Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Αντισεξιστική- αντικατασταλτική παρέμβαση στο δέντρο στο Σύνταγμα

Από το 

3point magazine:


Αντισεξιστική – αντικατασταλτική παρέμβαση στο Σύνταγμα πραγματοποίησε σήμερα η φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή, μοιράζοντας τρικάκια και πετώντας εσώρουχα που γράφουν ACAB στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Εσώρουχα σαν αυτά που έβγαλαν και τράβηξαν οι ανθρωποφύλακες του Χρυσοχοιδη όλες τις προηγούμενες μέρες για να διαπομπεύσουν τα αδέρφια μας, αναβαθμίζοντας τη σεξουαλική βία στο εγχειρίδιο βασανισμού της αστυνομίας».
Η ανακοίνωση της φεμινιστικής συλλογικότητας Καμία Ανοχή:
Η μπατσίλα ξεγυμνώνει Η οργή μας δυναμώνει!
Τη στιγμή που το κράτος προσπαθεί να θεμελιώσει ένα γενικευμένο καθεστώς φόβου πάνω στα παραβιασμένα μας σώματα, φιλοτεχνεί υποκριτικά τη γιορτινή καταναλωτική του βιτρίνα θυσιάζοντας δέντρα για να κάνει τη μόστρα του ο δήμαρχος. Εμείς δε γιορτάζουμε. Θυμώνουμε για τους εξευτελιστικούς ελέγχους, για τις σεξιστικές – ομοφοβικές επιθέσεις των μπάτσων σε θηλυκότητες και ΛΟΑΤΚΙ+ υποκείμενα, για τους εικονικούς βιασμούς σε αγωνιστές του κινήματος, για τα ξεγυμνώματα και τους ξυλοδαρμούς φοιτητ(ρι)ών, για το βασανισμό της ανάπηρης αδερφής μας έξω από το ΑΤ Ομόνοιας, για τις εφόδους της Αστυνομίας στις ταράτσες και την ταπείνωση ατόμων με δέσιμο και κουκούλες, για τις εκκενώσεις αυτοοργανωμένων δομών και τα τελεσίγραφα του τρόμου.
Γι’ αυτό σήμερα κάναμε αντισεξιστική – αντικατασταλτική παρέμβαση στο Σύνταγμα, μοιράζοντας τρικάκια και πετώντας εσώρουχα που γράφουν ACAB στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα. Εσώρουχα σαν αυτά που έβγαλαν και τράβηξαν οι ανθρωποφύλακες του Χρυσοχοιδη όλες τις προηγούμενες μέρες για να διαπομπεύσουν τα αδερφια μας, αναβαθμίζοντας τη σεξουαλική βία στο εγχειρίδιο βασανισμού της αστυνομίας.
Στολίσαμε λοιπόν κι εμείς το δέντρο με τα βρακιά μας και πάνω τους γράψαμε το σύνθημα που όλες κι όλα μας ενώνει
ACAB 1312
Κι άκου καλά μπάτσε, δήμαρχε κι υπουργέ
Πάντα Φεμινίστρια και Πάντα Αντιφά
Οι δικές μας γιορτές θα ναι οι μέρες που θα κυκλοφορούμε ελεύθερα, οι μέρες που θα έχουμε τσακίσει μια για πάντα την τοξική αρρενωπότητα και την κρατική τρομοκρατία
Κάτω τα χέρια από τα Σώματα μας
Τα Δέντρα, τη Γη και τα Βουνά
Φεμινιστική Συλλογικότητα Καμιά Ανοχή
*Φωτογραφία εξωφύλλου: Alexandros Katsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου