Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

ΜΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ



Μία παχύσαρκη γυναίκα από το Οχάιο των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι πληρωνόταν από άνδρες που… ικανοποιούνταν σεξουαλικά βλέποντάς την να τρώει!

Η 44χρονη Ντόνα Σίμπσον ήταν παχύσαρκη από μικρή ηλικία. Ήδη από τα σχολικά της χρόνια ζύγιζε περισσότερα από 100 κιλά και πριν από λίγα χρόνια έφθασε τα 300! Το 2007 έγινε η πιο παχύσαρκη γυναίκα που κατάφερε να γεννήσει ένα υγιές μωρό.

Η σχέση της με το φαγητό έγινε αρρωστημένη, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει ένα blog, στο οποίο προσκαλούσε άνδρες να την βλέπουν να τρώει, έναντι συνδρομής 19 δολαρίων το μήνα.

Όπως λέει η ίδια, οι «πελάτες» της ήταν ευυπόληπτοι δικηγόροι, γιατροί, ακόμη και φοιτητές που της έλεγαν ότι την θεωρούσαν ελκυστική και την φαντασιώνονταν. Πολλοί της έστελναν περισσότερα χρήματα για να αγοράζει πίτσες, χάμπουργκερ και παγωτά και να τα τρώει σε «ζωντανή μετάδοση» από το Διαδίκτυο.

Κάποια στιγμή, η Ντόνα κατάλαβε ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αφού χώρισε από τον επί σειρά ετών σύντροφό της και πατέρα των δύο παιδιών της, αποφάσισε να αλλάξει ρότα. Έκλεισε το «ανώμαλο» σάιτ της, μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ και άρχισε να κάνει δίαιτα.

Σήμερα έχει χάσει 40 κιλά και έχει ως στόχο να χάσει ακόμη 150, προκειμένου, όπως λέει, να γίνει μια ακόμη καλύτερη μητέρα για τα παιδιά της και να αποτελέσει πρότυπο και για άλλους παχύσαρκους ανθρώπους.

ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Το μικρότερο θέατρο στον κόσμο είναι το Kremlhof στην πόλη Villach της Αυστρίας. Χωράει μόλις οκτώ άτομα και για αυτό το λόγο είναι υποψήφιο για το βραβείο Guiness.

Εξωτερικά θυμίζει περισσότερο καλύβα παρά θέατρο. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει παραστάσεις όπερας και μπαλέτου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Από Zoygla.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΜ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ


Σταδιακά από τις 10 το βράδυ θα αποσύρονται παραμονή Πρωτοχρονιάς στα αμαξοστάσια τα λεωφορεία τα τρόλεϊ καθώς και οι συρμοί του μετρό του τραμ και του ΗΣΑΠ.
Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου τα λεωφορεία τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν με πρόγραμμα Σαββάτου το ίδιο θα ισχύσει και για το μετρό με τα δρομολόγια ωστόσο τις ώρες αιχμής να είναι αυξημένα.
Το τραμ από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη θα κινείται με πρόγραμμα Σαββάτου.
Κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αναλυτικά τα δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς:

Γραμμή 1 Μετρό ΗΣΑΠ

Από Πειραιά προς Κηφισιά στις 22.20

Από Ομόνοια προς Κηφισιά στις 22.39

Από Κηφισιά προς Πειραιά στις 22.20

Από Ομόνοια προς Πειραιά στις 22.52

Γραμμές 2 & 3 Μετρό

Από Αγιο Αντώνιο προς Aγιο Δημήτριο, στις 22.45

Από Αγιο Δημήτριο προς Aγιο Αντώνιο, στις 22.45

Από Αιγάλεω προς Δουκίσσης Πλακεντίας, στις 22.47

Από Αιγάλεω προς Αεροδρόμιο, στις 21.25

Από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αιγάλεω στις 22.37

Από Αεροδρόμιο προς Αιγάλεω 22.03

Τραμ

Από Βούλα προς Σύνταγμα, στις 21.24

Από ΣΕΦ προς Σύνταγμα στις 21.25

Από Σύνταγμα προς Βούλα στις 21.40

Από Σύνταγμα προς ΣΕΦ στις 21.52

Από Βούλα προς ΣΕΦ στις 22.05

Από ΣΕΦ προς Βούλα στις 22.06

ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ "ΙΠΠΟΤΕΣ" ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ...


Σαν να τους τσίμπησε μύγα τσε-τσε εκεί στο ΛΑΟΣ και έσπευσαν να βγουν στα κεραμίδια υπερασπιζόμενοι τον ηγούμενο Εφραίμ. Όλες οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να εκτοξεύονται δεξιά και αριστερά και οι θεοσεβούμενοι αθεόφοβοι βουλευτές της Ακροδεξιάς άρχισαν να εκστομίζουν ασύμμετρες ανοησίες, καταρρακώνοντας έναν θεσμό, του οποίου αυτοί θέλουν να είναι θεματοφύλακες: τη Δικαιοσύνη. Μέχρι και ο τρομερός κωλοτούμπας πρόεδρός τους Καρατζαφεύγας βγήκε να μας πει ότι η απόφαση για την προφυλάκιση αποτελεί συνωμοσία των Αμερικανών κατά του Πούτιν, τον οποίο θέλουν να πλήξουν προεκλογικά: «Οι Αμερικανοί δεν θέλουν τον Πούτιν στη Ρωσία. Θα τον κατηγορήσουν ότι ήταν επί έναν μήνα αγκαλιά με έναν λωποδύτη» βγήκε και μας είπε σε έξαλλη κατάσταση. Κανείς δεν έχει καταλάβει πώς το ΛΑΟΣ από απηνής διώκτης του σκανδάλου του Βατοπεδίου άπλωσε την προστατευτική του φτερούγα πάνω από τον Εφραίμ. Προφανώς, εκτός του έντονου παρασκηνίου που έχει να κάνει με τις πολιτικές διασυνδέσεις των Βατοπεδινών, υπάρχουν και ψηφοθηρικοί λόγοι καθώς επιχειρούν να αλιεύσουν από τις θεούσες που φρύαξαν ακούγοντας ότι θα προφυλακιστεί μοναχός. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με τη στάση του το ΛΑΟΣ δέχεται ότι όχι μόνο υπάρχει παρέμβαση των Αμερικανών στο ελληνικό δικαστικό σύστημα το 2011, αλλά και ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ορίζει ποιος και γιατί θα προφυλακιστεί. Οι Άδωνις Γεωργιάδης, Θανάσης Πλεύρης, Κυριάκος Βελόπουλος, ως άλλοι ιππότες της ελεεινής τραπέζης, ξεσήκωσε τον τόπο ζητώντας την παραίτηση του Γιώργου Πεταλωτή, επειδή ήταν πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής και είχε, σου λένε, εμπλακεί στην υπόθεση ως δικηγόρος και υπήρξε ο βασικός κατήγορος στην υπόθεση που εξετάζει η Δικαιοσύνη. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει απόπειρα παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης, αλλά δεν μπορεί έτσι κανείς, χωρίς στοιχεία, να εκτοξεύει λάσπη στον ανεμιστήρα. Η αλήθεια είναι ότι η παρέμβαση των Ρώσων στην ιστορία αυτήν ήταν πολύ χοντρή και ότι όσοι έσπευσαν να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για τη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου θέλουν να ξεχνάνε ότι, σύμφωνα με το παλιό εορτολόγιο, Χριστούγεννα έχουμε στις 7 Ιανουαρίου. Ουαί ημίν, Φαρισαίοι υποκριτές….

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΜΠΑΛΑ...

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΑΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ


Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία στις 2 και 3 Ιανουαρίου, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στην ανακοίνωση των υπουργείων υγείας και εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Παράλληλα, επανέλαβαν την απόφαση τους για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί ζητούν «κλαδική Συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής και να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν ότι: «δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων, δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων, ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο, συνεχίζει να υποβαθμίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη και επιπλέον οι φαρμακοποιοί «τιμωρούνται» με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματα τους».
«Την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε 400 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα φαρμακεία κλείνουν από την πιστωτική ασφυξία των πολυεθνικών και των τραπεζών, ο υπουργός κ. Λοβέρδος επέλεξε να μειώσει ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα των φαρμακοποιών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θ.Αμπατζόγλου.

ΙΠΤΑΜΕΝΟ... ΤΡΕΝΟ "ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!


Παρά τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας, η Κίνα ξεκινά τα δοκιμαστικά δρομολόγια μιας νέας υπερταχείας που φτάνει τα 500 χιλιόμετρα την ώρα, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα. Το νέο τρένο αναπτύχθηκε από θυγατρική της CSR Corp, του μεγαλύτερου κατασκευαστή τρένων στην Κίνα, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο Xinhua και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο σχεδιασμός της υπερταχείας παραπέμπει σε «αρχαίο κινεζικό σπαθί». To πρότυπο του τρένου, που παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακό στο Τσινγκντάο της επαρχίας Σαντόνγκ, είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα και κράματα του μαγνησίου, προκειμένου να μειωθεί το βάρος. Σε διάστημα μικρότερο από μια δεκαετία, η Κίνα ανέπτυξε το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας σε όλο τον κόσμο.

Οι κινεζικές υπερταχείες συχνά έφταναν τα 300 χιλιόμετρα την ώρα, ωστόσο το όριο ταχύτητας μειώθηκε τον Ιούλιο, έπειτα από μια σύγκρουση υψηλής ταχύτητας μεταξύ τρένων της CSR, στην οποία σκοτώθηκαν 40 άτομα. Το Φεβρουάριο είχε προηγηθεί η «καρατόμηση» του υπουργού Σιδηροδρόμων Λιου Ζιζούν, έπειτα από κατηγορίες για διαφθορά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για τρένα ανήκει σε μια ενισχυμένη έκδοση των γαλλικών TGV, η οποία έφτασε το 2007 τα 574,8 χιλιόμετρα ανά ώρα.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΟΧΑ...

ΚΛΩΤΣΑ ΤΟΥΣ...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο ΘΕΟΣ, Ο ΟΜΠΑΜΑ, Ο ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Ο... ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Είναι 3 αρχηγοί κρατών:
Ο Ομπάμα, ο Κάστρο και ο Παπανδρέου. Μια μέρα τους επισκέφτηκε ο Θεός και τους είπε:


- Εγώ ο παντοδύναμος Θεός σας λέω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από το ανθρώπινο είδος. Κάθισα 7 μέρες και σας έπλασα; Ε! Λάθος μου έπρεπε να καθίσω περισσότερες! Για αυτό θα έρθω σε ένα μήνα να σας καταστρέψω.

Πάει μετά ο Ομπάμα και λέει στο λαό του:

- Έχω ένα καλό και ένα κακό νέο.
1. Υπάρχει Θεός!
2. Θα έρθει σε ένα μήνα να μας καταστρέψει.

Πάει μετά ο Κάστρο και λέει στο λαό του:

-Έχω δύο κακά νέα.
1. Δυστυχώς υπάρχει Θεός.
2. Θα έρθει σε ένα μήνα να μας καταστρέψει.

Πάει και ο Παπανδρέου γεμάτος χαρά και λέει στο λαό του:

-Έχω δύο καλά νέα να σας πω.
1. Υπάρχει Θεός!
2. Σε ένα μήνα θα έρθει να συνεχίσει το έργο μου.

Από tsantiri.gr

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Συνταγματάρχης επί δικτατορίας πρόκειται να λογοδοτήσει στην Αργεντινή. Παραδόθηκε στις αρχές αφού έμενε επί έξι έτη στη Βολιβία με πλαστά στοιχεία.


Ο Λουΐθ Ενρίκουε Μπαραλντίνι, ο απότακτος συνταγματάρχης της Αργεντινής, κατηγορούμενος για αθρόες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας, παραδόθηκε στη μεθόριο στις αρχές της Αργεντινής, εντελώς αμίλητος, αφού εντοπίστηκε στην οικονομική πρωτεύουσα της Βολιβίας Σάντα Κρουθ.

Το βολιβιανό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε την πληροφορία ότι στη Σάντα Κρουθ ο Μπαραλντίνι κυκλοφορούσε-εξι συναπτά έτη-με το όνομα Μάρκο Απόντε.

Ομως ως Μπαραλντίνι και αρχηγός της τοπικής αστυνομίας στη Λα Πάμπα στην κεντρική Αργεντινή, ο πρώην αξιωματικός είχε παραβιάσει κατά συρροήν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τελικά, το στρατιωτικό καθεστώς τον τοποθέτησε στρατιωτικό ακόλουθό του στην πρεσβεία στη Λα Παθ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Μπουένος 'Αϊρες έδωσε αμοιβή 100 χιλιάδων πέσος για κάθε πληροφορία, που θα οδηγούσε στη σύλληψη του ανωτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2003 στην Αργεντινή καταργήθηκαν οι νόμοι αμνήστευσης προσωπικού της στρατιωτικής δικτατορίας, της 10ετίας του '70.

Αμέσως, ξεκίνησαν πάρα πολλές έρευνες με σκοπό να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη ένας όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός συνεργατών της χούντας των στρατιωτικών.

Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι βασανίστηκαν, ή εξαφανίστηκαν, στην Αργεντινή επί στρατιωτικής δικτατορίας, δηλαδή από το 1976 έως και το 1983.

Από news247.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟ... ΠΑΓΟ!


Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο πάγου στη Ρουμανία!
Η μόδα με τα ξενοδοχεία πάγου έφθασε μέχρι τη Ρουμανία.
Το πρώτο ξενοδοχείο του είδους άνοιξε πρόσφατα στην βαλκανική χώρα και οι πελάτες είναι ήδη πολυάριθμοι.

Ωστόσο, όσοι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία ενός ξενοδοχείου πάγου, θα πρέπει να ξέρουν ότι ακόμη και μέσα στα δωμάτια, η θερμοκρασία δεν ξεπερνά ποτέ τους 2 βαθμούς Κελσίου.

ΙΑΠΩΝΙΑ: ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 48 ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ


Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας Kyushu Electric Power σταμάτησε και τον τελευταίο πυρηνικό αντιδραστήρα της για λόγους...
συντήρησης, με αποτέλεσμα σε όλη τη χώρα να λειτουργούν πλέον μόνο 6 μονάδες, σε σύνολο 54.

Ο αντιδραστήρας Γκενκάι 4, που είχε τεθεί σε λειτουργία στις 26 Νοεμβρίου 2010, σταμάτησε τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα για την 11η συντήρησή του. Κάθε τρεις μήνες οι ιαπωνικοί αντιδραστήρες περνούν από έλεγχο που διαρκεί αρκετές εβδομάδες.

Η Kyushu Electric Power διαθέτει έξι αντιδραστήρες, εκ των οποίων πλέον δεν λειτουργεί κανένας. Από τις 54 μονάδες που υπάρχουν σε όλη την Ιαπωνία, μόνο 6 παραμένουν σε λειτουργία όμως και αυτές θα πρέπει να σταματήσουν μέχρι τα τέλη Μαΐου 2012 και κανείς δεν ξέρει πότε θα επανενεργοποιηθούν.

Μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που προκάλεσε διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι, 15 αντιδραστήρες τέθηκαν εκτός λειτουργίας για συντήρηση ή γιατί αντιμετώπιζαν προβλήματα εξαιτίας των δονήσεων.

Για να επαναλειτουργήσουν θα πρέπει να υποβληθούν πρώτα σε νέα τεστ αντοχής (κυρίως έναντι φυσικών καταστροφών) και κατόπιν να δώσουν το πράσινο φως οι τοπικές αρχές.

Οι εταιρείες ηλεκτροδότησης έχουν καλέσει τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος, φοβούμενες ότι το σύστημα θα φτάσει στα όριά του λόγω της αυξημένης ζήτησης το χειμώνα.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΤΡΩΕΙ ΠΟΡΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ;

ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ


Ένα χριστουγεννιάτικο «δώρο» στους εκδρομείς θα προσφέρουν σήμερα οι επιτροπές κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής κατά των διοδίων, που δίνουν ραντεβού στις 4 το απόγευμα στο σταθμό των Αφιδνών.

Η σημερινή κινητοποίηση οργανώνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη συνέχιση είσπραξης διοδίων, ενώ τα έργα στους αυτοκινητόδρομους έχουν σταματήσει.

Οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής έχουν έναν επιπλέον λόγο να αντιδρούν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία που διαχειρίζεται την εθνική οδό, από τη Μεταμόρφωση ως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας, στέλνει ειδοποιητήρια πληρωμής στους παραβάτες και απειλεί με πρόστιμο 20πλάσιο του τιμήματος.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η διαταγή πληρωμής που εστάλη προ μηνών σε κάτοικο Ωρωπού συνολικής αξίας 11.000 ευρώ, ενώ η αξία των διελεύσεων δεν ξεπερνούσε τα 550 ευρώ.

ΠΗΓΗ: 24h.gr

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΑΠΟ ΚΟΚΚΟΥΣ ΚΑΦΕ


Ένας Αλβανός καλλιτέχνης, ο Saimir Strati, είδε το όνομα του να μπαίνει ξανά στο Guinness World Records όταν κατάφερε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο μωσαϊκό από κόκκους καφέ στον κόσμο.

Το ψηφιδωτό 25 τετραγωνικών μέτρων, περιέχει 140 κιλά κόκκους καφέ, και απεικονίζει μια βραζιλιάνα χορεύτρια, μια ντράμερ από την Ιαπωνία, έναν τραγουδιστή από τις ΗΠΑ, έναν ευρωπαίο ακορντεονίστα και έναν Αφρικανό τυμπανιστή. Ο Saimir χρειάστηκε περίπου ένα εκατομμύριο κόκκους καφέ, ψημένους και μη, για να ολοκληρώσει την παράξενη δημιουργία του.

Από Zoygla.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡ ΠΑΓΚΑΛΟ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ


Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας, επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, δεμένα στα λιμάνια παραμένουν τα πλοία λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Συγκεκριμένα, απαγορευτικό απόπλου είναι σε ισχύ στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι και οι πορθμειακές γραμμές Πρίνου - Καβάλας, Κυλλήνης - Ζακύνθου και Κεφαλονιάς - Πάτρας.

Στην Αττική, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά περιόδους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ, ενώ τη νύχτα θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου και από το βράδυ αναμένεται περαιτέρω πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια 9 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Το Great Mosque Djenné -ή αλλιώς το Μεγάλο Τζαμί της Djenne- είναι το μεγαλύτερο κτήριο στον κόσμο, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από λάσπη!

Το τζαμί βρίσκεται στην πόλη της Djenne στο Μάλι και είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στην Αφρική, ενώ από το 1988 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η κατασκευή του τοποθετείται μεταξύ 1200 και 1330 και καλύπτει συνολική επιφάνεια 5.625 τ.μ. Ολόκληρο το κτήριο είναι κατασκευασμένο από λάσπη, η οποία ονομάζεται «ferey» και περιέχει στη σύνθεσή της κονίαμα επικαλυμμένο με γύψο, που δίνει στο κτήριο λεία εμφάνιση. Το πάχος των τοίχων ποικίλλει ανάλογα με το ύψος, με τα χαμηλότερα επίπεδα να είναι πιο «παχιά» επειδή αυτά υποστηρίζουν το βάρος του κτιρίου.

Κομμάτια ξύλου συμπεριλήφθηκαν στη λάσπη, για τη μείωση των ρωγμών στους τοίχους, οι οποίες προκαλούνται από τις συχνές αλλαγές στην υγρασία και τη θερμοκρασία που επικρατούν στην περιοχή. Οι τοίχοι απορροφούν την ημέρα την ηλιακή ακτινοβολία και τη θερμότητα με αποτέλεσμα το βράδυ να επικρατεί στο εσωτερικό αρκετή ζέστη, που διαρκεί όλη νύχτα.


Υδρορροές, κατασκευασμένες από κεραμικούς σωλήνες, διατρέχουν την οροφή, συντελώντας στην άμεση απομάκρυνση του νερού από τη στέγη. Επιπλέον, η οροφή υποστηρίζεται από 90 ξύλινους στύλους, ενώ οι αεραγωγοί που υπάρχουν σε ολόκληρη την επιφάνειά της επιτρέπουν στο ζεστό αέρα να εισχωρήσει στο κτήριο αλλά και να αερίζεται σωστά το εσωτερικό.

Χιλιάδες προσκυνητές επισκέπτονται κάθε χρόνο το τζαμί, ενώ δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που έρχονται για να θαυμάσουν τη μεγαλοπρέπεια της κατασκευής, που προκαλεί θαυμασμό αν σκεφτεί κανείς ότι έγινε εξ ολοκλήρου από ανθρώπινο χέρι!

Πηγή: perierga.gr

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;

ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΨΑΡΙΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ



Πλήθος κόσμου, ακτιβιστών, μελών της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών του Θερμαϊκού και σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον υφυπουργό Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Μετά τα αυγά και τα γιαούρτια που δέχτηκε από αγανακτισμένους, κατά την επίσκεψη του τον περασμένο μήνα στη Μυτιλήνη, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδοκιμάστηκε έντονα αυτή τη φορά από κατοίκους της συμπρωτεύουσας, οι οποίοι με συνθήματα και πανό, υπογράμμισαν το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν βρεθεί από τα επώδυνα μέτρα και εξέφρασαν την επιθυμία τους να μην κλείσει η σχολή Εμπορικού Ναυτικού, καθώς αποτελεί "το ζωντανό κύτταρο της πόλης".

"Εσύ τι ξέρεις από κρίση;... "Μας κάνατε να πεινάμε", διαμαρτύρονταν οι απλοί πολίτες.

Στο μεταξύ, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ δημιούργησαν κλοιό μπροστά από το Δημαρχείο της Περαίας, ώστε να μπορέσει να το προσεγγίσει, ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Μέλη του ΠΑΜΕ έδωσαν δυναμικό παρών, ενώ εκείνος προσπάθησε να τους καθησυχάσει ότι θα διαφυλαχτεί τόσο η λειτουργία της Σχολής, αλλά και θα ανακαινιστεί το κτίριο, ώστε οι σπουδαστές να μην περιφέρονται σε διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή και αντιπροσωπεία σπουδαστών της Σχολής. Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος αποχώρησε.

Από news247.

ΧΩΡΙΟ ΒΑΦΤΗΚΕ ΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΑ "ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ"!


Το χωριό του Γιούθκαρ (Júzcar) κοντά στη Μάλαγα της Ισπανίας που βάφτηκε μπλε για να διαφημιστεί η ταινία «Στρουμφάκια», αποφάσισε να διατηρήσει το χρώμα του για πάντα.

Είχαν χρειαστεί πάνω από 1000 γαλόνια μπογιά για να βαφτεί ολόκληρο το χωριό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας με τα διάσημα μπλε πλασματάκια.

Ο δήμαρχος Ντέιβιντ Φερνάντες Τιράδο (David Fernandez Tirado), ο οποίος ακούει στο παρατσούκλι «Παπά Στρουμφ», υποστηρίζει ότι το μπλε χρώμα ξεχωρίζει το χωριό από άλλα της Ισπανίας καθώς «έχει δώσει μια ώθηση στην τοπική οικονομία, έχει αυξήσει την ευτυχία μας, τα όνειρά μας και τα επίπεδα της απασχόλησης εδώ».

Από Zoygla.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ;

ΚΟΛΑΣΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ


Συγκλονιστικά στοιχεία για τις συνθήκες κράτησης των γυναικών στα ανά τον κόσμο σωφρονιστικά ιδρύματα σκιαγραφούν ένα σκηνικό βασανιστηρίων, με σωματικές έρευνες στα όρια του βιασμού, κακοποιήσεις, ασφυκτικά γεμάτα κελιά, αλυσίδες και καταναγκασμό σε εργασία. Ερευνα της κυριακάτικης έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας «Independent» σηματοδοτεί την πρώτη επέτειο από την υιοθέτηση νέων κανόνων διοίκησης των φυλακών από τα Ηνωμένα Εθνη. Δεινή η κατάσταση στις αναπτυσσόμενες χώρες, σοβαρά προβλήματα σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, με καταγγελίες και για την Ελλάδα.
Η Συμφωνία της Μπανγκόκ έθεσε νέους όρους για την επικοινωνία των κρατουμένων με τις οικογένειές τους, άλλαξε τα δεδομένα για την ιατρική φροντίδα και την ψυχολογική υποστήριξή τους και στις περισσότερες περιπτώσεις απαγόρευσε τη σωματική έρευνα. Ωστόσο οι αρχές που υιοθετήθηκαν την 21η Δεκεμβρίου του 2010 παραβιάζονται κατάφωρα, όπως δείχνουν στοιχεία από διάφορες χώρες.

Οι φυλακές της Θήβας

Εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσον αφορά την Ελλάδα, γίνεται ειδική μνεία στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, για τις κακές συνθήκες των εγκαταστάσεων με την απολύτως βασική υποδομή και την επιλογή που προσφέρεται στις κρατούμενες μεταξύ κολπικής εξέτασης και λήψης καθαρτικού σε απομόνωση, σε περιπτώσεις έρευνας για ναρκωτικά, συνθήκες που οι κρατούμενες καταγγέλλουν ως βιασμό.

Στη Γαλλία, η σωματική έρευνα αποτελεί ρουτίνα, εξευτελιστικές στάσεις προς... διευκόλυνση της έρευνας καταγγέλλονται από τις κρατούμενες, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ελλείψεις στην ιατρική μέριμνα.

Σε Αγγλία και Ουαλία ο αριθμός των κρατουμένων αυξήθηκε από 1.800 το 1996 σε 4.100 σήμερα. Περισσότερες από τις μισές ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, το 37% είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και μία στις τρεις είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.
Η κατάσταση στη Βόρεια Αμερική είναι εξίσου κακή. Στην Καλιφόρνια, για να τηρηθεί το ελάχιστο που προβλέπεται από το Σύνταγμα για τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στις φυλακές, πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των έγκλειστων γυναικών κατά 33.000 μέσα στην επόμενη διετία. Συνθήκες «χύτρας έτοιμης να εκραγεί» περιγράφουν κρατούμενες.

Στην Κίνα, καταγράφονται περιπτώσεις που οι φύλακες ενθάρρυναν τις κρατούμενες να δένονται μεταξύ τους και να παλεύουν. Στο Τουρκμενιστάν οι κρατούμενες ήταν δεμένες στα κρεβάτια τους την ώρα του τοκετού (πρακτική που θεωρείται νόμιμη και στις περισσότερες αμερικανικές Πολιτείες), ενώ δυο μέρες αργότερα επέστρεφαν στην αναγκαστική εργασία. Σε ρωσικές φυλακές, διοικητής τιμωρήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό γυναικών κρατουμένων. Θύματα βιασμού φυλακίζονται στο Αφγανιστάν για εξωσυζυγικές σχέσεις.
Σε σωφρονιστικά καταστήματα από τη Ρωσία ώς τον Καναδά και από τη Γαλλία ώς την Αυστραλία καταγγέλλονται οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, καθώς και οι σοβαρές ελλείψεις σε επίπεδο ιατρικής φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των γυναικείων φυλακών στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου τα κελιά διαθέτουν μία τουαλέτα, ένα νιπτήρα και ένα ντους και φιλοξενούν κατά κανόνα περισσότερα από 40 άτομα. «Οι κρατούμενες μπορεί να σκοτωθούν μεταξύ τους, προτού καν τις ξεκλειδώσουν», καταγγέλλει πρώην έγκλειστη για 12 χρόνια σε νοτιοαφρικανική φυλακή, αναφέροντας επίσης ότι τα κελιά έμεναν πολύ συχνά, χωρίς νερό, για ολόκληρα 48ωρα. Πολυήμερες ελλείψεις νερού καταγράφονται σε πολλές φυλακές όλων των αφρικανικών χωρών.

Συχνές οι αυτοκτονίες

Περισσότερες από 500 χιλιάδες γυναίκες βρίσκονται σήμερα σε φυλακές ανά τον κόσμο. Εκεί, αυτοκτονίες και απόπειρες είναι πολύ συχνότερες σε σχέση με τις ανδρικές φυλακές. Ωστόσο, πολύ λιγότερες γυναίκες κρατούνται για βίαια εγκλήματα, στην πλειονότητά τους είναι μητέρες και πολλές είναι εθισμένες σε ουσίες ή θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

(Πηγή: www.independent. co.uk) Και από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

"ΞΙΝΟ" ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΓΚΟΥΦΗ


Σε καφενείο-ταβέρνα της Καλαμπάκας, βρέθηκε για τσιπουράκι χθες το μεσημέρι με παρέα του ο βουλευτής Τρικάλων του ΠAΣOΚ, αλλά γρήγορα στην ταβέρνα βρέθηκαν και «αγανακτισμένοι» που με πανό και συνθήματα, δεν άφησαν τον βουλευτή να βάλει μεζέ στο στόμα του…

Περίπου 30 «αγανακτισμένοι» Καλαμπακιώτες, αποδοκίμασαν τον βουλευτή και όλους τους πολιτικούς για την πολιτική που ασκούν και έχει εξαθλιώσει τον λαό.

Ο κ. Μαγκούφης, παρά τα όσα εκτόξευαν οι «αγανακτισμένοι», δεν αντέδρασε και μετά την αποχώρηση των «Αγανακτισμένων» παρέμεινε στην ταβέρνα για να συνεχίσει το γεύμα του.

(ΠΗΓΗ: trikalanews.gr)

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ"


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 13.00 η διαδήλωση των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στο κέντρο της Αθήνας, που βρίσκονται σε απεργιακό κλοιό τις τελευταίες 46 ημέρες. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την Ομόνοια και κατέληξαν στα Προπύλαια, ενώ οι δρόμοι είναι πλεόν ανοιχτοί.

Εντωμεταξύ, έχουν αποφασίσει για την Κυριακή να συμμετάσχουν στη συνέλευση της Επιτροπής Γυναικών, προκειμένου να οργανώσουν μαζική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας για να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους από τον ΟΑΕΔ και κάλυψη των ενσήμων για τις ημέρες της απεργίας.

Επιπλέον, έχουν ήδη προαναγγείλει νέα συγκέντρωση για την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ αργότερα το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει συναυλία αλληλεγγύης με γνωστούς καλλιτέχνες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» βρίσκονται σε απεργία από τις 31 Οκτωβρίου, αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών και στις μαζικές απολύσεις.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΪΡΟ


Συγκλονίζεται το Κάιρο από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις κατά τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 10 άτομα και τραυματιστεί άλλα 500.

Ο στρατός, σύμφωνα με μαρτυρίες από ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης χτυπάει αλύπητα όποιον βρίσκεται στο δρόμο, πυροβολεί στο ψαχνό, ενώ υπάρχουν αναφορές πως ακούγονται και κανονιοβολισμοί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει εντολή να κατάσχονται βιντεοκάμερες και φωτογραφικές μηχανές από όσα διεθνή πρακτορεία καλύπτουν τα γεγονότα. Στρατιώτες ήδη εισέβαλαν σε κτήρια από τα μπαλκόνια των οποίων οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera κινηματογραφούσαν τις συγκρούσεις.

Φωτογραφία που ανέβηκε στο twitter στη 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, δείχνει διαδηλωτές να καίνε το ισόγειο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αιγύπτου. Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει μόνο ένα νεκρό και 105 τραυματίες. Στην πλατεία Ταχρίρ και στους δρόμους γύρω από αυτήν διεξάγονται από χθες σκληρές οδομαχίες μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων του στρατού.
Κατά τις συγκρούσεις έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και πυρών στα οποία οι διαδηλωτές απαντούν με βόμβες Μολότοφ και πέτρες, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ. Οι διαδηλωτές έχουν στήσει από τα τέλη του Νοεμβρίου σκηνές μπροστά σε κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας. Επιδίωξή τους, όπως υποστηρίζουν, είναι αρθεί ο στρατιωτικός νόμος και ο πρωθυπουργός αλ Γκανζούρι να μην μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δημόσια κτίρια.
Οι διαδηλωτές επισημαίνουν το γεγονός ότι ο νέος πρωθυπουργός υπήρξε συνεργάτης του ανατραπέντος -την 11η Φεβρουαρίου- προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, επομένως δεν έχει θέση στην κυβέρνηση.


Ο απολογισμός των χθεσινών συγκρούσεων ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφάλειας στο Κάιρο και πάλι κοντά στην πλατεία Ταχρίρ- έκανε λόγο για «τουλάχιστον δύο νεκρούς και 222 τραυματίες», με πολλούς διαδηλωτές υπέστησαν κατάγματα από χτυπήματα που δέχθηκαν από τον Στρατό ή την Αστυνομία.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΝΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ( ΚΑΙ ΤΙ ΔΑΣΚΑΛΑ...)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ 1.500 ΜΙΚΡΟΠΟΙΝΙΤΕΣ

Ανοίγει η πόρτα των φυλακών για 1.500 μικροποινίτες, αλλά και κρατούμενους που εκτίουν κακουργηματικές ποινές μέχρι 10 χρόνια, με εξαίρεση τους φοροφυγάδες, τους καταχραστές δημόσιου χρήματος και τους καταδικασθέντες για εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση.


Δεκατέσσερις μήνες μετά τη νομοθετική παρέμβαση Καστανίδη, που επέτρεψε την απόλυση 750 μικροπαραβατών, ο Μιλτ. Παπαϊωάννου κάνει δεύτερη ένεση αποσυμφόρησης, με στόχο να αντιμετωπιστεί, έστω και προσωρινά, η εκρηκτική κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος, μέχρι να υπάρξουν μόνιμες ρυθμίσεις.

Είναι εντυπωσιακή η παραδοχή ότι όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν από το 2005 μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσαν να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα του υπερπληθυσμού, ενώ το ίδιο αναποτελεσματική αποδεικνύεται και η κατασκευή 6 νέων φυλακών την τελευταία δεκαετία.

Τα νέα ευεργετικά μέτρα, που ενσωματώνονται με τροπολογία στο νομοσχέδιο για το ρατσισμό, αφορούν όχι μόνο τους ήδη καταδικασθέντες, αλλά και αυτούς που δεν έχουν φυλακιστεί αλλά εκκρεμούν σε βάρος τους διώξεις για ήσσονος σημασίας αδικήματα και ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις.

Ετσι, απολύονται όσοι έχουν καταδικασθεί μέχρι 3 χρόνια, αρκεί να έχουν εκτίσει το 1/10 της ποινής, από 3 μέχρι 5 χρόνια, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής και από 5 μέχρι 10 χρόνια, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής.

Η απόλυση γίνεται με τον όρο της ανάκλησης. Εάν, δηλαδή, μέσα σε τρία χρόνια από την αποφυλάκιση διαπράξουν και νέο αδίκημα, θα εκτίσουν αθροιστικά τη νέα ποινή μαζί με την παλαιότερη για την οποία αποφυλακίστηκαν.

Οπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, ο όρος αυτός έχει αντεγκληματικό και προληπτικό χαρακτήρα, αφού κάποιος μετά την απόλυση πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην καθημερινή του συμπεριφορά.

Παράλληλα, παραγράφονται και δεν εκτελούνται ποινές μέχρι ενός έτους που δεν έχουν εκτιθεί, υπό τον όρο ότι ο καταδικασμένος δεν θα διαπράξει μέσα σε δύο χρόνια από τη δημοσίευση του νόμου νέα αξιόποινη πράξη, που επισύρει ποινή πάνω από 6 μήνες.

Η ρύθμιση αφορά μικρές πλημμεληματικές ποινές και στοχεύει στην εκκαθάριση του αρχείου των μεγάλων εισαγγελιών από μεγάλο αριθμό ανεκτέλεστων ποινών ήσσονος απαξίας.

Με άλλη ρύθμιση παραγράφεται και παύει η ποινική δίωξη πράξεων χαμηλής εγκληματικότητας (πταίσματα και πλημμελήματα) που κατακλύζουν τα δικαστήρια, με εξαίρεση την παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή και τη μη καταβολή πάσης φύσεως αποδοχών, εκ μέρους των εργοδοτών στους εργαζομένους.

Η νέα νομοθετική παρέμβαση για την εφάπαξ αποσυμφόρηση κρίθηκε αναγκαία και για να αφεθούν ελεύθεροι ελαφροποινίτες και φτωχοδιάβολοι που δεν έχουν να πληρώσουν και καταλήγουν στη φυλακή, σε αντίθεση με τους κατάδικους που έχουν την οικονομική δυνατότητα και εξαγοράζουν τις ποινές τους.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης φιλοδοξεί ότι με τα νομοσχέδια για τα ναρκωτικά, τον Ποινικό και τον Σωφρονιστικό Κώδικα, που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, θα εξορθολογιστεί το πλαίσιο των ποινών και της κράτησης και θα αντιμετωπιστεί συστημικά ο υπερπληθυσμός των ελληνικών φυλακών. *

Από ΕΛΕΥΘΕΡΙΤΥΠΙΑ.

"ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΑ" Ο ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΣ


«Γαυγίζει στους άνδρες των ΜΑΤ». «Μπαίνει στις γραμμές των ταραχοποιών». «Συμπαραστέκεται στους διαδηλωτές ακόμη κι όταν πέφτουν χημικά αέρια και βόμβες μολότωφ».

Αυτοί είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί το περιοδικό Time για να συστήσει στο αναγνωστικό του κοινό τον... Λουκάνικο, τον γνωστό αδέσποτο σκύλο που έχει πολλές φορές φωτογραφηθεί τα τελευταία χρόνια να συμμετέχει ενεργά σε διαδηλώσεις και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Το δημοσιογραφικό - κυρίως φωτογραφικό - «πορτρέτο» του Λουκάνικου εντάσσεται στο αφιέρωμα του περιοδικού για το πρόσωπο της χρονιάς, που δεν είναι άλλο, για το 2011, από τον «διαδηλωτή», με υπότιτλο την διευκρίνιση «από την Αραβική Ανοιξη στην Αθήνα, από το «Καταλάβετε την Γουόλ Στριτ!» στη Μόσχα».

«Είναι μία διεθνής διασημότητα. Αυτός ο σκύλος μπαίνει στις γραμμές των ταραχοποιών στην πρωτεύουσα της Ελλάδας» γράφει για τον Λουκάνικο το Time. Και δημοσιεύει μια σειρά από φωτογραφίες, ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ, κυρίως από διαδηλώσεις και επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ...

ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΑΥΤΟΣ;

ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΚ


Μπαίνουν κι επίσημα τίτλοι τέλους στην αμερικανική παρουσία στο Ιράκ σε ειδική τελετή στην Βαγδάτη όπου θα γίνει υποστολή της Αστερόεσσας. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καλωσόρισε τους Αμερικανούς στρατιώτες πίσω στην πατρίδα, δίνοντας έτσι συμβολικό τέλος στον πολυετή πόλεμο στη χώρα του Σαντάμ Χουσεΐν.

Οι περισσότεροι από τους 5.500 Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στο Ιράκ έχουν ήδη επιστρέψει και οι τελευταίοι αναμένεται να γυρίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες, αφήνοντας την ευθύνη της ασφάλειας στις αρχές του Ιράκ. Περίπου 200 άτομα θα παραμείνουν στη χώρα με ρόλο περισσότερο συμβουλευτικό.

Μέσα στα εννέα χρόνια του πολέμου, οι ΗΠΑ έστειλαν συνολικά 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες για μία ή δύο θητείες στο δύσκολο μέτωπο του Ιράκ, είχαν 4.500 απώλειες (πάνω από 200 υπηρετούσαν στο στρατόπεδο Μπραγκ), ενώ 30.000 τραυματίστηκαν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στην έδρα της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στο στρατόπεδο Μπραγκ στη Βόρεια Καρολίνα, απέφυγε να μιλήσει για νίκη και έκανε λόγο για ένα «εξαιρετικό επίτευγμα».

«Οι τελευταίοι στρατιώτες μας» πρόσθεσε, που θα επιστρέψουν σε λίγες ημέρες, «φεύγουν από το Ιράκ έχοντας το κεφάλι ψηλά».

«Κάθε τι που έκαναν οι Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ, κάθε μάχη και θάνατος, κάθε αιμορραγία και χτίσιμο, κάθε εκπαίδευση και συνεργασία, όλα οδήγησαν σε αυτή τη στιγμή της επιτυχίας» είπε.

«Ο πόλεμος στο Ιράκ σύντομα θα περάσει στην ιστορία και οι υπηρεσίες σας ανήκουν στους αιώνες» πρόσθεσε, ενώ παραδέχθηκε ότι ο πόλεμος υπήρξε αμφιλεγόμενος.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 75% των Αμερικανών πολιτών τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης των στρατιωτών από το Ιράκ.

Αν και κάποιοι Ιρακινοί ανησυχούν ότι η αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών θα οδηγήσει τη χώρα στη βία, οι περισσότεροι γιορτάζουν το τέλος του πολέμου.

Την Τετάρτη, κάτοικοι της Φαλούτζα βγήκαν στους δρόμους και έκαψαν αμερικανικές σημαίες. «Κανείς δεν είχε εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις τους. Μας είπαν ότι όταν έρθουν στο Ιράκ θα φέρουν ασφάλεια, σταθερότητα και θα οικοδομήσουν τη χώρα μας» δήλωσε ο Αχμέντ Αϊέντ, αγρότης, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Τώρα φεύγουν, αφήνοντας πίσω τους θάνατο, συντρίμμια και χάος» πρόσθεσε.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ BURGER ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ


Συνολικά, 84 κιλά ζυγίζει το χάμπουργκερ που κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Δημιουργός αυτού του ιδιαίτερου burger είναι Steve Mallie, ιδιοκτήτης του Mallie's Grill and Bar στο Southgate της πολιτείας του Michigan.

Αξίζει να αναφέρουμε πως «ξοδεύτηκαν» 8 ώρες, μόνο για το ψήσιμο του ψωμιού. Ο ευτυχής εστιάτορας δήλωσε: «Το να είμαι στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχω κάνει ποτέ. Εργάστηκα ολόκληρη τη ζωή μου για να φτιάξω αυτό το εστιατόριο και το να έχω την διασημότητα που δίνει το Guinness είναι μια μεγάλη επιβράβευση».

Το burger ψήθηκε για 15 ώρες πριν μπει από πάνω τυρί, μαρούλι, ντομάτα και τοποθετηθεί σε καροτσάκι για να μεταφερθεί στο εστιατόριο, ενώ η τιμή για εκείνον που θα θελήσει να το φάει είναι 499 δολάρια.

Από Zoygla.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ

Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΗΠΑ: ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ


Εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος «Καταλάβετε τη Wall Street» απέκλεισαν τις εισόδους σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Οι διαδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από νωρίς πρωί, με τους συγκεντρωμένους να κρατούν πλακάτ που έγραφαν «Κλείστε τη Γουόλ Στριτ στην προκυμαία».

Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι στόχος τους είναι να πλήξουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων στα λιμάνια των ΗΠΑ.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προκάλεσαν μερική αναστολή των δραστηριοτήτων σε ορισμένες από τις προβλήτες των λιμανιών του Όκλαντ της Καλιφόρνιας και του Πόρτλαντ στο Όρεγκον. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα λιμάνια.

Στο Πόρτλαντ, εκατοντάδες διαδηλωτές απέκλεισαν τις εισόδους σε δύο προβλήτες μη επιτρέποντας την είσοδο σε φορτηγά οχήματα. Δύο άτομα συνελήφθησαν επειδή κρατούσαν σπαθί και όπλο, ωστόσο ο εκπρόσωπος του κινήματος Occupy δήλωσε ότι οι συγκεκριμένοι δεν είχαν σχέση με το κίνημα.

Στο Όκλαντ, τα σωματεία που εκπροσωπούν τους ναυτεργάτες και τους αχθοφόρους έστειλαν τους περίπου 150 εργαζομέενους στα σπίτια τους μετά τoν αποκλεισμό των εισόδων από τους διαδηλωτές.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στo Άνκορατζ της Αλάσκα, στο Λονγκ Βιού του Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, στο Σιάτλ, καθώς επίσης και στο Βανκούβερ του Καναδά.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ TETRIS

Ένας νέος αλγόριθμος που θυμίζει το παιχνίδι του Tetris έρχεται να φέρει έναν νέο αέρα στον σχεδιασμό πολύ μεγάλων κτιρίων.


Ο σχεδιασμός ενός κτιρίου σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Όλοι οι χώροι πρέπει να είναι λειτουργικοί και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ωστόσο, μία αρχιτεκτονική εταιρεία φαίνεται να έχει την λύση, αφού βασίζει τις κατασκευές της σε έναν αλγόριθμο σαν εκείνο του παιχνιδιού Tetris.

Η ιδέα προέκυψε, όταν η αρχιτεκτονική εταιρεία Aedas ανέλαβε την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Συμβουλίου Παιδείας στο Άμπου Ντάμπι με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έτσι, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και με επικεφαλής τον Christian Derix δημιούργησε ένα λογισμικό, το οποίο πήρε την τεράστια λίστα των απαιτούμενων δωματίων του Συμβουλίου και πρόσθεσε έναν αλγόριθμο που βασίζεται σε ένα απλό μοντέλο "προσέλκυσης/απώθησης".

"Τα δωμάτια προσπαθούν να μετακινηθούν δίπλα ή κοντά σε αυτά με τα οποία πρέπει να επικοινωνούν. Έλκονται το ένα με το άλλο", δήλωσε ο Derix. "Τα δωμάτια που δεν προορίζονται να είναι το ένα κοντά στο άλλο απωθούνται.", πρόσθεσε.


Αν προσπαθήσει κανείς να αλλάξει έστω και μία από τις παραμέτρους του μοντέλου, όπως ένα φρεάτιο ανελκυστήρα, τότε τα κομμάτια ανακατατάσσονται μέχρι να τοποθετηθούν σε μία εύχρηστη διάταξη.

Οι εργασίες για την κατασκευή του κτιρίου πρόκειται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και το κυβικό στυλ της πρόσοψης του κτιρίου, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να τιμήσουν τον αλγόριθμο που μοιάζει τόσο στο Tetris.

Από news247.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ


Ο Tommasso είναι ένας μαύρος γάτος, ένας πολύ τυχερός γάτος! Εδώ και λίγο καιρό είναι εκατομμυριούχος!. Μάλιστα! Ο γατούλης ήταν ο μοναδικός… κληρονόμος της αφεντικίνας του, η οποία άφησε το μάταιο τούτο κόσμο, σε ηλικία 91 ετών.

Η πάμπλουτη Ιταλίδα δεν είχε παιδιά και όταν συνέταξε τη διαθήκη της, αποφάσισε να αφήσει 10 εκατομμύρια ευρώ, στον Tommasso, τον οποίο είχε περιμαζέψει από το δρόμο.

Αυτή τη στιγμή, ο χνουδωτός Κροίσος έχει στην κατοχή του δεκάδες ακίνητα. Την περιουσία του διαχειρίζεται μία δικηγόρος, η οποία βρήκε και καινούργια αφεντικίνα για τον Tommasso: τη νοσοκόμα της αποδημήσασας γιαγιάς.
Ο νόμος στην Ιταλία δεν επιτρέπει σε ζώα να κληρονομούν περιουσίες, αλλά επιτρέπει να δημιουργούνται καταπιστεύματα στο όνομά τους με κάποιο πρόσωπο ως διαχειριστή.

Αν ζούσε στην Ελλάδα, θα τον καλούσαν να πληρώσει και ειδικό τέλος ακινήτων;

Από Zoygla.