Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ανακαλύφθηκε υποθαλάσσιο βουνό πάνω από 3 χλμ ύψος στον Ειρηνικό Ωκεανό

 


Ένα υποθαλάσσιο βουνό ύψους 3.109 μέτρων ανακαλύφθηκε πρόσφατα και χαρτογραφήθηκε από ωκεανογράφους. Το βουνό βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, 1.448 χιλιόμετρα από τις ακτές της Χιλής και αποτελεί μέρος μιας υποθαλάσσιας οροσειράς που φιλοξενεί σφουγγάρια, αρχαία κοράλλια και σπάνια θαλάσσια είδη.

Μια ομάδα με επικεφαλής το Schmidt Ocean Institute εξερεύνησε την περιοχή χρησιμοποιώντας το ερευνητικό σκάφος R/V Falkor κατά τη διάρκεια μιας αποστολής 28 ημερών που ολοκληρώθηκε αυτόν τον μήνα. Οι ερευνητές χαρτογράφησαν το βουνό χρησιμοποιώντας ένα σύστημα σόναρ κάτω από το κύτος του πλοίου.

«Τα ηχητικά κύματα κατεβαίνουν, αναπηδούν από την επιφάνεια και εμείς μετράμε το χρόνο που χρειάζονται για να επιστρέψουν. Έτσι έχουμε μια εικόνα για την τοπογραφία του βυθού», δήλωσε η Τζότικα Βιρμάνι, εκτελεστική διευθύντρια του ινστιτούτου.

«Είναι σημαντικό γιατί αυτή τη στιγμή μόνο το 26% περίπου του θαλάσσιου πυθμένα έχει χαρτογραφηθεί με τέτοια ανάλυση. Και ο πυθμένας της θάλασσας καλύπτει το 71% της επιφάνειας του πλανήτη μας» πρόσθεσε.

Οι ωκεανογράφοι υπολογίζουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100.000 υποθαλάσσια βουνά ψηλότερα από 1.000 μέτρα σε όλο τον κόσμο. Τα βουνά αυτά φιλοξενούν μια ποικιλία ειδών. Το πρόσφατα χαρτογραφημένο υποθαλάσσιο βουνό είναι ψηλότερο από τον Όλυμπο, ο οποίος έχει ύψος 2.917 μέτρα και μικρότερο από το όρος Fuji της Ιαπωνίας (3.776 μέτρα).

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Καταγγελία για κακοποίηση σκύλου προκειμένου να επιτευχθεί έξωση

 

Πρόκειται για πρώτη κατοικία που βγήκε σε πλειστηριασμό και χάθηκε για 6.000 ευρώ ώστε να γίνει ξενοδοχείο!


Μια απίστευτη καταγγελία για κακοποίηση σκύλου προκειμένου να επιτευχθεί έξωση οικογένειας, είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς ο επιμελητής ή κάποιος άλλος φέρεται να κακοποίησε δύο φορές το μεγαλόσωμο κατοικίδιο για να αναγκάσει την οικογένεια να φύγει από το σπίτι της στην Πετρούπολη!

Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται μία τέτοια αδιανόητη ιστορία, που αν ισχύει, δείχνει ότι η σήψη στους θεσμούς είναι τόσο μεγάλη που πλέον είναι χωρίς επιστροφή…

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Κατερίνα Φραγκάκη, πρόκειται για πρώτη κατοικία που βγήκε σε πλειστηριασμό και χάθηκε για 6.000 ευρώ ώστε να γίνει ξενοδοχείο.

Μάλιστα σε αυτό το σπίτι ζουν ηλικιωμένοι άνθρωποι ενώ ο πατέρας της οικογένειας είναι χειρουργημένος πρόσφατα.

Η εταιρεία πάντως ήταν ανένδοτη και αρνήθηκε να δώσει την ευκαιρία στην οικογένεια να παραμείνει στο σπίτι, παρόλο που έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να συγκεντρώσει 25.000 από τα συνολικά 31.000 ευρώ που είναι χρωστούμενα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, προκειμένου να αναγκάσουν την οικογένεια να φύγει από το σπίτι, κακοποίησαν δύο φορές τον σκύλο της, ο οποίος είναι 10 ετών.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, κάποιος ή κάποιοι από αυτούς που αποπειράθηκαν να κάνουν την έξωση, έδωσε στον σκύλο ποντικοφάρμακο το οποίο βρέθηκε στα δόντια του σκύλου, όταν η οικογένεια τον πήγε στον κτηνίατρο.

Ο σκύλος ήταν σε άσχημη κατάσταση για πολύ καιρό αλλά σώθηκε χάρη στον γιατρό που του έδωσε εγκαίρως τα φάρμακα.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, λίγους μήνες μετά κάποιοι κακοποίησαν ξανά τον σκύλο, δίνοντάς του και υπνωτικό.

Με παρέμβαση γειτονιάς και δήμου η οικογένεια παραμένει σπίτι της

Η οικογένεια καταγγέλλει ότι ο σκύλος δεν έχει ποτέ ξανά κακοποιηθεί στα 10 χρόνια της ζωής του στη γειτονιά, ενώ ο μόνος που έφτασε κοντά σε αυτόν φαίνεται πως είναι ο δικαστικός επιμελητής.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Γιουχα στον Μητσοτάκη από κατοίκους της Πεντέλης

 


Με αποδοκιμασίες «υποδέχθηκαν» τον  Μητσοτάκη εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι πυρόπληκτοι κάτοικοι της Πεντέλης το απόγευμα της Τρίτης, όπου ο πρωθυπουργός κατέφτασε για να διενεργήσει αυτοψία των καμένων εκτάσεων από την καταστροφική φωτιά στην βορειο-ανατολική Αττική, και να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους δημαρχιακούς παράγοντες της Πεντέλης και άλλων δήμων.

Ο Μητσοτάκης προστατευόμενος από πολυάριθμους αστυνομικούς, περιπολικά και κλούβες των ΜΑΤ, ήρθε αντιμέτωπος με περίοικους σε προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας , οι οποίοι τον αποδοκίμασαν έντονα.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Στην Ινδία επαγγελματίες υγείας ξεκίνησαν 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία νεαρής γιατρού



Επαγγελματίες υγείας στην Ινδία ξεκίνησαν σήμερα 24ωρη απεργία, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους μόνο για επείγοντα περιστατικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον άγριο βιασμό και τη δολοφονία μιας γιατρού στην Κολκάτα (πρώην Καλκούτα).

Μια 31χρονη εκπαιδευόμενη γιατρός βιάστηκε και δολοφονήθηκε την 9η Αυγούστου μέσα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο, με το έγκλημα να πυροδοτεί κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα μεταξύ των γιατρών και να θυμίζει τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί το 2012.

Η οργή για την αποτυχία των αρχών να αποτρέψουν κρούσματα βίας κατά των γυναικών πυροδότησε έντονες διαμαρτυρίες από επαγγελματίες υγείας και γυναικείες οργανώσεις.

«Γυναίκες είναι οι περισσότεροι γιατροί σε αυτήν τη χώρα. Έχουμε κατ’ επανάληψη ζητήσει ασφάλεια για αυτές», τόνισε χθες Παρασκευή στο πρακτορείο Reuters o πρόεδρος του Ινδικού Ιατρικού Συλλόγου, Ρ. Β. Ασοκάν.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαναπό ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα όπου φιλοξενούνται εκτοπισμένοι

 


Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα όπου φιλοξενούνται εκτοπισμένοι, ανέφερε το Σάββατο το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων.

Εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας έκανε από την πλευρά του λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για «90 ως 100 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες». Μίλησε για «τρία πλήγματα» στο σχολείο ατ Τάμπιν, επιβεβαιώνοντας πως σε αυτό είχαν βρει καταφύγιο «παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι».

Προχθές Πέμπτη, η πολιτική προστασία στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε άλλα δυο σχολεία στην πόλη της Γάζας στοίχισαν τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Σε νέα κινητοποίηση προχωρά αύριο το Σωματείο Εργαζομένων στην efood του νομού Θεσσαλονίκης

 


Σε νέα κινητοποίηση προχωρά αύριο το Σωματείο Εργαζομένων στην efood του νομού Θεσσαλονίκης.

Την ίδια μέρα, στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία που θα ξεκινήσει από το ξενοδοχείο «Electra Palace».


Η ανακοίνωση του σωματείου:


Οι διανομείς εκπέμπουμε sos! Είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι της κοινωνίας όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Δυστυχώς δεν έχουμε ως μοναδικό πρόβλημα τις ακραίες καιρικές συνθήκες και δουλειά στους 38-39 βαθμούς εν μέσω παρατεταμένου καύσωνα. Το βασικότερο πλέον πρόβλημα είναι ότι ο μισθός δεν φτάνει. Οι μισθωτοί βλέπουμε λόγω στασιμότητας των μισθών, να μειώνεται η αγοραστική μας δύναμη λόγω ασταμάτητης ακρίβειας, και αρκετοί πλέον κάνουν δεύτερη δουλειά. Αυτό σημαίνει λιγότερος χρόνος με τα αγαπημένα  μας πρόσωπα, αδυναμία  συνέχισης των  ενδιαφερόντων μας, και μεγαλύτερη-γρηγορότερη φθορά της εργατικής μας δύναμης. Οι περισσότεροι διανομείς με μπλοκάκι σε σχέση με πέρσι, έχουμε 20-30% λιγότερες αποδοχές. Και δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή  που το 2023 η efood έβγαλε κέρδη μετά φόρων 35,8 εκ € σύμφωνα  με επίσημα στοιχεία που αναρτώνται απ’ την ίδια. Εμείς ως διανομείς παράγουμε αρκετά χρήματα τελικά, σεβόμαστε τους πελάτες και την δουλειά μας και ζητάμε εισόδημα τέτοιο που να καλύπτουμε απλά τις βασικές μας ανάγκες. Για διατροφή, ενοίκιο, πληρωμή  λογαριασμών, στήριξη των παιδιών μας που σπουδάζουν.

Καλούμε όλη την κοινωνία της όμορφης πόλης μας, να στηρίξει την στάση εργασίας που ορίσαμε για την Παρασκευή 2 Αυγούστου 10:00-16:00 με ραντεβού κάτω απ’ το Electra Palace στις 11:00 όπου και θα ξεκινήσει μοτοπορεία από διανομείς της efood, και όχι μόνο! 


Σωματείο εργαζομένων στην E-food Θεσσαλονίκης