Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Επεισόδια με Κούρδους διαδηλωτές

Διαδηλώσεις σε πέντε πόλεις
Κούρδοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας την Κυριακή στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου διαδηλώσεις προγραμματίζονταν σε τουλάχιστον πέντε πόλεις σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης του Κουρδικού.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν δύο ημέρες αφού οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν έναν Κούρδο διαδηλωτή την Παρασκευή, στο πιο σοβαρό τέτοιο επεισόδιο μετά την κήρυξη εκεχειρίας από το φυλακισμένο ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτζαλάν, το οποίο απειλεί να εκτροχιάσει την ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Χιλιάδες Τούρκοι πολίτες διαδήλωσαν χθες στην Κωνσταντινούπολη σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Κούρδους.

Από το Enet.gr

Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών


Ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Χέρμαν Γκέρινγκ, ο Γιόζεφ Γκέμπελς και ο Ρούντολφ ΕςΟ Αδόλφος Χίτλερ, ο Χέρμαν Γκέρινγκ, ο Γιόζεφ Γκέμπελς και ο Ρούντολφ Ες

Αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους κόλπους του Ναζιστικού Κόμματος. Έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο της 30ης Ιουνίου και της 1ης Ιουλίου 1934 σ' ένα τουριστικό θέρετρο στα περίχωρα του Μονάχου. Πρωταγωνιστές, από τη μία πλευρά ο Αδόλφος Χίτλερ και οι άμεσοι συνεργάτες του Γκέρινγκ, Χίμλερ, Γκέμπελς και Χέιντριχ και από την άλλη τα ηγετικά στελέχη της παραστρατιωτικής οργάνωσης SA (Sturmabteilung), που είχε επικεφαλής τον φίλο και συναγωνιστή του Χίτλερ, Ερνστ Ρεμ. Η έκφραση «Η Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών», όπως έμεινε στην ιστορία το περιστατικό, αναφέρεται σε ένα επεισόδιο από τους θρύλους του Βασιλιά Αρθούρου.
Η SA ήταν μια μαζική οργάνωση του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας (Ναζιστικού), που βοήθησε τα μέγιστα στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, με τις τρομοκρατικές μεθόδους, που εφάρμοσε. Το καλοκαίρι του 1933 οι επικρίσεις στις τάξεις της είχαν κορυφωθεί για την πορεία που ακολουθούσε το κόμμα. Πολλά από τα μέλη των «Φαιοχιτώνων», όπως είναι γνωστή στη χώρα μας η SA, είχαν πάρει πολύ σοβαρά το δεύτερο συνθετικό του τίτλου και κατηγορούσαν τον Χίτλερ ότι απεμπόλησε τις αρχές του Σοσιαλισμού από το πρόγραμμα του κόμματος.
Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με το μεγάλο κραχ του 1929 στη Γουόλ Στριτ και την επακολουθήσασα οικονομική κρίση στη Γερμανία, που προκάλεσε εκτεταμένη ανεργία. Για τους άνεργους γερμανούς το όνειρο για μια καλύτερη ζωή περνούσε μέσα από τις τάξεις των Φαιοχιτώνων. Το 85% των μελών τους ανήκε στην εργατική τάξη. Έτσι, ανέπτυξαν μια σοσιαλιστική συνείδηση, η οποία γρήγορα τους αποξένωσε από τις επιλογές της ηγετικής ομάδας του Ναζιστικού Κόμματος, που προέτασσε το εθνικιστικό στοιχείο. Επιπλέον, ζητούσαν η SA να γίνει ο πυρήνας του νέου γερμανικού στρατού.
Ο Χίτλερ, παρόλο που κυριαρχούσε στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας από τη θέση του καγκελάριου, πάντα είχε στο μυαλό του την περίπτωση ανατροπής του. Η πανίσχυρη SA με αρχηγό τον φίλο και συνοδοιπόρο του Ερνστ Ρεμ ήταν μια απειλή, όχι μόνο για τον Χίτλερ, αλλά για το στρατό και τους επιχειρηματίες που δεν καλόβλεπαν τις εξισωτικές τους θεωρίες. Όλοι τον πίεζαν να λάβει μέτρα. Η δύναμη του Ρεμ προκαλούσε το φθόνο και των εσωκομματικών του αντιπάλων Γκέριγκ, Χίμλερ, Γκέμπελς και Χέιντριχ. Οι τέσσερις αυτοί επιφανείς ναζιστές, με κατασκευασμένα στοιχεία, έπεισαν τον Χίτλερ ότι ο Ρεμ ετοίμαζε πραξικόπημα για την ανατροπή του.
Ο Χίτλερ αποφάσισε να ξεκαθαρίσει αμέσως την κατάσταση. Κάλεσε σε μια επείγουσα σύσκεψη τα ηγετικά στελέχη των Φαιοχιτώνων στο ξενοδοχείο «Χανσελμπάουερ» στο θέρετρο Μπαντ Βίσε, κοντά στο Μόναχο. Απώτερος στόχος του ήταν να τους εξαφανίσει από προσώπου γης. Ο Χίτλερ εισέβαλε ο ίδιος στο δωμάτιο του Ρεμ και τον συνέλαβε επ' αυτοφώρω στο κρεβάτι με δύο νεαρούς. Ο Ρεμ ήταν γνωστός για τη σεξουαλική του ιδιαιτερότητα, η οποία προκαλούσε πονοκεφάλους στα ηγετικά κλιμάκια του Ναζιστικού Κόμματος. Μόλις αντίκρισε το θέαμα, ο Χίτλερ φέρεται να του είπε: «Να, ποιοι θέλουν να κυβερνήσουν την Γερμανία!» και αμέσως έδωσε εντολή να τον συλλάβουν. Μάλιστα, λέγεται ότι ο ίδιος ο Χίτλερ τον σκότωσε. Τις επόμενες ώρες, πολλά στελέχη των Φαιοχιτώνων συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Στις 13 Ιουλίου 1934 ο Χίτλερ ανακοίνωσε στο γερμανικό λαό ότι 61 άτομα εκτελέστηκαν για την εναντίον του συνωμοσία, 13 σκοτώθηκαν, ενώ προσπαθούσαν να αποφύγουν τη σύλληψη και 3 αυτοκτόνησαν. Σύνολο 77. Ορισμένοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό των εκτελεσθέντων σε 400. Ο Χίτλερ, με αρκετή δόση αλαζονείας, δικαιολόγησε την πράξη του: «Αν κάποιος με ρωτήσει γιατί δεν έστειλα τους συνωμότες στη δικαιοσύνη, ένα έχω να τους πω: Είμαι υπεύθυνος για τη μοίρα του γερμανικού λαού και γι' αυτό έγινα ο υπέρτατος κριτής»
Με τις αιματηρές εκκαθαρίσεις τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών, το ναζιστικό κόμμα επέβαλε τον απόλυτο έλεγχό του στο κράτος, ο Χίτλερ έγινε ο αναμφισβήτητος κυρίαρχος του κόμματος και κέρδισε την εμπιστοσύνη του στρατού. Τα SS ανεξαρτητοποιήθηκαν από την SA, που υποβαθμίστηκε στη ναζιστική κρατική και κομματική δομή. Κράτος και Κόμμα στη Γερμανία ήταν πλήρως προετοιμασμένα για να χρησιμοποιήσουν την ωμή και κτηνώδη βία τους, προκειμένου να εκπληρώσουν τους πολιτικούς τους στόχους.
 
Από το ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ "ΤΙΤΑΝΩΝ"


Nεκρός από πυρά αστυνομικών στο Ντιγιάρμπακιρ

Από παλαιότερη διαμαρτυρία Κούρδων στο Ντιγιάρμπακιρ (φωτ.Reuters) Ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός από τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και άλλοι επτά τραυματίστηκαν στο χωριό Καγιατζίκ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της ανέγερσης ενός νέου φυλακίου της στρατοχωροφυλακής.
Από παλαιότερη διαμαρτυρία Κούρδων στο Ντιγιάρμπακιρ (φωτ.Reuters)
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό γιατί οι κάτοικοι-η πλειονότητα των οποίων είναι κουρδικής καταγωγής- αντιδρούσαν στην κατασκευή του φυλακίου.
 
(Πηγή:Reuters)

Το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων»


Ο Ολυμπιακός αμέσως μετά την ίδρυσή τουΟ Ολυμπιακός αμέσως μετά την ίδρυσή του
Ο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις 28 Ιουνίου 1925 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το παιγνίδι μπορεί να ήταν φιλικό, αλλά οι δύο ομάδες αγωνίσθηκαν με πείσμα για τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, έχοντας πρωτεύσει στα τοπικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα Αθηνών και Πειραιώς. Ο αγώνας παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον, ήταν επεισοδιακός και τελικά έληξε ισόπαλος με 3-3.
Ο Ολυμπιακός ως σωματείο είχε ζωή μόλις ολίγων μηνών (ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1925) και είχε προλάβει να κατακτήσει το πρωτάθλημα Πειραιά. Ο Παναθηναϊκός μετρούσε ήδη 17 χρόνια αθλητικού βίου και έξι πρωταθλήματα Ελλάδας, τα οποία όμως δεν αναγνωρίζονται από την ΕΠΟ.
Πλήθος κόσμου ανηφόρισε στο γήπεδο της Περιβόλας στους Αμπελόκηπους (σήμερα γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης») για να παρακολουθήσει τον αγώνα, που είχε διαφημιστεί αρκετά από τις εφημερίδες τις προηγούμενες ημέρες. Υπολογίζεται ότι στο κατάμεστο γήπεδο, που δεν διέθετε εξέδρες, βρέθηκαν 6.000 φίλαθλοι, οπαδοί και των δύο ομάδων, εκείνο το καυτό καλοκαιρινό κυριακάτικο απόγευμα της 28ης Ιουνίου. Οι δύο αντίπαλοι παρατάχθηκαν ενώπιον του διαιτητή Α. Καμπουρόπουλου με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Παναθηναϊκός: Καλογερόπουλος, Απόστολος  Νικολαΐδης (παίκτης-προπονητής), Περαντάκος, Λουκάς Πανουργιάς, Ανδρεάδης, Θεοφανίδης, Ανδρίτσος, Σωτήρης Ασπρογέρακας, Παντερμαλής, Σιδηρόπουλος, Γεωργιάδης.
Ολυμπιακός: Κλειδουχάκης, Αλεκάκης, Βασιλείου, Πεζώνης, Μ. Λεκός, Βλάσσης, Τάκης Λεκός, Κ. Ανδριανόπουλος, Γ. Ανδριανόπουλος, Ι. Ανδριανόπουλος (παίκτης-προπονητής), Β. Ανδριανόπουλος.
Σχεδόν αμέσως με το εναρκτήριο λάκτισμα (6:15 μ.μ.) ο Ολυμπιακός χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν το δυνατό σουτ του Ι. Ανδριανόπουλου αποκρούει δύσκολα ο Καλογερόπουλος. Τα πρώτα 25 λεπτά της συνάντησης σημαδεύονται από τα πολλά φάουλ εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διεξάγεται «χωρίς τάξιν και συνοχήν», όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής. Ο Παναθηναϊκός προηγείται με απευθείας φάουλ του Νικολαΐδης στο 9ο λεπτό και ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει με πέναλτι στο επόμενο λεπτό (ο σκόρερ δεν αναφέρεται). Στο 13ο λεπτό ο Νικολαΐδης βάζει και πάλι μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό.Γύρω στο 25ο λεπτό τα αίματα ανάβουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ένας παίκτης του Ολυμπιακού διαμαρτύρεται έντονα προς τον διαιτητή και αυτός προς γενική κατάπληξη αποχωρεί από το γήπεδο. Από τα δημοσιεύματα της εποχής δεν ξεκαθαρίζεται αν ο διαιτητής έφυγε με δική του πρωτοβουλία ή με απαίτηση των παικτών του Ολυμπιακού. Ο αγώνας διακόπτεται για 20 λεπτά μέχρις ότου η ΕΠΣΑ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών), που είχε υπό την ευθύνη της τον αγώνα, ορίσει νέο διαιτητή, τον Δ. Χοντζόπουλο.
Ο αγώνας επαναρχίζει και ο Ολυμπιακός κατορθώνει να ισοφαρίσει σε 2-2, με σκόρερ έναν από τους Ανδριανοπουλαίους, προτού οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η ένταση στον αγωνιστικό χώρο μεταφέρθηκε και στην «εξέδρα». Γράφει η εφημερίδα Εμπρός (φύλλο της 29/6/1925):
Ας σημειωθεί ότι δεν διεξήγοντο μόνο ποδοσφαιρικοί αγώνες, αλλά και αθλητικοί, μποξ, πάλης κλπ έξω του στίβου εις τας τάξεις των φιλάθλων. Οι Πειραιείς και οι Αθηναίοι είχον πιασθή εις τα χέρια εν τη υπερβολική συμπαθεία δια τας αγωνιζομένας ομάδας. Ως εκ τούτου πολύ δικαίως εχαρακτηρίσθη όχι αγών μεταξύ δύο ομάδων, αλλά των δύο πόλεων.
Στην επανάληψη «ο αγών διεξάγεται ομαλώτερος και με καλυτέραν συνοχήν των ομάδων». Ο Παναθηναϊκός επιτυγχάνει τρίτο γκολ με αμφισβητούμενο πέναλτι και προηγείται με 3-2. Ωστόσο, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη και με έναν από τους τέσσερις Ανδριανοπουλαίους ισοφαρίζουν σε 3-3, λίγα λεπτά πριν από το σφύριγμα της λήξης.
Παρά το χορταστικό σκορ, ο αγώνας δεν φαίνεται να εντυπωσίασε τον αρμόδιο συντάκτη του μηνιαίου περιοδικού Αθλητική Επιθεώρησις (τεύχος Ιουνίου 1925):
Γενικώς κρίνοντες τον αγώνα τούτον δεν έχομεν να διατυπώσωμεν, οία αναμένομεν, ευνοϊκά συμπεράσματα. Η ομάς του Παναθηναϊκού εσημείωσε ως σύνολον σημαντικήν βελτίωσιν οφειλομένην εις αρκετούς νέους παίκτας της, σημειούμεν το παιγνίδι του Λ. Πανουργιά ως χαφ δεξιού, τον Νικολαίδην ως μπακ και του τερματοφύλακος Καλογεροπούλου, επίσης και οι Παντερμαλής και Ασπρογέρακας εβοήθησαν πολύ καλά το παιγνίδι. Η ομάς του  Ολυμπιακού αφετέρου απέδειξε καλλιτέραν επιθετικήν ενέργειαν οφειλομένην εις την απαράμιλλον γραμμήν της επιθέσεώς της των αδελφών Ανδριανοπούλων και του Τάκη Λεκού έσχε όμως μεγάλην ατυχίαν εις τα σουτ. Εκ των παικτών της ο Βλάσσης, ο Λεκός, ο Πεζώνης ως χαφ και ο Αλεκάκης ως μπακ έπαιξαν με μεγάλην θέλησιν και προσπάθειαν. Ο Κλειδουχάκης εις το ύψος του.
Αντίθετα, η εφημερίδα Εμπρός έγραψε ότι «ο αγών υπήρξε ωραίος και θεαματικότατος ως εκ της τεχνικής τελειότητος και των δύο ομάδων, αίτινες είχαν διαθέση τα καλύτερα αυτών στοιχεία. Αμφότεραι αι ομάδες ηγωνίσθησαν με αριστοτεχνικήν δεξιότητα χωρίς καμμίαν άσκοπον κίνησιν και με πολλήν χάριν».
Από την επομένη του αγώνα οι εφημερίδες προεξοφλούσαν ότι θα γίνει επαναληπτικός για την ανάδειξη του άτυπου πρωταθλητή Ελλάδας. Λόγω διαφωνιών, ο αγώνας αυτός δεν έγινε ποτέ.

Από το ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΟΛΑ


ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...;


Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο… γούστο!


Το T-shirt είναι αξία ανεκτίμητη για το καλοκαίρι και όχι μόνο. Ευκολοφόρετο και ευκολοσυνδύαστο, οι επιλογές που έχει ο καταναλωτής είναι άπειρες, καθώς κυκλοφορεί σε πλήθος σχεδίων και χρωμάτων, ενώ τα logos και οι στάμπες δίνουν και παίρνουν. Βέβαια δεν είναι όλες οι προτάσεις πετυχημένες, ανάλογα και με τα γούστα του καθενός. Εσείς θα φορούσατε ένα μπλουζάκι με τυπωμένο ένα χάμπουργκερ, φέτες μπέικον ή άλλο φαγώσιμο;
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο!
perierga.gr - Μπλουζάκια με πολλά φαγώσιμα και λίγο... γούστο! 
Από το  perierga.gr

Ημέρα γενικής απεργίας στην Πορτογαλία


 
Ακινητοποιημένα είναι σήμερα τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς στην Πορτογαλία εξαιτίας της απεργίας που κήρυξαν τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα –το CGTP και το UGT– σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας. Το ποσοστό της ανεργίας στην Πορτογαλία έχει φθάσει σε επίπεδο ρεκόρ και η χώρα πλήττεται από τη σφοδρότερη οικονομική ύφεση από την δεκαετία του ’70.
Τα συνδικάτα ευελπιστούν ότι η τέταρτη γενική απεργία μέσα σε δύο χρόνια θα πιέσει την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και την χαλάρωση των αυστηρών μέτρων λιτότητας που οδήγησαν στην επιβολή της αυστηρότερης φορολογίας στην ιστορία της χώρας κατά την φετινή χρονιά.

Τα τρένα, το μετρό και τα επιβατηγά πλοία στην πρωτεύουσα Λισαβόνα δεν θα κινηθούν σήμερα και πολλά δρομολόγια των λεωφορείων δεν θα πραγματοποιηθούν, προκαλώντας ταλαιπωρία στους εργαζόμενους που υποχρεώθηκαν να επιλέξουν εναλλακτικούς τρόπους μετάβασης στη δουλειά τους.

Η κρατική αεροπορική εταιρεία TAP προειδοποίησε για πιθανά προβλήματα στις πτήσεις της αλλά δεν έχει προχωρήσει σε ματαιώσεις.

Ο επικεφαλής ενός από τα δύο συνδικάτα Κάρλος Σίλβα αποκάλεσε την απεργιακή κινητοποίηση «μία χορωδία απόρριψης της πολιτικής λιτότητας από την οποία υποφέρουμε όλοι μας».

Η κυβέρνηση του Πάσος Κοέλιο επιδιώκει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 5,5% του ΑΕΠ από 6,4% που ήταν το 2012.

Η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 2% και πλέον αυτό τον χρόνο, ενώ η ανεργία έχει ανέλθει στο 18% περίπου.

Το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας έχει δεχτεί έντονη κριτική ακόμη και από μέλη του κόμματος του Κοέλιο, που ζητούν την λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας.

Η προηγούμενη γενική απεργία, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο, παρέλυσε μερικώς τον τομέα των μαζικών μεταφορών, της υγείας και άλλων δημοσίων υπηρεσιών.

Στην Πορτογαλία πραγματοποιούνται συχνά μικρότερης κλίμακας απεργίες, ειδικά στον τομέα των μαζικών μεταφορών, αλλά σπανίως οι διαμαρτυρίες παίρνουν βίαιη τροπή.

Από το tvxs.

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΩΣΟΥΝ...


Ο ΠΙΣΙΝΟΣ ΤΗΣ...


ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Η ΡΟΥΣΕΦ

Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την προετοιμασία μέσω συντακτικής συνέλευσης μιας βαθιάς "πολιτικής μεταρρύθμισης" στην χώρα πρότεινε η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους διαδηλωτές που εδώ και αρκετές μέρες κατακλύζουν τους δρόμους πολλών πόλεων.

“Θέλω να προτείνω μια συζήτηση σχετικά με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση της λειτουργίας μιας αποκλειστικά συντακτικής συνέλευσης η οποία θα κληθεί να κάνει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα", είπε η κα Ρούσεφ.


Πρόσθεσε ότι κατά την εκτίμησή της η Βραζιλία είναι ώριμη "για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός" ενώ σημείωσε ότι έχει καταστήσει σαφές το ότι δεν θέλει η χώρα να παραμείνει στάσιμη.

Ενδεικτικό των προσπαθειών της κυβέρνησης να ηρεμήσει τους διαδηλωτές είναι η δέσμευση της προέδρου για χορήγηση 19 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα επενδυθούν στον τομέα των μεταφορών.

Την δέσμευση αυτή έκανε μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του κινήματος "Δωρεάν Εισιτήριο Λεωφορείου" από το οποίο και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις.

Παρά την ανακοίνωση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν την Δευτέρα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο όπου χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την διαφθορά. 

 - See more at: http://www.thepressproject.gr/article/44474/Brazilia-Proteinei-dimopsifisma-gia-metarruthmiseis-i-Rousef#sthash.XcQbpS9C.dpuf
ΠΡΕΖΑ TV

Απίθανες χρήσεις με τις φλούδες των φρούτων!


Ο φλοιός των φρούτων συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια, ενώ μπορεί να χρησιμεύσει με άλλους τρόπους στην καθαριότητα του σπιτιού αλλά και στην αισθητική του σώματος που ούτε καν φαντάζεστε. Γι’ αυτό πριν στο καλάθι των αχρήστων τις φλούδες των εσπεριδοειδών, της πατάτας και άλλων ριζών ή κονδύλων δώστε τους μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτή τη ζωή ρίχνοντας μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που ακολουθεί:
perierga.gr - Απίθανες χρήσεις με τις φλούδες των φρούτων!
1. Καθαρίστε τα λίπη από διάφορες επιφάνειες: Πασπαλίστε τη βρόμικη περιοχή με αλάτι ή μαγειρική σόδα και στη συνέχεια τρίψτε με φλούδα λεμονιού. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε όλες τις επιφάνειες εκτός από το μάρμαρο.
2. Γυαλίστε το φλιτζάνι του καφέ: Βάλτε πάγο, αλάτι και φλούδες λεμονιού μέσα στο φλιτζάνι, αναδεύστε για 1-2 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.
3. Καθαρίστε τον βραστήρα: Για να φύγουν τα αντιαισθητικά άλατα, γεμίστε το δοχείο με νερό και μια χούφτα φλούδες λεμονιού και αφήστε να πάρει βράση. Σβήστε τον και αφήστε τον έτσι για μια ώρα, στραγγίξτε και ξεπλύντε καλά.
4. Για να μην πετρώσει η ζάχαρη στο βάζο, βάλτε στη βάση μία φλούδα λεμονιού και μετά γεμίστε με ζάχαρη.
5. Scrub σώματος: Βάλτε ζάχαρη στο εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας και τρίψτε το ζώμα σας. Ξεπλύνετε καλά στο ντους.
perierga.gr - Απίθανες χρήσεις με τις φλούδες των φρούτων!
6. Τόνωση προσώπου: Για ένα τονωτικό του δέρματος, τρίψτε φλούδες πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ στο πρόσωπο (αποφεύγοντας τα μάτια) και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
7. Ενυδάτωση επιδερμίδας: Τρίψτε το σαρκώδες μέρος της φλούδας του αβοκάντο στο πρόσωπο ως μια πλούσια ενυδατική κρέμα.
8. Για τους μαύρους κύκλους: Οι φλούδες της πατάτας μειώνουν τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο από τα μάτια, αφήνοντάς τες με την υγρή πλευρά τους στο σημείο για 15 λεπτά.
9. Εξαιτίας της ψηλής περιεκτικότητας της φλούδας πορτοκαλιού σε εύφλεκτο λάδι μπορεί να αποξηρανθεί και να χρησιμοποιηθεί για προσάναμμα στο τζάκι.
10. Κρατήστε μακριά τις γάτες από τα φυτά: Βάλτε μερικές φλούδες πορτοκαλιού στο χώμα.
11. Για να αρωματίσετε το χώρο σας, ειδικά εάν έχετε τηγανίσει ή ψήσει ψάρι, βράστε τις φλούδες μαζί με ξύλο κανέλας και φλούδες μανταρινιού και το σπίτι θα μοσχοβολήσει φρεσκάδα.
perierga.gr - Απίθανες χρήσεις με τις φλούδες των φρούτων!
12. Απομακρύνετε τη μελίγκρα: Μήπως τα τριαντάφυλλα και γενικά τα φυτά σας υποφέρουν από μελίγκρα; Θάψτε αποξηραμένη ή κομμένη σε κομμάτια μπανανόφλουδα μέσα στο χώμα.
13. Γυαλίστε τα ασημικά σας: Αρχικά, αφαιρέστε από τη φλούδα οποιαδήποτε ίνα έχει απομείνει και ξεκινήστε να τρίβετε με το εσωτερικό της φλούδας τα ασημικά. Όταν τελειώσετε, περάστε το αντικείμενο που καθαρίσατε με ένα μαλακό πανί.

Από το  perierga.gr

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

"ΖΗΤΩ" Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ


Βραζιλία: Το 75% υποστηρίζει το κίνημα διαμαρτυρίας

Βραζιλία: Το 75% υποστηρίζει το κίνημα διαμαρτυρίαςΤο 75% των βραζιλιάνων πολιτών υποστηρίζει το κίνημα διαμαρτυρίας που συγκλονίζει τη χώρα για σχεδόν δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση από την αρχή της κρίσης, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο από το περιοδικό Epoca. Οι τιμές καθώς και η ποιότητα στις μεταφορές είναι ο κύριος λόγος για αυτή την υποστήριξη (κατά 77%), ακολουθεί η απόρριψη της πολιτικής τάξης (κατά 47%) και η διαφθορά (κατά 33%), σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Ibope.

Επιπλέον το 78% των βραζιλιάνων θεωρεί ότι το σύστημα της δημόσιας υγείας είναι ο πιο κατεστραμμένος τομέας της αναδυόμενης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής με τα περίπου 194 εκατομμύρια κατοίκους.
Τα τεράστια ποσά των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την οργάνωση του FIFA Confederations Cup, το οποίο διεξάγεται στη Βραζιλία μέχρι τις 30 Ιουνίου, καθώς και η προσεχής διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, που κοστίζει περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ είναι δυο γεγονότα που επίσης βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας.

Αλλά σύμφωνα με τις μετρήσεις της κοινής γνώμης η καρδιά των πολιτών της Βραζιλίας ισορροπεί μεταξύ των αντιδράσεων για τις διοργανώσεις και της μεγάλης αγάπης για το ποδόσφαιρο. Το 40% των πολιτών υποστηρίζει σθεναρά τη διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, το 28% το δέχεται, και μόλις το 31%, είναι αντίθετο σύμφωνα με την έρευνα.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο, που η εθνική ομάδα της Βραζιλίας το κατέκτησε πέντε φορές στην ιστορία της, συλλέγει τις περισσότερες προτιμήσεις. Το 40% δηλώνει «απολύτως υπέρ» του τουρνουά , το 27% «υπέρ» και μόλις το 29% είναι «κατά». Η έρευνα διεξήχθη από τις 19 έως τις 20 Ιουνίου σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1008 ατόμων σε 79 πόλεις σε όλες τις πολιτείες της χώρας (περιθώριο λάθους + / -3%).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Πηγή: real.gr

Είμαστε όλοι ύποπτοι τρομοκρατίας

Οπως αποκαλύπτει η έκθεση πεπραγμένων της ΑΔΑΕ και για το 2012, οι υποκλοπές και οι «νόμιμες» παρακολουθήσεις στην Ελλάδα εκτινάσσονται, και μάλιστα με αόριστα επιχειρήματα από τις αρχές ασφαλείας.
undefined
Η αποκάλυψη του πρώην πράκτορα της CIA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) Εντουαρντ Σνόουντεν, ότι οι αμερικανικές αρχές παρακολουθούν μαζικά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα (δηλαδή κλήσεις και πρόσβαση στο Ιντερνετ) εκατομμυρίων πολιτών που θεωρούν «υπόπτους» για τρομοκρατία, επαναφέρει στην επιφάνεια ένα παλαιό, υπαρκτό και άλυτο προς το παρόν ζήτημα: Προστατεύεται και σε ποιο βαθμό η ιδιωτική ζωή μας στο Διαδίκτυο; Κατά πόσο η επιδίωξη της ασφάλειας υπονομεύει την ελευθερία και τα κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα;
Η υποχρεωτική τήρηση από τους παρόχους των δεδομένων κλήσεων και πρόσβασης στο Ιντερνετ για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, όπως επιβάλλει κοινοτική οδηγία, άλλαξε τα δεδομένα. Η παρακολούθηση των υπόπτων έγινε τελικά μαζική προληπτική επιτήρηση των πάντων. Για το καλό μας.

Στατιστική

Στην Ελλάδα, όπως αναφέρει στην τελευταία έκθεση πεπραγμένων για το έτος 2012 ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, λείπουν οι πολιτικές δράσης και ένα εθνικό σχέδιο προστασίας του απορρήτου. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις το 11% των εταιρειών-παρόχων έχουν εγκεκριμένη πολιτική ασφάλειας, ενώ το 43% ελέγχεται για τη μη υποβολή τέτοιου σχεδίου!
Ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη για τις υποκλοπές είναι η εκτίναξη των λεγόμενων νόμιμων παρακολουθήσεων που γίνονται από τις αρχές ασφαλείας (ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία). Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ, παρά τη μικρή κάμψη που παρατηρείται το 2012, η γενική τάση των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει στο δεκαπλασιασμό των υποκλοπών μέσα σε μόλις τρία χρόνια! Πάντως το 2012 παρατηρείται μικρή πτώση τις υποκλοπές, κατά 13% σε σχέση με το 2011, χρονιά που οι άρσεις του απορρήτου αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 50% σε σχέση με το 2010.
Ειδικότερα, οι άρσεις απορρήτου των επικοινωνιών (δηλαδή ποιον καλούμε, πότε, πόσες φορές, σε ποια ιστοσελίδα μπαίνουμε, πόσο χρόνο πλοήγησης κάνουμε κ.ά.), μέσω τυπικών διατάξεων του εισαγγελέα Εφετών για εθνικούς λόγους, είχαν αυξηθεί το 2011 κατά 52% σε σχέση με το 2010, κατά 227% σε σχέση με το 2009 και κατά 1.050% σε σχέση με το 2008!
Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι οι εισαγγελικές αυτές διατάξεις είναι επί της ουσίας ανέλεγκτες· ακόμη και οι εισαγγελείς συχνά δεν λαμβάνουν γνώση των αόριστων αυτών λόγων από τις αρχές ασφαλείας.
Είναι γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια (2005-2008) η χρήση της διαδικασίας των εισαγγελικών διατάξεων για άρση του απορρήτου ήταν μικρή. Αλλωστε, μέχρι τότε, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική δεν είχαν παραλάβει ακόμη τους δύο υπερσύγχρονους σούπερ κοριούς, που τους δίνουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης διενέργειας χιλιάδων online υποκλοπών! Η ΑΔΑΕ δεν έχει πάντως καμία αρμοδιότητα ελέγχου της ουσίας και της σκοπιμότητας των αποφάσεων της Δικαιοσύνης για τη διενέργεια των υποκλοπών. Ομως επανειλημμένα έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την αδιαφάνεια με την οποία καλύπτονται έως τώρα οι διαδικασίες αυτές.

Από το Enet.gr

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Η "ΑΦΕΝΤΡΑ" ΚΑΙ ΤΟ "ΣΚΥΛΑΚΙ"


Τζον Ντίλιγκερ (1903 – 1934)


Τζον Ντίλιγκερ (John Dillinger) Ένας από τους πιο διάσημους κακοποιούς, ο Τζον Ντίλιγκερ (John Dillinger) γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου του 1903 στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Ο πατέρας του ήταν παντοπώλης και ενεργό μέλος της εκκλησίας. Παρότι αυστηρών ηθών, έκανε όλα τα χατίρια στον γιο του, επειδή έμεινε ορφανός από μητέρα πολύ μικρός, σε ηλικία τριών ετών. Αυτή η επιείκεια, ενδεχομένως, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάπλαση του εγκληματικού χαρακτήρα του.
Από παιδί ακόμα, ο Τζον Ντίλιγκερ υπήρξε μέλος διάφορων συμμοριών. Είχε την πρώτη συνάντησή του με το νόμο στα δέκα του χρόνια, όταν συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αναμορφωτήριο, επειδή έκλεψε κάρβουνα με τη συμμορία του, τη «βρώμικη δωδεκάδα».
Το 1923 κατατάχθηκε στο αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό, αλλά παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα. Επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου παντρεύτηκε τη δεκαεξάχρονη Μπέριλ Χόβιους. Παρότι προσπάθησε να νοικοκυρευτεί, δεν μπορούσε να κρατήσει καμία δουλειά και ο γάμος του σύντομα διαλύθηκε.
Ένα βράδυ του 1923 μέθυσε με έναν φίλο του, τον Έντγκαρ Σίγκλετον, και λήστεψαν μαζί ένα παντοπωλείο. Ο Σίγκλετον κατάφερε να διαφύγει, αλλά ο Ντίλιγκερ συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Οι περισσότεροι συγκρατούμενοί του ήταν διαβόητοι ληστές τραπεζών. Έτσι, κατά τη διάρκεια των εννέα χρόνων που έμεινε έγκλειστος, μετατράπηκε σ’ έναν στυγνό εγκληματία.
Όταν αποφυλακίστηκε, το 1933, άρχισε αμέσως τις ληστείες τραπεζών. Μέσα σε λίγους μήνες χτύπησε 11 τράπεζες, αφήνοντας πίσω του 15 νεκρούς και 17 τραυματίες αστυνομικούς και πολίτες, ενώ σκοτώθηκαν και 11 μέλη της συμμορίας του.
Τον Ιανουάριο του 1934 ο Ντίλιγκερ και οι σύντροφοί του συνελήφθησαν. Τρεις μήνες αργότερα κατάφεραν να αποδράσουν και ξανάρχισαν αμέσως τις ληστείες. Το FBI τον χαρακτήρισε ως τον «Υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο», ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης τον επικήρυξε με 10.000 δολάρια.
Σε μία προσπάθεια να μπερδέψει τις αρχές, ο Ντίλιγκερ υποβλήθηκε σε μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων, αλλάζοντας το πρόσωπο και τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Προδόθηκε, όμως, από έναν έμπιστο συνεργάτη του. Στις 22 Ιουλίου του 1934 η αστυνομία του έστησε ενέδρα έξω από ένα θέατρο του Σικάγου και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών ο Ντίλιγκερ τραυματίστηκε θανάσιμα.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για το αν ο άντρας που σκοτώθηκε ήταν όντως ο Τζον Ντίλιγκερ, καθώς λόγω των πλαστικών επεμβάσεων δεν κατέστη δυνατή η αναγνώρισή του με απόλυτη βεβαιότητα.

Από το ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.

Milky Way 2: ο δυνατότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο αγγίζει τις 54,9 τετράκις εκατομμύρια πράξεις το δευτερόλεπτο

Ένα σύστημα που αντλεί ισχύ από χιλιάδες επεξεργαστές και συνεπεξεργαστές της κορυφαίας εταιρείας Intel, ανακοινώθηκε ως ο ταχύτερος υπερ-υπολογιστής παγκοσμίως στην 41η έκδοση της λίστας των 500 κορυφαίων υπερυπολογιστών.

Το σύστημα γνωστό ως «Milky Way 2», περιλαμβάνει 32.000 επεξεργαστές Intel Xeon και 48.000 συνεπεξεργαστές Intel Xeon Phi, λειτουργεί με μέγιστη απόδοση στα 54,9 PetaFLOPS (54,9 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς αριθμών κινητής υποδιαστολής το δευτερόλεπτο) – υπερδιπλασιάζοντας τις επιδόσεις του αντίστοιχου κορυφαίου συστήματος στην προηγούμενη έκδοση της λίστας Top500 (Νοέμβριος 2012). Το νέο σύστημα είναι το πρώτο, βασισμένο αμιγώς σε τεχνολογία Intel, το οποίο κατακτά την κορυφή από το 1997.

Η Intel ανακοίνωσε επίσης, την επέκταση της σειράς των συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi και αποκάλυψε λεπτομέρειες της δεύτερης γενιάς των προϊόντων Intel Xeon Phi με κωδική ονομασία «Knight Landing». Τα νέα προϊόντα και οι τεχνολογίες τους, θα συνεχίσουν την επαναστατική αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και ισχύος των υπερυπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών του κλάδου των υπολογιστών υψηλής απόδοσης (HPC) αναμένεται να αυξάνεται με ρυθμό 36%, από 11 δις δολάρια σε 15 δις δολάρια τα επόμενα 4 χρόνια. Η δραματική αύξηση και ανάπτυξη των υπερυπολογιστών συνεχίζει να οδηγείται από την ανάγκη πραγματοποίησης ταχύτατων υπολογισμών, προσομοιώσεων και ενημερωμένης λήψης αποφάσεων σε μια σειρά κλάδων.

Οι υπερυπολογιστές χρησιμοποιούνται για την αύξηση της ακρίβειας των μετεωρολογικών προβλέψεων, τη διερεύνηση πιο αποτελεσματικών ενεργειακών πόρων, την ανάπτυξη ιατρικών θεραπειών, τη μελέτη της αλληλουχίας του ανθρώπινου γονιδιώματος και την ανάλυση μεγάλων όγκων δεδομένων.

«H Intel συμβάλλει στη χάραξη ενός δρόμου που οδηγεί σε νέες καινοτομίες, ανακαλύψεις και ανταγωνιστικότητα, μέσω του οράματος και των προϊόντων της για τον τομέα των υπερυπολογιστών» δήλωσε ο Raj Hazra, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Technical Computing Group. «Υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για περισσότερη υπολογιστική ισχύ ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνονται νέα επίπεδα ενεργειακής αποδοτικότητας. Με τις υφιστάμενες και μελλοντικές γενιές των συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi, των επεξεργαστών Intel Xeon, των fabric και του λογισμικού Intel «TrueScale», η Ιntel είναι εξαιρετικά εξοπλισμένη για να προσφέρει μια συνολική λύση για τους πελάτες, χωρίς συμβιβασμούς.»Από την εισαγωγή των Intel Xeon Phi πριν έξι μήνες, οι επεξεργαστές Intel Xeon και οι συνεπεξεργαστές Intel Xeon Phi έχουν καταστεί ένας πανίσχυρος συνδυασμός ο οποίος παρέχει ισχύ σε πολλούς από τους ταχύτερους υπερυπολογιστές στον κόσμο. Οι συνεπεξεργαστές Intel Xeon Phi βασιζόμενοι στην αρχιτεκτονική Intel Many Integrated Core (Intel MIC), ικανοποιούν την ανάγκη για τεχνολογία φιλική στο χρήστη, με υψηλότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα.

«Milky Way 2» - Ο Ταχύτερος Υπερυπολογιστής στον Κόσμο

Κατασκευασμένος για λογαριασμό του Εθνικού Κέντρου Υπερυπολογιστών στο Guangzhou της Κίνας, ο υπερυπολογιστής «Milky Way 2» αντλεί ισχύ από 32.000 από τους επερχόμενους δωδεκαπύρηνους (12 «εγκεφάλων») επεξεργαστές Intel «Xeon E5-2600 v2» που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Ivy Bridge, και 48.000 συνεπεξεργαστές Intel Xeon Phi, με συνολική ηλεκτρική ισχύ του συστήματος 17,8 MW (MegaWatt). Δεν είναι μόνο το ταχύτερο, αλλά και ένα από τα συστήματα με την καλύτερη ενεργειακή απόδοση στη λίστα Top500. Το σύστημα χρησιμοποιεί την ονομαζόμενη «νεο-ετερογενή αρχιτεκτονική»( «neo-heterogeneous architecture»), σύμφωνα με την οποία η αρχιτεκτονική hardware χαρακτηρίζεται από πολλαπλές κατηγορίες υπολογιστικών δυνατοτήτων, που είναι προσβάσιμες από ένα κοινό μοντέλο προγραμματισμού, δρομολογώντας την ανάπτυξη και τις διαδικασίες βελτιστοποίησης. Αυτό το πλεονέκτημα δεν θα ήταν δυνατό σε μια διαφορετική αρχιτεκτονική όπως για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός επιταχυντών CPU και GPU.

Οι κορυφαίες επιδόσεις και ενεργειακή απόδοση του συστήματος, επιτεύχθηκαν με τη χρήση των επερχόμενης οικογένειας επεξεργαστών Intel Xeon E5-2600 v2, που βασίζονται στην κορυφαία τεχνολογία ολοκλήρωσης 22nm (νανομέτρων) της Intel. Εκτός από την παροχή ισχύος στο «Milky Way 2», οι επεξεργαστές παρέχουν επίσης ισχύ, σε άλλα δύο συστήματα στη λίστα Top500 από την «Bull»: το σύστημα που κατέλαβε την 54η θέση 557 TeraFLOPS (τρισεκατομμύρια πράξεις ανά δευτερόλεπτο) κι εκείνο που κατέλαβε την 329η θέση με 139 TFLOPS, ως μέρος ενός προγράμματος «πρώιμων απόστολων» (early ship) που χρησιμοποιεί η Intel, για να εξοπλίσει τους πελάτες που χρησιμοποιούν υπερυπολογιστές. Τα προϊόντα θα είναι ευρέως διαθέσιμα το επόμενο τρίμηνο, θα διαθέτουν μέχρι 12 πυρήνες και έως 2.7GHz ταχύτητας ρολογιού, παρέχοντας 259 GFLOPS (δισεκατομμύρια πράξεις ανά δευτερόλεπτο) ανά υποδοχή, μία αύξηση 56% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Περισσότερο από το 80% (403 συστήματα) των υπερυπολογιστών που περιλαμβάνονται στην 41η έκδοση της λίστας Top500, αντλούν ισχύ από επεξεργαστές Intel. Από τα συστήματα που πραγματοποίησαν την πρώτη εμφάνισή τους στη λίστα, τα συστήματα με την ισχύ της Intel απαρτίζουν το 98%. Η έκδοση Ιουνίου του καταλόγου περιελάμβανε 11 συστήματα που βασίζονται στο συνεπεξεργαστή Intel Xeon Phi, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων της κατηγορίας PetaFLOPS, όπως ο «Milky Way 2» (με μέγιστη απόδοση 54,9 PFLOPS) και ο «Stampede» (μέγιστη απόδοση 8,5 PFLOPS).

Η εξαμηνιαία λίστα των 500 κορυφαίων υπερυπολογιστών, είναι έργο του Hans Meuer του πανεπιστημίου του Mannheim, του Erich Strohmaier και του Horst Simon από το Εθνικό Ερευνητικό Επιστημονικό Υπολογιστικό Κέντρο Ενέργειας του Αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας και Jack Dongarra του Πανεπιστημίου του Τενεσί. Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο http://www.top500.org/.

Οι νέες οικογένειες συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi 3000 και 7000

Η Intel ανακοίνωσε επίσης την επέκταση της τωρινής γενιάς συνεπεξεργαστών, Intel Xeon Phi, με την προσθήκη πέντε νέων προϊόντων που διαθέτουν διάφορες επιλογές απόδοσης, χωρητικότητας μνήμης, ενεργειακής αποδοτικότητας και συντελεστές μορφής, που είναι διαθέσιμα άμεσα.Η οικογένεια συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi 7100, έχει σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί για να παρέχει την καλύτερη απόδοση και να προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων 61 πυρήνων χρονισμένων στα 1.23GHz, 16 GB χωρητικότητας μνήμης (η διπλάσια ποσότητα επιταχυντών και συνεπεξεργαστών από την προηγούμενη έκδοση) και πάνω από 1,2 ΤFLOPS επίδοσης σε υπολογισμούς διπλής ακρίβειας (double precision). Η οικογένεια συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi 3100, είναι σχεδιασμένη για υψηλή απόδοση σε σχέση με το κόστος.

Η οικογένεια διαθέτει 57 πυρήνες χρονισμένους στο 1,1 GHz και επίδοση 1TFLOPS σε υπολογισμούς διπλής ακρίβειας.


Τέλος, η Intel πρόσθεσε ένα άλλο προϊόν στην οικογένεια συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi 5100 που ανακοινώθηκε το προηγούμενο έτος. Ο συνεπεξεργαστής με την ονομασία Intel Xeon Phi «5120D», είναι βελτιστοποιημένος για περιβάλλοντα υψηλής υπολογιστικής πυκνότητας με τη δυνατότητα να παρέχει υποδοχές επεξεργαστή, για απευθείας σύνδεση σε ένα mini-board και χρήση σε μορφή blade.


«Knights Landing» - Μια επιλογή ανάμεσα σε συνεπεξεργαστή ή κύριο επεξεργαστή

Η Intel αποκάλυψε λεπτομέρειες των προϊόντων Intel Xeon Phi δεύτερης γενιάς, με στόχο να αυξήσει περαιτέρω τις υπερυπολογιστικές δυνατότητές τους. Με την κωδική ονομασία «Knights Landing», η επόμενη γενιά των προϊόντων της Intel που βασίζεται στην αρχιτεκτονική MIC (Many Integrated Core), θα είναι διαθέσιμη ως συνεπεξεργαστής ή κεντρικός επεξεργαστής και θα κατασκευάζεται με τεχνολογία 14 νανομέτρων της Intel, διαθέτοντας δομή 3-D tri-gate στα τρανζίστορ δεύτερης γενιάς.
Ως ένας συνεπεξεργαστής που βασίζεται σε κάρτα PCIe, o «Knights Landing» θα χειριστεί φορτία εργασίας από τους επεξεργαστές Intel Xeon του συστήματος, αποφορτίζοντάς τους και παρέχοντας έτσι, μία δίοδο αναβάθμισης για τους χρήστες της τωρινής γενιάς συνεπεξεργαστών.

Ωστόσο, ως ένας κεντρικός επεξεργαστής εγκατεστημένος στην υποδοχή της μητρική πλακέτας, θα λειτουργήσει ως κύριος επεξεργαστής, επιτρέποντας το επόμενο άλμα στην υπολογιστική επεξεργαστική πυκνότητα και την απόδοση ανά watt, με διαχείριση όλων των καθηκόντων του κύριου επεξεργαστή και του εξειδικευμένου συνεπεξεργαστή ταυτόχρονα. Επίσης, όταν χρησιμοποιείται ως κύριος επεξεργαστής, ο «Knights Landing» θα παρέχει απλοποίηση της προγραμματιστικής πολυπλοκότητας της μεταφοράς δεδομένων διαμέσου PCIe, που παρατηρείται συχνά σε επιταχυντές.

Για την περαιτέρω ενίσχυση της απόδοσης για φορτία εργασίας των υπολογιστών υψηλής απόδοσης, η Intel θα αυξήσει σημαντικά το εύρος (bandwidth) της μνήμης για όλα τα προϊόντα της οικογένειας «Knights Landing», με την εισαγωγή του ενσωματωμένου πακέτου μνήμης. Αυτό, θα επιτρέψει στους πελάτες να επωφεληθούν πλήρως από τη διαθέσιμη υπολογιστική δυναμικότητα, χωρίς να αντιμετωπίζουν τις δυσχέρειες του bandwidth της μνήμης που παρουσιάζονται σήμερα.

Από Zoygla.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ


Χημικό όπλο τα δακρυγόνα στην Ταξίμ καταγγέλουν οι τούρκοι γιατροί

Την προσομοιάζουν με βασανιστήρια και τα συνδέουν με τους θανάτους
Χημικό όπλο τα δακρυγόνα στην Ταξίμ καταγγέλουν οι τούρκοι γιατροί
«Έχουμε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τους θανάτους δύο πολιτών από τις συνέπειες της έκθεσής τους σε δακρυγόνο αέριο, θάνατοι οι οποίοι δεν ελήφθησαν υπόψη στις στατιστικές» για τα θύματα των συγκρούσεων, δήλωσε ο καθηγητής Ουμίτ Μπιτσέρ, μιλώντας εξ ονόματος της Ένωσης Ιατροδικαστών (REUTERS)Έξι τουρκικές ιατρικές ενώσεις κατήγγειλαν την Πέμπτη ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε τα δακρυγόνα ως «χημικό όπλο» στη διάρκεια της καταστολής  των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την Τουρκία το προηγούμενο διάστημα. Οι τούρκοι γιατροί αναφέρθηκαν, επίσης, σε δύο περιπτώσεις θανάτων που συνδέονται πιθανόν με τη χρήση των δακρυγόνων.
«Έχουμε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τους θανάτους δύο πολιτών από τις συνέπειες της έκθεσής τους σε δακρυγόνο αέριο, θάνατοι οι οποίοι δεν ελήφθησαν υπόψη στις στατιστικές» για τα θύματα των συγκρούσεων, δήλωσε ο καθηγητής Ουμίτ Μπιτσέρ, μιλώντας εξ ονόματος της Ένωσης Ιατροδικαστών.
Οι αρχές και η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (TTB) έκαναν ως τώρα λόγο για τέσσερις νεκρούς στη διάρκεια των επεισοδίων: δύο άμαχοι επλήγησαν από βλήματα στο Χατάι (νότια Τουρκία) και την Άγκυρα -ο πρώτος πιθανόν από ένα δακρυγόνο, ο δεύτερος από σφαίρα πιστολιού-, ένας άλλος σκοτώθηκε από αυτοκίνητο στην Κωνσταντινούπολη και ένας αστυνομικός έπεσε από μια γέφυρα στα Άδανα (νότια Τουρκία).
Ο καθηγητής Ουμίτ Μπιτσέρ δήλωσε ότι στον απολογισμό αυτό πρέπει ενδεχομένως να προστεθούν οι θάνατοι ενός 47χρονου εργαζόμενου σε ένα ιδιωτικό σχολείο στην Άγκυρα, ο οποίος εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα έπειτα από μεγάλη έκθεσή του σε δακρυγόνα, και μιας 50χρονης γυναίκας, η οποία πέθανε από καρδιακή προσβολή στην Κωνσταντινούπολη υπό ανάλογες συνθήκες.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε τα δακρυγόνα «όχι ως μέσο ελέγχου του πλήθους, αλλά ως χημικό όπλο», ρίχνοντάς τα ακριβώς δίπλα σε ανθρώπους ή μέσα σε κλειστούς χώρους, κατήγγειλε ο γιατρός, λέγοντας ότι και οι δύο αυτές ενέργειες απαγορεύονται από τις διεθνείς συνθήκες.
Περίπου 41% των ατόμων που παρουσίασαν συμπτώματα από τα δακρυγόνα, είχαν βρεθεί πολύ κοντά (λιγότερο από πέντε μέτρα) σε κάνιστρο δακρυγόνου και 21% βρίσκονταν σε κλειστό χώρο, δήλωσε η καθηγήτρια Ελίφ Νταγκλί της Τουρκικής Εταιρείας Θωρακικής Ιατρικής, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε σε 356 πρόσωπα τα οποία είχαν γίνει στόχοι των δακρυγόνων της αστυνομίας.
Τα συμπτώματα που διαπιστώθηκαν σε αυτά τα άτομα κυμαίνονταν από βήχα (78%) και πόνους στο θώρακα (74%) μέχρι βήχα συνοδευόμενο από αιμόπτυση (3%), δήλωσε η Νταγκλί.
Ο καθηγητής Ντογάν Σαχίν της Τουρκικής Ένωσης Ψυχιατρικής κατήγγειλε από την πλευρά του ότι η χρήση των δακρυγόνων «προσομοιάζει με βασανιστήρια», εφόσον ο στόχος ήταν «να προκληθεί (στους διαδηλωτές) ένας φυσικός και ψυχικός πόνος με σκοπό την τιμωρία».
Ο καθηγητής Σαχίν υπολόγισε σε 50.000 τον αριθμό των προσώπων που ενδέχεται να εμφανίσουν «διαλείπουσες ή μόνιμες ψυχικές διαταραχές» έπειτα από τις επεμβάσεις της αστυνομίας.
Οι συγκρούσεις στην Τουρκία είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 7.800 άτομα, 59 από τα οποία φέρουν σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της TTB που δόθηκε στη δημοσιότητα.
 
Από ΤΟ ΒΗΜΑ.

Γιγαντώνονται οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία – Ένας νεκρό


Ανυποχώρητοι στους δρόμους οι Βραζιλιάνοι. Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν στις μεγάλες πόλεις της χώρας καθώς παρά την υποχώρηση των αρχών που προχωρούν σε μειώσεις των εισιτηρίων η λαϊκή δυσαρέσκεια είναι διογκωμένη και δεν καταλαγιάζει. Στο μεταξύ, χθες υπήρξε και ο πρώτος νεκρός διαδηλωτής στο Σάο Πάολο. Κατέληξε όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο που κατευθύνθηκε πάνω στο πλήθος. Συνεχίστηκε η σκληρή καταστολή κατά των διαδηλωτών με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. Σφοδρές συγκρούσεις δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Εκτάκτως συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό την Ντιούλμα Ρούσεφ.

Τη νύχτα προς Παρασκευή, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που ήθελαν τους δρόμους να γεμίζουν ξανά από χιλιάδες πολιτών παρά τις κινήσεις της κυβέρνησης για αποκλιμάκωση της έντασης. Μετά τους μικρότερους δήμους, και το Ρίο ντε Ζανέιρο και το Σάο Πάολο προχώρησαν σε ακύρωση των αυξήσεων της τιμής στα εισιτήρια των συγκοινωνιών που αποτέλεσαν την αφορμή για την έναρξη των μεγαλύτερων διαδηλώσεων που έχει δει η χώρα.

Στο Σάο Πάολο καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος διαδηλωτή. Ένας 18χρονος έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που όρμησε στο πλήθος. «Ένα όχημα χτύπησε μια ομάδα τριών ατόμων, ο ένας εκ των οποίων εξέπνευσε στην πόλη της Ριμπεϊράο Πρέτο, 330 χιλιόμετρα από το Σάο Πάολο», ανέφερε η αστυνομία της πολιτείας στο λογαριασμό της στο Twitter. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, το όχημα προσπαθούσε να προσπεράσει ομάδα διαδηλωτών που είχε αποκλείσει ένα δρόμο.

Στο Ρίο ντε Ζανέιρο σημειώθηκαν τα πιο εκτεταμένα επεισόδια. Περίπου 300.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους αλλά στο περιθώριο της διαδήλωσης ξεκίνησε ξανά κυνηγητό μικρών ομάδων διαδηλωτών με καλυμμένα πρόσωπα με τις ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας.Στη μέση των συγκρούσεων, με χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, βρέθηκαν και ειρηνικοί διαδηλωτές - με δακρυγόνα να πέφτουν στον κύριο όγκο της πορείας, και καταγγελίες να μιλούν για χρήση σπρέι πιπεριού αδιακρίτως αλλά ακόμη και ρίψη δακρυγόνων σε κλειστούς χώρους. Στο Ρίο τραυματίστηκαν τουλάχιστον 40 άτομα.


Τεταμένη ήταν η κατάσταση και στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν στο στόχαστρο τα κτίρια των υπουργείων στην κεντρική λεωφόρο. Και εδώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν με μεγάλη προσπάθεια να μην αφήσουν τους διαδηλωτές να κάνουν έφοδο στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντιούλμα Ρούσεφ φέρεται να συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου για την Παρασκευή. Σύμφωνα με τις  ηλεκτρονικές εκδόσεις των τριών μεγαλύτερων εφημερίδων της Βραζιλίας, το συμβούλιο αυτό, που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την προεδρία, θα διεξαχθεί στις 09.30 τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδος) στην Μπραζίλια.

Οι διαδηλωτές διεκδικούν ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και καταγγέλλουν τις υπέρογκες δαπάνες για την διοργάνωση του Μουντιάλ 2014 και τα πανάκριβα εισιτήριά του, παρά τη μείωση στις τιμές των εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που πέτυχε τις τελευταίες ημέρες. 
Από το tvxs.