Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Πάνω από 13 εκατ. πειραματόζωα βασανίζονται και σκοτώνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη


Ζώα και Έρευνα


Περισσότερα από 13 εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και σκοτώνονται κάθε χρόνο στα ευρωπαϊκά εργαστήρια. Η Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα, που εορτάζεται στις 24 Απριλίου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αποτελεί ημέρα αφύπνισής μας. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται πειραματόζωα σχεδόν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς, αφού η χημική βιομηχανία και η βιομηχανία καλλυντικών είναι σχεδόν αποκλειστικά μεταπρατικές. Της Τζένης Χαραλαμπίδου. 
Εκατομμύρια ζώα γίνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο «μοντέλα» έρευνας και ανάλυσης ασθενειών κάθε είδους. Χρησιμοποιούνται σε επιστημονικά εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθούν η τοξικότητα νέων φαρμάκων, η επίδραση τοξικών και χημικών ουσιών στην ανθρώπινη αναπαραγωγή, η πρόκληση αλλεργιών, δερματικών προβλημάτων, καρκίνου κ.ά. Περισσότερα από 25 εκατομμύρια σπονδυλωτά ζώα χρησιμοποιούνται σε πειράματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των πιθήκων, χιμπαντζήδων, ενώ χρησιμοποιούνται σκύλοι, γάτες, κουνέλια, ποντίκια, πουλιά, ζώα αγροκτήματος και άλλα.
«Τα πειράματα για καλλυντικά και προϊόντα οικιακής χρήσης είναι λάθος και άσκοπα, καθώς υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις»Όπως υποστηρίζουν οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, τα πειράματα για καλλυντικά και προϊόντα οικιακής χρήσης είναι λάθος και άσκοπα, καθώς υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Αν και οι δοκιμές σε ζώα φαρμακευτικών και ορισμένων χημικών ουσιών απαιτούνται από τον νόμο, οι αντιρρήσεις κατά της χρησιμοποίησης ζώων σε δοκιμές καλλυντικών εξακολουθούν να ισχύουν, όταν εφαρμόζεται σε χημικές και φαρμακευτικές βιομηχανίες οι οποίες ούτως ή άλλως ελέγχονται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και τις υπηρεσίες προστασίας του Περιβάλλοντος που λειτουργούν στα κράτη.
Κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, ένα ζώο πεθαίνει σε κάποιο εργαστήριο, όπως αποκαλύπτει η οργάνωση Animal Aid για την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν τα πειραματόζωα. «Όχι μόνο η έρευνα πάνω σε ζώα βλάπτει τα ίδια, αλλά πιθανώς και τους ίδιους τους ανθρώπους. Διαφορετικά είδη αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο στα διάφορα είδη φαρμάκων και μεθόδων», αναφέρει η οργάνωση Animal Aid. Ουσίες που μπορεί να φανούν ασφαλείς για τα ζώα, ίσως τελικά αποδειχθούν επικίνδυνες για τον άνθρωπο, ενώ παράλληλα, πολλές θεραπείες για τον άνθρωπο μπορούν να χαθούν, απλώς επειδή δεν πέτυχαν στα ζώα, υποστηρίζει η αναγνωρισμένη φιλοζωική οργάνωση.
Δείτε στο video πώς τα ζώα αντιδρούν στα πειράματα
(Προσοχή! Το οπτικό υλικό θεωρούμε ότι δεν είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά - Εμπεριέχει σκηνές βίας)
 

Πειράματα μόνο για έρευνα στην Ελλάδα 
Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται πειραματόζωα σχεδόν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς, αφού η χημική βιομηχανία και η βιομηχανία καλλυντικών είναι σχεδόν αποκλειστικά μεταπρατικές. Στην Αττική βρίσκονται σήμερα περισσότερα από 10.000 πειραματόζωα, κατά κύριο λόγο ποντίκια και αρουραίοι και λιγότερο γουρούνια. Εποπτεύονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΟΦ. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί παρατυπίες, όπως στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο το 2004, όπου χρησιμοποιήθηκαν ημίαιμοι σκύλοι για τη μελέτη ασθενειών στο πάγκρεας από την Ιατρική σχολή εκεί, παρόλο που απαγορεύεται η χρήση τους για αυτό το σκοπό.
«Η Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων σε Ζώα αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία για τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο να εκφράσει τη συνισταμένη των αρχών και των αξιών από τις οποίες διέπεται. Τόσο η τεχνογνωσία των Ελλήνων κτηνιάτρων, όσο και ο βαρύς ιατρικός όρκος τους, ένας όρκος που αναγνωρίζει πάνω απ’ όλα την ηθική υπόσταση των ζώων, θα στέκονται πάντα ως τροχοπέδη σε κάθε αισχροκέρδεια, φρικαλεότητα, διαστροφική αδιαφορία και νοσηρή περιέργεια.
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος επιθυμεί την κατάργηση κάθε βαναυσότητας που κηλιδώνει την αξιοπρεπή πορεία του και πλήττει καίρια τον πολιτισμό. Οι Έλληνες κτηνίατροι δεν είναι «μαθητευόμενοι μάγοι» ούτε υπέρμαχοι του γνωμικού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Είναι επιστήμονες, λειτουργοί, μελετητές και ερευνητές με αδιαμφισβήτητη κοινωνική προσφορά, έχοντας πάντα ως κέντρο της δράσης τους τη διάδραση αυτού του αξιοθαύμαστου «ζευγαριού» της φύσης ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΖΩΟ», δηλώνει στη «Ραδιοτηλεόραση» η πρόεδρος Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη.

Καλλυντικά που δεν χρησιμοποιούνται σε πειράματα με ζώα

Θα ξαναχρησιμοποιούσατε ποτέ τη μάσκαρα της επιλογής σας αν γνωρίζατε ότι προτού βάψει τις βλεφαρίδες σας, έχει πρώτα περάσει από τα μάτια κάποιων ταλαίπωρων πιθήκων; Ή θα ξαναγοράζατε το αγαπημένο σας σαμπουάν αν γνωρίζατε ότι για να το χρησιμοποιήσετε εσείς έχει πρώτα τυφλώσει αρκετά κουνέλια μέχρι να θεωρηθεί το προϊόν ασφαλές; Πιστεύω πως όχι. Γι αυτό, αρχίστε στο εξής να διαβάζετε καλά τις συσκευασίες των καλλυντικών που αγοράζετε για να διαπιστώνετε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί πειραματικά σε ζώα. Για να τα εντοπίζετε τα καλλυντικά που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε πειράματα με ζώα, αρχίστε να ψάχνετε το σύμβολο «Cruelty free» (το σήμα με τον λαγό που χοροπηδά).
animal_testing-1

Παραδείγματα τεστ σε ζώα
Τεστ ευαισθησίας των ματιών
Αυτό το πείραμα περιλαμβάνει τον ερεθισμό των ματιών τους με τοξικές ουσίες. Συνήθως αυτά τα ζωα κρατιούνται με ανοιχτά μάτια, ειδικά τα κουνέλια που δεν μπορούν να κλείσουν τα βλέφαρα τους, για να μην αποβάλουν μέσω δακρύων τις ουσίες, και φυσικά στο τέλος, τυφλώνονται. Υποφέρουν από φρικτούς πόνους στα μάτια τους για τουλάχιστον 21 ημέρες. Όταν το πείραμα ολοκληρωθεί, τα ζώα θανατώνονται ή χρησιμοποιούνται σε άλλα τεστ.
Δερματολογικά τεστ
Τα ζώα ακινητοποιούνται, τους ξυρίζουν το τρίχωμα σε διάφορα σημεία του σώματός τους και τους ρίχνουν για περίπου εννέα μήνες καυστικές ουσίες ώστε να διαπιστώσουν σε πόσο χρονικό διάστημα θα διαβρωθεί το δέρμα τους.
Τεστ θανατηφόρας δόσης
Το πείραμα αυτό περιλαμβάνει την μετά βίας χορήγηση από το στόμα, ή την χορήγηση με ενέσεις και εισπνοή, ουσιών που σκοτώνουν προκειμένου να διαπιστώσουν οι επιστήμονες ποια είναι τα επιτρεπόμενα όρια κατανάλωσης μίας χημικής ουσίας προτού ο οργανισμός καταλήξει. Αυτά τα πειράματα προκαλούν στα ζώα διάρροια, εμετό, παράλυση, αιμορραγία από τα μάτια, τη μύτη, το στόμα και το δέρμα. Η διάρκεια αυτών μπορεί να διαρκεί μήνες έως και χρόνια.

Πηγή: ΕΡΤ και TVXS.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τώρα και σε παγωτό ξυλάκι


Παγωτό ξυλάκι με το πρόσωπο του… Κιμ Γιονγκ Ουν -με γυαλιά- μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σανγκάης στην Κίνα.
Το κατάστημα το οποίο πουλά τη συγκεκριμένη λιχουδιά (;), ονόμασε το παγωτό «Σανπάνγκ», που είναι το ψευδώνυμο του Βορειοκορεάτη ηγέτη στα κινέζικα. Προσωνύμιο που -περίπου- μεταφράζεται ως «Χοντρούλης ο Τρίτος». 
Σύμφωνα με το Reuters, το παγωτό έχει γεύση φράουλας και γάλακτος.

Στα άδυτα του πιο μυστικοπαθούς εργοστασίου κατασκευής iPhones

Σπάνιες εικόνες από τις τεράστιες εγκαταστάσεις στη Σαγκάη, όπου συναρμολογούνται τα πιο κερδοφόρα smartphones. Οι αυστηροί έλεγχοι για τις υπερωρίες και το δίχτυ ασφαλείας για την αποτροπή αυτοκτονιών (pics)
Λίγα λεπτά μετά τις 09:00 στις τεράστιες εγκαταστάσεις της Pegatron, στα προάστια της Σαγκάης, χιλιάδες εργαζόμενοι ντυμένοι στα ροζ "σηκώνουν τα μανίκια" για να φτιάξουν τα πιο κερδοφόρα smartphones στον κόσμο, τα iPhones.
Οι εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, κοιτάζουν σε σαρωτές προσώπου και χτυπούν τις κάρτες τους στο μηχάνημα ασφαλείας. Οι αυστηροί έλεγχοι ταυτότητας γίνονται για να μην κάνουν πολλές υπερωρίες. Η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.
Μετά από χρόνια κατηγοριών ότι οι εργαζόμενοι στην Κίνα αναγκάζονται να δουλεύουν πολλές ώρες, η Pegatron και η Apple εφάρμοσαν νέες τακτικές, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι συναρμολογητές των iPhones δεν ξημεροβραδιάζονται εκεί και μάλιστα ήταν πρόθυμοι να δείξουν πώς λειτουργεί το σύστημα, επιτρέποντας για πρώτη φορά την είσοδο στο εσωτερικό δημοσιογράφου από δυτικό ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα, του Bloomberg.
 
Αφού οι εργαζόμενοι περάσουν από τους ανιχνευτές μετάλλων για να εκμηδενιστεί κάθε πιθανότητα κατοχής συσκευής που διαθέτει κάμερα και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διαρροή εικόνων ακυκλοφόρητου νέου προϊόντος, ακολουθούν βέλη στο πάτωμα και αφίσες στους τοίχους. Ανεβαίνουν σκάλα με δίχτυ ασφαλείας για την πρόληψη ατυχημάτων ή αποπειρών αυτοκτονίας και στη συνέχεια αλλάζουν τα παπούτσια τους, φορώντας καθαρά πλαστικά υποδήματα.
 
Στις 09:20 οι 320 εργαζόμενοι στην μονάδα παραγωγής έχουν με στρατιωτική ακρίβεια, παραταχθεί σε τέσσερις σειρές για να κληθούν ονομαστικά. Όλοι μαζί φωνάζουν "καλημέρα" και έξι λεπτά αργότερα είναι στις θέσεις τους, αρχίζοντας την συναρμολόγηση των smartphones.
 
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το πιο μυστικοπαθές της παραγωγής του iPhone. Καλύπτει έκταση ίση με περίπου 90 γήπεδα ποδοσφαίρου και διαθέτει πλατεία, πυροσβεστική, αστυνομία, λεωφορεία, καφετέριες, λίμνες κ.α.
 
Να σημειωθεί ότι, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών, ο μέσος όρος αμοιβής ενός εργαζομένου εκεί είναι 4.200-5.500 γιουάν (650-850 δολάρια) το μήνα ενώ ένα iPhone6 κοστίζει στην Κίνα 4.488 γιουάν.

Οι πρώην εργαζόμενοι του CITY PLAZA δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες

Οι πρώην εργαζόμενοι του CITY PLAZA δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες
Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής εργαζομένων του ξενοδοχείου:
«Οι τέως εργαζόμενοι του ξενοδοχείου CITY PLAZA εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες που κατέφυγαν στο ξενοδοχείο, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και έξι χρόνια. Παραμένουμε απλήρωτοι όλα αυτά τα χρόνια ακόμα ενώ μας οφείλονται αποζημιώσεις συνολικού ύψους περί τις 180.000 ευρώ, διότι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου παρακρατούσε τον κινητό εξοπλισμό του ξενοδοχείου, ο οποίος έπρεπε να έχει εκποιηθεί για να πληρωθούμε.
Μέσα στο ξενοδοχείο αυτό, στον κινητό εξοπλισμό, σε κάθε του γωνιά, υπάρχει ο ιδρώτας και ο μόχθος μας. Δεκαετίες δουλέψαμε σκληρά εκεί μέσα, για να βρεθούμε στον δρόμο χωρίς αποζημιώσεις. Κάποιοι από εμάς λίγο πριν τη σύνταξη.
Δηλώνουμε ότι ο κινητός εξοπλισμός του ξενοδοχείου δεν ανήκει στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου. Ανήκει στην πτώχευση και στην ουσία ανήκει σε εμάς. Από την πώλησή του θα αποζημιωθούμε.
Πρόσφυγες και εμείς μέσα στη χώρα μας, κατατρεγμένοι από τους ισχυρούς συμμεριζόμαστε τον πόνο κάθε κατατρεγμένου, ντόπιου και ξένου. Αλλά και δεν παραδίνουμε τα όπλα. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκιων αιτημάτων, των αναγκών και των δικαιωμάτων μας».
Βίντεο από την επίσκεψη των εργαζομένων στο Χώρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza τη Δευτέρα 25/4/2016.

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Οι υπερήρωες των Βαλκανίων: Από την Τουρκάλα γενίτσαρο, στον SuperSerb και τον Shqiponja της Αλβανίας


Superman και Batman μην πλησιάζετε. Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε, και έχουμε τους δικούς μας υπερήρωες να καθαρίζουν όταν έρχονται τα δύσκολα
Εδώ οι Έλληνες κάνουμε πάλι την διαφορά καθώς είχαμε υπερήρωες όταν οι υπόλοιποι λαοί δεν είχαν ακόμη ήρωες. Ο λόγος φυσικά για τον Ηρακλή και τους υπόλοιπους μυθικούς ήρωες που μεγάλωσαν εκατοντάδες γενιές όχι μόνο στην Ελλάδα, πριν ανακαλυφθούν οι νεόκοποι υπερήρωες. Παντοδύναμος και πανέξυπνος, ο γιος του Δία και την Αλκμήνης, κατάφερνε να υπερνικά κάθε εμπόδιο και μυθικό τέρας έβρισκε μπροστά του. Καθώς εκείνη την εποχή κανένας δεν έβγαζε λεφτά από τους Άθλους του Ηρακλή ο υπερήρωας αφού έκανε τον κύκλο του στην Γη, πέθανε αλλά έκανε σίρκουελ καθώς αποθεώθηκε (κοινώς έγινε θεός) και συνέχισε μία πιο ήρεμη καριέρα στον Όλυμπο.
Μετά τον Ηρακλή η δεύτερη πιο διάσημη υπερήρωας των Βαλκανίων είναι η Τουρκάλα Janissary (σ.σ. γενίτσαρος). Το πραγματικό της όνομα είναι Selma Tolon και εργάζονταν ως γιατρός στην Ερυθρά Ημισέληνο. Κατά την διάρκεια ενός μεγάλου σεισμού στο σημείο που προσέτρεξε θα πέσει σε μία τρύπα που προξένησε ο σεισμός και θα βρεθεί δίπλα στο μαγικό γιαταγάνι του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπούς και σε ένα βιβλίο με ξόρκια που θα της δώσει τεράστια δύναμη, αντοχή, την δυνατότητα να πετάει και άλλα μυστικά όπλα για να υπηρετεί το καλό. Η Janissary έκανε διεθνή καριέρα ως guest δίπλα σε άλλους υπερήρωες όπως η Wonder Woman.
Ο Αλβανός υπερήρωας, ο Shqiponja (σ.σ. Αλβανονίντζα) με την κατακόκκινη φόρμα και τον δικέφαλο αετό στο στήθος γεννήθηκε το 1997 και κατατρόπωνε - φυσικά - τους Σέρβους. Είναι δημιούργημα του σκιτσογράφου Sorosh τα χρόνια που ο τελευταίος σπούδαζε στην Πρίστινα. Ο Shqiponja γνώρισε δεύτερη καριέρα τα τελευταία χρόνια από το πενάκι του Gani Sanduri ο οποίος τον έβγαλε από τις εθνικιστικές διαμάχες και τον έβαλε να πολεμάει με την μαφία των ναρκωτικών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Χάρτης ανεκδότων: Πιοι γείτονες μας γελάνε με τους Έλληνες
Πριν γίνει Bosman, o Βόσνιος υπερήρωας ήταν ένα αγόρι που ονομάζονταν Μίρσαντ και ήταν γιος στρατηγού του στρατού της Γιουγκοσλαβίας. Με την έναρξη του πολέμου απέκτησε υπερδυνάμεις και έγινε ο Bosman o μαχητής για την δικαιοσύνη και όπως αναφέρει ένας blogger που αναλύει τα βαλκανικά κόμικς την περίοδο του πολέμου "μίας δικαιοσύνης που απαιτεί να σκοτώνονται Σέρβοι".
Ο SuperSerb των Σέρβων μπορεί να μην είχε καταγράψει κάποια περιπέτεια στον ιστορικό του αλλά αποτελεί την καλύτερη απάντηση- παρωδία  στην ανάπτυξη εθνικιστικών υπερηρώων στην ταραχώδη περίοδο της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας. "Πιο γρήγορος απο την κοινή λογική. Ισχυρότερος από την πεθερά. Πιο έξυπνος από μία ξανθιά. Ναι, είναι ο SuperSerb" αναφέρει η αφίσα του που είχε κυκλοφορήσει εκείνη την εποχή.
Άλλο Super Hero και άλλο Super Spiro. Ο Βούλγαρος υπερήρωας που από το παρουσιαστικό του λες ότι "δεν το 'χει", κοιμάται την μέρα για να προστατεύει την Σόφια τα βράδια. Η βουλγάρικη μαφία τα έχει βρει σκούρα από αυτή την καρικατούρα υπερήρωα που έχει δημιουργήσει ο Nedelcho Bogdanov. Δείγμα της δουλειάς του υπάρχει και στα αγγλικά.

POV βίντεο: Με τα μάτια ενός sniper. Όλες οι 'φονικές' βολές

Εντυπωσιακά πλάνα σε πρώτο πρόσωπο, από την κάμερα ενός ελεύθερου σκοπευτή σε αγώνες Airsoft (Vid)

Διάσημος για τα βίντεό του στο airsoft, ο ελεύθερος σκοπευτής Novritsch από την Αυστρία, μας βάζει να δούμε μέσα από τη διόπτρα του.
Τα παρακάτω πλάνα είναι από αγώνες Airsoft. Το Airsoft είναι ένα παιχνίδι μάχης, στο οποίο οι συμμετέχοντες εξολοθρεύουν τους αντιπάλους πυροβολώντας ο ένας τον άλλο με πλαστικά σφαιρίδια, από όπλα που είναι πιστά αντίγραφά των πραγματικών.

Απο το .

Φαντίκ Αντιγυαμάν! Μια ζωή αγώνας!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ:

Της Αλέκας Ζορμπαλά 

Φαντίκ Αντιγυαμάν!
Μια ζωή αγώνας! Μια ζωή φυλακίσεις, απομόνωση, βασανιστήρια!

Η Φαντίκ από την Τουρκία, χρόνια κυκλοφορούσε στην Ελλάδα ανάμεσά μας, γνώριμη φιγούρα, παντού, σε όλες τις πορείες, στους αγώνες, στις συνελεύσεις και στις καταλήψεις, μαζί με τους συντρόφους της, στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης, ταγμένοι σε έναν αγώνα ενάντια στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού, με όραμα την κοινωνική επανάσταση.

Στο στόχαστρο των διεθνών μυστικών υπηρεσιών συνελήφθη στην Αθήνα, της αποδόθηκαν κατηγορίες του άρθρ. 187Α,παρ.6, για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και συγκεκριμένα του DHKP-C, στο πλαίσιο της υπόθεσης ανεύρεσης οπλισμού σε σκάφος στη Χίο, και δικάσθηκε μαζί με τους συντρόφους της στη Μυτιλήνη. Οι βαριές κατηγορίες εις βάρος της αποδομήθηκαν και έτσι η Φαντίκ, ελεύθερη πλέον, θα μπορούσε να ζήσει μια ήσυχη και ασφαλή ζωή στην Ελλάδα.
Όμως η Φαντίκ επέλεξε τον δύσκολο δρόμο.
Τον δρόμο του Αγώνα!

Επέλεξε να επιστρέψει, όχι στην πατρίδα της, αλλά στους λαούς της Τουρκίας, επέλεξε να πάει στο στόμα του λύκου, στην Τουρκία του Ερντογάν, για να συνεχίσει τον αγώνα για το γκρέμισμα του καπιταλισμού, για την κοινωνική επανάσταση και απελευθέρωση.
Μεγαλείο Ψυχής!

Τρεις μέρες όμως, αφότου πέρασε στην Τουρκία, συνελήφθη στη πόλη Aydin, στις 2 Φλεβάρη 2016, από την Τουρκική Αντιτρομοκρατική (πως το ήξεραν άραγε, ότι έφθασε εκεί..;;;) προφυλακίσθηκε και έκτοτε κρατείται σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης σε ένα μικρό κελί, στην φυλακή, τύπου Τ, στο Tekirdağ. Βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 84 μέρες, κατά της απομόνωσης και των αυθαίρετων συνθηκών.

Δεν ζητά ούτε να απελευθερωθεί, ούτε να παίρνει άδειες.
Το αίτημα της είναι να φύγει από το καθεστώς της απάνθρωπης, βασανιστικής απομόνωσης και να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, διπλά στις συντρόφισσες της.

Δεν πρέπει να την αφήσουμε μόνη!

Αύριο, Τετάρτη, 27 του Απρίλη, στις 6 το απόγευμα, μαζί με τους συντρόφους της να βρεθούμε στην Τουρκική Πρεσβεία, κοντά της, υποστηρίζοντας και συμπαραστεκόμενοι 
στο αίτημά της.



Γιατί οι αγωνιστές δεν είναι μόνοι!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ.

Έτσι είναι να σου ρίχνουν με Kalashnikov

Μια αμερικάνικη εταιρία θωρακισμένων αυτοκινήτων, στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας, γύρισε ένα βίντεο με ένα όχημα της να βάλλεται από ένα Kalashnikov.

Οι τύποι μάλιστα είναι τόσο σίγουροι για το προϊόν τους όπου ένα από τα στελέχη της εταιρίας κάθεται στην θέση του οδηγού, ατάραχο, την ώρα των βολών.
Η τιμή των οχημάτων αυτών είναι εξωφρενική, αλλά το πελατολόγιο το οποίο δεν κοιμάται και πολύ ήσυχο... μάλλον δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Σκίτσα: Αν οι άνθρωποι ήμασταν στην θέση των ζώων


Συγκλονιστικά σκίτσα που δείχνουν πώς θα ήταν ο κόσμος αν τα ζώα ήταν το κυρίαρχο είδος και μας συμπεριφέρονταν όπως τα αντιμετωπίζουμε εμείς (pics)

Φρίκη, τρόμο και προβληματισμό προκαλεί μια σειρά σκίτσων, που δείχνει πώς θα ήταν ο κόσμος αν τα ζώα ήταν το κυρίαρχος είδος και συμπεριφέρονταν στους ανθρώπους, όπως τα αντιμετωπίζουμε στις υπάρχουσες συνθήκες.
Αρκετά από αυτά τα σκίτσα είναι συγκλονιστικά, με την ελπίδα των δημιουργών τους να δούμε το θέμα από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.
Πηγή: Boredpanda