Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Αντιπολεμική και αντινατοϊκή πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

 

Πλήθος κόσμου έστειλε μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στη σημερινή διαδήλωση της Αθήνας ενάντια στον πόλεμο και τον μιλιταρισμό με αφορμή τα 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.


Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν το μεσημέρι σε πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά και αντινατοϊκά συνθήματα και ζητώντας να φύγουν οι βάσεις από τη χώρα μας. «Έξω οι φονιάδες των λαών», «ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες, προσφυγιά, πόλεμοι», «Φιλία και Μέτωπο των λαών» έγραφαν τα πανό.

Διαμαρτυρία πραγματοποιήσαν χθες αριστερές και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις και συλλογικότητες στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις από τα Χανιά μέχρι την Ηγουμενίτσα, εκφράζοντας την κάθετη αντίθετή τους για τα «τύμπανα του πολέμου».


Στη συμπρωτεύουσα οι διαδηλωτές πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα, όπως «να μπλοκάρουμε τους πολεμικούς προϋπολογισμούς για τα κέρδη της βιομηχανίας όπλων». Σήμερα είναι προγραμματισμένα αντίστοιχα ραντεβού σε Πάτρα, Ξάνθη, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο, στο πλαίσιο του αντιπολεμικού διημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου