Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΤΡΟΪΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ


Kάμπριο Mercedes Benz S τούρμπο του 1928

Μία κάμπριο Mercedes Benz S τούρμπο του 1928, με κινητήρα 6,8 λίτρων και τελική άνω των 160 χλμ./ώρα, από την οποία δεν έχει αλλαχτεί ούτε…
μπουζί, «θυμήθηκαν» οι απόγονοι του αρχικού ιδιοκτήτη.

Ο οίκος δημοπρασιών Μπόνχαμς βγάζει το Σεπτέμβριο στο σφυρί ένα μοναδικό εύρημα: Μία αυθεντική κάμπριο Mercedes Benz S τούρμπο του 1928, η οποία βρίσκεται στην αρχική της κατάσταση, χωρίς να έχει οποιαδήποτε ζημιά ή αλλαγή.

Ο κινητήρας του, χωρητικότητας 6,8 λίτρων, σχεδιάστηκε από τον θρυλικό Φέρντιναντ Πόρσε και του δίνει ταχύτητα που ξεπερνά τα 160 χλμ./ώρα.

Το ιστορικό αυτοκίνητο που επανέφερε την εταιρεία στην κορυφή των κατασκευαστών γρήγορων και πολυτελών αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας κατά το Μεσοπόλεμο, είχε αγοραστεί στη Βρετανία αμέσως μετά την επίσημη παρουσία του και παρέμεινε σε χρήση μέχρι το 1950.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του, διάσημος πρωτοπόρος μηχανικός, για κάποιο λόγο το… ξέχασε στο γκαράζ. Η «χαμένη Μερσεντές» ανασύρθηκε από εκεί από τον εγγονό του τον 21ο αιώνα, δηλαδή έξι δεκαετίες αργότερα!

Από το tosokaki.blogspot.gr

Λονδίνο 2012: «Μεγάλο πάρτυ ή μεγάλη φυλακή;»



 
Με το Euro να τελειώνει, αρχίζουν να έρχονται στο προσκήνιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που θα γίνουν στο Λονδίνο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κατά πολλούς γιορτή του αθλητισμού, αποτελούν πεδίο δράσης διαφημιστών. Σε αυτή την πρακτική της προβολής των εταιρειών εναντιώνονται διάφορες ομάδες ανά τον κόσμο. Την ίδια στιγμή το Λονδίνο εξοπλίζει τους αστυνομικούς του με όπλα καταστολής τελευταίας γενιάς.

Οι ακτιβιστές συγκρούονται με εταιρίες όπως η BP, η Dow Chemical, και η Rio Tinto. Επικεφαλής των διαμαρτυρόμενων στη Βρετανία βρίσκεται η Μέρεντιθ Αλεξάντερ, η οποία είχε παραιτηθεί από επιβλέπουσα την διαδικασία συμφωνίας για την υλοποίηση των έργων για τους Αγώνες του Λονδίνου.

Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι «δεν γίνεται εταιρίες, όπως η Dow που φέρει τεράστιες ευθύνες για 20.000 θανάτους στην Ινδία το 1984 ή η BP που φέρει ευθύνες για την διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού, να διαφημίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να αναμένουν κέρδη από εκεί».

Αυτή την εβδομάδα πριν ανέβει στην σκηνή του Roundhouse Camden η «Κωμωδία των παρεξηγήσεων» υπήρξε μια «εκτός προγράμματος» παράσταση διαμαρτυρίας εναντίον της BP, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, ενώ διαδηλωτές της Drop Dow Now οργάνωσαν ένα «die-in», όπως οι ίδιοι το ονόμασαν, στο Ολυμπιακό ρολόι στην πλατεία Trafalgar.

Τη στιγμή που οι οργανώσεις ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις δράσεις τους εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, η ασφάλεια στο Λονδίνο δεν μπορεί να περιγραφεί ούτε και με λαϊκά ρητά. Σύμφωνα με ειδικούς πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση μονάδων ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συγκεκριμένα, όλες οι μεγάλες ολυμπιακές εγκαταστάσεις περιβάλλονται από ένα φράχτη με υψηλή τάση, και περιπολούνται από 55 ομάδες σκύλων που έχουν εκπαιδευτεί για αυτό τον σκοπό. Οι βρετανικές αρχές έχουν ανακοινώσει και τη χρήση ενός νέου υπερηχητικού όπλου, το LRAD, το οποίο εκπέμπει ήχους προκαλούν αφόρητο πόνο σε όσους βρίσκονται κοντά στον πομπό.

Επιπλέον υπάρχει ένα αεροπλανοφόρο αγκυροβολημένο στο Τάμεση. Το πλοίο διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να διεξάγουν ηλεκτρονική παρακολούθηση και υποκλοπή σε τυχόν ύποπτες διαπραγματεύσεις. Στο πλοίο υπάρχουν 40 ελικόπτερα για την προσγείωση των δύο χιλιάδων πεζοναυτών και 20 μαχητικά αεροσκάφη.

«Ο νόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», που εγκρίθηκε το 2006, αναφέρει τη χρήση της αστυνομίας, των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού εναντίον σε κάθε έκφραση διαμαρτυρίας. Επιπλέον, θα συλλαμβάνονται ύποπτες φυσιογνωμίες ή όσοι φοράνε φούτερ με κουκούλα.

Η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός για την ασφάλεια των Αγώνων ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Περίπου 10.000 αστυνομικοί περισσότεροι από το κανονικό θα βρίσκονται στους δρόμους του Λονδίνου κάθε μέρα.

Οι αντιδράσεις από τους διοργανωτές των Αγώνων δεν είναι μικρής εμβέλειας. Μια ομάδα διαμαρτυρόμενων που είχαν δημιουργήσει λογαριασμό σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπό το όνομα «Official Olympics Protesters» αποκλείστηκαν από την διαχείριση της ιστοσελίδας ύστερα από αίτημα την Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτοί άλλαξαν το όνομα σε Space Hijackers και χρησιμοποίησαν φωτογραφία από οχήματα της Αστυνομίας, που θα χρησιμοποιηθούν τον Αύγουστο. Η διαχείριση έκλεισε και αυτόν τον λογαριασμό.

Οι Space Hijackers αυτοαποκαλούνται πλέον οι «Επίσημοι Διαμαρτυρόμενοι εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων», και μάλιστα δημιούργησαν νέο λογότυπο για τους Αγώνες στις αποχρώσεις του κόκκινου και του μαύρου (φωτογραφία).

Ακόμη και μια ομάδα αθλητών σκοποβολής ζήτησε από τους θεατές των Αγώνων να μποϋκοτάρουν το «Λονδίνο 2012» ως αντίδραση για το μέρος που επιλέχθηκε να αγωνιστούν.

Άλλες ομάδες διαμαρτυρίας έχουν στήσει στο διαδίκτυο μια σελίδα με το όνομα «Counter Olympics Network» (Δίκτυο Ενάντια στους Ολυμπιακούς Αγώνες) , στην οποία εκτός από αναφορά στις δράσεις τους και κάλεσμα για τις επόμενες, διερωτώνται εάν τελικά στο Λονδίνο του 2012 πρόκειται να γίνει «ένα μεγάλο πάρτυ ή μια μεγάλη φυλακή».

Από το tvxs.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

"ΕΧΕΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ"


Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές της Χιλής με αίτημα τη δωρεάν παιδεία


 
Περίπου 100.000 φοιτητές διαδήλωσαν έξω από το προεδρικό παλάτι στο Σαντιάγο της Χιλής με κύριο αίτημα τη δωρεάν παιδεία. «Δεν θα είναι ήσυχα χρόνια για την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας», δήλωσε το ηγετικό στέλεχος της Ομοσπονδίας Φοιτητών της Χιλής, Γκάμπριελ Μπότιτς.

Στη πρόσοψη του Πανεπιστημίου της χιλιανής πρωτεύουσας λίγα τετράγωνα μακριά από το προεδρικό παλάτι οι φοιτητές είχαν κρεμάσει ένα γιγαντιαίο πανό που έγραφε: «σε μια άδικη χώρα πρέπει όλοι να πολεμάμε. Δωρεάν δημόσια εκπαίδευση για να αλλάξει η κοινωνία».

Εκτός του Σαντιάγο μεγάλες φοιτητικές διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις όπως στην Κονσεπσιόν και στο Βαλπαραϊσο.

Στη Χιλή, σε όλα τα πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων και των δημόσιων οι φοιτητές πληρώνουν δίδακτρα.

Σε μια χώρα όπου το μέσο μηνιαίο εισόδημα των νοικοκυριών είναι λιγότερο από 800 δολάρια το κόστος εκπαίδευσης είναι πολύ υψηλό και αγγίζει έως και τα 12. 000 δολάρια το χρόνο.

Από το tvxs.

Μπαρ… λουκάνικος στη Μαδρίτη


Η φήμη του θρυλικού Λουκάνικου έχει εξαπλωθεί εκτός συνόρων. Γνωστός για τη συμμετοχή του στις διαδηλώσεις στο Κέντρο της Αθήνας και εκ των αγαπημένων του Time Magazine, το τετράποδο ενέπνευσε τους Ισπανούς.

Όπως αναφέρει το lifo, ένα μπαρ που βρίσκεται στη Μαδρίτη πήρε το όνομά του από τον θρυλικό σκύλο…

Στο εσωτερικό του μάλιστα βλέπει κάποιος φωτογραφίες του γνωστού σκύλου-μασκότ των πορειών διαμαρτυρίας. 

Από Zoygla.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

"ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ;"


ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΚΕΦΤΑΙΤΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Βραζιλία: Το διάβασμα απελευθερώνει. Κυριολεκτικά...

Πρωτότυπο τρόπο διάλεξαν οι υπεύθυνοι των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της Βραζιλίας για να επιμορφώσουν τους κρατούμενους τους
Έναν "διαφορετικό" και ευφάνταστο τρόπο προσφέρει το ομοσπονδιακό σύστημα της Βραζιλίας στους φυλακισμένους για να μειώσουν την ποινή τους. Για κάθε βιβλίο που διαβάζουν, θα μειώνεται η ποινή τους κατά τέσσερις ημέρες.
Οι κρατούμενοι θα μπορούν να διαβάσουν μέχρι 12 βιβλία το χρόνο, προκειμένου να μειώσουν την ποινή τους κατά 48 ημέρες συνολικά ανά έτος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Telegraph", Τα βιβλία που τους παρέχονται είναι λογοτεχνικά, φιλοσοφικά, επιστημονικά και κλασσικά.
Το πρόγραμμα ονομάζεται "Λύτρωση μέσω της Ανάγνωσης" (Redemption through Reading).
Στις τέσσερις φυλακές που εφαρμόζεται το πρόγραμμα βρίσκονται μάλιστα. ορισμένοι από τους πιο διαβόητους εγκληματίες.
Οι κρατούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις εβδομάδες για να διαβάσουν το κάθε βιβλίο και μετά θα πρέπει να γράψουν μία έκθεση με τις εντυπώσεις τους.
Μία ειδική ομάδα θα αποφασίσει για το ποιοι κρατούμενοι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
"Ένα άτομο μπορεί να βγει από τη φυλακή με καλύτερη παιδεία και με μια πιο διευρυμένη οπτική για τον κόσμο"  δήλωσε ο δικηγόρος Αντρέ Σάο Πάολο Κέντι, ο οποίος ηγείται της προσφοράς βιβλίων και της εφαρμογής του προγράμματος στις φυλακές.

Από το news247.

«Το χασίς μας έκανε από Ναζί, χίπισσες», λένε δίδυμες τραγουδίστριες [φωτο]

«Το χασίς μας έκανε από Ναζί, χίπισσες», λένε δίδυμες τραγουδίστριες [φωτο]Στα 11 τους οι δίδυμες αδελφές Γκάιντε φορούσαν t-shirt με τον χαμογελαστό Χίτλερ και τραγουδούσαν εναντίον των Εβραίων στα πλαίσια του συγκροτήματος Prussian Blue. Όμως η μαριχουάνα τους άλλαξε τον τρόπο που σκέφτονται.
«Είμαι ενθουσιασμένη που συνυπάρχουν τόσες πολλές κουλτούρες στον πλανήτη μας. Με κάνει περήφανη για την ανθρωπότητα», δηλώνει η -20χρονη πλέον Λίνξ- η μια από τις δυο Καλιφορνέζες αδελφές Γκάιντε που επτά χρόνια πριν γινόντουσαν πρωτοσέλιδα εξαιτίας του νεοναζιστικού συγκροτήματος που είχαν ιδρύσει.

Τι άλλαξε;

Ως πρωτοετής στο γυμνάσιο η Λίνξ μπήκε στο νοσοκομείο για να της αφαιρεθεί ένας όγκος στον ώμο. Όταν βγήκε, οι γιατροί της έγραψαν μορφίνη και OxyContin για να αντιμετωπίσει τον πόνο. Καθώς επίσης και μαριχουάνα η οποία, όπως δηλώνει «Μου έσωσε την ζωή. Πλέον πιστεύω ότι εμείς, εγώ και η αδελφή μου, είμαστε γεννημένες θεραπεύτριες. Ότι έχουμε έρθει σε αυτή την ζωή για να εκπέμπουμε όσο περισσότερο θετική ενέργεια και αγάπη μπορούμε».
Μια 180 μοιρών στροφή για δυο κορίτσια που μεγάλωσαν παίζοντας στα γόνατα του παππού τους ο οποίος φορούσε ζώνη με σβάστικα, οδηγούσε φορτηγάκι με σβάστικα και ζούσε σε ένα κάστρο με σημαίες με σβάστικες. Ενώ, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσαν στην Daily Mail, φανατική εθνικίστρια ήταν και η μητέρα τους.

Η ουσία είναι ότι πλέον οι 20χρονες αποκηρύσσουν δηλώσεις του τύπου «Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένας μεγάλος άντρας που προσπαθούσε να σώσει την φυλή του», «Δεν πιστεύουμε ότι πέθαναν 6.000.000 Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν υπήρχαν συνολικά τόσοι Εβραίοι τότε» και «Υπήρχαν στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά είχαν πισίνες και γήπεδα του τένις. Δεν φέρεσαι έτσι σε κάποιον που ετοιμάζεσαι να σκοτώσεις».



ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Επικίνδυνος καιρός για… απιστία


Ο Μήτσος είναι φανατικός παίκτης του γκολφ. Κάθε Σάββατο ξυπνά πρωί-πρωί, παίρνει τα μπαστούνια του από το ντουλάπι και πηγαίνει στο γήπεδο και μένει εκεί όλη την μέρα.

Ένα χειμωνιάτικο Σάββατο ξυπνάει πρωί, παίρνει τα μπαστούνια του από το ντουλάπι, βγαίνει για να πάρει το αυτοκίνητό του, αλλά βρέχει καταρρακτωδώς.

Επιπλέον ρίχνει χιόνι μαζί με βροχή και φυσάει δυνατός κρύος βοριάς. Επιστρέφει λοιπόν στο σπίτι και ανοίγει την τηλεόραση να δει το μετεωρολογικό δελτίο. Μαθαίνει ότι δυστυχώς η ίδια κακοκαιρία θα συνεχίσει όλη μέρα.

Έτσι ξεντύνεται ήσυχα-ήσυχα, πέφτει ξανά στο ζεστό του κρεβάτι, χαϊδεύει την γυναίκα του και της ψιθυρίζει:

- Ο καιρός είναι φοβερά κακός!

Και απαντά κι αυτή:

- Καλά το πιστεύεις ότι ο βλάκας ο άντρας μου είναι έξω και παίζει γκολφ;

Από το tsantiri.gr


Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ...


ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ...


Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair

Ο Christian Fair είναι ένας καλλιτέχνης που αντί να δημιουργεί έργα τέχνης με τους γνωστούς τρόπους ζωγραφικής, χρησιμοποιεί χιλιάδες κηρομπογιές φτιάχνοντας έτσι πολύχρωμα πορτραίτα.Οργανώνει τις κηρομπογιές σε ομάδες δημουργώντας έτσι πορτραίτα που μοιάζουν σαν pixel art.




c3 600x450 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair



c5 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair




c6 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair





c9 600x450 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair




c10 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair


c12 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair




c13 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair




c14 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair



c16 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair




c17 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair




c18 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair





c20 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair




c22 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair



c23 Πορτραίτα απο κηρομπογιές του Christian Fair


Από το designwars.gr


ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Τι εύχεται ο δημόσιος υπάλληλος

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Τι εύχεται ο δημόσιος υπάλληλοςΈνας δημόσιος υπάλληλος κάθεται στο γραφείο του και μέσα στη βαρεμάρα του αποφασίζει να καθαρίσει επιτέλους τα ντουλάπια του. Βγάζοντας ένα σωρό φακέλους, φυλλάδια από ντελίβερι και άχρηστα χαρτιά, βλέπει μπροστά του ένα λυχνάρι μέσα στη σκόνη.

«Ωραία αντίκα! Θα το πάρω στο σπίτι» σκέφτεται.

Εκεί που το καθαρίζει από τη σκόνη νά σου ένα τζίνι πετάγεται μπροστά του.

«Μπορείς να πραγματοποιήσεις τρεις ευχές σου», του λέει επιβλητικά.

«Θέλω μία μπίρα και δύο πίτες με γύρο» απαντάει ο άνδρας.

Αμέσως εμφανίζονται μπροστά του δύο λαχταριστά τυλιχτά σουβλάκια και ένα τεράστιο ποτήρι κρύα μπύρα.
Αφού τα καταβροχθίζει, λέει:
 «Τώρα θέλω να βρεθώ σε ένα τροπικό νησί, με πανέμορφες νυμφομανείς γυναίκες».

Αμέσως το τζίνι πραγματοποιεί και αυτήν την ευχή.

Την τρίτη του επιθυμία τη σκέφτεται προσεκτικά και στο τέλος λέει με σιγουριά:

«Θέλω να μη δουλέψω ποτέ ξανά στη ζωή μου!»

«Η ευχή σας, διαταγή μου», απαντά το τζίνι και… τσουπ!

Ο δημόσιος υπάλληλος βρίσκεται και πάλι στο γραφείο του.

Από το tsantiri.gr

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ


Υποβρύχιο ξενοδοχείο

thumb
Όπως για µια από τις κορυφαίες εταιρείες υψηλής τεχνο­λογίας και σχεδιασµού, την Deep Ocean Technology (DOT), που το όραµά της για την κατασκευή του πρώτου υποβρύχι­ου υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στον κόσµο µπορεί να γίνει πραγµατικότητα µετά τη συµφωνία που υπεγράφη µε µια από τις εταιρείες - κολοσσούς της ναυπηγικής, µε έδρα το Ντουµπάι.
Η πρόταση της DOT για το υποθαλάσσιο πολυτελέστατο ξε­νοδοχείο µε το όνοµα «Water Discus» είναι φουτουριστική. Μοιάζει λες και είναι βγαλµένη από κάποια ταινία επιστηµονι­κής φαντασίας όπου όλα είναι δυνατά, όµορφα και εντυπω­σιακά. Μόνο που οι επιστήµονες της DOT δεν είναι εξπέρ στα ειδικά εφέ, αλλά σε extreme πρωτοποριακές κατασκευές.

Ο «υδάτινος δίσκος»

Το πρωτότυπο σχέδιό τους για το υποβρύχιο ξενοδοχείο προ­βλέπει τη δηµιουργία ενός συγκροτήµατος που θα στηρίζε­ται σε δυο δίσκους, εκ των οποίων ο ένας θα βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα και συγκεκριµένα σε βάθος δέκα µέτρων, ενώ ο άλλος θα βρίσκεται σε ύψος πέντε µε επτά µέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
Τα δυο κεντρικά τµήµατα του συγκροτήµατος θα ενώνονται µε τρεις βραχίονες, οι οποίοι θα αποτελούν και τα θεµέλια στον βυθό της θάλασσας, καθώς και µε έναν κάθετο άξονα, όπου θα βρίσκονται το ασανσέρ και το κλιµακοστάσιο. Σε πρώτη φάση στο υποβρύχιο τµήµα του ξενοδοχείου θα κατασκευαστούν είκοσι µία σουίτες που θα έχουν θέα, µέσω των τεράστιων γυάλινων ειδικών παραθύρων, κατευθείαν στον βυθό της θάλασσας.
Σε κάθε δωµάτιο της σουίτας θα υπάρχει ενσωµατωµένο ει­δικό εξωτερικό σύστηµα φωτισµού, το οποίο θα δίνει τη δυ­νατότητα στον ένοικο να φωτίζει όποιο σηµείο θέλει µέσα στη θάλασσα. Στο ίδιο επίπεδο θα υπάρχει υποβρύχιο κέντρο κα­ταδύσεων και πλήρως εξοπλισµένο µπαρ.
Στον δεύτερο δίσκο, που θα βρίσκεται πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, θα κατασκευαστούν εστιατόρια, σπα και γενι­κά χώροι αναψυχής, καθώς και ένα φουτουριστικό λόµπι που θα είναι κτισµένο µέσα σε µια τεράστια πισίνα και θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βλέπουν το κέντρο του υπο­θαλάσσιου δίσκου.
Έτσι θα µπορεί κάποιος να έχει θέα στο υποθαλάσσιο τµήµα του συγκροτήµατος και στις καταδυτικές δραστηριότητες µέσα από τις οθόνες που κρέµονται στο λόµπι. Στην οροφή του δί­σκου θα υπάρχουν ρουφ γκάρντεν και ελικοδρόµιο.

Ασφάλεια – περιβάλλον

Η ασφάλεια των επισκεπτών και των ενοίκων καθώς και οι επιπτώσεις µιας τέτοιας κατασκευής στο θαλάσσιο περιβάλ­λον είναι τα δυο ζητήµατα που απασχολούν περισσότερο τους σκεπτικιστές. Οι σχεδιαστές του φουτουριστικού ξενοδο­χείου επιμένουν ότι η κατασκευή είναι σχεδιασμένη με τρόπο ώστε να αντέχει σε όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αφού η ασφάλεια είναι παράγοντας υψίστης προτεραιότητας. Και όπως λένε, ακόμα και σε περίπτωση κινδύνου, ο υποβρύχιος δίσκος είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε μέσω ειδικών μηχανι­σμών να αναδύεται αμέσως στην επιφάνεια της θάλασσας. Το άλλο σοβαρό ερώτημα είναι αυτό των επιπτώσεων στο θα­λάσσιο περιβάλλον από τη μεταφορά τέτοιων δραστηριοτήτων ακόμα και στον βυθό. Οι εμπνευστές του σχεδίου υποστηρί­ζουν ότι οι κατασκευές δεν θα είναι ογκώδεις και θα σχεδιάζο­νται ανάλογα με την κλίμακα και τα ιδιαίτερα στοιχεία της κάθε περιοχής. Λένε ακόμα ότι στην περίπτωση που θα παρατηρη­θούν επιπτώσεις στο περιβάλλον ή στην περίπτωση που επη­ρεαστεί η οικονομική ζωή ενός τόπου που συνδέεται με θα­λάσσιες δραστηριότητες, η κατασκευή έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται σε άλλο σημείο.
Το μοναδικό ερώτημα, βέβαια, στο οποίο δεν μπορούν να απαντήσουν όσοι επιστήμονες και σχεδιαστές βρίσκονται σε κατάσταση «μέθης» από την έμπνευση και τις δυνατότητες που προσφέρει η υψηλή τεχνολογία, είναι εάν υπάρχει λόγος και ανάγκη να μεταφερθούν τέτοιου είδους δραστηριότητες ακό­μα και στον βυθό της θάλασσας μετά την καταστροφή των πα­ράκτιων περιοχών.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Ψάρια από πλαστικά μπουκάλια κοσμούν παραλία στη Βραζιλία



Στο πλαίσιο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Rio+20), που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, μια τεράστια υπαίθρια εγκατάσταση ψαριών τοποθετήθηκε στην παραλία της πόλης, εκπλήσσοντας τους περαστικούς.

Το εντυπωσιακό έργο κατασκευάστηκε από πολλές δεκάδες πλαστικά μπουκάλια, με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών, σχηματίζοντας τεράστια ψάρια πάνω στην άμμο της παραλίας Botafogo, ενώ ειδικός φωτισμός χρωμάτισε μπλε το εσωτερικό τους.

«Η αειφόρος ανάπτυξη ή βιώσιμη ανάπτυξη αναφέρεται στην οικονομική ανάπτυξη που σχεδιάζεται και υλοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα… Γνώμονας της αειφορίας είναι η μέγιστη δυνατή απολαβή αγαθών από το περιβάλλον χωρίς, όμως, να διακόπτεται η φυσική παραγωγή αυτών των προϊόντων σε ικανοποιητική ποσότητα και στο μέλλον», επισημαίνει ένας εκ των υπευθύνων της κατασκευής και συμπληρώνει:

«Ας μην ξεχνάμε ότι βιώσιμη είναι η κοινωνία που μπορεί να υπάρχει για γενεές και γενεές, που μπορεί να βλέπει αρκετά μακριά, που είναι ευέλικτη και σοφή, ώστε να μην υπονομεύει ούτε τα φυσικά, ούτε τα κοινωνικά της υποστηρικτικά συστήματα».

Πηγή: perierga.gr

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το δηλητήριο


Μια φορά σε ένα μπαρ καθόταν ένας αδύνατος κύριος και κοιτούσε με μανία το ποτό του. Σε μια στιγμή έρχεται ένας μεγαλόσωμος κύριος, του παίρνει το ποτό του και το πίνει μονορούφι τότε ο άλλος βάζει τα κλάματα. Ο μεγαλόσωμος κύριος του λέει:

- "Καλά ρε φίλε μην κάνεις έτσι, θα σου πάρω άλλο."

- "Όχι, δεν φταις εσύ", λέει ο αδύνατος κύριος.

- "Σήμερα είναι η πιο άσχημή μου μέρα. Το πρωί άργησα να σηκωθώ, έχασα ένα σημαντικό ραντεβού στη δουλειά και ο διευθυντής μου με απέλυσε. Βγαίνω έξω, μου έχουν κλέψει το αυτοκίνητο. Παίρνω ένα ταξί και ξεχνάω μέσα το πορτοφόλι μου. Γυρνάω σπίτι και βλέπω τη γυναίκα μου αγκαλιά με τον υδραυλικό. Και ενώ δεν έφταναν όλα αυτά, ενώ σκόπευα να βάλω ένα τέλος στη ζωή μου έρχεσαι κι εσύ και μου πίνεις το δηλητήριο!"

Από asteiakia.gr

Η ανθρωπότητα θα σωθεί από τους μετεωρίτες με... λέιζερ!


Επιβεβαιώνονται όσοι ισχυρίζονται ότι οι ιδέες του Χόλιγουντ δεν απέχουν και τόσο πολύ απο την πραγματικότητα και ίσως μερικές φορές... την προοιωνίζουν κιόλας! Μια έρευνα από δύο μηχανικούς αεροδιαστημικής του πανεπιστημίου της Γλασκόβης, που δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα, αναλύει επιστημονικά το πώς θα μπορέσουμε να παρεκτρέψουμε την πορεία των αστεροειδών που κατευθύνονται προς τον πλανήτη μας, χρησιμοποιώντας λέιζερ!

Αν και η πιθανότητα να χτυπηθεί ο πλανήτης μας από ένα σώμα από το μακρινό διάστημα είναι αμελητέα, τουλάχιστον για τις επόμενες γενιές, η μέθοδος αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να αποδειχτεί πράγματι αποτελεσματική και για έναν λόγο ακόμη. Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν στο άμεσο μέλλον την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου των αστεροειδών και η χρήση του λέιζερ -που θα ενεργοποιείται με την ηλιακή ενέργεια- είναι μια λύση... εκμετάλλευσης τους! Γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε τις επιχειρήσεις να ενδιαφέρονται πρώτες για αυτή την τεχνολογία -που ήδη υπάρχει- πριν από τα κράτη που θα «στόχευαν» στη διάσωση του πλανήτη, έναντι μιας απειλής που εξαφάνισε τους προηγούμενους κατοίκους της γης, τους δεινόσαυρους...

Πηγή: BBC

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

"ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ..."


ΦΩΤΟ: Μια λίμνη… μισοφέγγαρο

ΦΩΤΟ: Μια λίμνη… μισοφέγγαροΠρόκειται για την λίμνη η οποία είναι γνωστή με την ονομασία Yueyaquan, που σημαίνει «ημισέληνος» και βρίσκεται νοτιοδυτικά της επαρχίας Gansu στην Κίνα.
Οι επισκέπτες που έρχονται για να θαυμάσουν αυτό το πραγματικά περίεργο φαινόμενο, την αναγνωρίζουν από το ιδιόμορφο σχήμα της, αλλά και από το πανέμορφο τοπίο από το οποίο περιβάλλεται στη μέση της ερήμου.

Δείτε τις φωτογραφίες
mis2
mis3
mis4








































Από  tsantiri.gr



Aγγλία: Γάτα έπιασε δουλειά ως σεκιούριτι!


Μια γάτα προσέλαβε ως σεκιούριτι η αποθήκη παιχνιδιών «Bandai» στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας. Οι υπεύθυνοι της αποθήκης έψαχναν για νέο φύλακα, όταν οι εργάτες είδαν το αξιαγάπητο γατάκι να περιφέρεται στο εργοστάσιο.

Οι εξαιρετικές αναρριχητικές της ικανότητες αλλά και το δυνατό της νιαούρισμα κατέστησαν αμέσως τη «Milli» τέλεια υποψήφια για τη θέση.

«Περιμένουμε μια καλή χρονιά φέτος, με τις παραγγελίες των καταστημάτων για τα Χριστούγεννα να ξεκινούν από τώρα» δήλωσε εκπρόσωπος της αποθήκης.

«Με την πρόσληψη της Milli, της γάτας -σεκιούριτι, τα παιχνίδια μας είναι πλέον πολύ καλά προστατευμένα. Η Milli υπέγραψε το συμβόλαιό της με την… πατούσα της και θα πληρωθεί σε είδος, με γατοτροφή» προσέθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Milli είναι διαρκώς σε επαγρύπνηση και δεν την πειράζει να μένει πολλές ώρες μόνη της.

«Τα παιχνίδια είναι τυχερά που έχουν έναν τόσο προσεκτικό φύλακα. Δεν μου κάνει εντύπωση που βρήκε δουλειά ως σεκιούριτι» τόνισε χαρακτηριστικά.


Από Zoygla.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Η ΦΩΤΟγραφία που σαρώνει στο διαδίκτυο – Ποια είναι η λειτουργία των ΜΜΕ;

Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι και… έχουν δίκιο. Τα ΜΜΕ έχουν την ευχέρεια να παρουσιάζουν την πραγματικότητα όπως ακριβώς επιθυμούν, διαστρεβλώνοντας ως εκ τούτου την αλήθεια και χειραγωγώντας τον λαό προς την κατεύθυνση που τους συμφέρει! 

 




















Από το  tsantiri.gr

Το πιο… οργανωμένο delivery στον κόσμο!



Η ιδανική λύση για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν με τις μαγειρικές τους ικανότητες, αλλά δεν έχουν το ταλέντο ή την υπομονή να καθίσουν να μαγειρέψουν.

Ένα βρετανικό εστιατόριο, ονόματι «Housebites», που ασχολείται κυρίως με το delivery, σκέφτηκε να ικανοποιήσει αυτή την επιθυμία των πελατών του και να τους βοηθήσει τρόπον τινά να προσποιηθούν ότι εκείνοι μαγείρεψαν αυτό το υπέροχο δείπνο που βρίσκεται ωραία τοποθετημένο επάνω στο τραπέζι.

Έτσι, μαζί με την παραγγελία φέρνει στο σπίτι και όλα τα άπλυτα σκεύη που χρησιμοποιήθηκαν στο κατάστημα για την παρασκευή του φαγητού! Με το μότο «pretend you can cook» (σ.σ. «προσποιηθείτε ότι ξέρετε να μαγειρεύετε»), το εν λόγω εστιατόριο κάνει θραύση στη Μεγάλη Βρετανία -και όχι μόνο ανάμεσα στους εργένηδες.

Με μία επιπλέον χρέωση 8 δολαρίων ανά παραγγελία, το τηγάνι και η κατσαρόλα αποτελούν τα βασικά… συνοδευτικά του γεύματος! Οι πελάτες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να στρώσουν τραπέζι, να βάλουν το φαγητό στα πιάτα και να αφήσουν τα άπλυτα κατσαρολικά σε εμφανές σημείο στην κουζίνα. Μια ποδιά συμπληρώνει το… μαγειρικό σκηνικό και όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους…

«Όταν κάποιος βλέπει τα άπλυτα σκεύη, πείθεται πιο εύκολα ότι ο οικοδεσπότης ετοίμασε το φαγητό! Κανείς δεν αμφιβάλλει και -το σημαντικότερο- ούτε ένας φαντάζεται ότι τα πήρες απ’ έξω» λέει ο Simon Prockter, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του εστιατορίου «Housebites».

Πηγή: perierga.gr

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΤΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com


Η εφορία «θυμήθηκε» τον... Νικόλα Άσιμο!


Μέχρι και τον καλλιτέχνη Νικόλα Άσιμο, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, θυμήθηκε η εφορία, προκειμένου να εισπράξει οφειλές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Ποντίκι», το Υπουργείο Οικονομικών έστειλε ειδοποιητήριο, για να... τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του, διότι «αν δεν έχει διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερου επαγγελματία, θα θεωρηθεί ότι άσκησε τη δραστηριότητά του και για το 2011 και θα πρέπει να καταβάλει το τέλος επιτηδεύματος».

Oι «φωστήρες» της εφορίας έστειλαν ραβασάκι στην «ιστορική» μορφή των Εξαρχείων, παρότι ο στιχουργός, συνθέτης, τραγουδιστής της ελληνικής ροκ σκηνής είχε αυτοκτονήσει στις 17 Μαρτίου του 1988...

Αμφίβιο όχημα για κάμπινγκ στο νερό!



Οι διακοπές με τροχόσπιτο στην ύπαιθρο είναι κάτι σύνηθες, με χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να προτιμούν να κινούνται και να διαμένουν στα ειδικά αυτά οχήματα, στις αποδράσεις τους. Η εταιρεία Sealander, ωστόσο, δημιούργησε ένα αμφίβιο όχημα για κάμπινγκ και μέσα στο νερό!

Το ιδιαίτερο αυτό όχημα μπορεί να ρυμουλκηθεί άνετα από ένα μικρό αυτοκίνητο, αφού έχει βάρος μόλις 380 κιλά. Στο εσωτερικό του φιλοξενεί έως δύο άτομα, περιλαμβάνοντας δύο στρώματα, ψυγείο, ενσωματωμένη κουζίνα και χώρους αποθήκευσης. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά, όμοια με αυτά των σκαφών, ώστε να μην επηρεάζεται από το νερό και να μη γίνει εισροή σε περίπτωση χτυπήματος. Τροφοδοτείται από έναν μικρό εξωλέμβιο κινητήρα, που παίρνει ενέργεια από μπαταρία, η οποία είναι υπεύθυνη και για το ηλεκτρικό ρεύμα στην καμπίνα.


Η εταιρεία συνιστά το αμφίβιο τροχόσπιτο να χρησιμοποιείται σε λίμνη και όχι σε θάλασσα, για λόγους ασφαλείας. Το λανσάρισμά του υπολογίζεται στις αρχές του επόμενου έτους, με την τιμή του να ανέρχεται σε 15.000 ευρώ.

Από Zoygla.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η μάχη της Ισπανίας: Ανθρακωρύχοι εναντίον λιτότητας


Με αυτοσχέδιες ρουκέτες και ασπίδες απαντούν οι απεργοί ανθρακωρύχοι στην Ισπανία στην προσπάθεια της αστυνομίας να καταστείλει τις κινητοποιήσεις. Οι ανθρακωρύχοι βρίσκονται εδώ και πολλές εβδομάδες σε απεργία αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για νέες περικοπές μισθών και μείωση των κρατικών επιδοτήσεων. Στην απέναντι πλευρά η αστυνομία που με δακρυγόνα, καπνογόνα και πλαστικές σφαίρες επεμβαίνουν κατά των απεργών.

Οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια ξεκίνησαν με αφορμή την ανακοίνωση των νέων περικοπών στους εργαζόμενους σε περισσότερα από 40 ορυχεία. Οι ανθρακωρύχοι διατείνονται ότι σε περίπτωση που εφαρμοστούν, οδηγούνται αυτομάτως στην απόλυτη φτώχεια και την ανεργία.


Τα επεισόδια έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι μεταλλωρύχοι έχουν κατέβει σε απεργία επ' αόριστον διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των κρατικών επιδοτήσεων κατά 63%, κάτι που, όπως υποστηρίζουν, απειλεί άμεσα τον τομέα τους.


Τη Δευτέρα χιλιάδες εργαζόμενοι του τομέα διαδήλωσαν στη Λεόν και το Λανγκρέο, κοντά στο Οβίδεο, και πολλές πόλεις νέκρωσαν από τη γενική απεργία που είχαν κηρύξει τα συνδικάτα. Η ισπανική αστυνομία έπνιξε τους διαδηλωτές με χημικά.


Ταραχές ξέσπασαν στην κοινότητα Θινέρα, στη βόρεια Ισπανία, μεταξύ περίπου 200 μεταλλωρύχων και αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαλύσουν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι απεργοί σε μια εθνική οδό, χρησιμοποιώντας πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.


Την περασμένη Παρασκευή επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο χωριό αυτό. Το σκηνικό επαναλήφθηκε και χθες, ενώ κατά την επέμβαση της αστυνομίας πολλοί κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να βοηθήσουν τους διαδηλωτές.


Οι μεταλλωρύχοι - στην πλειοψηφία τους νεαροί - είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και εκτόξευαν πέτρες και κροτίδες εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί, από την άλλη πλευρά, με αλεξίσφαιρα και ασπίδες, πυροβολούσαν με πλαστικές σφαίρες και έριχναν καπνογόνα στο χωριό. Μετά από μισή ώρα κυνηγητού στους δρόμους της Θινέρα, οι αστυνομικοί ανασυντάχθηκαν και αποχώρησαν.


Λίγο νωρίτερα οι διαδηλωτές είχαν βάλει φωτιά στα οδοφράγματα που έχουν στήσει στην εθνική οδό αλλά και στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Χιχόν με τη Μαδρίτη. Ο δρόμος έχει κοπεί σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα να διακοπεί η συγκοινωνία μεταξύ Χιχόν και Λεόν.


«Δεν θα σταματήσουμε, θα κουραστούν πριν από εμάς» υποστηρίζουν οι μεταλλωρύχοι.

Από το tvxs.