Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Τα ΜΑΤ «μπούκαραν» στην ΑΣΟΕΕ


Συγκέντρωση φοιτητών που διαμαρτύρονταν για την κατάργηση του ασύλου χτύπησαν τα ΜΑΤ έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο το μεσημέρι της Δευτέρας. Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών για να απωθήσει τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στο προαύλιο της Σχολής.
Tα ΜΑΤ βρήκαν την ευκαιρία να εισβάλουν στο πανεπιστήμιο. Ωστόσο, οι φοιτητές ανασυγκροτήθηκαν γρήγορα και στάθηκαν οργανωμένα, φωνάζοντας συνθήματα απέναντι στα ΜΑΤ και μπροστά στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου.
Πρόκειται για πρωτοφανείς εικόνες με ΜΑΤ και φοιτητές να βρίσκονται αντικριστά στο προαύλιο ενός Πανεπιστημίου«Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, Η Χούντα δεν τελείωσε το ΄73», φώναζαν οι φοιτητές, εν μέσω δακρυγόνων και με τους πάνοπλους αστυνομικούς απέναντί τους. 
Τελικά, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, τα ΜΑΤ εξήλθαν από τον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου ωστόσο παρέμειναν αρκετή ώρα απ' έξω και οι τραυματισμένοι φοιτητές εντός του κτιρίου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) Παναγιώτης Παπανικολάου, του οποίου τα παιδιά βρίσκονται εντός της ΑΣΟΕΕ μιλώντας στον Realfm 97,8 επισήμανε πως ένας νεαρός είναι τραυματισμένος στο κεφάλι μέσα στο προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου. Επίσης, υπάρχουν φοιτητές που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου