Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΠΙΑ;


ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ...


O πρωθυπουργός και η «Σάρον Στόουν»



Οι φάρσες, αν είναι έξυπνες και μη προσβλητικές, είναι καλοδεχούμενες. Το δύσκολο είναι το «κόνσεπτ». Να βρεις κάτι αληθοφανές και να αιφνιδιάσεις το «υποκείμενο» στο οποίο θέλεις να κάνεις πλάκα. Η συγκεκριμένη που έκανε μια ομάδα Σέρβων αλα «κάντιντ κάμερα» στον πρωθυπουργό της χώρας θα περάσει ως μία από τις καλύτερες και θα γίνει καλτ.

Ο σοσιαλιστής Ίβιτσα Ντάσιτς είχε συμφωνήσει να γυρίσει ένα διαφημιστικό για την τηλεόραση. Ήταν σε μορφή συνέντευξης και το όλο σκηνικό θύμιζε κάτι από Χόλιγουντ. Αλλά κατέληξε σε… Μπόλιγουντ.

Η ομάδα που έκανε την φάρσα έβαλε μια κουκλάρα να υποδυθεί τη δημοσιογράφο. Μια μελαχροινή καλλονή με ατελείωτα (τρόπος του λέγειν) πόδια και πλουσιότατο μπούστο το οποίο τόνιζε υπερβολικά το φόρεμά της. Το οποίο ήταν εξαιρετικά κοντό και η αλήθεια είναι πως δεν έκρυβε και πολλά. Πριν από τη συνέντευξη η «δημοσιογράφος» είχε βγάλει το εσώρουχό της αφού το σχέδιο ήταν να κάνει μια σκηνή ανάλογη με τη Σάρον Στόουν στο «Βασικό Ένστικτο» ώστε η κάμερα να καταγράψει την αντίδραση του πρωθυπουργού.

Αμέριμνος (και καλά) ο Ντάσιτς ξεκίνησε να απαντά στις ερωτήσεις αλλά παράλληλα (ως άντρας που σέβεται τον εαυτό του) έριχνε κλεφτές ματιές στα καλλίγραμμα πόδια της συνομιλήτριας του.

Και όταν εκείνη σταύρωσε και ξεσταύρωσε τα πόδια αποκαλύπτοντας τις πύλες του παραδείσου, ο Σέρβος πρωθυπουργός έδειξε την έκπληξη του με μια καταπληκτική γκριμάτσα. Δείτε το βιντεάκι και θα καταλάβετε.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Διαδηλώσεις κατά του ΔΝΤ στην Πορτογαλία

Φωνάζονας συνθήματα όπως «έξω η πείνα και η φτώχεια» πολίτεςι στη Λισαβόνα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο που στεγάζει τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Πορτογαλία.
Διαδηλωτής με μάσκα του Guy Fawkes έξω από τα γραφεία του ΔΝΤ στη Λισαβόνα 
  Διαδηλωτής με μάσκα του Guy Fawkes έξω από τα γραφεία του ΔΝΤ στη Λισαβόνα Εκατοντάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κινήματος των Αγανακτισμένων , ζητώντας από τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να εγκαταλείψουν την Πορτογαλία.
"Τρόικα Στοπ" αναγραφόταν σε ένα πανό με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές που έχουν επιβληθεί στην Πορτογαλία σε αντάλλαγμα για τη χρηματοπιστωτική βοήθεια ύψους 78 δις ευρώ ου της χορηγήθηκε τον Μάιο του 2011.

Το Σάββατο πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη Λισαβόνα δάσκαλοι, οι οποίοι αντιδρούν στις μειώσεις στον τομέα της εκπαίδευσης που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.
Η Πορτογαλία βυθίζεται στην ύφεση για τρίτη συνεχή χρονιά με την ανεργία να φτάνει το 16.3%.

(Πηγή: ΑΠΕ, MP)και από Enet.gr ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΤΙ ΜΑΛΑΚ...


ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ


Στοιχειωμένο σπίτι πωλείται για… 1 ευρώ!

Στο χωριό Arbresle, στην επαρχία Rhône-Alpes της Γαλλίας μια κατοικία βγαίνει στο σφυρί και ουσιαστικά χαρίζεται: Μόλις για 1 ευρώ πωλείται στο ebay ένα σπίτι 350 τετραγωνικών, καθώς ο ιδιοκτήτης έχει τους λόγους του να το ξεφορτωθεί έστω κι έτσι! Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, μια δολοφονία λέγεται ότι συντελέστηκε στο εσωτερικό του, ενώ πλέον οι χώροι του έχουν καταλυφθεί από ανήσυχα πνεύματα. Θύματα ήταν ένα ζευγάρι που είχε στην κατοχή του το σπίτι την εποχή εκείνη, ενώ δράστες μια ομάδα εργαζομένων που αναζητούσαν στους κόλπους του σπιτιού έναν κρυμμένο θυσαυρό.
perierga.gr - Στοιχειωμένο σπίτι πωλείται στη Γαλλία για... 1 ευρώ!
Η δολοφονία ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς τόσο οι υπαίτιοι όσο και τα θύματα δεν βρέθηκαν ποτέ,αν και λεγόταν τότε ότι τους έθαψαν σε παρακείμενο χωράφι. Παραφυσικά φαινόμενα που παρατηρούνται στο εσωτερικό του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων παράξενων φωνών, χτυπημάτων στα τζάμια αλλά και περίεργων ομιλιών και μουρμουρητών δραματοποιούν ακόμα περισσότερο την περιγραφή του οικήματος στο ebay.
perierga.gr - Στοιχειωμένο σπίτι πωλείται στη Γαλλία για... 1 ευρώ!
«Η κατοικία πωλείται ειδικά σε όσους πιστεύουν στον κόσμο των πνευμάτων μήπως και καταφέρουν να γαληνέψουν τη σύγχυσή τους.», αναφέρεται στην περιγραφή. Όσοι πιστοί προσέλθετε… για να δοκιμάσετε τις αντοχές σας και -πού ξέρετε- ίσως για να κάνετε τις πρώτες πνευματικές και μυσταγωγικές συγκεντρώσεις…

Από το perierga.gr

Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στο Βέλγιο

Εργαζόμενοι της ArcelorMittal συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στο νότιο Βέλγιο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, με αφορμή την απόφαση της χαλυβουργικής εταιρείας να κλείσει μέρος των εγκαταστάσεών της στη Λιέγη.
Συγκρούσεις αστυνομικών-διαδηλωτών στη Λιέγη  
Συγκρούσεις αστυνομικών-διαδηλωτών στη Λιέγη Οπως μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga όλα ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να διεισδύσουν στην περίμετρο ασφαλείας που είχε δημιουργηθεί από την αστυνομία σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βαλονίας. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού , ενώ οι διαδηλωτές πετούσαν στους αστυνομικούς πέτρες από το πλακόστρωτο. Πολλές βιτρίνες καταστημάτων έσπασαν και αρκετοίδ διαδηλωτές τραυματίστηκαν έως ότου η αστυνομία καταφέρει να απομακρύνει τους περίπου 2.000 συγκεντρωμένους.

Οι εργαζόμενοι της ArcelorMittal είχαν ψηφίσει τη Δευτέρα να επιστρέψουν στις εργασίες τους αύριο, αποφασίζοντας παράλληλα μια σειρά δράσεων για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο ενός τμήματος της χαλυβουργικής εγκατάστασης ενώ τα συνδικάτα έχουν προαναγγείλει δράσεις μπροστά από την ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας στο Λουξεμβούργο και το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
 
Η ArcelorMittal ανακοίνωσε ότι θα κλείσει οριστικά έξι εγκαταστάσεις της στη Λιέγη, μέτρο που θα πλήξει 1.300 εργαζομένους.
 
(Πηγή:ΑΠΕ)
και από Enet.gr ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ...;


Στην μνήμη του Πάνου Τζαβέλα


Σαν χτες στις 27 Γενάρη του 2009 έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο ένας μεγάλος καλλιτέχνης και κομμουνιστής. Ο Πάνος Τζαβέλας. Ο αντάρτης του ΕΛΑΣ και μετέπειτα του Δημοκρατικού στρατού Ελλάδας. Ο δεσμώτης της Απριλιανής χούντας, ο καλλιτέχνης που σημάδεψε με τα τραγούδια του τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Σήμερα στην μνήμη του στις 10 το βράδυ θα μεταδώσουμε –σε επανάληψη- απ’ τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό μια εκπομπή στην μνήμη του, ενώ  το βράδυ στην ιστορική μπουάτ στην Πλάκα "Απανεμιά", θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του, που θα συνοδευτεί από συζήτηση για το πολιτικό τραγούδι σήμερα.

Από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ.

Μία μαϊμού από το Ιράν ταξίδεψε στο... Διάστημα

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη έστειλε επιτυχώς μια... μαϊμού στο Διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Tehran TV, η μαϊμού επέβαινε σε πύραυλο και επέστρεψε σώα στη Γη. Η αποστολή έρχεται να επιβεβαιώσει τις φιλοδοξίες του Ιράν για την ανάπτυξη διαστημικού προγράμματος, γεγονός το οποίο αναμένεται να οξύνει τις γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή.

Την είδηση μετέδωσε εκτός από την Tehran TV και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η μαϊμού επέβαινε σε έναν πύραυλο «Πιστάμ» («Εξερευνητή») και έφθασε σε υψόμετρο 120 χλμ. από την επιφάνεια της Γης. Δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες εκτός από το ότι η μαϊμού επέστρεψε ασφαλής.

Η Τεχεράνη έχει κατά καιρούς δηλώσει ότι σκοπεύει να στείλει άνθρωπο στο Διάστημα τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος.

Το 2010 είχε ανακοινώσει ότι είχε στείλει πύραυλο στο Διάστημα με ένα ποντίκι.

Από Zoygla.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

«Legoland Hotel»: Ένα ξενοδοχείο από LEGO!

Παίζοντας με τα δημοφιλή ανά τον κόσμο LEGO η διασκέδαση είναι σίγουρα μεγάλη, πόσω μάλλον η διαμονή σε ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο εξ ολοκήρου από αυτά. και αυτό δεν είναι απλώς στη φαντασία των μικρών -αλλά και των μεγαλύτερων- παιδιών αλλά αποτελεί απτή πραγματικότητα. Το περίφημο «Legoland Hotel» βρίσκεται στην Καλιφόρνια και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στους τυχερούς επισκέπτες τον Απρίλιο του 2013.
perierga.gr- "Legoland Hotel": Ένα ξενοδοχείο από LEGO!
Τα 250 δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέτει όλων των ειδών τις φιγούρες -εννοείται κατασκευασμένες από LEGO-, ενώ όλα είναι θεματικά, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε προσκεκλημένο να διαλέξει τον αγαπημένο του ήρωα. Πειρατές, βασιλειάδες, πολεμιστές, πριγκίπισσες, σεντούκια, θησαυροί συνθέτουν παραμυθένια σκηνικά σε κάθε γωνιά, ενώ οι ποιοτικές υπηρεσίες αποτελούν σήμα-κατατεθέν του ξενοδοχείου.
perierga.gr- "Legoland Hotel": Ένα ξενοδοχείο από LEGO!
«Ο στόχος μας είναι να μεταφέρουμε τους επισκέπτες μας στο φανταστικό κόσμο των LEGO, τους μικρούς σε ένα τεράστιο… δωμάτιο παιχνιδιών και τους μεγαλύτερους στις μνήμες των παιδικών τους χρόνων», λέει ο υπεύθυνος. Το μόνο που μένει είναι να ανοίξεις το σεντούκι με τους θησαυρούς, να αποφύγεις τις ταραντούλες, να παλέψεις με τους δράκους και να κερδίσεις το δικό σου βασίλειο!
perierga.gr- "Legoland Hotel": Ένα ξενοδοχείο από LEGO!
perierga.gr- "Legoland Hotel": Ένα ξενοδοχείο από LEGO!
perierga.gr- "Legoland Hotel": Ένα ξενοδοχείο από LEGO!
perierga.gr- "Legoland Hotel": Ένα ξενοδοχείο από LEGO!
perierga.gr- "Legoland Hotel": Ένα ξενοδοχείο από LEGO!
Απο το perierga.gr

Στρατηγική επιλογή η μηδενική ανοχή

Με βαρύ χέρι η κυβέρνηση δείχνει στους χειμαζόμενους νοικοκυραίους το δρόμο προς τη συντήρηση και την υπακοή

Σταθερά αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στο δόγμα του νόμου και της τάξης, διεγείροντας τα συντηρητικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας, πιστεύοντας ότι η τελευταία, τρομοκρατημένη από τη θύελλα της οικονομικής κρίσης, θα συναινέσει στην πολιτική αυτή. 


Πρόκεται για στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, η οποία ξεκίνησε με την εκκένωση των καταλήψεων, «τις εστίες ανομίας», και συνεχίστηκε με τη σιδηρά πυγμή που επέδειξε στους εργαζομένους των συγκοινωνιών τις τελευταίες μέρες και απ' ό,τι φαίνεται, έπεται συνέχεια.
«Δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι ισχύος», υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, «πραγματοποιούμε το αυτονόητο. Εφαρμόζουμε το νόμο. Τελείωσε η εποχή καταταστρατήγησής του. Η προσήλωση στη νομιμότητα θα είναι απόλυτη. Η χώρα βρίσκεται σε κρίση. Ή βγαίνει ζωντανή ή δεν βγαίνει».
 
«Σκούπα», χημικά

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, όμως, που η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επεσήμανε, με ανακοίνωσή της, πως τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα κινδυνεύουν σοβαρά από τα συνεχή δημοσιονομικά μέτρα των δύο τελευταίων ετών. Είχε προηγηθεί η βαριά δεκαετία της αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας, όπου οι κυβερνήσεις θυσίαζαν με ευκολία στο βωμό της ασφάλειας πολλές κατακτήσεις του μεταπολεμικού κράτους δικαίου (τρομονόμοι, εκτεταμένη επιτήρηση και καταστολή).Από το 2009, με την ψήφιση του «κουκουλονόμου», το δόγμα του νόμου και της τάξης εφαρμόζεται με πρωτοφανή ένταση και κορυφώνεται τα δύο τελευταία χρόνια με την επιβολή των μνημονίων: οι ογκώδεις διαδηλώσεις διαλύονται με τόνους χημικών, οι προφυλακίσεις διαδηλωτών αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, οι επιχειρήσεις-σκούπα των μεταναστών, με τελευταία αυτή που φέρει την οξύμωρη ονομασία «Ξένιος Ζευς», εντείνονται.
 
Η καταστολή

«Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που έχουμε μία μεγάλη αναστολή κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στην πραγματικότητα έχουμε και αναστολή ενός σημαντικού κομματιού του ίδιου του Συντάγματος, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να είναι διαχειρίσιμη, αν δεν υπάρξει και μία ανάπτυξη της κρατικής περιστολής και της περιστολής των πολιτικών πια δικαιωμάτων και ελευθεριών», εξηγεί ο δικηγόρος - συνταγματολόγος Δημήτρης Μπελαντής.
Ο κ. Μπελαντής εξηγεί ότι μετά την έναρξη της κρίσης και της επιβολής των μνημονίων, υπάρχει μία κορύφωση της κρατικής καταστολής, η οποία ασκείται σε πάρα πολλά επίπεδα. «Η εκκένωση των καταλήψεων και των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων χρησιμοποιήθηκαν σαν ένα είδος αποδιοπομπαίου τράγου από την πλευρά της κυβέρνησης. Εγινε μία πιλοτική εφαρμογή ορισμένων μέτρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και απέναντι σε απεργούς, όταν καταλαμβάνουν εργοστάσια ή άλλες επιχειρήσεις με στόχο την ικανοποίηση κάποιων εργασιακών δικαιωμάτων. Κάτι που το είδαμε λίγες μέρες μετά, στο αμαξοστάσιο των συρμών του Μετρό. Διαπιστώνουμε, δηλαδή, ότι το θέμα της καταστολής δεν αφορά μόνο κάποιες μειονότητες ή μειοψηφίες, αλλά την πλειοψηφία της χώρας».
Σύμφωνα με τον κ. Μπελαντή η τελευταία δικαστική απόφαση, που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία, δεν είχε νομικό έρεισμα και αποτελεί τη συνέχεια μιας μεγάλης σειράς δικαστικών αποφάσεων, που έχουν αποδυναμώσει και υπομονεύσει πλήρως το δικαίωμα στην απεργία
Οπως επίσης και άλλα σοβαρά δικαιώματα, που έχουν να κάνουν με πολιτικές ελευθερίες, όπως το δικαίωμα στη διαδήλωση, το οποίο επίσης υπονομεύεται, με την υπερβολική χρήση χημικών και αναίτων ξυλοδαρμών.
 
Η ακροδεξιά

Παρά το γεγονός ότι «η κυβέρνηση μιλάει στο όνομα μιας συνεργασίας της Κεντροδεξιάς με την Κεντροαριστερά, αυτό που αναδεικνύεται από την ισχύ της καταστολής και τη συρρίκνωση των ελευθεριών, είναι μάλλον μία συμπόρευση με το ακροδεξιό άκρο σε σχέση πάντα και με τη ρητορική την οποία αναπτύσσει. Νομίζω ότι τα λεγόμενα της Χρυσής Αυγής, που διατυπώνονται με έναν πιο κραυγαλέο και γκροτέσκο τρόπο, υλοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση».

Απο Enet.gr ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΕΞΗΣ vs ΑΝΤΩΝΗΣ


Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό το σαββατοκύριακο - Σύσκεψη σωματείων

Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμα στο απεργιακό μέτωπο
Σε εξέλιξη σύσκεψη συντονισμού των συνδικάτων στις συγκοινωνίες. Την πρόθεση να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις εξέφρασε ο ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος. Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ Σάββατο και Κυριακή η πρωτεύουσα, λόγω της 48ωρης απεργίας, που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).
Φωτο: Στέλιος Στεφάνου Φωτο: Στέλιος Στεφάνου
Το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε την προσφυγή της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» κατά της απεργίας των εργαζομένων. Ακινητοποιημένα θα είναι επίσης τα τρένα στον προαστιακό σιδηρόδρομο και τα βαγόνια του ΟΣΕ. Το δικαστήριο έκρινε ότι η κινητοποίηση προκηρύχτηκε κατά τρόπο νόμιμο από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και έτσι απέρριψε την αίτηση της ΟΣΥ.
Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμα στο απεργιακό μέτωπο των συγκοινωνιών, ενώ η ΑΔΕΔΥ βαδίζει προς απεργιακές κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα με τη ΓΣΕΕ να εξετάζει το ενδεχόμενο γενικής απεργίας.
Σάββατο μεσημέρι, πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Με ανακοίνωσή της η ΟΣΜΕ, καταγγέλλει τη «σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της επιστράτευσης για τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς» και ζητά την άμεση ανάκληση αυτού του «βάρβαρου και αντεργατικού μέτρου».
Παράλληλα ζητά να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για σύναψη Σ.Σ.Ε στους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.
Φωτο: Στέλιος Στεφάνου Φωτο: Στέλιος Στεφάνου 
  Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν ΣΣΕ και ζητούν να υπάρξει ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα.

 Από Enetgr. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Διανοούμενοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες στο πλευρό των εργαζομένων στο Μετρό

Δεκάδες διανοούμενοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες συνυπογράφουν κείμενο με τον τίτλο «Όχι στη στρατιωτικοποίηση», με το οποίο δηλώνουν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευσή τους.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Το κυβερνητικό μπλοκ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για να επιβάλλει την πρωτόφαντη αντιλαϊκή πολιτική του είναι αποφασισμένο να συνθλίψει με κάθε μέσο κάθε αντίδραση που στοχεύει στην υπεράσπιση των στοιχειωδών κατακτήσεων των εργαζομένων και εν προκειμένω των συλλογικών τους συμβάσεων, κάθε εναντίωση στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στους ιδιώτες, κάθε άρνηση υποταγής στα κελεύσματα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί σαφή αντιδημοκρατική εκτροπή εκ μέρους της κυβερνητικής συντεχνίας, πλήττει ολόκληρη την κοινωνία.

Η επιστράτευση αποτελεί τρανταχτή απόδειξη του βαθύτατα αντιδραστικού χαρακτήρα της κυβέρνησης, η οποία όσο με τα μέτρα που παίρνει θα αποδυναμώνει τη συναίνεση προς το κυρίαρχο σύστημα που εκπροσωπεί τόσο θα καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές εκτροπές.

Σε αυτήν την κρίσιμη μάχη θεωρούμε χρέος μας να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους του Μετρό και στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, να τους συγχαρούμε για την άρνηση τους να υποταχθούν στη στρατιωτικοποίηση της ζωής μας, να τους συγχαρούμε για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Να τους συγχαρούμε για την απόφασή τους να μη γονατίσουνε, αλλά να σηκώσουνε άλλον πύργο ατίθασο απέναντι στον αυταρχισμό της εξουσίας.

Τα πρώτα εκατό ονόματα είναι:

Aνδριανόπουλος Χρίστος υποψήφιος διδάκτορας Ναντέρ
Αλεβιζοπούλου Μαρινίκη, δημοσιογράφος
Αλεξίου Σπύρος, εκπαιδευτικός
Ανδρίτσος Θάνος , υποψήφιος διδάκτορας
Ανδρουλάκης Γιώργος, πανεπιστημιακός
Αντωνόπουλος Παύλος, εκπαιδευτικός
Αποστολοπούλου Έλια, μεταπτυχιακή ερευνήτρια
Αριάδνη Αλαβάνου, μεταφράστρια
Βασιλείου Μίλτος, πανεπιστημιακός, γιατρός
Βασσάλος Γιώργος, ερευνητής, Βρυξέλλες
Βερναρδάκης Αλέκος
Βερναρδάκης Χριστόφορος, πανεπιστημιακός
Βήχος Παναγιώτης, μουσικοσυνθέτης
Βραχλιώτη Λιάνα, βιολόγος συγγραφέας
Γιόκαρης Νίκος, πανεπιστημιακός
Γιοσμάς Βαγγέλης, δικηγόρος
Γιώργος Ζιόβας, ηθοποιός
Γριβέας Πολυχρόνης, δικηγόρος
Γρόλλιος Γιώργος, πανεπιστημιακός
Δαββίδης Σωτήρης εκπαιδευτικός
Δαμίγος Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Δαφέρμος Μανόλης, πανεπιστημιακός
Ζέρβας Μάκης, πανεπιστημιακός
Ζορμπαλά Αλέκα, δικηγόρος
Ζορμπαλά Τίνα, πανεπιστημιακός
Ζωχιός Γιάννης
Θερμογιάννης Λάζαρος, μαθηματικός
Ιωαννίδης Αλέξης, πανεπιστημιακός
Καλιαμπάκος Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Καλούσης Ακρίτας, ΓΓ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νίκαιας-Πειραιά
Καλτσουνίδης Νίκος, πανεπιστημιακός
Καλτσώνης Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Κανελλοπούλου Νέδα, πανεπιστημιακός
Καραλή Αιμιλία, φιλόλογος- συγγραφέας
Κάργας Γιώργος, πανεπιστημιακός
Κασίμης Νίκος μαθηματικός
Κατσαρός Κυριακός δρ οικονομολόγος
Κεσίσογλου Γιώργος, ψυχολόγος
Κονταρά Μαρίνα, υπάλληλος
Κοντοπίδης Βασίλειος, πολιτικός μηχανικός
Κοσμάς Πέτρος, πανεπιστημιακός, Κύπρος
Κοσματόπουλος Νίκος, διδάκτορας, Γαλλία
Κουνιάς Στρατής ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου
Κουρτζής Κωνσταντίνος
Κουτζουράδης Γιάννης, δημοσιογράφος
Λαθήρα Ζωή, οδοντίατρος
Λαθήρα Πανδώρα
Λαθήρας Βασίλης οδοντίατρος
Λίτσης Μωυσής, δημοσιογράφος, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Μανιάτης Γιώργος, πανεπιστημιακός
Μανιάτης Θανάσης, πανεπιστημιακός
Μανιάτης Ιωάννης Ιόλαος, εκπαιδευτικός
Μανουσάκης Αρκάδης, πανεπιστημιακός
Μαρκέτος Σπύρος, πανεπιστημιακός
Μαρούλης Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Μαυρή-Βαβαγιάννη Μαίρη, πανεπιστημιακός
Μαυρουδέας Σταύρος, πανεπιστημιακός
Μηλολιδάκης Κωστής, πανεπιστημιακός
Μηνακάκη Ελένη, ψυχολόγος
Μητρόπουλος Γιώργος, πολιτιστική παραγωγή και διαμεσολάβηση
Μιχαήλ Σάββας, συγγραφέας
Μπακαλέξη Ντίνα, ερευνήτρια, Παρίσι
Μπελαντής Δημήτρης, δικηγόρος
Μπίστης Χρίστος
Μπουκοπέτρος Κώστας, δικηγόρος
Νικολακόπουλος Γιάννης, φυσικός
Νικολόπουλος Γιάννης, δημοσιογράφος
Οικονομάκης Γιώργος, πανεπιστημιακός
Οικονομάκης Γιώργος, πανεπιστημιακός
Παναγιώτης Σπύρου, πανεπιστημιακός
Παναγιωτοπούλου Δανάη, μουσικός
Παναγιώτου Σπύρος, πολιτικός επιστήμονας
Παπαδάτος Νίκος υποψήφιος διδάκτορας, Γενεύη
Παπαδοπετράκης Ευτύχης, πανεπιστημιακός
Παπαδόπουλος Γιάννης, ηθοποιός
Παπαθανασίου Πέτρος, δημοσιογράφος
Παπακωνσταντίνου Πέτρος, δημοσιογράφος
Παπανικολάου Πέτρος, γιατρός
Πατέλης Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Παυλόπουλος Δημήτρης, πανεπιστημιακός, Άμστερνταμ
Παυλόπουλος Γώργος, ΓΣ ΟΤΟΕ
Πολυμένη Ρόζα Μαρία, πανεπιστημιακός
Ραπτάκης Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Ρούση Μαριλιζ, αρχιτέκτονας
Ρούσης Γιώργος , πανεπιστημιακός
Ρούσης Κάρολος, αρχιτέκτονας
Σαραφιανός Δημήτρης, δικηγόρος
Σελιανίτης Χρίστος, αρχιτέκτονας
Σερμπέτης Σέργιος
Σκορδίλης Αντώνης, συγγραφέας, δημοσιογράφος
Σταματοπούλου Τασία, δημοσιογράφος
Σωτήρης Παναγιώτης, Πανεπιστημιακός
Σωτηροπούλου Ειρήνη, ερευνήτρια
Ταβουλάρης Δημήτρης, ναυπηγός
Ταματέας Βασίλης, κοινωνιολόγος
Τριμπέρης Γιώργος, πανεπιστημιακός
Τσακνής Διονύσης συνθέτης, τραγουδιστής
Τσιρίμπης Δημήτρης, εκπαιδευτικός
Τσίτσος Τάκης, δικηγόρος
Φραγκούλης Γιάννης, ασφαλιστικός σύμβουλος
Φραντζής Παναγιώτης, δημοσιογράφος
Χατζηστεφάνου Άρης, δημοσιογράφος
Χρύσης Αλέξανδρος, πανεπιστημιακός


Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και σύντομα θα ανακοινωθούν και νέα ονόματα.


Από Zoygla.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

"ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ"!


Αλ Καπόνε (1899 – 1947)

Αλ Καπόνε (Al Capone)Ο διαβόητος μαφιόζος Άλφονς Γκαμπριέλ Καπόουν, γνωστότερος ως Αλ Καπόνε (Al Capone), γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1899 στο Μπρούκλιν. Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από την Ιταλία στις ΗΠΑ πέντε χρόνια νωρίτερα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Με το έγκλημα ήρθε σε επαφή πολύ νωρίς. Σε ηλικία 14 ετών εγκατέλειψε το σχολείο και εντάχθηκε σε μία συμμορία, με την οποία το 1920 μετακόμισε στο Σικάγο. Παράλληλα, ανέπτυξε δεσμούς με άλλη μία συμμορία και με τη δική του βοήθεια, οι δύο ομάδες συνεργάστηκαν, κυρίως στο λαθρεμπόριο μπύρας, τη μαστροπεία και τα παράνομα στοιχήματα. Πέντε χρόνια αργότερα, και μετά την επικήρυξη του αρχηγού της σπείρας, ο Καπόνε ανέλαβε τα ηνία. Το όνομά του έγινε συνώνυμο του τρόμου για τους αντιπάλους του και ως το τέλος της δεκαετίας βρισκόταν στη λίστα των πλέον καταζητούμενων κακοποιών.
Στο στόχαστρο των αρχών μπήκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1929, όταν οι άνδρες του, μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς, εξολόθρευσαν μια αντίπαλη συμμορία. Τη συγκεκριμένη στιγμή, ο ίδιος βρισκόταν στη Φλόριντα και όλες οι κατηγορίες εναντίον του δεν κατέστη δυνατόν να αποδειχθούν στο δικαστήριο. Το FBI επανεξέτασε την υπόθεση και ο ίδιος δέχθηκε να συνεργαστεί. Απέφυγε όμως να εμφανιστεί στο δικαστήριο, επικαλούμενος λόγους υγείας. Η δίκη καθυστέρησε μερικούς μήνες και όταν τελικά ο Καπόνε παρουσιάστηκε, ήδη είχε αποδειχτεί πως δεν ήταν άρρωστος, αλλά παραθέριζε. Συνελήφθη για ασέβεια προς το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος, με χρηματική εγγύηση 5.000 δολαρίων.
Το Μάιο του ίδιου χρόνου συνελήφθη και πάλι για παράνομη οπλοφορία. Καταδικάστηκε σε διετή κάθειρξη, αποφυλακίστηκε όμως εννέα μήνες αργότερα λόγω καλής διαγωγής.
Στο μεταξύ, η Εφορία άρχισε να εξετάζει τα οικονομικά του. Το 1932 κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή και καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλακή και πρόστιμο 50.000 δολαρίων. Οδηγήθηκε στις φυλακές της Ατλάντα, μετά την απόρριψη της έφεσής του, και δύο χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στο Αλκατράζ. Στα μέσα της δεκαετίας του '30, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα άνοιας, που οφειλόταν πιθανότατα στη σύφιλη που πέρασε όταν ήταν νεαρός. Για λίγα χρόνια νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών και τελικά αποφυλακίστηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1939.
Εξαιτίας της κακής κατάστασης της υγείας του, δεν επέστρεψε ποτέ στο Σικάγο, τουλάχιστον με την ιδιότητα του μαφιόζου. Το 1946 οι γιατροί του ανακοίνωσαν πως η νοημοσύνη του Αλ Καπόνε δεν ξεπερνά αυτή ενός δωδεκάχρονου παιδιού. Εγκαταστάθηκε στο σπίτι του στη Φλόριντα, κοντά στους πολύ στενούς συγγενείς του και ως το θάνατό του, στις 25 Ιανουαρίου του 1947, δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ δημοσίως.
 
Από το ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΑΜ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ



Στην επιχείρηση στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια, που πραγματοποιήθηκε στις 04.00 το πρωί συμμετείχαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες των ΕΚΑΜ οι οποίοι αρχικά έσπασαν τις αλυσίδες που είχαν τοποθετήσει οι εργαζόμενοι του Μετρό στην κεντρική πύλη και στη συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων απομακρύνοντας όσους βρίσκονταν στο χώρο. Στην πύλη παρέμειναν περίπου 50 εργαζόμενοι, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι προσωπικό ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, ωστόσο, αργότερα οι απεργοί αφέθηκαν ελεύθεροι.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη απο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία. Κοντά στο αμαξοστάσιο είχε συγκεντρωθεί πλήθος σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Μετρό. Ωστόσο η αστυνομία δεν επέτρεπε ούτε στους διαμαρτυρόμενους, ούτε στα τηλεοπτικά συνεργεία αρχικά να πλησιάσουν.
Τα Σεπόλια θυμίζουν φρούριο μέχρι αυτή την ώρα με την περιοχή να έχει αποκλειστεί περιμετρικά του αμαξοστασίου από περιπολικά και κλούβες, ενώ αστυνομικοί δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στους πολίτες. Στο αμαξοστάσιο επιτρέπεται η είσοδος μόνο των εργαζομένων που έχουν φύλλο επιστράτευσης.
Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επιστράτευση οι εργαζόμενοι έβγαλαν από τον χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια τα Ι.Χ. τους, οχυρώθηκαν μέσα, έκλεισαν την πύλη και πίσω της τοποθέτησαν δύο ανυψωτικά μηχανήματα.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ: ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΤΡΟ


"ΚΑΛΗ" ΙΔΕΑ


Εμμένουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ – «Νεκρώνουν» οι δημόσιες συγκοινωνίες


Στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων μεταφέρεται η κόντρα εργαζομένων στα ΜΜΜ- κυβέρνησης, μετά την απόφαση που ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων και επίταξη των οχημάτων.
Tην ίδια ώρα, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχίζουν αύριο οι εργαζόμενοι σε ΟΑΣΑ και Προαστιακό, σε συμπαράσταση στους συναδέλφους τους στο Μετρό, ενώ παράταση της απεργίας τους ως το τέλος της βάρδιας για σήμερα, Πέμπτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, ηλεκτρικό και τραμ.
Οι εργαζόμενοι έχουν μαζευτεί στο αμαξοστάσιο, το οποίο έχουν αποκλείσει, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Νεαρή Ουκρανή γίνεται “manga” στην πραγματική της ζωή

Η Αναστάζια Σπάτζινα (Anastasiya Shpagina) είναι η 19χρονη κοπέλα που μοιάζει να έχει βγει από τα "Μanga", τα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια. Η διάσημη στο διαδίκτυο κοπέλα - καρτούν έδωσε συνέντευξη στη γερμανική "Bild".



«Δεν βγαίνω ποτέ από το σπίτι χωρίς να κάνω μακιγιάζ», εξομολογείται η Αναστάζια και συνεχίζει:

«Δεν είμαι κούκλα, ούτε καρτούν αλλά μια κανονική γυναίκα με σάρκα και οστά».



Όπως λέει, δουλεύει σ' ένα αισθητικό κέντρο σαν κομμώτρια και μακιγιέζ, ενώ πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με μια γνωστή μάρκα κοσμημάτων.



«Τα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια με εμπνέουν γιατί παρουσιάζουν την ιδεατή ομορφιά, με τα μεγάλα και πανέμορφα μάτια τους», καταλήγει η Αναστάζια.

Από Zoygla.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Εξόρυξη ορυκτών σε αστεροειδείς


Εάν οι δεινόσαυροι είχαν ένα διαστημικό πρόγραμμα θα ήταν ακόμα εδώ, σχολίαζε ένας επισκέπτης στο twitter της αμερικανικής εταιρείας Deep Space Industries όταν την Τρίτη το βράδυ ανακοίνωσε πως μέχρι το 2015 θα έχει στείλει στο διάστημα ένα σκάφος για τη συγκέντρωση δεδομένων από αστεροειδείς για δημιουργία ορυχείων εξόρυξης μετάλλων.
 
Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ την ανακοίνωση της εταιρείας - twitte: @GoDeepSpace

Ο νεοεμφανιζόμενος κλάδος εκμετάλλευσης αστεροειδών προβάλλεται ως το νέο Ελντοράντο του μεταλλευτικού τομέα που βλέπει τις τιμές να απογειώνονται αλλά η παραγωγή να περιορίζεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης διεθνώς. Ειδικοί του χώρου λένε ότι αναμένεται να προσελκύσει περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες με αντίστοιχα φιλόδοξα σχέδια μέσα στο 2013, αλλά το ζήτημα του οικονομικού δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ακροβασίας στο διάστημα.
Ωστόσο η Deep Space Industries είναι από τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, η εξόρυξη 1 τόνου ορυκτού υλικού από αστεροειδείς σε τροχιά θα ανέρχεται σε ένα 1 εκατ. δολάρια.
Η Deep Space Industries κατασκευάζει ένα μικρό μη επανδρωμένο σκάφος το οποίο έχει ονομάσει Firefly, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Τα σκάφη θα είναι δεμένα ως «βαγόνια» σε κάποιον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο που θα εκτοξευθεί στο Διάστημα μέσα στην επόμενη διετία. Ο στόλος θα περιμένει το πέρασμα κοντά από τη Γη κάποιου μικρού αστεροειδή τον οποίο και θα κυνηγήσει. 
Η Deep Space Industries ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία Planetary Resources που ιδρύθηκε πρόσφατα από επώνυμους λάτρεις του Διαστήματος και θιασώτες της δημιουργίας διαστημικών ορυχείων όπως ο σκηνοθέτης Τζέημς Κάμερον και ο συνιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ.
Φυσικά δεν πρόκειται για ένα απλό και εύκολο εγχείρημα . Ο Φρεντ Τέιλορ, καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης."Η προοπτική σωστής έρευνας και τελικής εξόρυξης βρίσκεται πολύ πιο μακριά από ό,τι νομίζουμε, είναι ιδιαίτερα δύσκολη και εξαιρετικά δαπανηρή. Πιθανώς η πλατίνα κι άλλα σπάνια σχετικά ορυκτά υλικά να είναι στο στόχαστρο (μετά και την κρίση της Anglo American Platinum στη Ν. Αφρική) και ενδεχομένως μπορεί να έρθει μια στιγμή που θα είναι τόσο πολύτιμα και να θεωρείται λογικό να ψάξουν στους αστεροειδείς, αλλά δεν μπορώ φανταστώ ότι μπορούν να είναι εμπορικά βιώσιμη οποιαδήποτε ενέργεια σύντομα".
Ομως τα ποσά που αναφέρουν οι ειδικοί κυριολεκτικά ζαλίζουν όποιον τα ακούει. Στον αστεροειδή 241 Germania εκτιμάται ότι υπάρχει ορυκτός πλούτος αξίας 95.8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!
Δείτε τη λίστα με τους πέντε καλύτερους «στόχους» 
Πρόκειται για τους αστεροειδείς:
162385 (2000 ΒΜ19): εκτίμηση ορυκτού πλούτου 6.4 τρισ. δολάρια
4034 Vishnu: εκτίμηση ορυκτού πλούτου 5.28 τρισ. δολάρια
5143 Heracles (1991 VL): εκτίμηση ορυκτού πλούτου 2.33 τρισ. δολάρια
65679 (1989 UQ): εκτίμηση ορυκτού πλούτου 1.74 τρισ. δολάρια
7753 (1988 XB): εκτίμηση ορυκτού πλούτου 1.31 τρισ. δολάρια
Σε πρώτη φάση οι κυνηγοί του διαστημικού θησαυρού θα τον αναζητήσουν σε αστεροειδείς που κινούνται σε περιοχές κοντινές στη Γη. Ομως δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί το νομικό πλαίσιο, με κυρίαρχο ζήτημα την ιδιοκτησία των αστεροειδών. δηλαδή το αν και σε ποιόν ανήκουν. Η Παγκόσμια Συνθήκη Διαστήματος που είχε υπογραφεί το 1967 αναφέρει ότι οι αστεροειδείς αποτελούν «παγκόσμια περιουσία» και δεν έχει γίνει ακόμη σαφές τι τελικά θα ισχύσει. 
Οποιος καταφέρνει να φτάσει πρώτος σε έναν αστεροειδή θα αποκτά αυτοδικαίως κυριαρχικά δικαιώματα σε αυτόν ή θα πρέπει να πάρει πρώτα άδεια από κάποια επίσημη αρχή.
Τις κατασκευαστικές δραστηριότητες της Deep Space θα βοηθήσει το MicroGravity Foundry, ένας πρωτοποριακός τρισδιάστατος εκτυπωτής για σύνθεση ανθεκτικών μεταλλικών εξαρτημάτων ακόμα και σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.
Επίσης, μεγάλη θα είναι η σημασία και της εξόρυξης νερού, το οποίο θα διασπάται σε υδρογόνο και οξυγόνο για την παραγωγή καυσίμων για διαστημόπλοια. Στις πρώτες ύλες που μπορούν να βρεθούν σε αστεροειδείς συμπεριλαμβάνονται νίκελ, πυρίτιο, πλατίνα και παλλάδιο.

Από Enet.gr ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Σεργκέι Αϊζενστάιν, μία κινηματογραφική ιδιοφυϊα

Στις 23 Ιανουαρίου του 1898 ήρθε στον κόσμο ο άνθρωπος που έμελλε να αλλάξει μια για πάντα τον παγκόσμιο κινηματογράφο, αποτελώντας παράλληλα τον κορυφαίο εκπρόσωπο του Ρωσικού κινηματογράφου. Ο Σεργκέι Αϊζενστάιν δεν ήταν όμως μόνο ένας σπουδαίος σκηνοθέτης αλλά υπήρξε και ο πρωτοπόρος της τέχνης του μοντάζ, επηρεάζοντας με το έργο του όλους τους μεταγενέστερους κινηματογραφιστές.
Γεννήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας, από εύπορη οικογένεια, που του εξασφάλισε μία καλή μόρφωση και όλα τα εχέγγυα για το μέλλον του. Η σκηνοθετική ευφυϊα του φάνηκε από τα πρώτα του βήματα, καθώς με τη δεύτερη ταινία του, το 1925, άλλαξε οριστικά την ιστορία του κινηματογράφου.
Το «Θωρηκτό Ποτέμκιν» αναγνωρίζεται ως ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, ενώ η σκηνή με το πανικόβλητο και αλαφιασμένο πλήθος να τρέχει στα σκαλιά της Οδυσσού κυνηγημένο από τον τσαρικό στρατό, θεωρείται η καλύτερη σκηνή στην ιστορία του κινηματογράφου.
Είχε προηγηθεί η «Απεργία», το 1924, και ακολούθησαν το «Οκτώβρης ή Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» (1928), το λυρικό «Γενική Γραμμή» (1929), το «Αλέξανδρος Νιέβσκυ» και «Το λιβάδι του Μπεζίν», ενώ το 1945 σκηνοθετεί το «Ιβάν ο Τρομερός» και ένα χρόνο αργότερα το 1946 γυρίζει και το δεύτερο μέρος του της ταινίας. Ο Αϊζενστάιν σκόπευε να γυρίσει και το τρίτο μέρος, της τριλογίας, όμως στις 9 Φεβρουαρίου του 1948 πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία πενήντα χρόνων.
Πέρα από κινηματογραφικός σκηνοθέτης, ο Σεργκέι Αϊζενστάιν, υπήρξε και θεατρικός, ανεβάζοντας στη Μόσχα πολλά έργα, ανάμεσά τους το «Η αυτού μεγαλειότης, η πείνα», «Μάκβεθ του Σαίξπηρ», «Σοφός Άνθρωπος του Οστρόβσκι» και «Μάσκες αερίου», ενώ έγραψε και αρκετά δοκίμια στα οποία αναλύει τα έργα και την τεχνική του και διατυπώνει τις σκέψεις του για την 7η τέχνη.

Από το tvxs.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ


ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΣΚΙΤΣΟ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ













Για τις φωτογραφίες του από την Ελλάδα που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα και απεικονίζουν την πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2012 - 2013, βραβεύτηκε την περασμένη εβδομάδα ο φωτορεπόρτερ Αλεσάντρο Πένσο από τη Ρώμη.
Κυρίαρχο θέμα των φωτογραφιών είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα εκείνοι που μαζεύονται στα ελληνικά λιμάνια, αναζητώντας έναν τρόπο διαφυγής από τη χώρα, ενώ την ίδια στιγμή δέχονται άγριες ρατσιστικές επιθέσεις.
 Ο Πένσο μέσα από μία σειρά φωτογραφιών με τίτλο "Η Άρνηση της Εφηβείας", καταγράφει τις δύσκολες ημέρες και τις νύχτες φόβου στα λιμάνια της Κορίνθου και της Πάτρας, με ήρωες νεαρούς μετανάστες που κρύβονται σε βράχια και αλλού, περιμένοντας την ευκαιρία να δραπετεύσουν για ένα καλύτερο αύριο.
Ανάμεσά του ξεχωρίζει μία φωτογραφία που καταγράφει το χτύπημα ενός νεαρού μετανάστη από αυτοκίνητο ντόπιου κατοίκου.
Πρόκειται για τον Μουσταφά Ελ Μουζνταχίρ, τον οποίο ο φωτογράφος επισκέφθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονταν.
Οι φωτογραφίες του Πένσο, οι οποίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του 2012 πήραν το βραβείο "Terry O'Neill" την περασμένη εβδομάδα.
Η κριτική επιτροπή αναφέρει στο σκεπτικό της βράβευσης του Πένσο:
"Ελπίζουμε ότι η δουλειά του θα συμβάλει στην ενημέρωση των επόμενων γενιών για το βάθος αυτής της κρίσης".
 
Απο: news247.gr
ΠΡΕΖΑ TV