Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ


ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ...


ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ



Η αναλογία των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας--με λιγότερα από 954 ευρώ το μήνα--αυξήθηκε το 2009 φτάνοντας το... 13,5% του πληθυσμού που ζει στη μητροπολιτική Γαλλία, σύμφωνα με τελευταία μελέτη της Γαλλικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Insee).

Το 2009, 8,2 εκατομμύρια άνθρωποι θεωρούνταν φτωχοί έναντι 7,84 εκατομμυρίων το 2008, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου.

"Για την αύξηση του αριθμού των φτωχών ευθύνεται κυρίως η ανεργία που προκλήθηκε από την οικονομική κρίση", η οποία ξέσπασε το 2008, επισημαίνει το Insee.

Η μελέτη αυτή επιβεβαιώνει τις ανισότητες ανάμεσα στους Γάλλους που έχουν μέτρια εισοδήματα και τους πιο ευκατάστατους. Το ετήσιο εισόδημα του 10% αυτών που έχουν μέτρια εισοδήματα είναι χαμηλότερο των 10.410 ευρώ το χρόνο και έχει μειωθεί κατά 1,1% από το 2008.

Στην άλλη άκρη το ετήσιο εισόδημα του 10% των πιο ευκατάστατων έχει αυξηθεί κατά 0,7% και είναι τουλάχιστον 35.840 ευρώ το χρόνο.

"Οι επιπτώσεις της κρίσης είναι ορατές σε όλα τα νοικοκυριά, αλλά είναι οι μέτρια αμειβόμενοι που πλήττονται περισσότερο", καταλήγει το Insee.

ΨΑΡΕΨΕ ΤΕΧΝΙΤΟ ΠΟΔΙ!


Η Beth Krohn ψάρευε στη λίμνη Άιντα, στην Αλεξάνδρεια των Η.Π.Α., όταν η πετονιά της «κόλλησε» σε κάτι. Η πρώτη της σκέψη ήταν και η μοιραία, μάλλον θα επρόκειτο για κάποιο πτώμα. Η τροπή του θέματος, όμως, σίγουρα θα εξέπληξε ακόμα και την ίδια, όταν, αντί για ένα ολόκληρο πτώμα, ανέσυρε στην επιφάνεια ένα… πόδι!

Όταν η γυναίκα διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ένα τεχνητό μέλος, αναζήτησε αμέσως τον κάτοχό του, μέσω μιας κατασκευάστριας εταιρείας τεχνητών μελών που εδρεύει στην πόλη.

Σύντομα της απάντησαν ότι το απολεσθέν μέλος ανήκει στην Pam Riley, η οποία κολύμπησε στη λίμνη περίπου τρία χρόνια νωρίτερα. Το προσθετικό μέλος επανατοποθετήθηκε στη γυναίκα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η Beth Krohn δήλωσε ότι η συγκεκριμένη «ψαριά» την έκανε πολύ πιο περήφανη, ακόμα και από το μεγαλύτερο θήραμα που θα μπορούσε να «χτυπήσει» κατά τη διάρκεια κυνηγιού ελαφιών.

Η κα Riley, από την πλευρά της, θα πήρε απάντηση στη διάρκειας τριών χρόνων απορία της, την οποία και εξέφρασε «πάντα αναρωτιόμουν, πώς θα νιώσει κάποιος, αν δει ένα πόδι να επιπλέει στη λίμνη!».

Από Zoygla.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ


ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ


Νέα διαδήλωση πραγματοποίησαν χθες εκατοντάδες «Αγανακτισμένοι» στη Μαδρίτη, εναντίον ενός σχεδίου συνταγματικής μεταρρύθμισης, το οποίο καθιερώνει έναν «χρυσό κανόνα» δημοσιονομικής σταθερότητας, ζητώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Πίσω από ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Όχι στη μεταρρύθμιση του Συντάγματος. Όχι ένα βήμα πίσω», οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τον σταθμό της Ατότσα, κατευθυνόμενοι προς την εμβληματική Πουέρτα ντελ Σολ, την οποία οι «Αγανακτισμένοι» είχαν καταλάβει για έναν μήνα, από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου. Ένα δεύτερο μεγάλο πανό έγραφε: «Ο λόγος του λαού μετράει επίσης. Δημοψήφισμα τώρα». Παρόμοιες διαδηλώσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν και σε πολλές άλλες ισπανικές πόλεις.

Τα δύο μεγαλύτερα ισπανικά κόμματα, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και το δεξιό Λαϊκό Κόμμα, συμφώνησαν σε μια συνταγματική μεταρρύθμιση, η οποία θα εγγράφει έναν «χρυσό κανόνα» για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς στο Σύνταγμα.

Η πρόταση αυτή, που θα πρέπει να συγκεντρώσει τα 3/5 των ψήφων των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων προκειμένου να εγκριθεί, θα εξεταστεί αύριο από τους Ισπανούς βουλευτές, στη διάρκεια μιας έκτακτης συνόδου. Θυμίζουμε ότι στις 16 Αυγούστου, η Γαλλία και η Γερμανία πρότειναν στις 17 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης να υιοθετήσουν πριν από το καλοκαίρι του 2012 τον «χρυσό κανόνα» των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Από Zoygla.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΣΤΥΣΗΣ

Συνελήφθη στη Νότια Αφρική ο βοτανολόγος που ισχυριζόταν ότι έχει την ειδική φόρμουλα για τέλεια στύση. Υποσχόταν μεγέθυνση πέους, μέσω του "βοτάνου της ανάπτυξης"



Κλαίει όλος ο ντουνιάς... με τη σύλληψη του Frank Mukase του πασίγνωστου Νοτιοαφρικανου γιατρού γνωστού και ως "προφήτη του πέους" και προφήτη Χαμζά από την αστυνομία του Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο βοτανολόγος γιατρός ισχυριζόταν ότι είχε το "βότανο της ανάπτυξης" μια ειδική φόρμουλα καλύτερη και από Βιάγκρα, το οποίο πίνοντας το με ζεστό νερό θα έκανε κάθε άνδρα να έχει μια τέλεια στύση!

Είναι τόσο θαυματουργό το μείγμα του που οποίος το πει θα δει θεαματική αύξηση του μορίου του.

Ο καθηγητής του πόθου, εδώ και εννέα χρόνια χρησιμοποιεί ένα βότανο που το φέρνει από την Ουγκάντα.

"Δεν χρησιμοποιώ οποιοδήποτε φάρμακο, κρέμες ή χημικές ουσίες. Δεν είναι αγωγή μόνο για την μεγέθυνση του ανδρικού μορίου αλλά και θεραπεία ώστε οι άνθρωποι να νιώθουν όμορφα ερωτικά" ανέφερε ο γιατρός για το θεραπευτικό μείγμα του.

Ο ιατρικός Σύλλογος για τη σύλληψη ανέφερε "Μας βρίσκει σύμφωνους η σύλληψη ενός κομπογιαννίτη γιατρού".

Από NEWS247.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΟΛΟ ΜΕΣΑ


ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΜΠΑΛΟΝΙ

Ένα μπαλόνι με ήλιο θα είναι έτοιμο να ταξιδέψει στην στρατόσφαιρα σε δύο χρόνια από σήμερα. Θα μπορεί να μεταφέρει 4 επιβάτες. Διαβάστε πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο.




Το μπαλόνι με ήλιο, το οποίο θα μεταφέρει επιβάτες στην στρατόσφαιρα της Γης, θα απογειωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Με διάμετρο 128 μέτρα, θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει σε ύψος περίπου 35.000 χιλιομέτρων. Το ταξίδι διάρκειας πέντε ωρών αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 100.000 ευρώ, ωστόσο θα προσφέρει στους "τουρίστες του διαστήματος" τη θέα της γης από ψηλά.

Οι συνθήκες μέσα στο μπαλόνι θα είναι άνετες, με θερμοκρασία δωματίου και χώρο αρκετό για τους δύο πιλότους και τέσσερις επιβάτες, που μετά το ταξίδι θα επιστρέφουν με αλεξίπτωτο πίσω στη Γη. Το μπαλόνι αποτελεί έμπνευση της Ισπανικής εταιρίας Zero 2 Infinity.



Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί πέντε μη επανδρωμένες δοκιμαστικές πτήσεις με το μπαλόνι να φτάνει στα 35.400 χιλιόμετρα-τρεις φορές το ύψος πτήσης ενός αεροπλάνου.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Jose Mariano Lopez-Urdiales ισχυρίζεται τα εξής: "Το κόστος του ταξιδιού στην στρατόσφαιρα με το μπαλόνι είναι πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο με πύραυλο".

Στους επιβάτες θα παρέχεται ειδική εκπαίδευση δύο ημερών για λόγους ασφάλειας. Ο Jose είναι σε διάλογο με τις αρχές διάφορων χωρών για να αποφασιστεί το σημείο από το οποίο θα απογειώνεται το μπαλόνι. Ωστόσο η Ισπανία αποτελεί τον πιο πιθανό υποψήφιο λόγω των ευνοϊκών και εύκολα προβλέψιμων καιρικών συνθηκών της.

Από NEWS247.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΜΩΡΟ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ


Μια αλλόκοτη ιστορία, που φέρει την υπογραφή της γερμανικής εφημερίδας «Bild», κάνει τον γύρο του κόσμου και αφορά στην… ανακάλυψη ενός εξωγήινου μωρού το 2007 στο Μεξικό!

Πρόκειται για ένα περιστατικό που είχε απασχολήσει τη μεξικάνικη τηλεόραση πριν από 4 χρόνια, όταν ένας αγρότης βρήκε ένα περίεργο πλάσμα, το οποίο παραπέμπει σε κάτι μεταξύ… μεγάλου σαυροειδούς και εξωγήινου και… από τον φόβο του το έπνιξε σε μια λίμνη και το παρέδωσε στους επιστήμονες! Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δυσκολεύτηκε πολύ να πνίξει το πλάσμα, καθώς έφερε μεγάλη αντίσταση. Και αυτή του η ανακάλυψη έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή: ο αγρότης σκοτώθηκε έπειτα από λίγες μέρες μυστηριωδώς, αφού κάηκε μέσα στο αμάξι του που ήταν παρκαρισμένο στην άκρη ενός δρόμου.

Σύμφωνα με ότι φημολογείται να αποτελεί… επιστημονικά ευρήματα, το πλάσμα είχε μεγάλο εγκέφαλο, ένδειξη ανώτερης ευφυΐας, καθώς και κάποια κόκαλα στον σκελετό του που είναι κοινά με αυτά ανθρώπου.
Στην περιοχή που βρέθηκε το πλάσμα, δε, υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για θεάσεις ΑΤΙΑ, γεγονός που προσδίδει μια ιδιαίτερη διάσταση στη συγκεκριμένη ιστορία.

Αναμένουμε… επίσημες ανακοινώσεις!

Από Zoygla.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ


ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ 3D ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ

Οι χομπίστες ίσως ήταν οι πρώτοι που ενδιαφέρθηκαν για τη 3D εκτύπωση.


Ο 3D εκτυπωτής Fortus 250 mc απευθύνεται σε κατασκευαστές που θέλουν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα εργαλεία συγκεκριμένων προδιαγραφών. Ο 3D εκτυπωτής Fortus 250 mc απευθύνεται σε κατασκευαστές που θέλουν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα εργαλεία συγκεκριμένων προδιαγραφών. Καθώς εκείνοι, όμως, δημιουργούσαν κοινότητες στο Διαδίκτυο για να φτιάχνουν πλαστικές φιγούρες ηρώων, οι βιομηχανικοί κατασκευαστές ανακάλυπταν πως η χρήση νέων υλικών και τεχνικών στην τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να αλλάξει τον τρόπο της κατασκευής εμπορικών προϊόντων.

Ενας 3D εκτυπωτής εναποθέτει μια λωρίδα καυτού πλαστικού, το αφήνει να κρυώσει και μετά προχωρεί στην επόμενη λωρίδα, χτίζοντας ένα τρισδιάστατο αντικείμενο στρώση προς στρώση. Χρησιμοποιώντας τις αρχές του layering (διαστρωμάτωσης), οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές μπορούν να δημιουργήσουν νέα αντικείμενα από διάφορα είδη μετάλλων, πλαστικών και κεραμικών σε γεωμετρικά σχήματα τα οποία είναι αδύνατο να επιτευχθούν με άλλες τεχνικές κατασκευής. Επειδή ο σχεδιασμός είναι ψηφιακός, οι εταιρείες μπορούν να παραγγείλουν τα τελικά προϊόντα από οποιονδήποτε διαθέσιμο 3D εκτυπωτή.

Φέτος τον Μάιο, η General Electric ανακοίνωσε πως θα «εστιάσει εντονότερα» στην τρισδιάστατη εκτύπωση για να αναπτύξει μια σειρά προϊόντων, από ανταλλακτικά κινητήρων αεροσκαφών έως εξαρτήματα μηχανημάτων υπέρηχων. Αλλοι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνική αυτή για να φτιάξουν βιομηχανικούς σαρωτές, έπιπλα και ιατρικό εξοπλισμό.

Ο Μπαρτ βαν ντε Σούερεν, αντιπρόεδρος της Materialise, μιας βελγικής εταιρείας που ειδικεύεται σε αυτή την κατασκευαστική τεχνική, εξηγεί πως η πρόοδος στη χημεία και τους εκτυπωτές επιτρέπει πλέον την εμπορική εφαρμογή της τρισδιάστατης εκτύπωσης, που εδώ και πολλά χρόνια ήταν μια πειραματική μέθοδος. Στη στερεολιθογραφία, για παράδειγμα, ένα λέιζερ προχωρεί στρώση προς στρώση μέσα από ένα δοχείο με υγρό πολυμερές, το οποίο σκληραίνει όταν περάσει από πάνω του η ακτίνα. Αυτό επιτρέπει στους εκτυπωτές να δημιουργούν ομαλές και λεπτομερείς επιφάνειες.

Περισσότερες από 100 εταιρείες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν σε έναν βαθμό την τρισδιάστατη εκτύπωση στη βιομηχανική κατασκευή, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Wohlers Associates. Ωστόσο, πολλές από αυτές χρησιμοποιούν την τεχνική σε πιλοτικό επίπεδο. Η τρισδιάστατη εκτύπωση πέρα από τις πρωτοποριακές σχεδιαστικές δυνατότητες που παρέχει έχει ορισμένους περιορισμούς: δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προϊόντα πέρα από ένα συγκεκριμένο μέγεθος, δεν λειτουργεί με όλα τα υλικά και δεν μπορεί να δημιουργήσει εύκολα σύνθετα αντικείμενα με πολλά υλικά.

Επειδή όμως η παραγωγή μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης δεν απαιτεί τη συναρμολόγηση των προϊόντων και μπορεί να μετατρέψει ένα απλό αρχείο του υπολογιστή σε προϊόντα συγκεκριμένων προδιαγραφών, δίνει πολλές νέες ευκαιρίες στους επιχειρηματίες. Η CloudFab, μια νεοσύστατη εταιρεία που ξεκίνησε το 2009 με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, παρέχει σε καταναλωτές και επιχειρήσεις σχεδιαστικό λογισμικό και ένα δίκτυο 3D εκτυπωτών για να κάνουν τα προϊόντα τους. Ο χρήστης στέλνει το σχέδιο και, παίρνοντας μια προμήθεια, η CloudFab στέλνει τις παραγγελίες στα κέντρα τρισδιάστατης εκτύπωσης με τα οποία συνεργάζεται.

Ο Νικ Πίνκστον, ιδρυτής της CloudFab, λέει πως η εταιρεία κάθε μήνα από την ίδρυσή της αυξάνει τις παραγγελίες της ανά 10% κατά μέσον όρο και έχει ξεπεράσει συνολικά τις 20.000 παραγγελίες. «Το κίνημα της ψηφιακής κατασκευής, και η ικανότητα που αυτή δίνει στον καθένα να δημιουργεί προϊόντα, είναι κάτι πολύ σημαντικό» λέει. «Απώτερος στόχος μας είναι να κάνουμε τους σχεδιαστές προϊόντων και τους βιομηχανικούς σχεδιαστές τους νέους web designers».

Από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

ΤΟΝ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΕΟ, ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΠΑΠΠΟΥ

Η επιθυμία της μητέρας του να επικοινωνήσει μαζί του πριν πεθάνει πρόδωσε δραπέτη που διέφευγε για 36 χρόνια. Διαβάστε την απίθανη ιστορία του William Asher


Δραπέτη που διέφευγε για 36 ολόκληρα χρόνια εντόπισαν οι αρχές στην Καλιφόρνια, αφού χρησιμοποίησαν το ιστορικό τηλεφωνικών κλήσεων της μητέρας του.

Ο William Walter Asher III, 66 ετών, βρίσκεται υπό κράτηση αφού συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι του στην πόλη Salida του Colorado.

Σύμφωνα με το Τμήμα Σωφρονισμού και Αποκατάστασης, ο Asher είχε καταδικαστεί εφτά φορές ισόβια αφού κατά τη διάρκεια ληστείας σε μπαρ του Σαν Φρανσίσκο πυροβόλησε και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον μπάρμαν, το 1966.

Με στοιχεία του FBI, o Asher κατοικούσε βόρεια του Καναδά, όπου με το όνομα David Donald Mcfee εργαζόταν ως οδηγός φορτηγών. Παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και τελικά χώρισε από τη σύζυγό του η οποία δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει τις καναδικές αρχές και το FBI να εντοπίσουν τον Asher.

Λίγο πριν το θάνατό της η μητέρα του, ζήτησε από διάφορα μέλη της οικογένειας να τη βοηθήσουν να επικοινωνήσει με τον "μυστικό" του αριθμό" σύμφωνα με το FBI.

Με αυτές τις πληροφορίες, οι ερευνητές συνέλλεξαν τα στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων από ανθρώπους που φέρονταν να είχαν βοηθήσει τη μητέρα του να επικοινωνήσει με τον Asher.

Έτσι οδηγήθηκαν σε ένα σπίτι που ανήκε σε έναν άνδρα ονόματι Garry Donald Webb , του οποίου τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν με αυτά του Asher.

Ο Asher παραδέχτηκε τελικά την ταυτότητα του. Η γυναίκα με την οποία συζούσε για δέκα χρόνια αγνοούσε το γεγονός ότι ήταν δραπέτης.

Τώρα κρατείται στις στις φυλακές Sierra στο Jamestown και αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικά με την απόδρασή του.

Από NEWS247.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΩΡΑ!


ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ


ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


Οι Κινέζοι συνεχίζουν να κολυμπούν στη No 1 παραλία της ανατολικής Κίνας στην πόλη Qingdao όπου τα νερά γέμισαν με το φύκι (enteromorpha prolifera), το οποίο αναπαράγεται με γοργούς ρυθμούς. Αρκετές ακόμη παραλίες έχουν δεχθεί την επίθεση της πράσινης άλγης και οι αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα καθαρισμού των ακτών.

Το φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο για την περιοχή και οι κάτοικοι δείχνουν αρκετά εξοικοιωμένοι, ωστόσο το κολύμπι μέσα στε φύκια ενέχει αρκετούς κινδύνους.

ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ


To Rock Restaurant είναι σκαρφαλωμένο πάνω σε ένα βράχο κοντά στην ακτή της πανέμορφης παραλίας Michanwi Pingwe στην Ζανζιβάρη.

Ανάλογα με τις παλίρροιες εξαρτάται και το πως θα το προσεγγίσετε. Αν δυσκολευτείτε πάντα υπάρχει μια μικρή βάρκα που θα αναλάβει την μεταφορά σας από την ακτή στον βράχο και μετά πάλι πίσω.

Μην περιμένετε πολυτέλειες εδώ. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μικρή καλύβα αλλά τι παραπάνω μπορεί κάποιος να ζητήσει. Απομακρυσμένη παραλία, ξενοιασιά και φρέσκα θαλασσινά σε συνδυασμό με παραδοσιακές γεύσεις της Τανζανίας.

Όσο για το ποτό, στο Rock Restaurant υπάρχει μια αξιοπρεπής συλλογή από κρασιά, μπύρες και αναψυκτικά αλλά ακόμα και σαμπάνια!

Πηγή:dinfo

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ "ΑΓΑΠΗ"


"ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ"


Ο ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ... ΣΩΒΡΑΚΟ


Φορώντας ένα φουστάνι και καλύπτοντας το πρόσωπό του με ένα λευκό σώβρακο μπήκε σε ένα ψιλικατζίδικο ένας άνδρας για να το κλέψει στις 5:30 τα ξημερώματα σε Ντάλας του Τέξας.

Ο νεαρός χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία του κατευθύνθηκε προς το ταμείο και απαίτησε από τον καταστηματάρχη να του δώσει όλα τα χρήματα της ταμιακής μηχανής.

Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος και δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της πόλης.

ΣΠΑΝΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 1934


Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν και αυτοί που το ξέρουν είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Ο λόγος για το Voisin C-25 Aerodyne, ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε το 1934 και παράχθηκε σε μόλις 28 μονάδες. Το συγκεκριμένο έλαβε μέρος στα.. καλλιστεία της εκδήλωσης κλασσικών αυτοκινήτων στο Pebble Beach και κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε σπάνια και μοναδικά αριστουργήματα σε τέσσερις τροχούς που έδωσαν το παρών.

Το εν λόγω βραβεύτηκε ως το πιο καλοσυντηρημένο κλασσικό όχημα και σίγουρα θα συμφωνήσετε εάν ρίξετε μία ματιά στις φωτογραφίες μας.


Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ...


10.000 ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝΟΣΕΤ

Σε 37.000 ανέρχονται πλέον οι νεκροί κατά την ειδική επιτροπή



Νέα δεδομένα για τον αριθμό των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν από τον δικτάτορα Πινοσέτ έδωσαν στη δημοσιότητα οι Χιλιανοί.

Σύμφωνα με ειδική επιτροπή, άλλοι 9.800 άνθρωποι προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων της δικτατορίας του 1973-1990 σε 37.000.

Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών ή αγνοουμένων επανεκτιμήθηκε σε 3.227 με την προσθήκη άλλων 30 περιπτώσεων.

Η επιτροπή αυτή, η οποία επιφορτίστηκε στα τέλη του 2009 από την απερχόμενο πρόεδρο Μισέλ Μπατσελέτ για την ενημέρωση προηγούμενων εκθέσεων, εξέτασε συνολικά 32.000 υποθέσεις υπό το φως νέων μαρτυριών ή στοιχείων που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια, δήλωσε η αντιπρόεδρος της επιτροπής αυτής Μαρία Λουίσα Σεπούλβεδα.

«Δεχθήκαμε 32.000 φακέλους και διαπιστώθηκαν σχεδόν 9.800 περιπτώσεις θυμάτων παράνομης φυλάκισης και βασανιστηρίων και 30 περιπτώσεις εξαφάνισης και εκτελέσεων χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη» δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους αφού επέδωσε την έκθεση στον πρόεδρο της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Διαδοχικές εκθέσεις για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό τη δικτατορία του Πινοσέτ, αυτές των Επιτροπών Αλήθειας και Συμφιλίωσης (1991), και στη συνέχεια μιας μεταγενέστερης επιτροπής για τους πολιτικούς κρατούμενους και τα βασανιστήρια έκαναν λόγο για 3.197 νεκρούς και αγνοούμενους και για περισσότερες από 27.000 περιπτώσεις βασανιστηρίων και παράνομων κρατήσεων.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Διαδηλωτές μετά από γνωστό νεανικό φεστιβάλ ανέφεραν τη Βρετανία στα συνθήματά τους


Επεισόδια ακολούθησαν, όπως κάθε χρόνο, το άτυπο φεστιβάλ νεολαίας και αριστερών οργάνωσεων Schanzenfest στο Αμβούργο.

Τα εφετινά επεισόδια είχαν «ιδιαίτερο» χαρακτήρα μετά τις ταραχές στο Λονδίνο, με αρκετούς διαδηλωτές να αναφέρουν τη Βρετανία στα συνθήματά τους.

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους και έσπασαν τζάμια τραπεζών και καταστημάτων, ενώ η αστυνομία -που είχε βγάλει στους δρόμους εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας εν αναμονή επεισοδίων- διέλευσε το πλήθος με αντλίες νερού και προχώρησε σε 30 συλλήψεις.

Το Schanzefest γίνεται κάθε καλοκαίρι στην πόλη, και κατά κανόνα το ακολουθούν βραδινές συγκρούσεις με την αστυνομία. Πέρυσι, είχαν συλληφθεί 42 άτομα και το 2009 οι συλλήψεις είχαν φτάσει τις 67. Στα επεισόδια που έληξαν τα ξημερώματα της Κυριακής τραυματίστηκαν ελαφρά δύο γερμανοί αστυνομικοί.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΕΞΩ, ΕΞΩ...


ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΙΖΝΟΓΚΟΥΤ


Σε ηλικία 81 ετών πέθανε ο κομίστας Ζαν Ταμπαρί που μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί δημιούργησαν τον Βεζύρη που ήθελε να γίνει Xαλίφης

Για τους φίλους των κόμιξ, το όνομα Ιζνογκούντ είναι θρυλικό. Αν και λιγότερο δημοφιλής από τον «Αστερίξ» ή τον «Λούκι Λουκ», ο Βεζύρης που είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει κάθε όριο προκειμένου να καθίσει στον θρόνο του χαλίφη, είναι ένας σπαραχτικά αστείος μα και σκοτεινός χάρτινος ήρωας, «παιδί» της συνεργασίας του κειμενογράφου των «Αστερίξ» και «Λούκι Λουκ» Ρενέ Γκοσινί και του σχεδιαστή Ζαν Ταμπαρί.

Γεννημένος στην Στοκχόλμη το 1930 (5 Μαρτίου), ο Ταμπαρί παρουσίασε για πρώτη φορά δημοσίως σκίτσα του το 1956. Τα φιλοξένησε το περιοδικό Vaillant. Δυο χρόνια αργότερα δημιούργησε τον ήρωα Totoche και τους φίλους του ενώ η έναρξη της συνεργασίας του με τον Γκοσινί χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στο κόμιξ «Valentin».

Ο «Ιζνογκούντ» γεννήθηκε το 1962. Το 1977, μετά το θάνατο του Γκοσινί, ο Ταμπαρί αποφάσισε να συνεχίσει μόνος του τη σειρά αυξάνοντας το μέγεθος των ιστοριών. Με φόντο την Βαγδάτη και τα περίχωρά της, ο Ιζνογκούντ, ο Μεγάλος Βεζίρης του χαλιφάτου ζει με το όνειρο της εκθρόνισης του Χαλίφη Χαρούν Ελ Πασάχ και σήμα κατατεθέν το «Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη» («Je veux devenir calife ΰ la place du calife»). Βοηθός του για τις «βρώμικες» δουλειές είναι ο πιστός αλλά και κάπως αργός Μπλιαχ Χαχάτ...

Η ανατολίτικη αύρα, οι εξωτικοί ρυθμοί, τα αμύθητης αξίας παλάτια, τα μαγικά χαλιά, τα χαρέμια, τα τζίνι, και οι φακίρηδες συνθέτουν το παραμυθένιο σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται η δράση του Βεζίρη που, παρ' όλες τις μηχανορραφίες του, καταλήγει πάντα να αγναντεύει το όνειρο του Χαλίφη από... μακριά! Οσο για το όνομα της σειράς είναι ένα έξυπνο λογοπαίγνιο που «παντρεύει» την αγγλική γλώσσα με την γαλλική γλώσσα:Ιz-no-goud είναι η γαλλική προφορική έκδοση της φράσης He is no good που σημαίνει «δεν είναι καλός».

Η κινηματογραφική ανάπλαση του «Ιζνογούντ» με ζωντανούς ηθοποιούς έγινε πραγματικότητα το 2005. Ο σκηνοθέτης Πατρίκ Μπραουντέ επινόησε μια νέα ιστορία έχοντας διαβάσει με μεγάλη προσοχή όλα τα τεύχη του κόμιξ. Ενώ υπήρχαν πολλές μικρές ιστορίες, το σύνολό τους δεν μπορούσε να συστήσει μία ολόκληρη ταινία. Οι δημοφιλείς Γάλλοι κωμικοί Μικαέλ Γιουν και Ζακ Βιγιερέ πλάθουν ένα συμπαθέστατο ντουέτο ως Βεζύρης και Χαλίφης αντιστοίχως ενώ στην ταινία έμφαση δίδεται και σε δευτερεύοντες ήρωες, όπως ο σουλτάνος Πουλμανκάρ και ο φακίρης Χουντεκάν. Ο σκηνοθέτης πρόσθεσε ένα τζίνι παραπάνω και ανέπτυξε περισσότερο τους θηλυκούς χαρακτήρες (οι οποίοι απουσιάζουν από τα κόμιξ). Μια από αυτές είναι η πριγκίπισσα Πριτιουμάν (γαλλική προφορά του «Pretty woman») την οποία ο Ιζνογκούντ ερωτεύεται όταν την βλέπει έτοιμη να πουληθεί σε ένα σκλαβοπάζαρο.


Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Με συγκέντρωση στα διόδια των Αφιδνών, επιστρέφει στη δράση το κίνημα "Δεν Πληρώνω". Τι σχεδιάζουν τα μέλη του ενόψει ΔΕΘ.


Οι διακοπές τελειώνουν και με την επιστροφή των εκδρομέων, αναλαμβάνουν δράση και τα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω".

Το πρώτο ραντεβού πολιτών και φορέων της βορειο-ανατολικής Αττικής, έχει δοθεί για την Κυριακή στις 7 μ.μ. στα διόδια των Αφιδνών.

Επίσης, ετοιμάζονται και κινητοποιήσεις ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους τα μέλη του "Δεν Πληρώνω" προαναγγέλλουν κομβόι στις 10 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα ξεκινήσει από την Αθήνα και θα σηκώνει τις μπάρες των διοδίων μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Από NEWS247.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΩΡΟ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΣΤΗΝ 7χρονη ΚΟΡΗ ΤΗΣ


Η Sarah Burge είναι μια 50χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών και καθώς είναι εθισμένη στις πλαστικές επεμβάσεις έκανε δώρο στην 7χρονη κόρη της μια επέμβαση αυξητικής στήθους.

Η «ανθρώπινη Barbie» όπως αυτοαποκαλείται αφού έχει κάνει πολλές επεμβάσεις κερδίζοντας έτσι τη δημοσιότητα σκέφτηκε πως το καλύτερο δώρο για την μόλις 7 ετών κόρη της είναι μια αυξητική στήθους αξίας 6.000 λιρών.

Ωστόσο, η μικρή Poppy θα εξαργυρώσει το δώρο της μόλις κλείσει τα 16, όταν δηλαδή θα είναι νόμιμη η επέμβαση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το πάρτι της μικρής κόστισε 12.000 λίρες ενώ είχε μόνο εφτά προσκεκλημένους.

Η μικρή Poppy ήδη έχει αρχίσει να υιοθετεί τον τρόπο ζωής της μητέρας της καθώς μαζί με τις φίλες της έκανε μανικιούρ και πεντικιούρ και έβαψαν το πρόσωπό τους.

ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ



Την πινακίδα για το "φρέσκο τσιμέντο" αγνόησε μια δικηγόρος στο Χιούστον με αποτέλεσμα να κολλήσει. Δηλητηριώδη σχόλια στο διαδίκτυο.
Αρκετές γυναίκες οδηγοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις μανούβρες και στο παρκάρισμα ακόμα και όταν βρίσκονται σε αλάνα, οπότε το πέρασμα από έναν δρόμο που θυμίζει εργοτάξιο, είναι μάλλον μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

Μια δικηγόρος σε δρόμο του Χιούστον, προσπαθώντας να κάνει αναστροφή κόλλησε στο τσιμέντο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, εργάτης τηλεφώνησε και ειδοποίησε ότι μια Lexus, είχε πέσει στο φρέσκο τσιμέντο.

Μάλιστα όπως κατήγγειλε, παρά το ότι υπήρχε προειδοποιητική πινακίδα (λεπτομέρειες) η οδηγός δεν πτοήθηκε και έστριψε απότομα, νομίζοντας ότι θα φύγει ανενόχλητη, ωστόσο δεν τα κατάφερε.


Στις φωτογραφίες, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, η οδηγός φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμα στο αυτοκίνητο, κάτι που οδήγησε έναν άνδρα να σχολιάσει ότι "πιθανότατα περίμενε να στεγνώσει το τσιμέντο για να μην καταστρέψει τα παπούτσια της".

Πάντως, αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι οι αστυνομικοί της είπαν να μη βγει για λόγους ασφαλείας.

Το κακό είναι ότι οι εργάτες είχαν τελειώσει τη δουλειά τους μόλις 5 λεπτά πριν η δικηγόρος κάνει τη.. μανούβρα της.

Τελικά μετά από 20 λεπτά, οι αστυνομικοί έβγαλαν το αυτοκίνητο και οι εργάτες επιδιόρθωσαν τη ζημιά.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚ...


ΟΥΣΤ! ΑΠΟ 'ΔΩ ΡΕεεεε!


"ΕΔΩΣΕ" ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ



Για "καταναγκαστική εργασία" κατήγγειλε ένας 11χρονος τη μητέρα του στη Γερμανία. Είπε στους αστυνομικούς ότι τον έβαζε να καθαρίζει το σπίτι

Στο σημείο να καταγγείλει τη μητέρα του έφτασε ένας 11χρονος από το Άαχεν της Γερμανίας. Λόγος; Τον ανάγκαζε να τη βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού.

"Πρέπει να δουλεύω όλη μέρα. Δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο", ανέφερε το αγόρι στους αστυνομικούς.

Όταν ο πιτσιρικάς ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς τι είδους "καταναγκαστική εργασία" του επέβαλε η μητέρα του, εκείνος απάντησε ότι τον έβαζε να καθαρίζει το σπίτι και την ταράτσα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν γνωρίζει τι σημαίνει "καταναγκαστική εργασία" κι εκείνος απάντησε πως γνωρίζει.

Τότε η αστυνομία ζήτησε να μιλήσει με την μητέρα του, που στεκόταν δίπλα του και η οποία δήλωσε ότι το αγόρι την απειλούσε διαρκώς πως θα την καταγγείλει.

Όπως εξήγησε, αφορμή για το τηλεφώνημα ήταν η έκκλησή της να μαζέψει κάποια χαρτιά από το πάτωμα.

"Παίζει όλη μέρα και όταν του λέω να βάλει σε τάξη ό,τι έχει κάνει, εκείνος το αποκαλεί καταναγκαστική εργασία", πρόσθεσε.

Από NEWS247.

ΓΔΥΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ


Δύο νεαρές ακτιβίστριες, στην Ουκρανία, μέλη της οργάνωσης Femen σκαρφάλωσαν στην οροφή μιας αστυνομικής κλούβας, παρκαρισμένης κοντά στα δικαστήρια, στο κέντρο του Κίεβου, και έβγαλαν τις μπλούζες τους χλευάζοντας τους αστυνομικούς και τους πολιτικούς των οποίον η θέση, όπως είπαν, είναι μέσα στην κλούβα.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη δίκη της πρώην πρωθυπουργου της χώρας, Γιούλια Τιμοσένκο.

Η Τιμοσένκο κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας με αφορμή μια συμφωνία που υπέγραψε με τη Ρωσία το 2009, όταν ήταν πρωθυπουργός, για την αγορά φυσικού αερίου. Η κυβέρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς υποστηρίζει ότι η συμφωνία επιβάρυνε την Ουκρανία με υπερβολικά υψηλές τιμές για τις εισαγωγές φυσικού αερίου.

Από Zoygla.

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Η ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ


Πραγματική επανάσταση στον τομέα της μετακίνησης αποτελεί η ηλεκτρική μηχανή Orhpiro η οποία μπορεί στην εμφάνιση να θυμίζει τις Harley Davidson της δεκαετίας του ’50 ωστόσο σε ό,τι αφορά την κατασκευή της είναι εντυπωσιακά προηγμένη τεχνολογικά.

Η Orphiro κινείται αποκλειστικά με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 75 μιλίων την ώρα.


Η μηχανή αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ωστόσο η τιμή της παραμένει μυστική.

Από το newsbeast.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ


Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι ένωσαν τις φωνές τους χθες στην Πόλη του Μεξικού, διαμαρτυρόμενοι για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών. Κρατώντας πανό και φωτογραφίες συγγενικών τους προσώπων που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια συγκρούσεων των δυνάμεων Ασφαλείας με μέλη συμμοριών, κάλεσαν τον πρόεδρο της χώρας, Felipe Calderon, να σταματήσει τον λεγόμενο «πόλεμο των ναρκωτικών» και να αποσύρει τους στρατιώτες από τους δρόμους των μεξικανικών πόλεων.

Επικεφαλής της πορείας ήταν ο ποιητής και ακτιβιστής, Javier Sicilia, του οποίου ο γιος βρέθηκε νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο πριν από μερικούς μήνες.

Περισσότεροι από 40 χιλ. άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Δεκέμβριο του 2006 όταν και ο πρόεδρος της χώρας αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση του, χρησιμοποιώντας στρατιωτικές δυνάμεις στην καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών.

Από Zoygla.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η ΓΙΑΓΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ


ΣΟΜΑΛΙΑ: ΞΗΡΑΣΙΑ, ΛΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΟΛΕΡΑ


Νέο πλήγμα για τη Σομαλία, έπειτα από την ξηρασία και το λιμό που έπληξε εκατομμύρια ανθρώπους, η εμφάνιση επιδημίας χολέρας, η οποία εξαπλώνεται ανησυχητικά σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Ο αριθμός των κρουσμάτων μεταξύ των ανθρώπων που συρρέουν στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου αναζητώντας τροφή και νερό είναι ανησυχητικός, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Σύμφωνα με τον Γιάο έχουν εντοπιστεί πολλές εστίες της επιδημίας και οι μετακινήσεις του πληθυσμού αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης. Υπολογίζεται ότι τους τελευταίους δύο μήνες περίπου 100.000 Σομαλοί, διωγμένοι από τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων, του λιμού και της ξηρασίας, έφτασαν στο Μογκαντίσου ελπίζοντας ότι στην πρωτεύουσα θα βρουν τροφή, νερό και προστασία. Σε αυτούς προστίθενται άλλοι 370.000 άνθρωποι που μετακινήθηκαν στην πρωτεύουσα στις αρχές του έτους ενώ περίπου 1.500 Σομαλοί πρόσφυγες φτάνουν καθημερινά στην Κένυα που σήμερα φιλοξενεί σχεδόν 440.000 άτομα στους καταυλισμούς του Ντανταάμπ.



Η χολέρα, μια ασθένεια που συνδέεται συχνά με το μολυσμένο πόσιμο νερό, προκαλεί σοβαρή διάρροια και εμετούς. Ιδίως τα μικρά παιδιά παθαίνουν εύκολα αφυδάτωση που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.


Από τις αρχές του χρόνου, μόνο στο Νοσοκομείο Μπαναντίρ του Μογκαντίσου, έχουν καταγραφεί 4.272 κρούσματα οξείας διάρροιας και τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά κάτω των 5 ετών. Από τους ασθενείς αυτούς οι 181 πέθαναν, είπε ο δρ. Μισέλ Γιάο του ΠΟΥ. "Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι δύο με τρεις φορές μεγαλύτερος σε σχέση με πέρσι. Μπορούμε επομένως να πούμε ότι έχουμε επιδημία χολέρας", πρόσθεσε.


Οι περιοχές της Σομαλίας που πλήττονται περισσότερο, ελέγχονται από τους αντάρτες Σεμπάμπ, οι οποίοι μάχονται εδώ και τέσσερα χρόνια την κυβέρνηση της χώρας, την οποία στηρίζει η Δύση. Οι αντάρτες εμποδίζουν τη διεθνή βοήθεια να φτάσει στις περιοχές τους αλλά αποχώρησαν από μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας το περασμένο Σαββατοκύριακο.


Συνολικά, περίπου 12,4 εκατ. άνθρωποι στο Κέρας της Αφρικής (Σομαλία, Κένυα, Αιθιοπία και Τζιμπουτί) πλήττονται από τη χειρότερη ξηρασία που έχει σημειωθεί στην περιοχή εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Δύο εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν ήδη από υποσιτισμό και τα 500.000 από αυτά θα πεθάνουν αν δεν λάβουν βοήθεια μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως προειδοποιεί η UNICEF.


Από ΠΡΕΖΑ TV.

ΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΕΜΑ



Έχει επικρατήσει η έκφραση: «Κολλημένος με τη μπάλα», αλλά υπάρχει και η έκφραση: «Κολλημένη-ος με το Facebook».

Γι΄ αυτή την ομάδα ανθρώπων η Ρουμάνα σχεδιάστρια μόδας Lana Dumitru, δημιούργησε ένα πρωτότυπο φόρεμα το οποίο είναι μέρος της εργασίας της που χαρακτηρίζεται με τον τίτλο “woman’s from the initial stage of nudity up to her upgraded virtual level of being” (η γυναίκα από το αρχικό στάδιο της μέχρι να αναβαθμιστεί στο εικονικό επίπεδο ζωής).

Από Zoygla.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΩΧ! ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΩ


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙ 260 ΦΟΡΕΣ!



Οι Ιάπωνες ερευνητές εκτιμούν πως η εφεύρεσή τους θα μπορούσε να αντικαταστήσει το χαρτί που χρησιμοποιείται σε διαφημιστικές αφίσες και χάρτινες επιγραφές, που σήμερα εκτυπώνονται κατά εκατομμύρια, σώζοντας δέντρα και εξοικονομώντας χρήματα.

Υο 2R e-Paper είναι συμβατό με θερμικούς εκτυπωτές, ενώ στην ουσία, πρόκειται στην ουσία για μια αυτόνομη οθόνη, αποσυνδεδεμένη από οποιαδήποτε άλλη συσκευή, η λειτουργία της οποίας βασίζεται στη θερμότητα, περίπου όπως στα παλιά fax θερμικού χαρτιού.

Όταν ο χρήστης θέλει να σβήσει το χαρτί, δεν έχει παρά να πατήσει το διακόπτη ενός ειδικά τροποποιημένου εκτυπωτή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είναι και πάλι έτοιμο για εκτύπωση, ασπρόμαυρη ή έγχρωμη.

«Νομίζω ότι η σημαντικότερη διαφορά με τις παλαιότερες συσκευές ηλεκτρονικού χαρτιού είναι ότι εκείνες χρειάζονται συνήθως ηλεκτρική ενέργεια για να εκτυπώσουν, όμως η τεχνολογία μας είναι ό,τι πλησιέστερο υπάρχει στο κανονικό χαρτί ως προς τη χρήση της. Καταρχάς, δεν χρειάζεται ηλεκτρόδια με σχέδια, ενώ είναι πολύ απαλό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά, οπότε μιλάμε για ένα πραγματικό ηλεκτρονικό χαρτί», λέει ο Τζον Τσεν, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών Βιομηχανικής Τεχνολογίας της Ταϊβάν, όπου δημιουργήθηκε το χαρτί, σημειώνοντας πάντως, ότι δεν είναι έτοιμο ακόμη για μαζική παραγωγή.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΜΗ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ




ΓΙΑ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΑΙΝΑ


Ο ιδιοκτήτης ενός μίνι-ζωολογικού κήπου στην Ουκρανία, μεταφέρθηκε σε ένα κελί με έναν αρκετά επικίνδυνο συγκάτοικο, μια λιονταρίνα.

Ο Alexander Pylyshenko θέλει να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, περνώντας πέντε εβδομάδες δίπλα δίπλα με το μεγάλο αιλουροειδές.

Το ζήτημα έγινε ακόμα δυσκολότερο από το γεγονός ότι η λιονταρίνα ήταν έγκυος. Το πείραμα ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου. Ο Alexander δημιούργησε ένα ειδικό χώρο για το μπάνιο, ενώ κατά τ’ άλλα όλες οι υπόλοιπες συνθήκες θα είναι οι ίδιες για τον Pylyshenko και για τη λέαινα.

«Οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι ακριβώς οι ίδιες για έμενα και την Katie. Θα κοιμάμαι στο ξύλινο πάτωμα, θα τρέφομαι με το φαγητό που οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου θα μας δίνουν μέσα από τα κάγκελα », δήλωσε ο Alexander. «Επίσης, το κελί διαθέτει τέσσερις κάμερες εγκατεστημένες. Προορίζονται για μαγνητοσκόπηση και αναμετάδοση στο Διαδίκτυο», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΗΡΕΜΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ



Η καταρρακτώδης βροχή και η ανάπτυξη χιλιάδων αστυνομικών έφεραν την ηρεμία τη χθεσινή νύκτα στις μεγάλες πόλεις της Βρετανίας για πρώτη φορά από το περασμένο Σάββατο.Σήμερα Πέμπτη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ομιλία στο κοινοβούλιο του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Καμερον στην οποία θα αναφερθεί στα μέτρα που σκέφτεται να πάρει η κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας στις συνοικίες. Θα προηγηθεί συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής που είναι αρμόδια για τη διαχείριση κρίσεων.

Για το Λονδίνο, η χθεσινή ήταν η δεύτερη σχετικά ήρεμη νύχτα. Βορειότερα, στο Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Λίβερπουλ, όπου σημειώθηκαν σοβαρές ταραχές την Τρίτη, η κατάσταση ήταν επίσης σχετικά ήρεμη.

Τα δικαστήρια έχουν αρχίσει να δικάζουν εκατοντάδες υπόπτους που συνελήφθησαν στα επεισόδια αυτά. Χθες καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση 10 και 16 εβδομάδων δυο άνδρες για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στο Μάντσεστερ.

Ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στους τέσσερις χθες το πρωί όταν τρείς άνθρωποι παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο στο Μπέρμιγχαμ πιθανότατα ενώ προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη λεηλασία καταστήματος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 32χρονο σε σχέση με το επεισόδιο αυτό.

Μόνο στο Λονδίνο έχουν γίνει 800 συλλήψεις και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 279 υπόπτους. Δίκες γίνονται και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Περίπου 100.000 νέοι διαδήλωσαν την Τρίτη στο κέντρο του Σαντιάγο, ζητώντας δωρεάν εκπαίδευση, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Χιλής όπως η Κονσεπσιόν και το Κοπιάπο.
Εκατοντάδες άτομα συγκρούστηκαν με την αστυνομία λίγα τετράγωνα μακριά από το προεδρικό μέγαρο. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες βάζοντας φωτιά σε λάστιχα, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στην πόλη. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας κάνοντας χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση διέλυσαν τους συγκεντρωμένους και συνέλαβαν έξι ανήλικους.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχει κορυφωθεί η ένταση και πριν από πέντε ημέρες συνελήφθησαν τουλάχιστον 800 άτομα μετά από συγκρούσεις των διαδηλωτών με τους αστυνομικούς.
Τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στον τομέα του χαλκού έχουν ανακοινώσει ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους σπουδαστές.