Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

3D εκτυπωτής έχτισε σπίτι σε 48 ώρες



Τα σπίτια που χτίζονται από τρισδιάστατους εκτυπωτές γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Μπορεί όμως ένα τέτοιο σπίτι να κατασκευαστεί σε μόλις 48 ώρες;

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Μασιμιλιάνο Λοκατέλι απέδειξε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό  και παρουσίασε πως θα είναι τα κτίρια του μέλλοντος στην Εβδομάδα Design στο Μιλάνο.
Πρόκειται για μια πλήρως εκτυπωμένη κατοικία, εμβαδού 100 τετραγωνικών μέτρων.
Η CLS Architetti δήλωσε ότι το σπίτι έχει σχεδιαστεί με μια νέα επαναστατική τεχνολογία, καθώς χτίστηκε με ειδικό κονίαμα ταχείας πήξης ονόματι CyBe MORTAR, που σταθεροποιείται μέσα σε 5 λεπτά και στερεοποιείται πλήρως μέσα σε ένα 24ωρο.
Το σπίτι διαθέτει τέσσερα δωμάτια και καμπυλωτούς τοίχους, ενώ τα παράθυρα, οι πόρτες και η σκεπή προστέθηκαν στο τέλος.
Η δομή του μάλιστα του επιτρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί οπουδήποτε, ακόμα και στη Σελήνη, όπως αναφέρουν οι αρχιτέκτονες.
Για την κατασκευή του σχεδίου 3D Housing 05 «δούλεψε», ένα φορητό ρομπότ, το οποίο αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα τα κατάφερε μια χαρά.
Στόχος των δημιουργών ήταν να αποδείξουν ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να μειώσει δραματικά τα οικοδομικά απόβλητα δημιουργώντας παράλληλα ωραίους χώρους.
Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου