Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν εν ψυχρώ Παλαιστίνια και την αφήνουν να πεθάνει

Δυνάμεις των ισραηλινών σωμάτων ασφαλείας πυροβόλησαν γυναίκα που προσέγγισε σημείο ελέγχου μεταξύ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της ανατολικής Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια την άφησαν για ώρα αιμόφυρτη, μέχρι να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε ότι η γυναίκα κρατούσε μαχαίρι και δεν υπάκουσε στις διαταγές των ένστολων για να σταματήσει. Υποστήριξε ότι συνθήκες του περιστατικού «διερευνούνται».



Σύμφωνα με πληροφορίες του Aljazeera, την Πέμπτη δυνάμεις των ισραηλινών σωμάτων ασφαλείας πυροβόλησαν γυναίκα που προσέγγισε σημείο ελέγχου μεταξύ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η γυναίκα πυροβολήθηκε και στη συνέχεια αφέθηκε αιμόφυρτη στο οδόστρωμα για αρκετή ώρα, χάνοντας πολύ αίμα, αφού δεν της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μεταφέρθηκε μετά από αρκετή ώρα σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, Μίκι Ρόσενφελντ, υποστήριξε πως η γυναίκα κρατούσε μαχαίρι και δεν υπάκουσε στις εντολές των δυνάμεων ασφαλείας που τη διέταξαν να σταματήσει. Κατά τη συνήθη τακτική των ισραηλινών δυνάμεων σε περιπτώσεις δολοφονίας αμάχων, δήλωσε ότι το περιστατικό «θα διερευνηθεί».
Υπενθυμίζεται ότι από τις 30 Μαρτίου του 2018 οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν συνεχώς καταγγέλλοντας τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας και ζητώντας την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων που εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους το 1948, όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ.

Ο ΟΗΕ και πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν κατακρίνει την αναίτια χρήση βίας των ισραηλινών δυνάμεων απέναντι στους Παλαιστίνιους διαδηλωτές. Από το 2015 η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει χαλαρώσει ιδιαίτερα τους περιορισμούς  για το άνοιγμα πυρ απέναντι σε διαδηλωτές που χρησιμοποιούν πέτρες ή αυτοσχέδιες βόμβες απέναντι στις δυνάμεις του Ισραήλ.
Από το ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου