Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Πεδίο μάχης το Κουκάκι από τα ΜΑΤ - Ο κόσμος «γιούχαρε» την αστυνομία


Σε πεδίο μάχης μετέτρεψε η αστυνομία τις γειτονιές στο Κουκάκι με αφορμή τις ανακαταλήψεις δύο κτιρίων στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21.

Ομάδες αντιεξουσιαστών ανακατέλαβαν τα δύο κτίριο και ανάρτησαν πανό στις ταράτσες, ύστερα από πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Κουκάκι ενάντια στις εκκενώσεις καταλήψεων.


Τα ΜΑΤ και τα κανάλια πήραν θέσεις περίπου μετά από μια ώρα από τις ανακαταλήψεις και σε ένα ακόμη τηλεοπτικό σόου σε ζωντανή μετάδοση ξεκίνησαν την επιχείρηση εκκένωσης αρχικά στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Χρησιμοποίησαν τροχό για να κόψουν μια λαμαρίνα που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο και ενώ από πάνω οι καταληψίες τους έριχναν μπογιές και ό,τι άλλο έβρισκαν. Τελικά, μετά από μια ώρα τα ΜΑΤ κατάφεραν να «αλώσουν» το κτρίο.


Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί επεισόδια, όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης που βρισκόταν σε εξέλιξη. Ακολούθησε κυνηγητό στα γύρω στενά με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και τον κόσμο της γειτονιάς να αποδοκιμάζει τις αστυνομικές δυνάμεις. Σε ανακοίνωση της αστυνομίας γίνεται λόγος για πέντε συλλήψεις, 3 άνδρες και 2 γυναίκες, εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο, και 9 προσαγωγές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών, οι δυνάμεις της αστυνομίας χτύπησαν πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό εάν έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου