Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ασφαλίτης έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ


Νέο περιστατικό τρομοκράτησης των φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) με τους καταγγέλλοντας να αναφέρουν ότι ασφαλίτης έβγαλε όπλο σε ευθεία βολή και απείλησε τους απείλησε πριν φυγαδευτεί με τη βοήθεια των ΜΑΤ.
Το επεισόδιο έντασης έγινε γνωστό το μεσημέρι και αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ομάδα αγνώστων επιτέθηκε στις 3:10 σε άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανή και ύστερα σε διμοιρία, που έφτασε στο σημείο, χωρίς να γίνουν προσαγωγές.
Όμως, διαφορετική εκδοχή των γεγονότων δίνουν οι ίδιοι οι φοιτητές καταγγέλλοντας ότι ένας ασφαλίτης μπήκε στο χώρο του ιδρύματος, έβγαλε όπλο και τους απείλησε, ενώ στη συνέχεια δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών.
Φοιτητής σε ανάρτησή του σχολιάζει ότι η πραγματική τρομοκρατία αποτυπώνεται σε βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενος επίσης στις επιπτώσεις της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η ενωτική πρωτοβουλία της ΑΣΟΕΕ εξηγεί πως ο άντρας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή και όταν φοιτητές αντέδρασαν, μπήκε στην σχολή βγάζοντας όπλο στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής. 
 Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής που βιώνουν από την αρχή της χρονιάς στην σχολή τους. «Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο προαύλιο της σχολής και ομηρίας 200 φοιτητών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα ΜΑΤ είχανε κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στο εσωτερικό της σχολής δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. 
»Όλα αυτά έρχονται ως επακόλουθα της πολιτικής της κυβέρνησης η οποία εξαπολύει επίθεση στην παιδεία και στα συμφέροντα των φοιτητών καταργώντας το άσυλο και προσπαθώντας να επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη. Για όποιον δεν είχε πειστεί μέχρι τώρα αυτή είναι η πραγματική εικόνα της κατάργησης του ασύλου δηλαδή αστυνομικοί να οπλοφορούν και να απειλούν φοιτητές ότι θα τους πυροβολήσου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου