνοιξε μία μεγάλη πόρτα στο πίσω μέρος του σαλονιού του και διαμόρφωσε το χώρο κατάλληλα ώστε να μπορεί να τοποθετεί το αυτοκίνητό του εντός σπιτιού. Η πόρτα του γκαράζ είναι κρυμμένη πίσω από μία κουρτίνα και με έναν απλό μηχανισμό ανοίγει και κλείνει χωρίς κανένα θόρυβο.
Μπορεί να έχει αποκτήσει το αυτοκίνητο των ονείρων του εδώ και τρία χρόνια, δεν έχει πάψει στιγμή όμως να το θαυμάζει και να το περιποιείται.  Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του και κάθε πρωί που βλέπει αυτό το κομμάτι της ιταλικής τέχνης στο σαλόνι του, αβίαστα σχηματίζεται ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του. Μπορεί πλέον να κοιτάζει με αγάπη και χαρά το τετράτροχο καμάρι του τη στιγμή που χαλαρώνει στον καναπέ και βλέπει τηλεόραση.
Τον περασμένο χρόνο, όταν αποφάσισαν με τη σύζυγό του να μετακομίσουν, βρήκε αμέσως την ευκαιρία να μετατρέψει σε γκαράζ την αίθουσα της τηλεόρασης. Η μετατροπή διήρκεσε περίπου ένα μήνα και προσπάθησε να κρατήσει τον προϋπολογισμό σε λογικά επίπεδα, καθώς η γυναίκα του Catherine του είχε τονίσει πως είναι απλά ένα γκαράζ. Έτσι, χρησιμοποίησε όλα εκείνα τα αντικείμενα και τα έπιπλα από το προηγούμενο σπίτι, τα οποία δε χρειάζονταν στο νέο.
Η Catherine, 29 ετών, παραδέχεται πως είναι τώρα ένα άνετο και ωραίο δωμάτιο για χαλάρωση, το οποίο χρησιμοποιούν αρκετά και οι δύο. Δηλώνει πως ο άνδρας της είχε πάντα τρελές ιδέες που στο τέλος φαίνεται να λειτουργούν, χωρίς να αρνείται πως όταν έμαθε τα σχέδιά του αναφώνησε ''Όχι πάλι τα ίδια''

Από News247

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ;

"ΣΟΒΙΑΤΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ" Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΤΟΥ ROSWELL;


Η υπόθεση Roswell έρχεται ξανά στο προσκήνιο με τη δημοσίευση ενός νέου βιβλίου, το οποίο προβάλλει μια νέα συνωμοσιολογική εκδοχή.
Η συγγραφέας του βιβλίου "Area 51", Annie Jacobsen, υποστηρίζει ότι το 1947 στη στρατιωτική βάση του Roswell στο Νέο Μεξικό δεν συνετρίβη κάποιο εξωγήινο διαστημόπλοιο, αλλά ένα σοβιετικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος!
Το κατασκοπευτικό αεροσκάφος ήταν με περίεργο τρόπο καμουφλαρισμένο και η καμπίνα του είχε το μέγεθος μικρού παιδιού. Το αεροσκάφος ήταν τηλεχειριζόμενο, λέει η Jacobsen.
Ο Ιωσήφ Στάλιν βρισκόταν τότε στο «τιμόνι» της Σοβιετικής Ένωσης, για τον οποίο η συγγραφέας και δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ήλπιζε να προκαλέσουν πανικό στους πολίτες των ΗΠΑ, τα νέα της συντριβής του μυστηριώδους αεροσκάφους.
Αυτή την ιδέα, λέει η Jacobsen, εμπνεύστηκε ο Στάλιν από τη διάσημη ραδιοφωνική «φάρσα» του Όρσον Ουέλς, ο «Πόλεμος των Κόσμων». Το 1938, πολλοί ακροατές καταλήφθηκαν από πανικό όταν άκουσαν τη διήγηση της ιστορίας επιστημονικής φαντασίας του Ουέλς, καθώς νόμιζαν ότι πρόκειται για live μετάδοση μιας πραγματικής εισβολής εξωγήινων.
Σχετικά τώρα με τα σώματα των εξωγήινων, που φέρνουν λίγο και στον ΕΤ (στο πιο τρομακτικό βέβαια), η συγγραφέας λέει ότι ήταν γενετικά πειράματα του «Αγγέλου του Θανάτου», του ναζιστή Γιόζεφ Μένγκελε, ο οποίος βρέθηκε στην ΕΣΣΔ μετά τον πόλεμο!!!
Όσο εξωφρενική και αν ακούγεται αυτή η ιστορία, το βιβλίο ήδη έχει δημιουργήσει τεράστιο θόρυβο στις ΗΠΑ, καθώς μέχρι και η εφημερίδα New York Times έκανε αναφορά σε αυτό.
Πάντως, τα απόρρητα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση δεν έχουν ακόμη αποχαρακτηριστεί από τις αμερικανικές κυβερνήσεις και μέχρι να ανακοινωθεί η «επίσημη» εκδοχή οι θεωρίες συνωμοσίας για το τι έγινε το 1947 θα συνεχίσουν να ανθούν.

Από Newsbombo

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


Ανένδοτοι εμφανίζονται οι Ισπανοί διαδηλωτές, δηλώνοντας ότι θα αψηφήσουν την απαγόρευση των κινητοποιήσεων της εθνικής εκλογικής επιτροπής μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τα τελευταία μέτρα της ισπανικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματίσει καθιστικές διαμαρτυρίες σε αρκετές πόλεις της Ισπανίας.

Ήδη, περίπου 20 χιλ. άνθρωποι συμμετείχαν σε μια πορεία χθες το απόγευμα στο κέντρο της Μαδρίτης ενώ χιλιάδες συμμετείχαν σε κινητοποίηση στη Βαρκελώνη. Πορείες έγιναν σε περίπου 150 ισπανικές πόλεις, σύμφωνα με εγχώρια τηλεοπτικά δίκτυα.

Όσον αφορά στην Αστυνομία, κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξει κάποια βίαιη καταστολή ενόψει των τοπικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής, εφόσον δε σημειωθούν έκτροπα.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

LAMBORGHINI ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ!


Όταν ένας ιδιοκτήτης κομμωτηρίου από την Κίνα είδε για πρώτη φορά μια Lamborghini Reventon εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που του έγινε έμμονη ιδέα.

Σκέφτηκε να την αγοράσει αλλά μόλις άκουσε την τιμή της, 2.3 εκατομμύρια δολάρια, άλλαξε γνώμη απότομα. Έτσι σκέφτηκε να φτιάξει μια δική του!

Αγόρασε ένα Nissan A31 του 1995, προσέλαβε τρεις μηχανικούς αυτοκινήτων και 12 ημέρες αργότερα είχε τη δική του Lamborghini Reventon. Συνολικό κόστος 13.850 δολάρια!

Από Zoygla.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"


Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι επιτροπές αγώνα κατά των διοδίων. Σήμερα, Παρασκευή, και ώρα 18:00 μ.μ. τα μέλη του «Δεν πληρώνω» θα μεταβούν στα διόδια της Ελευσίνας και θα σηκώσουν τις μπάρες, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

-ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΑΝΟΙΓΜΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/5, 6 μμ

-ΔΑΦΝΙ, ΣΑΒΒΑΤΟ 21/5, 5.30 μμ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ, ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΒΑΣ.ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ 20, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

-ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ και ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ , ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5, 7 μμ ΚΟΙΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ

-Κ.ΠΑΤΗΣΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 26/5, 7.30 μμ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΑ-ΛΕΦΚΑ, ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ 73-75, ΗΣΑΠ Κ.ΠΑΤΗΣΙΑ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ

"ΑΝΟΙΞΑΝ" ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 3ου ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ


Εργάτες εισήλθαν σήμερα στο κτήριο του αντιδραστήρα Νο3 για πρώτη φορά μετά την έκρηξη υδρογόνου που είχε σημειωθεί στις 14 Μαρτίου, τρεις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που σάρωσε στη συνέχεια τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.
Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima Daiichi ανακοίνωσε ότι δύο μέλη των ειδικών συνεργείων, φορώντας προστατευτικό εξοπλισμό και μάσκες οξυγόνου, μπήκαν μέσα στο κτήριο στις 16:30 σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα Ιαπωνίας και παρέμειναν για δέκα λεπτά στους χώρους, παίρνοντας μετρήσεις για ραδιενέργεια.
Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν επίπεδα ραδιενέργειας μεταξύ 160 και 170 μιλισίβερτ/ώρα γύρω από τη δεξαμενή που περιέχει τις «ράβδους ελέγχου» και τις ράβδους πυρηνικού καυσίμου. Εκπρόσωπος της Tepco ξεκαθάρισε ότι με βάση αυτές τις μετρήσεις κρίνεται αδύνατη, προς το παρόν, η χορήγηση αζώτου μέσα στον αντιδραστήρα, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη έκρηξη υδρογόνου.

Από Zoygla.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ Μ. ΚΑΝΤΑΡΗ

Καταγγελία για «καπηλεία» και «βεβήλωση της μνήμης του νεκρού» Μανώλη Καντάρη από τη Χρυσή Αυγή κατέθεσε στην 1η δημοτική κοινότητα Αθήνας συγγενής του 44χρονου που δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών, η Ελένη Πορτάλιου, αλλά και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την παράταξη «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας». Η κ. Πορτάλιου έκανε λόγο για «καπηλεία της μνήμης του δολοφονηθέντος Μανόλη Καντάρη, από τη Χρυσή Αυγή», προσθέτοντας ότι η τελευταία «έχει εξαπολύσει πογκρόμ με την ανοχή της αστυνομίας» και ότι «έχει καταστεί "κράτος εν κράτει" στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας». Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι είναι προς τιμήν της οικογένειας του Μανώλη Καντάρη το γεγονός ότι καταγγέλλει «τη χυδαία προπαγάνδα, την καπηλεία και τις ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η μη αποδοχή λουλουδιών είχε αποστείλει η Χρυσή Αυγή στη χήρα του Μ. Καντάρη.

Από TVXS

ΠΟΥΛΙ Ή ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ;


Το πτώμα ενός παράξενου πουλιού ανακάλυψαν οι κάτοικοι σε ένα τοπικό οινοποιείο στο Ιράν. Το πουλί μοιάζει με δεινόσαυρο σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρεθεί κοντά στην πόλη της βορειοδυτικής ιρανικής Meshginshahr στην επαρχία του Ardebil.

Οι κάτοικοι του χωριού που βρήκαν το πτερωτό πλάσμα νεκρό και φαίνεται πως έχει ξεψύχησε π πριν λίγες μέρες κοντά σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Meshginshahr, IRNA την Κυριακή.

Μια ομάδα των υπαλλήλων της Προστασίας του Περιβάλλοντος του Ιράν Οργανισμού (ΕΓΔΕ) έχει φτάσει στην περιοχή για να διερευνήσει για το τι επρόκειτο.

Ένας από τους χωρικούς φέρεται να έχει κρυμμένα Τα σφάγια και η ομάδα του είναι δροσερό Προσπαθώντας να το βρείτε.

Η ομάδα έχει βρει κάποια στοιχεία και όπως λένε «Το Πουλί ζούσε σε μια σπηλιά κοντά στο χωριό. Το πλάσμα έχει κρανίο ερπετού με κυνοειδή δόντια και μεγάλα γομφίους. Έχει μικρά φτερά».

Η ορνιθοπανίδα του Ιράν περιλαμβάνει συνολικά 527 είδη και κανένα από αυτά δεν μοιάζει με το πλάσμα που βρέθηκε.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι δεινόσαυροι και πουλιά μοίραζαν τη ζωή τους και μάλλον έτσι πρόεκυψε ένα τέτοιο πουλί.

Ωστόσο χρειάζονται αποδείξεις γι’ αυτό και δεν μπορούν να εξηγήσουν πως αυτό το πουλί ζούσε επί αιώνες αλλά δεν το είχαν δει ποτέ και εν γνώριζαν την ύπαρξη του.

ΠΗΓΗ: newstoday.gr

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

 

Αθήνα 
Στις φυλακές ανηλίκων θα παιχθεί το έργο «DNA» του Ντένις Κέλι στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Σοφία Βγενοπούλου, μια που το θέμα του αφορά στην παραβατικότητα των εφήβων και προκάλεσε το ενδιαφέρον. Ολα ξεκίνησαν όταν μία δικαστής ανηλίκων παρακολούθησε το «DNA» στο θέατρο του Νέου Κόσμου και πρότεινε στους υπεύθυνους της παραγωγής να το παρουσιάσουν στους ανήλικους παραβάτες που βρίσκονται στις φυλακές Αυλώνα. Πράγματι έγινα οι απαιτούμενες κινήσεις και ο διευθυντής των φυλακών έδωσε την άδεια ώστε οι νεαροί κρατούμενοι να γίνουν θεατές μιας πτυχής της δικής τους, δύσκολης, ζωής.

Το «DNA» γράφτηκε το 2007, ειδικά για τους έφηβους, κατά παραγγελία του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, ώστε να συμεπριληφθεί στο πρόγραμμα Connections που αφορά στο εφηβικό θέατρο διεθνώς. Ο συγγραφέας πραγματεύεται το μεγάλο ζήτημα της μετάβασης από την εφηβική ηλικία στην ενήλικη ζωή, τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που καλούνται οι νέοι να αναλάβουν αλλά και την ανάγκη τους να διαφοροποιηθούν από τους πολλούς, από την ομάδα. Μια ανάγκη που συχνά τους οδηγεί σε ακρότητες, των οποίων το τίμημα καλούνται να πληρώσουν. Η ψυχοσύνθεση αυτής της ηλικίας αποτέλεσε για τον Κέλι τη βάση για να μιλήσει για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και τον τρόπο που οι έφηβοι τα αντιμετωπίζουν. Το έργο που ξεκίνησε την ελληνική του καριέρα στη σκηνοθεσία της Σοφίας Βγενοπούλου _σε συμπαραγωγή με την εταιρεία θεάτρου Grashopper, στη σκηνή του θεάτρου Χώρα (2009-2010) και στη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε παιζόταν στο θέατρο του Νέου Κόσμου.
Η μετάφραση είναι του Εκτορα Λυγίζου, μαζί με τη σκηνοθέτιδα και παίζουν οι Μαρία Γεωργιάδου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ελίνα Ρίζου, Άρτεμις Φλέσσα, Στέφανος Αχιλλέως, Νεφέλη Ανανιάδη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Αλέξανδρος Λυκούρας, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη. Στις φυλακές ανηλίκων θα παιχθεί το Σάββατο 28 Μαΐου ή 4 Ιουνίου.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

ΑΝΑΠΟΔΟ ΣΠΙΤΙ


Το ανάποδο σπίτι της φωτογραφίας σχεδιάστηκε για μια ειδική έκθεση στο Trassenheide της Γερμανίας και είναι ανοικτό για το κοινό.
Οι δημιουργοί του, Klaudiusz Golos και Sebastion Mikuciuk, είπαν ότι δεν έχτισαν το σπίτι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, απλώς το μόνο που ήθελαν ήταν να κάνουν κάτι... διαφορετικό.
Παρόμοια σπίτια έχουν χτιστεί αρκετά και στο παρελθόν, αλλά αυτήν τη φορά δεν είναι ένα ανάποδο σπίτι εξωτερικά μόνο, αλλά και εσωτερικά! Έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, τουαλέτα όλα είναι ανάποδα. Η επίσημη ονομασία του σπιτιού είναι «The world stands on its head» (Ο κόσμος στέκεται στο κεφάλι του). Στο ανάποδο σπίτι της Γερμανίας σίγουρα το κάνει.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩ


Σήμερα, όπως αναφέρει το adespoto.gr, αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση των αστυνομικών του Α.Τ. της Κω, οι οποίοι το 2007 σκότωσαν μια γάτα, την οποία χρησιμοποίησαν ως ζωντανό στόχο, προκειμένου να «εκπαιδευτούν» οι ίδιοι στη σκοποβολή!

Η δολοφονία του ζώου έγινε τον Απρίλιο του 2007, τις «άγιες» μέρες του Πάσχα. Οι δράστες δολοφόνοι - αστυνομικοί μηνύθηκαν με την κατηγορία της ζωοκτονίας από την Οικολογική και Ζωοφιλική Ένωση Κω, που δραστηριοποιείται στο νησί, και φέρνει στην επιφάνεια και στη δημοσιότητα πολλά από τα «κακώς κείμενα» που συμβαίνουν εκεί, τα οποία πολλοί προσπαθούν να κρύψουν.

Όπως αναφέρει το aegeanews.gr, τα «παλικάρια» της ΕΛ.ΑΣ. σκότωσαν τη γάτα (που άφησε ορφανά τέσσερα γατάκια), έξω από το Αστυνομικό Τμήμα μάλιστα, εν ώρα υπηρεσίας!

Κατόπιν της καταγγελίας που έκαναν τα μέλη της Οικολογικής και Ζωοφιλικής Ένωσης Κω, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Αρνητική εντύπωση είχαν προκαλέσει η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη που επέδειξαν οι αστυνομικοί συνάδελφοί τους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο, όταν ορίστηκε η αρχική δικάσιμος, προκειμένου να τους στηρίξουν.

Δικαίως οι φιλόζωοι επισημαίνουν ότι, όταν καλούν αστυνομικούς, για να καταγγείλουν κακοποιήσεις ζώων, η πρώτη δικαιολογία που επικαλούνται είναι ότι δεν έχουν διαθέσιμα περιπολικά!

Ο λύκος, δηλαδή, φυλάει τα πρόβατα;

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ


Τουλάχιστον ο Μπερλουσκόνι περίμενε να γίνει πρωθυπουργός για να αρχίσει τα τσιλιμπουρδίσματα. Ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν βιάστηκε και πριν καν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Γαλλίας βυθίστηκε σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο το οποίο τον βγάζει δια παντός εκτός πολιτικής.

Κατά του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή εντός της ημέρας. Να σημειωθεί, πάντως, ότι μέσω του δικηγόρου του, ο ίδιος ο Στρος-Καν δηλώνει αθώος.

Μετά την επιστροφή του στο Παρίσι, ο Ντομινίκ θα μετέβαινε στο Βερολίνο όπου θα είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ( θα την έπεφτε και σε αυτήν; ),προκειμένου να συζητήσουν για το ελληνικό χρέος. Όπως ανακοίνωσε η γερμανική καγκελαρία η συνάντηση ματαιώνεται.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΠΑΛΙ ΕΚΛΑΣΕ...

ΚΑΤΕΡΓΑΨΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ


Δυο νεαροί Βρετανοί επιχείρησαν να κόψουν στύλο που στήριζε κάμερα ασφαλείας στο Μάντσεστερ. Όπως ήταν φυσικό η προσπάθειά τους... καταγράφηκε (Vid)
Να κόψουν το στύλο μιας κάμερας ασφαλείας που επιθεωρεί τους δρόμους στο Μάντσεστερ προσπάθησαν δυο νεαροί.
Με τη βοήθεια ενός τροχού πλησίασαν το στύλο και άρχισαν να τον καταστρέφουν.
Στις εικόνες που ακολουθούν παρατηρούμε τους σπινθήρες από το παχύ μέταλλο κατά τι διάρκεια του τροχίσματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι η πρώτη απόπειρα δολιοφθοράς σε κάμερα κλειστού κυκλώματος της περιοχής.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΥΚΑ


Αύριο θα υποβληθεί σε νέα αξονική Σταθερή και ελεγχόμενη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Γιάννη Καυκά, 31 χρόνων, τραυματία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, στη ΜΕΘ του οποίου νοσηλεύεται ο νεαρός. Όπως κοινοποιεί ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Ρέσσος, ο Γιάννης Καφκάς παραμένει διασωληνωμένος υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό. Ως τώρα δεν έχουν εμφανισθεί αξιόλογες επιπλοκές. Νέα αξονική τομογραφία θα διενεργηθεί αύριο και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για τη συνέχεια της θεραπείας.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, είχε εγκαίρως προειδοποιηθεί από τις ενώσεις γιατρών και νοσηλευτών για τη διαπιστωμένη υπέρβαση των μονάδων καταστολής σε ζητήματα βίας κατά διαδηλωτών. Τα στοιχεία που του παραδόθηκαν προ καιρού αφορούσαν στη διαπίστωση πως όσοι μεταφέρονταν στα νοσοκομεία από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έφεραν τραύματα άκρως επικίνδυνα έως και εν δυνάμει θανατηφόρα.

Ο χθεσινός βαρύτατος τραυματισμός του Γιάννη Καυκά από άνδρες των ΜΑΤ, μπροστά από το πολυκατάστημα της Πανεπιστημίου, ήλθε να επιβεβαιώσει τους εκφραζόμενους φόβους των ιατρικών ενώσεων.

Ήδη οι θεράποντες γιατροί εξέφρασαν την άποψη ότι κατά τη γνώμη τους η ενέργεια των αστυνομικών θα μπορούσε (και μπορεί ακόμη) να αποβεί μοιραία και πως η ενέργεια αυτή εμπεριέχει την έννοια της δολοφονικής πρόθεσης.

Ανακοινωθέν
Το ιατρικό ανακοινωθέν


Το πρωί της Τετάρτης, η ιατρός Όλγα Κοσμοπούλου, η οποία εργάζεται στο Γενικό Κρατικό Νικαίας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο Γιάννης Καυκάς, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως οι ενέργειες των αστυνομικών κατά του Καυκά είναι δολοφονικές απόπειρες με ηθικούς αυτουργούς.

Όλγα Κοσμοπούλου, ιατρός Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Προηγουμένως και κατά τη διάρκεια εκφώνησης του ιατρικού ανακοινωθέντος για την κατάσταση της υγείας του Γιάννη Καυκά, ο γιατρός του Γενικού Κρατικού Νικαίας Παναγιώτης Παπανικολάου καθώς και ο επίσης γιατρός Σταμάτης Πίνης εξήγησαν πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, έχει στα χέρια του έκθεση η οποία καταγράφει τις διαπιστώσεις του ιατρικού κόσμου ως προς τους τραυματισμούς που προκαλούνται από άνδρες των ΜΑΤ, ιδιαίτερα στην κρανιακή χώρα, πλήγματα τα οποία εν δυνάμει μπορεί να είναι θανατηφόρα.