Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Πλήθος κόσμου στο πλευρό των εννιά συλληφθέντων διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, από σωματεία και μαζικούς φορείς, φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες στους εννέα που συνελήφθησαν κατά τη διαδήλωση της Πέμπτης 9 Ιούλη.

Aντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο απολογούνται σήμερα, ενώπιον του τέταρτου τακτικού ανακριτή, οι εννιά πολίτες που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη την ώρα που στη Βουλή ψηφιζόταν το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την περιστολή των διαδηλώσεων και στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομική ομάδα ΔΡΑΣΗ... πρωταγωνιστούσε σε ακόμη ένα όργιο καταστολής.
Στα δικαστήρια έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αλληλέγγυων που με πανό και συνθήματα βρίσκονται από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των εννέα που διώκονται για τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή) και εννιά πλημμελήματα.
Εκτός των αλληλέγγυων στο πλευρό των «9» βρίσκονται συγγενικά τους πρόσωπα και μαθητές. 
Δυνάμεις της αστυνομίας ενισχύουν την είσοδο του κτιρίου 9 ενώ τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Ανάπτυξης (τομείς βιομηχανίας και ενέργειας) σε ένδειξη αλληλεγγύης για την «άδικη σύλληψη» μέλους της στο μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης.
Από το efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου