Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντίθετοι στην εμπλοκή μας και φαντάροι

 Από το efsyn.gr:


Την πολιτική τους στήριξη «υπογράφοντας» το κείμενο του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος με το οποίο εναντιώνεται στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν προσφέρει ως τώρα στρατιώτες από 35 στρατόπεδα όλης της χώρας, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του.


Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι: «Οφείλουμε τώρα να εκφράσουμε την Αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της περιοχής, σε όλους τους πρόσφυγες, Ρωσόφωνους και μη, αλλά και στους πρόσφυγες της Συρίας, του Αφγανιστάν, της Υεμένης, της Αφρικής, να καταδικάσουμε την ρατσιστική και απάνθρωπη αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική, απαιτώντας να σταματήσουν οι άθλιες Επαναπροωθήσεις, δηλώνοντας ότι δεν συμμετέχουμε στο αισχρό κυνήγι προσφύγων-μεταναστών. Οφείλουμε, τώρα, να αντισταθούμε και να αρνηθούμε την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο».


Επισημαίνεται ακόμη ότι: «Οι δηλώσεις της κυβέρνησης ότι "βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας", ουσιαστικά σημαίνουν ότι στον τζόγο του πολέμου, το ελληνικό κράτος ποντάρει στη δυτική συμμαχία προσδοκώντας ότι η ελληνική αστική τάξη θα κλείσει μπίζνες και θα αξιώσει κέρδη από την έκβασή του. Στον τζόγο του πολέμου, οι μάρκες του ελληνικού κράτους είμαστε εμείς. Συμφέροντες αναλώσιμοι, αρίστης ποιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου