Ανάρτηση κειμένου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2015

Ανακοίνωση για την εμπρηστική επίθεση στο Pasamontaña και τη βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα

ΑΠΌ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ :

Στις 24/2, νύχτα, νεο-ναζιστές (που κινουνται εντός και γύρω από τη ΧΑ) χρησιμοποιώντας την υπογραφή C-18 με σβάστικα βεβήλωσαν το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και επιχείρησαν εμπρηστική επίθεση στονΑυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Pasamontaña με 4-5 μολότοφ στον τοίχο, χωρίς υλικές ζημιές. Είχε προηγηθεί η αναγραφή του νεο-ναζιστικού C-18 με σβάστικα στον εξωτερικό τοίχο του χώρου.

Αυτά αποτελούν άλλη μια καλή ευκαιρία συνειδητοποίησης ότι ο φασισμός είναι εδώ και επωάζεται, ότι δεν είναι “μόδα που θα περάσει” ή ότι “δεν ξέρουνε”, ότι η σαπισμένη Αστική Δημοκρατία δεν πολεμάει πραγματικά το φασισμό, παρά τον συντηρεί μέχρι να έρθει η ώρα να τον χρησιμοποιήσει.

Από την πλευρά μας, όσοι και όσες δημιουργήσαμε, λειτουργούμε και στηρίζουμε τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Pasamontaña, μετά από 5 χρόνια πολύμορφης δράσης στα πεδία της κοινωνικής-ταξικής αλληλοβοήθειας και αντεπίθεσης, αναμένουμε τέτοιου είδους επιθέσεις και φυσικά παραμένουμε αμετακίνητοι και ενδυναμωμένοι στην επιλογή του αγώνα ενάντια στην καταπίεση, τη φτώχεια και το φασισμό, για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ
 

ΑΠΌ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 11 ΙΟΥΛΊΟΥ 2014


ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΦΕΔΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Yesh GvulΕνώ το Κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ δολοφονεί αδίστακτα αμάχους στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη επιδιώκοντας τη διαιώνιση της Κατοχής και της κυριαρχίας του.

Το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταρσιτικό Κίνημα λέει ΟΧΙ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ.
Και μάλιστα αυτό το υπερήφανο και γεμάτο ανθρωπιά ΟΧΙ διατυπώνεται μέσα στον Στρατό και ενάντια στην ακροδεξιά και κτηνώδη κυβέρνηση Νετανιάχου.
Είναι ένα ακόμη ΟΧΙ στα κοράκια του Ισραήλ από τους έφεδρους στρατιώτες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ YESH GVUL  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας, δεκάδες είναι οι αρνητές στράτευσης που έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στην τρέχουσα στρατιωτική επιχείρηση. Τουλάχιστον ένας έφεδρος στρατιώτης έχει καταδικαστεί σε 20ήμερη φυλάκιση (έρχοντας να προστεθεί στον ίδη φυλακισμένο αρνητή Uriel Ferrera). Ένας ακόμα αρνητής στάλθηκε σπίτι του από την στιγμή που αρνήθηκε να συμμετάσχει. Ενώ δύο αρνητές, στρατιωτικοί ιατροί, εγκατέλειψαν την βάση τους.

Οι πληροφορίες για τους υπόλοιπους είναι ακόμα συγκεχυμένες. Τουλάχιστον 30 έφεδροι έχουν επικοινωνησει με το δίκτυο New Profile μέσω του τηλεφωνικής του γραμμής που προσφέρει υποστήριξη σε όλους αυτούς που επιθυμούν να απέχουν από το να συμπεριληφθούν στην λίστα της έκτακτης επιστράτευσης.

Συγχαρητήρια για το κουράγιο σας που δείχνετε αρνούμενοι να συμμετάσχετε σε ένα άδικο και εγκληματικό πόλεμο.

Ο πόλεμος είναι επιλογή των αντιδημοκρατικών καταχτητών των Παλαιστινίων.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όσους ποιο πολλούς γίνεται αρνητές τέτοιων αντιδημοκρατικών πράξεων.

Σας προσκαλούμε δημοσίως σε μια ολονύχτια συγκέντρωση αλληλεγγύης σε όσους είναι φυλακισμένους αυτή την Παρασκευή, για να υποστηρίξουμε τον Uriel Ferrera και τους υπόλοιπους αρνητές που βρίσκονται φυλακισμένοι.
Συνάντηση στον λόφο με θέα τις φυλακές με αρθμό 6 κοντά στο Athlit στις 12.00.
Ελάτε και υποστηρίξτε όσους υποστηρίζουν το δικαίωμα να λες όχι και το πληρώνουν με φυλάκιση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ.

ΤΡΊΤΗ, 8 ΙΟΥΛΊΟΥ 2014

Κείμενο συγγενών των κρατουμένων προς την ελληνική βουλή για τις φυλακές τύπου Γ'


Κείμενο συγγενών των κρατουμένων προς την ελληνική βουλή για τις φυλακές τύπου Γ'
Το κείμενο που ακολουθεί συντάχθηκε από συγγενείς κρατουμένων και διανεμήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση στους βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί μου, ζήτησαν να δημοσιοποιηθεί.
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το σχέδιο νόμου που ετοιμάζετε να ψηφίσετε που καταργεί την αρχή της ισονομίας και της αναλογικότητας μετξύ των κρατουμένων - όπως και
πληθώρα άλλων νόμων που ήδη ψηφίσατε και που οδήγησαν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στην καταδυνάστευση και στην εξαθλίωση - πιστεύουμε πως έχει σαν κύρια διάσταση τη χειραγώγηση, για ακόμα μία φορά, του τηλεοπτικού κοινού, που αποτελεί την εκλογική πελατεία της συγκυβέρνησης, παίζοντας με την ψευδαίσθηση των πολιτών για την παρεχόμενη σε αυτούς ασφάλεια.

Γνωρίζουμε ότι το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας κινείται ούτως ή άλλως σε τιμωρητική-εκδικητική κατεύθυνση. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι υπάρχουσες άθλιες συνθήκες κράτησης δημιουργούν ένα καθεστώς που προσβάλλει την αξιοπρέπεια των κρατουμένων. Συνθήκες κράτησης που άφησαν και αφήνουν τους κυβερνώντες παντελώς αδιάφορους.

Όπου εφαρμόστηκαν ανάλογα μοντέλα φυλακών υψίστης ασφαλείας ανά τον κόσμο κανένα αποτέλεσμα σωφρονισμού δεν απέφεραν, τουναντίον οδήγησαν σε ψυχοσωματική εξόντωση των κρατουμένων, θανάτους και εξεγέρσεις. Εκτός των άλλων δε και βασικότερο, οδήγησαν στην καταστολή και την δημιουργία μιας μόνιμης απειλής για το αντιστεκόμενο κομμάτι της κοινωνίας εκτός των τειχών.

Όσοι από εσάς τους βουλευτές δεν γνωρίζουν τα ανωτέρω και ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου, εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού. Όσοι τα γνωρίζουν και ψηφίσουν υπέρ, εγκληματούν διπλά.

Συμπαραστεκόμαστε με όλες τις δυνάμεις στον αγώνα που δίνουν τα φυλακισμένα παιδιά μας. Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ'.

Γονεις, συγγενείς και αλληλέγγυοι φυλακισμένων.

athens.indymedia.org

ΠΈΜΠΤΗ, 26 ΙΟΥΝΊΟΥ 2014


Φυλακές υψίστης… απεργίας πείνας

Από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:
Το νομοσχέδιο δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρόικα και δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εκφοβίζει και να εκτρέφει τα βαθύτερα εκδικητικά ένστικτα μιας τηλεοπτικής κοινής γνώμης.
«Αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει στόχο μόνο την απομόνωση των “επικίνδυνων” κρατουμένων [...]. Στόχο έχει επιπλέον την “επικίνδυνη” για την εξουσία κοινωνική διαμαρτυρία. Οποιον τολμά να αντιστέκεται τον περιμένει ένα κολαστήριο που, όταν μπαίνει, “θα αφήνει έξω κάθε ελπίδα”. Εμείς καλούμε όλους και όλες να ενώσουμε τη φωνή, τον αγώνα, την αλληλεγγύη μας. Να δώσουμε όνομα στην ελπίδα [...]», αναφέρει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης.

Χάρη στις «θερινές» πρωτοβουλίες του κ. Αθανασίου, το «εκρηκτικό μείγμα», για το οποίο μιλούσε εκπρόσωπος των σωφρονιστικών, αντιδράει στο νομοθετικό έκτρωμα με απεργίες πείνας. Οι φυλακές της χώρας βρίσκονται σε αναβρασμό, ενώ οι επιτροπές των κρατουμένων άρχισαν την αυτοοργάνωση για την προάσπιση της απεργίας και την περιφρούρηση του αγώνα τους. Τα κελιά, όπως μας ενημέρωσαν, αδειάζουν από τρόφιμα, ενώ ζυγίζονται -στο μέτρο του δυνατού- όλοι οι συμμετέχοντες και ειδικά εκείνοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, η στέρηση αδειών και η κατάργηση όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων για μια μεγάλη μάζα κρατουμένων δημιούργησαν συνθήκες απελπισίας.

Σε δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων «υπολογίζονται σε 3.860 οι κρατούμενοι που βρίσκονται στη δεύτερη μέρα απεργίας πείνας. Συμμετέχουν: 1.300 κρατούμενοι από τον Κορυδαλλό, 550 από την Πάτρα, 120 από την Κέρκυρα, 100 από τoν Αυλώνα, 400 από τα Γρεβενά, 240 από τον Δομοκό, 300 από τη Λάρισα, 200 από την Αμφισσα, 50 από το Ναύπλιο, 280 από τα Χανιά, 120 από τα Τρίκαλα, 80 από τις Σέρρες και 120 από το Μαλανδρίνο. Τις επόμενες ώρες θα κατέβουν σε απεργία πείνας και οι γυναίκες κρατούμενες στις Φυλακές Θήβας και Κορυδαλλού. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη συνήθη τακτική του, τηρεί σιγήν ιχθύος για τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων, όμως η φωνή τους ξεπερνάει τα κάγκελα και τα τείχη των φυλακών».

Εστω και τώρα, έστω και την τελευταία στιγμή, ο υπουργός οφείλει να ακούσει τους κρατούμενους, τους σωφρονιστικούς, κόμματα, φορείς, ανεξάρτητες αρχές, δικηγόρους και να αποσύρει το πρόχειρο και αυταρχικό νομοσχέδιο από το θερινό τμήμα. Το νομοσχέδιο δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρόικα και δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εκφοβίζει και να εκτρέφει τα βαθύτερα εκδικητικά ένστικτα μιας τηλεοπτικής κοινής γνώμης που «θορυβήθηκε» από μια παραβίαση άδειας και πίεσε στην κατάργηση των βασικών αρχών του ποινικού κώδικα.

Α.Ψ.

……………………………………….

! Συγκέντρωση έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού στην Κηφισιά επιχείρησε να πραγματοποιήσει χθες το απόγευμα ομάδα περίπου 60 ατόμων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ), καθώς και για τις συνθήκες κράτησης των αντιεξουσιαστών στα σωφρονιστικά καταστήματα. Αστυνομικές δυνάμεις τούς ανέκοψαν, ενώ προχώρησαν σε 50 προσαγωγές. Συγκέντρωση συμπαράστασης στους προσαχθέντες πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ έξω από τη ΓΑΔΑ.

Α.Ψ.

Από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.

ΔΕΥΤΈΡΑ, 31 ΜΑΡΤΊΟΥ 2014


Σε δολοφονία που έγινε άμεσα και με επαγγελματική ακρίβεια οφείλεται ο θάνατος του Ιλία Καρέλι, λένε κρατούμενοι των φυλακών Νιγρίτας.

Για δολοφονία που έγινε άμεσα και με επαγγελματική ακρίβεια, έχοντας θύμα τον βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι κάνουν λόγο σε κείμενο που  έδωσαν στην δημοσιότητα κρατούμενοι των φυλακών Νιγρίτας. Χαρακτηρίζουν βασανιστή τον υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Καρέλι, και αναφέρονται σε συνθήκες χούντας που επικρατούν στις φυλακές

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Μετά το επεισόδιο στις φυλακές Μαλανδρίνου με το θάνατο του βασανιστή υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, ο Ιλία Καρέλι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Μετά το πέρας της ανάκρισης στις 27 Μαρτίου μεταφέρθηκε άμεσα στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Ο συγκρατούμενος μας έτοιμος να δεχθεί τις συνέπειες του νόμου και να του επιβληθεί ποινή για το αδίκημα το οποίο έκανε δικάστηκε ήδη σε θάνατο χωρίς να πάει δικαστήριο και είναι ήδη νεκρός. Η δολοφονία έγινε άμεσα και με επαγγελματική ακρίβεια.

Ο Ιλία Καρέλι χώρια τους μώλωπες είχε και τρύπες στο σώμα του, μια στο χέρι και μια στη περιοχή του στέρνου, οι οποίες φέρεται να έγιναν με αιχμηρό αντικείμενο πράγμα το οποίο δεν έχει δημοσιευθεί.

Εμείς θέλουμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του όπως έγινε και με τον υπαρχιφύλακα. Επίσης ζητάμε να δωθούν στη δημοσιότητα όλες οι φωτογραφίες από τη στιγμή που εισήλθε στη φυλακή Νιγρίτας.
Να βρεθούν οι υπεύθυνοι του ξυλοδαρμού και να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του όπως θα καταδικαζόταν κι εκείνος.

Από νέα στοιχεία που κυκλοφορήσανε από έναν εξωτερικό φρουρό και διάφορους εργαζόμενους κρατούμενους, στο χώρο εισερχομένων υπάρχουν ακόμα και τώρα κηλίδες αίματος και φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο Ιλία Καρέλι ξυλοκοπήθηκε ΚΑΙ στις φυλακές Νιγρίτας.
Το μόνο που ζητάμε είναι η δικαιοσύνη και όχι φασιστικές ενέργειες σε στύλ βεντέτας.

Είμαστε εδώ και θα σταθούμε αντιμέτωποι σε ότι θέλει να σταματήσει να ακούγεται η φωνή μας. Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι πέρα από κάθε εθνικότητα και να αντισταθούμε στη χούντα που επικρατεί εδώ και καιρό.

Οι κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β1, Β2, Γ1, Γ2 των φυλακών Νιγρίτας».

Από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ.

ΠΈΜΠΤΗ, 27 ΜΑΡΤΊΟΥ 2014

Συνέντευξη και διαδήλωση «Ενάντια στο Ελληνικό Γκουαντάναμο»Η νεοσύστατη «Δράση Ενάντια στο Ελληνικό Γκουαντάναμο» καλεί σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 1 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος) με θέμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη Δημιουργία Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Τύπου Γ.

Στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν δικηγόροι, συγγενείς κρατουμένων, πρώην και νυν κρατούμενοι, συλλογικότητες και άτομα που εναντιώνονται στη δημιουργία φυλακών Τύπου Γ και στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στην περιστολή των δικαιωμάτων τους και στη φυσική και ψυχική τους εξόντωση μέσω της απομόνωσης.

Εν όψει της συνέντευξης, η «Δράση Ενάντια στο Ελληνικό Γκουαντάναμο» σημειώνει:

«Ένας νέος σωφρονιστικός τρομονόμος, το νομοσχέδιο που κατέθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ, ήρθε αυτές τις μέρες να θεσμοθετήσει και να εδραιώσει το κλίμα τρομοϋστερίας, ηθικού πανικού και τρομοκράτησης που προσπαθεί να δημιουργήσει εδώ και καιρό η κυβέρνηση.

Οι διατάξεις του δημιουργούν (και θεσμικά, αφού στην πράξη υπάρχει από το 2002) μια φυλακή μέσα στη φυλακή, μια γκρίζα ζώνη πειθάρχησης όπου παύουν να ισχύουν τα δικαιώματα, αλλά και κάθε έννοια δικαίου. Αναλυτικά:

● Ως τύπου Γ ορίζεται αρχικά η φυλακή του Δομοκού αλλά και παραρτήματα σε άλλες “συμβατικές” φυλακές.

● Σε αυτήν θα κρατούνται κυρίως άτομα που έχουν καταδικαστεί ή κατηγορούνται με βάση το άρθρο 187Α (τρομονόμος) αλλά και όποιος κρατούμενος έχει διαπράξει πειθαρχικά παραπτώματα ή θεωρηθεί επικίνδυνος για την ασφάλεια της φυλακής, της δημόσιας τάξης και της... χώρας.

● Οι κρατούμενοι της φυλακής αυτής: Δεν έχουν δικαίωμα σε άδεια. Θα εκτίουν ολόκληρη την ποινή τους, χωρίς να υπολογίζεται κανένα ευεργετικό μέτρο για τη μείωση της. Θα παραμένουν σε αυτήν για τουλάχιστον 10 χρόνια, με δυνατότητα επανεξέτασης και ανανέωσης της κράτησης ανά 2 χρόνια. Οι καταδικασμένοι σε ισόβια με τον τρομονόμο δεν θα έχουν δικαίωμα απόλυσης υπό όρους αν δεν συμπληρώσουν τουλάχιστον 20 χρόνια ποινής. Δεν θα έχουν δικαίωμα εργασίας. Θα υπάρχει σαφής περιορισμός στα επισκεπτήρια και γενικότερα στην επικοινωνία τους με τον έξω κόσμο.

● Την εξωτερική φύλαξη, τις εισόδους / εξόδους, τον έλεγχο εισερχομένων προσώπων αναλαμβάνει, αντί της σωφρονιστικής υπηρεσίας, η ΕΛ.ΑΣ.

● Τη διοίκηση των φυλακών αυτών αναλαμβάνουν συνταξιούχοι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. ή ανώτατοι δικαστές.

● Τέλος σε κρατούμενους που θα συμβάλουν με πληροφορίες στην εξάρθρωση ένοπλης οργάνωσης επιφυλάσσεται ευνοϊκή ποινική μεταχείριση (ανεξαρτήτως του αδικήματός τους). Με τον τρόπο αυτό δεν θεσμοθετείται απλώς η ρουφιανιά, αλλά αποκαλύπτεται περίτρανα για ποιανού την ασφάλεια κόπτεται στ’ αλήθεια ο νομοθέτης.

Με το νομοσχέδιο αυτό οι κυβερνώντες επιχειρούν μια τομή: εισάγουν την έννοια της εκδίκησης στην ποινική διαδικασία, ακυρώνουν στην πράξη νομικά κεκτημένα όπως το τεκμήριο της αθωότητας και οι αρχές της ισότητας και αναλογικότητας στην έκτιση της ποινής, θεσμοθετούν το βασανιστήριο της απομόνωσης ως τρόπο πειθάρχησης όσων αντιδρούν, “χτίζουν” φυλακές - άβατα όπου θα βασιλεύει η αυθαιρεσία και ο νόμος του ανθρωποφύλακα, δημιουργούν, τέλος, ένα σωφρονιστικό παράδειγμα που απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι τα πρόσφατα γεγονότα στο Μαλανδρίνο καταδεικνύουν ότι οι φυλακές είναι ένα καζάνι που βράζει, ενώ την ίδια στιγμή, με αιφνιδιαστικές εφόδους σε κελιά, ακύρωση επισκεπτηρίων και αδειών, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποδεικνύει τι ακριβώς εννοεί με τον όρο “διαβούλευση”.

Ζητάμε να αποσυρθεί τώρα το τρομο-νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που οδηγεί τους κρατούμενους στη φυσική και ψυχική τους εξόντωση.

Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα που δίνουν ήδη ενωμένοι οι κρατούμενοι σε όλη τη χώρα.

Καλούμε στη διαδήλωση ενάντια στη δημιουργία φυλακών νέου τύπου που οργανώνει η Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013


Συγκέντρωση και σήμερα στο Περιβολάκι της Νίκαιας

undefined
 Εργαζόμενοι και συνδικάτα διοργανώνουν και σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από ναυτεργατικά σωματεία αναφέρει τα εξής:
«Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που κατέδιδαν τους αγωνιστές της Κοκκινιάς, τα ανδρείκελα που χτύπησαν τους κομμουνιστές εργάτες στελέχη των ταξικών Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι δολοφόνοι που σκότωσαν εν ψυχρώ τον 34χρονο νέο στο Κερατσίνι, τώρα έχουν το θράσος να διοργανώνουν συγκέντρωση στη Νίκαια. Να τολμούν να μολύνουν με την παρουσία τους τα ηρωικά αιματοβαμμένα από τον ναζισμό, χώματα της Κοκκινιάς.
Να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους!
Να τους απομονώσουμε από κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά
Να αποκαλύπτουμε τον βρώμικο ρόλο τους που τους έχει ανατεθεί από τα αφεντικά τους ως σύγχρονα τάγματα εφόδου, για να τρομοκρατούν κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο άνθρωπο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου.
Το εργατικό κίνημα, ο λαός έχει τη δύναμη να τους κόψει τα πόδια, να τους  τσακίσει. Μαζική, λαϊκή κινητοποίηση και δράση τώρα.
Έξω οι φασίστες από τη Νίκαια.
Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά.
Έξω οι φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς.
Τη συγκέντρωση στις 6.30 στο Περιβολάκι διοργανώνουν:
Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας».

Από Zoygla.

 

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013


Λίγο καιρό πριν τη δολοφονία..


Λίγο καιρό πριν τη δολοφονία..

Πέτρος Γαϊτάνος (θεοφοβούμενος τραγουδιστής): «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής»

Βύρων Πολύδωρας (δεξιός καραγκιόζης - ΝΔ): «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» | «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»

Θάνος Τζήμερος (νεοφιλελεύθερος καραγκιόζης - ΔΗΞΑΝ): «Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι.»

Στέφανος Κασιμάτης (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή  - και σοβαρολογώ απολύτως.»

Παναγιώτης Ψωμιάδης (δεξιός καραγκιόζης - ΝΔ): «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα.»

Γιάννης Πλούταρχος (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο»

Γιώργος Τράγκας (δημοσιογραφικός λοβιτούρας -όπου φυσάν τα φράγκα): «Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες] όμως σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι..» | «Εγώ κυρίες και κύριοι αν λάβω υπόψιν μου ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου» (βλ. περισσότερα: http://jungle-report.blogspot.gr/2013/04/mein-tragas.html)

Μιχάλης Κατσιγέρας (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Το κενό μιας δημοσίας τάξεως για όλους τους πολίτες έχει ήδη αρχίσει να καλύπτεται στις μαύρες περιοχές των Αθηνών από τους ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής»

Ντόρα Μπακογιάννη (νεοφιλελεύθερη διαπλεκόμενη - ΝΔ): «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το "σεις και με το σας"»

Μπάμπης Παπαδημητρίου (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία.» | «Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!»

Νότης Σφακιανάκης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας βιάσει.»

Ανδρέας Λοβέρδος (πέρα-δώθε πολιτικάντης): «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα»

Γιάννης Μπέζος (ηθοποιός της ευθύνης): «Το χαστούκι [του Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο.»

Σάκης Ρουβάς (πχιοτικός ποπ σταρ): «Δεν με τρόμαξε που ο κόσμος ψήφισε την Χρυσή Αυγή»

Νίκος Βέρτης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή από τα 100 που θα πει μπορεί τα 10 να είναι καλά»

--------------------
Βοηθήστε κι εσείς στα σχόλια για να γίνει πληρέστερη η λίστα. Σίγουρα λείπουν πολλές ακόμα δηλώσεις νομιμοποίησης της Χρυσής Αυγής. 
{SPY}Λίγο καιρό πριν τη δολοφονία..

Πέτρος Γαϊτάνος (θεοφοβούμενος τραγουδιστής): «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής»

Βύρων Πολύδωρας (δεξιός καραγκιόζης - ΝΔ): «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» | «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»

Θάνος Τζήμερος (νεοφιλελεύθερος καραγκιόζης - ΔΗΞΑΝ): «Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι.»

Στέφανος Κασιμάτης (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως.»

Παναγιώτης Ψωμιάδης (δεξιός καραγκιόζης - ΝΔ): «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα.»

Γιάννης Πλούταρχος (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο»

Γιώργος Τράγκας (δημοσιογραφικός λοβιτούρας -όπου φυσάν τα φράγκα): «Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες] όμως σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι..» | «Εγώ κυρίες και κύριοι αν λάβω υπόψιν μου ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου» (βλ. περισσότερα: http://jungle-report.blogspot.gr/2013/04/mein-tragas.html)

Μιχάλης Κατσιγέρας (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Το κενό μιας δημοσίας τάξεως για όλους τους πολίτες έχει ήδη αρχίσει να καλύπτεται στις μαύρες περιοχές των Αθηνών από τους ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής»

Ντόρα Μπακογιάννη (νεοφιλελεύθερη διαπλεκόμενη - ΝΔ): «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το "σεις και με το σας"»

Μπάμπης Παπαδημητρίου (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία.» | «Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!»

Νότης Σφακιανάκης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας βιάσει.»

Ανδρέας Λοβέρδος (πέρα-δώθε πολιτικάντης): «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα»

Γιάννης Μπέζος (ηθοποιός της ευθύνης): «Το χαστούκι [του Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο.»

Σάκης Ρουβάς (πχιοτικός ποπ σταρ): «Δεν με τρόμαξε που ο κόσμος ψήφισε την Χρυσή Αυγή»

Νίκος Βέρτης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή από τα 100 που θα πει μπορεί τα 10 να είναι καλά»
Από JUNGLE-Report και left.gr

 

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013


Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου για τον θάνατο του 19χρονου

Από την Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου μας εστάλει το παρακάτω κείμενο:

Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του 19χρονου άνεργου νέου που χθες έχασε άδικα τη ζωή του σε έλεγχο εισιτηρίων σε γραμμή τρόλεϊ στο Περιστέρι. Η τραγική κατάληξη του χθεσινού περιστατικού φέρνει στο προσκήνιο την πολύ δύσκολη θέση που έχει έρθει η εργατική – λαϊκή οικογένεια, το που οδηγεί η ανεργία, ειδικά στους νέους έχει φτάσει στο 60%, ενώ στη Δυτική Αθήνα και ειδικότερα στο Περιστέρι είναι αρκετά μεγαλύτερη. Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, το ταξικό εργατικό κίνημα, η επιτροπή ανέργων πολύ έγκαιρα είχαν διεκδικήσει μέτρα ελάφρυνσης ιδιαίτερα για τους άνεργους, όπως δωρεάν εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Προκαλεί επίσης αποτροπιασμό το μπόνους 10% που παίρνουν οι ελεγκτές που μαζεύουν πρόστιμα από εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα ακόμη κυνικό εισπρακτικό μέτρο που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, που δυσκολεύονται ακόμη και για τα στοιχειώδη.

Η απάντηση της εργατικής τάξης δε μπορεί παρά να είναι, οργάνωση της πάλης, αντεπίθεση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, όλοι για έναν και ένας για όλους – κανένας μόνος του στην κρίση.

Από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ.


 

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013


Εκατοντάδες υπογραφές για την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά

Νέα απορριπτική εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών στο αίτημα αποφυλάκισής του. Τις επόμενες μέρες η απόφαση.
Στις διαμαρτυρίες των πολιτών στηρίζονται οι ελπίδες για την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά, που συμπληρώνει 31 μέρες απεργίας πείνας και πάνω από 30 μήνες φυλάκισης. Προς την ίδια κατεύθυνση πιέζει πλήθος εκπροσώπων του νομικού κόσμου και κοινωνικών φορέων, ενώ οι γιατροί προειδοποιούν για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.
Μέρος της διαδικτυακής καμπάνιας υποστήριξης του αιτήματος για αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά Μέρος της διαδικτυακής καμπάνιας υποστήριξης του αιτήματος για αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά
Στην ιστοσελίδα kedde.gr συγκεντρώνονται υπογραφές (τις τρεις πρώτες ώρες είχαν ξεπεράσει τις 600) σε ένα κείμενο που ζητά την άμεση αποφυλάκισή του κρατούμενου.
Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ), τα μέλη της οποίας, όπως προαναγγέλεται, σχεδιάζουν μαζική συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο Κώστας Σακκάς είναι απεργός πείνας από τις 4 Ιουνίου και νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας από τις 17 Ιουνίου. Χτες, 3 Ιουλίου, υπήρξε νέα απορριπτική εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Μωραϊτάκη προς τι αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, επί του αιτήματος του Κώστα Σακκά να αποφυλακιστεί. Η σχετική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.
Το κείμενο επί τους οποίου συλλέγονται υπογραφές είναι το εξής:
Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο καταγγέλλουμε την πρωτοφανή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για παράταση της προφυλάκισης του αναρχικού Κώστα Σακκά πέραν των 30 μηνών, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής πρόβλεψης και νομικής διάταξης. Το Σύνταγμα (άρθρο 6 παρ. 4) ορίζει ως ανώτατο όριο προφυλάκισης τους 18 μήνες, απαγορεύει τη διαδοχική επιβολή προφυλακίσεων και δεν παρέχει εξουσιοδότηση στον κοινό νομοθέτη να νομοθετεί διαφορετικά. Παρ’ όλα αυτά το άρθρο 288 Κ.Ποιν.Δ. επιτρέπει την επιβολή νέας προφυλάκισης για συναφείς πράξεις με ανώτατο όριο 12 μήνες. Στην περίπτωση του Κώστα Σακκά έχουν παραβιαστεί όλα τα όρια: Βρίσκεται στη φυλακή χωρίς να έχει δικαστεί από τις 4/12/2010 (31 μήνες) αντιμετωπίζοντας συνεχώς προφυλακίσεις και παρατάσεις.
Ο Κώστας Σακκάς είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένος σε ένα ελληνικό Γκουαντανάμο: αν και το όνομά του δεν υπάρχει καν στη δεύτερη δικογραφία με την οποία παρατάθηκε η προφυλάκισή του, αν και εκλείπει κάθε νόμιμος λόγος και από καιρό έχουν παραβιαστεί όλες οι σχετικές εκ του νόμου προθεσμίες, η δικαστική εξουσία, η κρατική μηχανή και η κυβέρνηση παρατείνουν βάναυσα και εκδικητικά τον ήδη πολύχρονο εγκλεισμό του. Στο πρόσωπό του το όλο σύστημα εξουσίας, πολιτικής και δικαστικής, επιχειρεί την κατάργηση κατ’ αρχήν στην πράξη του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, μιάς από τις  σπουδαιότερες κατακτήσεις του νομικού μας πολιτισμού που υπηρετεί το τεκμήριο αθωότητας. Όλα αυτά στο πλαίσιο των δικών για τις υποθέσεις ΣΠΦ όπου επιχειρείται διαρκώς η καταπάτηση συνταγματικών και δικονομικών δικαιωμάτων και η επιβολή εξοντωτικών ποινών ως μέσου πολιτικής εκδίκησης.
Ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε  απεργία πείνας στις 04/06/2013, ημέρα που συμπληρώθηκαν 30 μήνες προφυλάκισης, και η ζωή του πλέον βρίσκεται σε κίνδυνο. Ακόμα και αν αποφυλακιστεί άμεσα, κάποιες βλάβες στην υγεία του, δεδομένου ότι για δεύτερη φορά αγωνίζεται με το έσχατο μέσο αγώνα, θα είναι ανεπανόρθωτες, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών που τον παρακολουθούν.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του πολιτικού κρατούμενου Κώστα Σακκά.
Καταγγέλλουμε την απόφαση του Συμβουλίου των Εφετών ως ευθυγραμμισμένη με το δόγμα μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης και ως ευθύ μήνυμα τρομοκράτησης σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.
Όποια και αν είναι η πολιτική ή ιδεολογική μας τοποθέτηση, αναγνωρίζουμε ότι στο πρόσωπο του Κώστα Σακκά δοκιμάζονται οι ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων μας, σε ένα συντονισμένο ρεσιτάλ κρατικού αυταρχισμού του οποίου θύματα μπορεί να είμαστε αύριο όλες και όλοι μας.
Αθήνα 4 Ιουλίου 2013

Από το Enet.gr


 Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013


«Είδατε τι θα πάθετε;»

Του Ν. Μπογιόπουλου - "Ριζοσπάστης"

Καθόλου τυχαία και καθόλου «απερίσκεπτη» δεν ήταν η κίνηση της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης των συλληφθέντων στην Κοζάνη. Κάθε άλλο παρά της διέφυγε το γεγονός ότι θα ερχόταν στο φως η αγριότητα των υπηρεσιών καταστολής και οι μέθοδοι λιντζαρίσματος που ακολουθούν. Αυτό ακριβώς ήθελε!

Tα μαγειρεία της διαμόρφωσης συνείδησης εκείνο στο οποίο στόχευαν εξ αρχής ήταν η «εξοικείωση» του κοινού με αυτές τις μεθόδους. Η «νομιμοποίησή τους». Η καλλιέργεια κλίματος «αποδοχής» του ξυλοδαρμού και του βασανισμού ως «δικαιολογημένου» ή και «αμυντικού» μέσου της εξουσίας, που ασκείται προς όφελος της κοινωνίας...

Ταυτόχρονα με την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό του κόσμου, παράλληλος στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα αίσθημα «συμφιλίωσης» με τη βαρβαρότητα, στην οποία ο λαός θα παραδοθεί «ανεπαισθήτως» μέσα από τη δύναμη της εικόνας.

*
Ο λαός - σκέφτηκαν οι κυβερνώντες - μέσα από τέτοιες εικόνες πρέπει να «συνηθίσει» σε τέτοιες συμπεριφορές. Και είναι ευκολότερο να τις «αποδεχτεί» και να τις «συνηθίσει» αν οι συμπεριφορές αυτές ακολουθηθούν - και διαφημιστεί ότι ακολουθούνται - απέναντι σε ληστές, απέναντι σε ενδεχόμενους τρομοκράτες.

Γιατί, αν ο λαός «διδαχτεί» να βλέπει σαν «λογικό» το να πέφτει «καμιά ψιλή» σε ληστές και τρομοκράτες, τότε είναι πιο εύκολο, όντας «εξοικειωμένος» με αυτές τις συμπεριφορές, να μη διαθέτει πια αντιστάσεις όταν οι ίδιες συμπεριφορές επιδεικνύονται απέναντι σε «άλλα αντικοινωνικά» στοιχεία. Απέναντι σε κάθε λογής «παρανόμους», από μετανάστες μέχρι διαδηλωτές. Απέναντι σε «συντεχνίες». Οπως, για παράδειγμα, οι «συντεχνίες των απεργών»...

Τις φωτογραφίες που μοίρασαν δεν τις μοίρασαν από «λάθος». Είναι μέρος της επιχείρησης «να μάθει» να συμβιώνει ο λαός με την καθημερινή καταστολή ή με την απειλή καταστολής εναντίον του. Ενας τρόπος «να μάθει» είναι και μέσω αυτής της δημόσιας, της διατυμπανισμένης κακοποίησης του ληστή, σήμερα, του οποιουδήποτε αύριο, που - σύμφωνα με τους ραβδούχους - «δεν θα κάθεται καλά». 

Μέσω της «εξοικείωσης» με την αγριότητα ή με την απειλή της αγριότητας να πλανάται στον ορίζοντα, θα είναι πιο εύκολο - σκέφτηκαν οι κυβερνώντες - να κάνουν το λαό να φοβηθεί, να μπει στα καλούπια τους και να υποταχτεί σε εκείνο ακριβώς που ο βουλευτής της ΝΔ κύριος Αδωνις Γεωργιάδης το αποκάλεσε προχτές με το όνομά του: «Νόμιμη κρατική βία»...Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013


Διανοούμενοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες στο πλευρό των εργαζομένων στο Μετρό

Δεκάδες διανοούμενοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες συνυπογράφουν κείμενο με τον τίτλο «Όχι στη στρατιωτικοποίηση», με το οποίο δηλώνουν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευσή τους.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Το κυβερνητικό μπλοκ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για να επιβάλλει την πρωτόφαντη αντιλαϊκή πολιτική του είναι αποφασισμένο να συνθλίψει με κάθε μέσο κάθε αντίδραση που στοχεύει στην υπεράσπιση των στοιχειωδών κατακτήσεων των εργαζομένων και εν προκειμένω των συλλογικών τους συμβάσεων, κάθε εναντίωση στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στους ιδιώτες, κάθε άρνηση υποταγής στα κελεύσματα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί σαφή αντιδημοκρατική εκτροπή εκ μέρους της κυβερνητικής συντεχνίας, πλήττει ολόκληρη την κοινωνία.

Η επιστράτευση αποτελεί τρανταχτή απόδειξη του βαθύτατα αντιδραστικού χαρακτήρα της κυβέρνησης, η οποία όσο με τα μέτρα που παίρνει θα αποδυναμώνει τη συναίνεση προς το κυρίαρχο σύστημα που εκπροσωπεί τόσο θα καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές εκτροπές.

Σε αυτήν την κρίσιμη μάχη θεωρούμε χρέος μας να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους του Μετρό και στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, να τους συγχαρούμε για την άρνηση τους να υποταχθούν στη στρατιωτικοποίηση της ζωής μας, να τους συγχαρούμε για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Να τους συγχαρούμε για την απόφασή τους να μη γονατίσουνε, αλλά να σηκώσουνε άλλον πύργο ατίθασο απέναντι στον αυταρχισμό της εξουσίας.

Τα πρώτα εκατό ονόματα είναι:

Aνδριανόπουλος Χρίστος υποψήφιος διδάκτορας Ναντέρ
Αλεβιζοπούλου Μαρινίκη, δημοσιογράφος
Αλεξίου Σπύρος, εκπαιδευτικός
Ανδρίτσος Θάνος , υποψήφιος διδάκτορας
Ανδρουλάκης Γιώργος, πανεπιστημιακός
Αντωνόπουλος Παύλος, εκπαιδευτικός
Αποστολοπούλου Έλια, μεταπτυχιακή ερευνήτρια
Αριάδνη Αλαβάνου, μεταφράστρια
Βασιλείου Μίλτος, πανεπιστημιακός, γιατρός
Βασσάλος Γιώργος, ερευνητής, Βρυξέλλες
Βερναρδάκης Αλέκος
Βερναρδάκης Χριστόφορος, πανεπιστημιακός
Βήχος Παναγιώτης, μουσικοσυνθέτης
Βραχλιώτη Λιάνα, βιολόγος συγγραφέας
Γιόκαρης Νίκος, πανεπιστημιακός
Γιοσμάς Βαγγέλης, δικηγόρος
Γιώργος Ζιόβας, ηθοποιός
Γριβέας Πολυχρόνης, δικηγόρος
Γρόλλιος Γιώργος, πανεπιστημιακός
Δαββίδης Σωτήρης εκπαιδευτικός
Δαμίγος Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Δαφέρμος Μανόλης, πανεπιστημιακός
Ζέρβας Μάκης, πανεπιστημιακός
Ζορμπαλά Αλέκα, δικηγόρος
Ζορμπαλά Τίνα, πανεπιστημιακός
Ζωχιός Γιάννης
Θερμογιάννης Λάζαρος, μαθηματικός
Ιωαννίδης Αλέξης, πανεπιστημιακός
Καλιαμπάκος Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Καλούσης Ακρίτας, ΓΓ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νίκαιας-Πειραιά
Καλτσουνίδης Νίκος, πανεπιστημιακός
Καλτσώνης Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Κανελλοπούλου Νέδα, πανεπιστημιακός
Καραλή Αιμιλία, φιλόλογος- συγγραφέας
Κάργας Γιώργος, πανεπιστημιακός
Κασίμης Νίκος μαθηματικός
Κατσαρός Κυριακός δρ οικονομολόγος
Κεσίσογλου Γιώργος, ψυχολόγος
Κονταρά Μαρίνα, υπάλληλος
Κοντοπίδης Βασίλειος, πολιτικός μηχανικός
Κοσμάς Πέτρος, πανεπιστημιακός, Κύπρος
Κοσματόπουλος Νίκος, διδάκτορας, Γαλλία
Κουνιάς Στρατής ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου
Κουρτζής Κωνσταντίνος
Κουτζουράδης Γιάννης, δημοσιογράφος
Λαθήρα Ζωή, οδοντίατρος
Λαθήρα Πανδώρα
Λαθήρας Βασίλης οδοντίατρος
Λίτσης Μωυσής, δημοσιογράφος, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Μανιάτης Γιώργος, πανεπιστημιακός
Μανιάτης Θανάσης, πανεπιστημιακός
Μανιάτης Ιωάννης Ιόλαος, εκπαιδευτικός
Μανουσάκης Αρκάδης, πανεπιστημιακός
Μαρκέτος Σπύρος, πανεπιστημιακός
Μαρούλης Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Μαυρή-Βαβαγιάννη Μαίρη, πανεπιστημιακός
Μαυρουδέας Σταύρος, πανεπιστημιακός
Μηλολιδάκης Κωστής, πανεπιστημιακός
Μηνακάκη Ελένη, ψυχολόγος
Μητρόπουλος Γιώργος, πολιτιστική παραγωγή και διαμεσολάβηση
Μιχαήλ Σάββας, συγγραφέας
Μπακαλέξη Ντίνα, ερευνήτρια, Παρίσι
Μπελαντής Δημήτρης, δικηγόρος
Μπίστης Χρίστος
Μπουκοπέτρος Κώστας, δικηγόρος
Νικολακόπουλος Γιάννης, φυσικός
Νικολόπουλος Γιάννης, δημοσιογράφος
Οικονομάκης Γιώργος, πανεπιστημιακός
Οικονομάκης Γιώργος, πανεπιστημιακός
Παναγιώτης Σπύρου, πανεπιστημιακός
Παναγιωτοπούλου Δανάη, μουσικός
Παναγιώτου Σπύρος, πολιτικός επιστήμονας
Παπαδάτος Νίκος υποψήφιος διδάκτορας, Γενεύη
Παπαδοπετράκης Ευτύχης, πανεπιστημιακός
Παπαδόπουλος Γιάννης, ηθοποιός
Παπαθανασίου Πέτρος, δημοσιογράφος
Παπακωνσταντίνου Πέτρος, δημοσιογράφος
Παπανικολάου Πέτρος, γιατρός
Πατέλης Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Παυλόπουλος Δημήτρης, πανεπιστημιακός, Άμστερνταμ
Παυλόπουλος Γώργος, ΓΣ ΟΤΟΕ
Πολυμένη Ρόζα Μαρία, πανεπιστημιακός
Ραπτάκης Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Ρούση Μαριλιζ, αρχιτέκτονας
Ρούσης Γιώργος , πανεπιστημιακός
Ρούσης Κάρολος, αρχιτέκτονας
Σαραφιανός Δημήτρης, δικηγόρος
Σελιανίτης Χρίστος, αρχιτέκτονας
Σερμπέτης Σέργιος
Σκορδίλης Αντώνης, συγγραφέας, δημοσιογράφος
Σταματοπούλου Τασία, δημοσιογράφος
Σωτήρης Παναγιώτης, Πανεπιστημιακός
Σωτηροπούλου Ειρήνη, ερευνήτρια
Ταβουλάρης Δημήτρης, ναυπηγός
Ταματέας Βασίλης, κοινωνιολόγος
Τριμπέρης Γιώργος, πανεπιστημιακός
Τσακνής Διονύσης συνθέτης, τραγουδιστής
Τσιρίμπης Δημήτρης, εκπαιδευτικός
Τσίτσος Τάκης, δικηγόρος
Φραγκούλης Γιάννης, ασφαλιστικός σύμβουλος
Φραντζής Παναγιώτης, δημοσιογράφος
Χατζηστεφάνου Άρης, δημοσιογράφος
Χρύσης Αλέξανδρος, πανεπιστημιακός


Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και σύντομα θα ανακοινωθούν και νέα ονόματα.


Από Zoygla.


Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012


Πορεία διαμαρτυρίας κατά των νεοναζί

Κάλεσμα για πανευρωπαική αντιρατσιστική -αντιναζιστική πορεία στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου, απευθύνει το πανευρωπαϊκό δίκτυο οργανώσεων κατά του ρατσισμού.

Το κείμενο είναι το παρακάτω:

«Ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και ο νεοναζισμός αναπτύσσονται, στην Ελλάδα αλλά και αλλού στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο οι δημοκρατικές δυνάμεις να κινητοποιούνται δυναμικά και αποφασιστικά.

Η ρατσιστική, αντισημιτική και νεοναζιστική ρητορική καθώς και οι πράξεις βίας που πολλαπλασιάζονται στην Ελλάδα απειλούν τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας στην ίδια τη χώρα όπου αυτή γεννήθηκε.

Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μια «φυσική» και ασήμαντη συνέπεια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, όχι μόνο επειδή τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποτελούν θεμέλιο για κάθε δημοκρατική κοινωνία αλλά και επειδή η κρίση δεν είναι κάτι που θα ξεπεραστεί σύντομα.

Ενώπιον της απαράδεκτης κατάστασης που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, εμείς, ακτιβιστές της κοινωνίας πολιτών, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ενεργοί πολίτες στην κοινωνική και πολιτική ζωή, λέμε όλοι μαζί με μια φωνή «Φτάνει πια!»

Φτάνει με τις ρατσιστικές επιθέσεις! Φτάνει με τη συνέργια μεταξύ αστυνομικών και  νεοναζί μπράβων της Χρυσής Αυγής! Φτάνει με τις ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις! Φτάνει με την παθητικότητα των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών! Φτάνει με την ανοχή, την προστασία και την υποστήριξη που απολαμβάνουν οι γάνγκστερ της Χρυσής Αυγής!

Oλα αυτά τροφοδοτούνται από την αδιαφορία και τις αδυναμίες των δημοκρατικών δυνάμεων.

Ας είμαστε σαφείς : Όταν πολεμάει κανείς τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και τον νεοναζισμό στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι πολεμάει την Ελλάδα. Σημαίνει ότι πολεμάει την ιδεολογία του μίσους που εξαπλώνεται από άκρη σε άκρη της Ευρώπης.
Σημαίνει ότι συμμετέχει στην μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη για την δημοκρατία. Σημαίνει ότι στηρίζει αυτούς που, παντού στην Ευρώπη, συμμερίζονται αυτή τη μάχη και έχουν ανάγκη την κινητοποίηση των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Σημαίνει ότι δίνει σε όλους, και κυρίως στους νεότερους, μια ελπίδα και μια προοπτική για το μέλλον διαφορετική από αυτήν του αδιαπέραστου ορίζοντα της αποπληρωμής του χρέους. Σημαίνει ότι παλεύει για το ευρωπαϊκό όνειρο, αυτό μιας ηπείρου πραγματικά δημοκρατικής, απαλλαγμένης από τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

Σε αυτή την μεγάλη μάχη, η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί οι ευρωπαϊκές πολιτικές που επιβάλλονται στην Ελλάδα, κυρίως σε ό,τι αφορά στην λιτότητα και στη μετανάστευση, δημιουργούν τις συνθήκες για την εξάπλωση του νεοναζισμού.

Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί η δυσλειτουργία ορισμένων κρατικών θεσμών αλλά και η αδιαφορία μέχρι και η υποστήριξη που απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή αποτελούν τη βάση για την ανεκτικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται η ρητορική και οι πράξεις μίσους.
Ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Όλοι οι πολίτες έχουν προσωπικό καθήκον να πουν «Φτάνει πια!», να δώσουν στους νεοναζί να καταλάβουν ότι υπάρχουν όρια τα οποία θέτει η δημοκρατία και τα οποία οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να προασπιστούν.

Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που εμπνέονται από τις αρχές της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ισότητας, καλώντας τους να ενωθούν μαζί μας, για να εκφράσουν την πίστη τους στη δημοκρατία και την απόρριψη του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού και να συμμετάσχουν σε σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας από τη Βουλή των Ελλήνων προς την Ακρόπολη, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι. »

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.


 Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012


ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΝΕΙ ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΟΥΝ

Ανοικτό γράμμα έστειλαν απόγονοι Ελλήνων μεταναστών που φοιτούν σε σχολεία της Γερμανίας, εκφράζοντας την οργή και την καταδίκη τους σε φαινόμενα βίας κατά μεταναστών από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Στο κείμενό τους οι 265 μαθητές από πόλεις όπως το Μόναχο, τη Στουτγάρδη, τη Φρανκφούρτη, το Λεβερκούζεν το Εσσεν, Το Ντύσελντοφ, η Κολωνία, το Μπόχουμ, το Γκέτερσλο τονίζουν ότι και οι ίδιοι έχουν βρεθεί θύματα ρατσιστικών επιθέσεων από ναζιστικές ομάδες εφάμιλλες της Χρυσής Αυγής.

"Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στην Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας", αναφέρει το κείμενο της επιστολής που έστειλαν στο mathites.gr.

Τέλος, σημειώνουν ότι "Η φασιστική Χρυσή Αυγή και οι αδελφές της ναζιστικές οργανώσεις στην Γερμανία με τα ψέματά τους και τους τραμπουκισμούς τους έχουν ένα στόχο:
Να τρομοκρατήσουν εμάς και τους γονείς μας για να μην αντιδράσουμε με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που κάθε μέρα νιώθουμε, να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους νέους στην Ελλάδα και τη Γερμανία".
Αναλυτικά το γράμμα οργής και απόγνωσης των μαθητών:
"Ανοιχτό γράμμα 265 Ελλήνων μαθητριών και μαθητών της Γερμανίας
(Μόναχο, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Ντύσελντορφ, Κολώνια, Λεβερκούζεν, Μπόχουμ, Έσσεν, Γκέτερσλο)
Είμαστε Έλληνες μαθητές και μαθήτριες στη Γερμανία. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γεννηθεί εδώ. Οι οικογένειές μας αναγκάστηκαν εξαιτίας των δυσκολιών να μεταναστεύσουν τις προηγούμενες δεκαετίες στη Γερμανία, αλλά και τώρα εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα.
Με αυτό μας το γράμμα θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας και την καταδίκη μας για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών μας στην Ελλάδα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Σαν παιδιά μεταναστών στην Γερμανία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός. Εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τη δράση ναζιστικών οργανώσεων στη Γερμανία σαν τη Χρυσή Αυγή, που επιτίθενται στους ξένους εργάτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία. Η ρατσιστική βία δεν ξεχωρίζει νόμιμους και παράνομους μετανάστες, έχει ένα και μόνο στόχο. Να διχάσει τους λαούς, τους εργαζόμενους, τους νέους για να μην βλέπουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματά τους.
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στην Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας.
Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τους γονείς μας να ιδρώνουν για την επιβίωση μας στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας, να παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα εστιατόριο ή μια μικρή επιχείρηση, εμείς που σαν μαθητές πολλές φορές δουλεύουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς μας, γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δεν φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα.
Η φασιστική Χρυσή Αυγή και οι αδελφές της ναζιστικές οργανώσεις στην Γερμανία με τα ψέματά τους και τους τραμπουκισμούς τους έχουν ένα στόχο: Να τρομοκρατήσουν εμάς και τους γονείς μας για να μην αντιδράσουμε με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που κάθε μέρα νιώθουμε, να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους νέους στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!"

ΑΠΟ: http://news247.gr/ και
ΠΡΕΖΑ TV

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012


Συγκέντρωση στην ισραηλινή Πρεσβεία για τις επιθέσεις στη Γάζα


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία της Αθήνας προγραμματίζουν αύριο στις 17.00 το απόγευμα τα μέλη της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ, συνεχίζοντας την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ξεκίνησε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και συνεχίζει ακόμα και σήμερα, ημέρα επετείου της Παλαιστινιακής Εθνικής Ανεξαρτησίας, τον ανηλεή βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας από αέρα και θάλασσα. Ο μέχρι τώρα απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης είναι 11 νεκροί, ανάμεσα τους 2 παιδιά, και πάνω από εκατό τραυματίες.

Η κλιμάκωση της έντασης, με ευθύνη του Ισραήλ, είχε ξεκινήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν την Πέμπτη 8 Νοέμβρη ένα παιδί δολοφονήθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο. Δύο ημέρες αργότερα, δύο ακόμα παιδιά δολοφονήθηκαν την ώρα του παιχνιδιού τους όταν οβίδα του πυροβολικού έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου. Την Δευτέρα 12 Νοέμβρη, η Παλαιστινιακή αντίσταση συμφώνησε σε ανακωχή με την προϋπόθεση το Ισραήλ να πάψει τις επιθέσεις, ωστόσο δύο ημέρες μόλις αργότερα, το Ισραήλ δολοφόνησε τον Ahmad Al Jabari, ανώτατο στρατιωτικό διοικητή στη Λωρίδα της Γάζας, ξεκινώντας νέο κύκλο επιθέσεων που συνεχίζονται έως και αυτή τη στιγμή.

Το Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεση του, την οποία ονομάζει “Αμυντικό Στύλο” (Pillar of Defence) και προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας, επαναλαμβάνοντας την επιχείρηση “Χυτός Μόλυβδος” (Cast Lead) που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1400 Παλαιστίνιους στα τέλη του 2008.

Η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα” στέκεται αλληλέγγυα στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και απαιτεί να σταματήσει άμεσα ο βομβαρδισμός της πολύπαθης Λωρίδας της Γάζας. Επιπλέον ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει τις επιθέσεις του Ισραήλ και να στοιχηθεί με την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον Παλαιστινιακό».

Από Zoygla.


Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Ανήθικοι αυτουργοί

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ:


Όταν κάποιος χτυπάει έναν άνθρωπο διαπράττει έγκλημα και λέγεται εγκληματίας. Όταν το κάνει για να βιάσει και μάλιστα να βγάλει το άρρωστο πάθος του σ ένα παιδί, το έγκλημα προκαλεί αποτροπιασμό και λέγεται ειδεχθές. Ο σωφρονισμός αυτών, που κάνουν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες είναι αναγκαίος. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου καμία δικαιολογία για το συγκεκριμένο δράστη.
Κάθε φορά που ακούω ένα τέτοιο περιστατικό και μάλιστα όταν πρόκειται για παιδί, αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη και οργή. Οργή αισθάνομαι όμως και από τον τρόπο που χρησιμοποιούν ένα έγκλημα τα κανάλια, για περάσουν μια αισχρή προπαγάνδα.
Με αφορμή την πράξη ενός βιαστή, τα μέσα μαζικής εξαπάτησης προσπαθούν να γενικεύσουν και να κατηγορήσουν όλους τους φτωχούς ανθρώπους, που ήρθαν στη χώρα μας ως "επικίνδυνους ανώμαλους εγκληματίες"! Είναι άδικο.
Οι βιαστές, "οι δράκοι", υπάρχουν δυστυχώς σε όλες τις κοινωνίες, σε όλα τα κράτη. Είναι ελάχιστοι σε αριθμό και θα ήταν παράλογο να ταυτίζουμε όλους τους ανθρώπους μιας περιοχής,  μιας ομάδας κλπ με αυτούς. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα:
Παλαιότερα είχε προκαλέσει σάλο με τη δράση του ένας έφεδρος ανθυπολοχαγός των ΛΟΚ στην Δράμα. Βιασμοί, απόπειρες βιασμών, άγριες δολοφονίες γυναικών, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις θα του αποδώσουν το προσωνύμιο «Ο δράκος της Δράμας». Η δράση του τελείωσε όταν συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου 1982 από την Ασφάλεια Δράμας. Κατά την διάρκεια των ανακρίσεων, ομολογεί. «Θόλωνε το μυαλό μου. Ήθελα να χτυπήσω. Έφθανα στο μεγαλείο!». Κανένας φυσικά δεν ταύτισε τους στρατιωτικούς με τους βιαστές. Γιατί λοιπόν η προσπάθεια γενίκευσης και η απόπειρα σπίλωσης όλων των μεταναστών;
Πιο σύγχρονο παράδειγμα. Λίγες μόνο μέρες πριν ένας τραπεζικός υπάλληλος πήγαινε έξω από τα δημοτικά της Πάτρας και μοίραζε DVD με πορνό σε ανήλικα κορίτσια! Μάλιστα προσκαλούσε τα κοριτσάκια, να τον ακολουθήσουν για να δουν μαζί την ταινία. Τιμωρήθηκε με ένα χρόνο φυλακή. Σε ρωτώ: Αν κάποιο από τα παιδιά πήγαινε μαζί του, τι κατάληξη θα είχε; Κι αν αντιστέκονταν, θα το άφηνε να φύγει, ή θα εξασκούσε βία;
Κι όμως. Αυτή η είδηση με ίδιο ακριβώς κίνητρο, πέρασε στα ψιλά. Και βέβαια κανείς δεν διανοείται να κατηγορήσει τους τραπεζικούς για βιαστές. Αυτό θα ήταν παρανοϊκό. Ούτε είδα τη Χρυσή Αυγή να περιμένει το δράστη έξω από το τμήμα.
Όσον αφορά τους ναζί, καλύτερα να δουν τα δικά τους εγκλήματα και μάλιστα βιασμούς ανηλίκων μεταξύ άλλων κακουργημάτων. Καλό θα ήταν να μην προκαλούν παριστάνοντας τους τιμητές και τους φύλακες της τάξης. Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο εδώ:
Αν κλέψει, σκοτώσει, βιάσει αλλοδαπός είναι μεγαλύτερο έγκλημα, από το να κλέψει να σκοτώσει ή να βιάσει κάποιος Έλληνας; Τα παιδιά δηλαδή στην Κρήτη, που τα προπονούσε για τα κάνει «Σπαρτιάτες» ο παιδεραστής εκπαιδευτικός, θα έπρεπε να νιώθουν εθνική υπερηφάνεια; Οι γονείς τους θα έπρεπε να αισθάνονται λιγότερη οργή και λύπη;
Η εγκληματικότητα είναι σε έξαρση για πάρα πολλούς λόγους. Δεν έχει καμία σχέση με τη μετανάστευση. Η έξαρση της οφείλεται κυρίως στο μπάχαλο που επικρατεί στο Ελληνικό κράτος. Όταν οι ίδιοι οι πολιτικοί είναι εγκληματίες, όταν ο ρόλος της αστυνομίας είναι η καταστολή των εργατικών αγώνων, όταν ενδιαφέρεται η Πολιτεία για επικοινωνιακά τεχνάσματα αποπροσανατολισμού και όχι για να πολεμήσει τις αιτίες του εγκλήματος, τότε το έγκλημα αυξάνει.
Βασικές αιτίες του εγκλήματος είναι η ανασφάλεια και η εκμετάλλευση. Ο σχιζοφρενικός τρόπος που οι πολιτικοί χειρίζονται τα πράγματα. Ας δούμε πχ τη φοροδιαφυγή. Έχει αυξηθεί. Γιατί; Γιατί τιμωρούνται συνεχώς οι ίδιοι φορολογούμενοι, πληρώσουν δεν πληρώσουν. Οι πλούσιοι ποτέ. Μόνο οι φτωχοί. Και έρχεται η στιγμή που διαλέγουν: Να αποκρύψουν εισοδήματα για να επιβιώσουν, ή να καταλήξουν να τρώνε απ τα σκουπίδια;
Η οργή και η προπαγάνδα, σε συνδυασμό με τη φτώχεια δημιουργούν επικίνδυνο μείγμα. Ακούμε ότι δεν φταίνε οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, αλλά πάντα οι άλλοι. Κατηγορούμε τους άλλους συνανθρώπους για την ανεργία και όχι τους κύριους υπευθύνους, τους πολιτικούς που κανονίζουν τις θέσεις εργασίας. Αυτό δημιουργεί πάθη και εντάσεις.
Τι συναισθήματα γεννιούνται στους συμβασιούχους πχ που απολύονται, όταν τους κατηγορούν από πάνω τα κανάλια για τεμπελιά; Όταν δεν μπορούμε ούτε να διαμαρτυρηθούμε; Όταν η πορεία απαγορεύεται, ή η απεργία είναι παράνομη και μερικά κτήνη των 30.000 και πλέον ευρώ το μήνα μας μιλάνε από το χαζοκούτι για θυσίες;
Έγκλημα είναι και ο εξαναγκασμός σε αυτοκτονία. Σχεδόν 4.000 νεκροί. Έγκλημα είναι να πετάξεις κάποιον από το σπίτι του, επειδή χρωστάει μερικά ευρώ, για ένα δάνειο το οποίο εξόφλησε ως τώρα τρεις φορές, αλλά εξακολουθεί να το χρωστάει.
Δολοφονία δεν είναι να κόβεις τα φάρμακα; Να στερείς τα αναγκαία για τη ζωή; "Εγκληματίες"όσοι παίρνουν μαϊμού επιδόματα μας λένε. Εντάξει, αλλά ποιος τους τα έδωσε; Τα πήραν μόνοι τους;
Η όλη κατάσταση η οποία είναι φτιαχτή, κατασκευασμένη, έχει στόχο το μίσος μεταξύ των φτωχών. Για να συνεχίσουν οι πλούσιοι το πλιάτσικο. Μας δημιουργούν επίτηδες αισθήματα φόβου για όσους περιφέρονται άστεγοι και ψάχνουν τα απορρίμματα. Για να μην κατηγορήσουμε τους θύτες αλλά τα θύματα.
Αλλά όλα τα εγκλήματα ηθικοί αυτουργοί και συνυπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί, λόγω του ότι δεν παίρνουν μέτρα που χτυπάνε το πρόβλημα στη ρίζα. Το σώμα πχ, και μάλιστα το νεανικό όμορφο γυναικείο σώμα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Τι μήνυμα δίνεται απ αυτό και πως προφυλάσσεται η προσωπικότητα; Σεξουαλικές παρενοχλήσεις γίνονται και σε χώρους δουλειάς από προϊσταμένους συνήθως σε υφισταμένους. Σπάνια όμως καταγγέλλονται με την ανεργία που υπάρχει. Τι κάνουν για αυτό; Τσακίζουν και τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα ώστε να φοβάται περισσότερο το θύμα.
Όταν το ίδιο το κράτος ευνοεί το ρουφιανιλίκι και παραβιάζει προσωπικά δεδομένα, τι παράδειγμα δίνει στους πολίτες για το σεβασμό της ιδιωτικής ζωής;  
Η εγκληματικότητα, ιδιαίτερα εναντίον της προσωπικότητας (φόνοι, βιασμοί, επιθέσεις κλπ), μπορεί να μειωθεί με την σωστή διαπαιδαγώγηση. Με την καλλιέργεια του σεβασμού και της αλληλεγγύης. Με δράσεις που προάγουν τη συνεργασία, εξυμνούν την ελευθερία και την ισότητα. Αλλά ποια παιδεία; Ποιες δράσεις; Όταν έχει καταστραφεί πλήρως η Παιδεία και η Υγεία; Όταν οι μπάτσοι κάνουν τα στραβά μάτια σε κυκλώματα μαστροπείας, όταν ανήλικα παιδιά, συνήθως από άλλες χώρες, βιάζονται στα μπουρδέλα από "καλούς κι αξιοσέβαστους οικογενειάρχες". Αλλά αυτοί είναι ευυπόληπτοι πολίτες, Έλληνες "αγγελούδια".
Όταν βρίσκεται κάποιος σε εχθρικό περιβάλλον μαθαίνει να μισεί. Όταν βρίσκεται σε φιλικό περιβάλλον μαθαίνει να αγαπά. Και πράττει ανάλογα. Σε περιβάλλον κρίσης τα εγκλήματα αυξάνονται. Επικρατεί άλλη νοοτροπία.
Αυτό που κάνουν σήμερα οι πολιτικοί και τα κανάλια είναι έγκλημα. Μάλιστα το μεγαλύτερο έγκλημα. Κατηγορούν τους πολλούς αθώους για την πράξη ελαχίστων ενόχων. Μην το ανέχεστε. Όπως ακριβώς δεν πρέπει να ανέχεστε να ταυτίζουν όλους τους υπαλλήλους με ελάχιστους που λαδώνονται. Ή όλους τους μικρομεσαίους με μερικούς φοροφυγάδες.
Τα πογκρόμ εναντίων ολοκλήρων τάξεων ή ομάδων ποτέ δε μείωσαν την εγκληματικότητα, αντίθετα την ενίσχυσαν. Η περαιτέρω περιθωριοποίηση και ο παράνομος εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ακόμα και μικρών παιδιών, θα οδηγήσει σε «γκετοπόιηση», θα αυξήσει τις αντιθέσεις και το μίσος, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε νέα μεγαλύτερη εγκληματικότητα.    
Σκεφτείτε λογικά, σπάστε τον κύκλο του μίσους. «Όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή». Στην μπανανιά μας έκλεισαν Σχολεία, Νοσοκομεία, Παιδικοί Σταθμοί. Ανοίγουν τώρα ξανά το Νταχάου και το Άουσβιτς. Πριν σας εξυπηρετούσαν τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Τώρα θα σας εξυπηρετούν οι φυλακές. Κι όλα αυτά, για να βάλουμε μέσα άνδρες, γυναίκες, παιδιά που ήθελαν απλά μια άλλη καλύτερη ζωή απ αυτή στη χώρα τους κι έπειτα ντόπιους, που θα θέλουν καλύτερες συνθήκες εργασίας ή αξιοπρεπή διαβίωση.
«Ξένιος Ζευς». Ο θεός προστάτης της φιλοξενίας, έγινε επιχείρηση των νέων SS. Τραγική ειρωνεία και ίσως και ίσως η ύστατη Ύβρις μιας κοινωνίας ετοιμοθάνατης...

 Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012


25 Ιουλίου: Μοτοπορεία – Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας – Αττική

25 Ιουλίου: Μοτοπορεία – Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας – Αττική


Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργανώνουν σε συνεννοηση με τους Χαλυβουργούς την Τετάρτη 25/7/2012 την 43η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής.
Αν είναι τα ΜΑΤ να προασπίζουν το δικαίωμα στην εργασία σε αυτή την χώρα τότε καλά θα κάνουν να επέμβουν στα γραφεία των λαμόγιων των off shore επιχειρήσεων, των εικονικών δανείων για δήθεν επενδύσεις και των επιχορηγήσεων από την Ευρωπαϊκή ένωση που κατέληξαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία και να πράξουν ανάλογα! Αυτοί μαζί με τους πολιτικούς έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων.
Και όχι να εφαρμόζουν την δήθεν πυγμή μιας κυβέρνησης που μέσα στη χώρα το παίζει μάγκας προς τους πολίτες και εκτός συνόρων έχει κάνει την υπόκλιση και την δουλοπρέπεια τέχνη!
Φαίνεται όμως ότι η δικαστική, εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία συνεργάζονται άψογα και σε χρόνους ρεκόρ μόνο όταν πρέπει να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των λίγων, σε κάθε άλλη περίπτωση τα πράγματα είναι «δύσκολα», «περίπλοκα» και οι διαδικασίες παίρνουν χρόνο! Όσο για τα ΜΜΕ τόσο καιρό κώφευαν στον αγώνα των χαλυβουργών αλλά ενδιαφέρθηκαν όταν έπρεπε να διαβάλουν την εικόνα τους.
Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας υποστηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία που παρά τις επεμβάσεις των ΜΑΤ συνεχίζεται.
Θα συγκεντρωθούμε στις 19:00 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα αναχωρήσουμε στις 19:30.


  Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012


Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις το Σάββατο στο Πέραμα


 
Με αφορμή την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μονοκατοικία στο Πέραμα, όπου διαμένουν Αιγύπτιοι ψαράδες, και το σοβαρό τραυματισμό ενός από αυτούς, η Πρωτοβουλία Πολιτών Περάματος ενάντια στο Φασισμό και το Ρατσισμό καλεί αύριο, Σάββατο, σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

Σημειώνεται πως η παραπάνω επίθεση αποτελεί το τελευταίο περιστατικό από μια σειρά – σε καθημερινή σχεδόν βάση - φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων κυρίως απέναντι σε μετανάστες, αλλά όχι μόνο.

Ψήφισμα της Πρωτοβουλίας για την καταδίκη του φασισμού:

Περαματιώτη Περαματιώτισσα,

Με αφορμή την εγκληματική επίθεση σε σπίτι μετανάστη συμπολίτη μας, καταδικάζουμε τις φασιστικές ιδέες, απόψεις και πράξεις, όπως αυτές εκφράζονται και από το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.
Ο ναζισμός (γερμανικός φασισμός) αποτελεί ένα ιδεολογικό σύστημα αξιών που στηρίζεται στη μισαλλοδοξία, τη βία και στο πρόσφατο παρελθόν αποτέλεσε την αιτία να αιματοκυλιστούν λαοί ολόκληροι.

Η δολοφονική αυτή επίθεση δεν προσφέρει καμία υπηρεσία στον περαματιώτικο λαό. Το μαγαζί του Αχμέτ δεν αποτελούσε κίνδυνο για κανένα συμπολίτη μας. Η πολιτική λογική που ενοχοποιεί τους μετανάστες για την οικονομική κρίση και για όλα τα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία σήμερα, αποτελεί άλλοθι για τα πραγματικά αίτια και τους ενόχους. Εμείς οι Περαματιώτες άλλωστε είμαστε παιδιά προσφύγων και εσωτερικών μεταναστών που αναζήτησαν εδώ μια καλύτερη ζωή. Το Πέραμα πάντα συμβίωνε με τη διαφορετικότητα. Οι πρακτικές αυτές σκοπεύουν στην εδραίωση του φόβου και μιας μόνιμης απειλής ενάντια σε κάθε ελεύθερη σκέψη και δράση.

Στρέφεται ενάντια στους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους «ρομά», τους κομμουνιστές, τους αναρχικούς, τους απεργούς και σε όποιον διαφοροποιείται από τα ολοκληρωτικά τους ιδεολογήματα. Οι Έλληνες νεοναζί της Χρυσής Αυγής βαδίζουν σταθερά πάνω στις ιδεολογικές απόψεις που έχει επιβάλει ο ναζισμός.

Εύκολα κανείς μπορεί να διαπιστώσει ότι οι ιδέες τους βασίζονται σε γενικεύσεις, που στοχεύουν στην αλλοίωση της πραγματικότητας. Η άνοδος αυτών των απόψεων ιστορικά ταυτίζεται με μεγάλες οικονομικές και πολιτικές κρίσεις, βρίσκοντας έδαφος σε ανθρώπους που βιώνουν δύσκολες συνθήκες επιβίωσης.

Αυτές τις ιδέες που έρχονται σε αντίθεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, κουρελιάζουν τη διαφορετικότητα, σπέρνουν το μίσος και το φόβο χωρίς καμία διάκριση η ιστορία τις έχει καταδικάσει.
Σήμερα εμείς οι αντιφασίστες πολίτες όπως στην κατοχή και την αντίσταση, καθώς και κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, καλούμαστε να αντιπαλέψουμε αυτές τις ιδέες μέσα στην κοινωνία. Απέναντί τους έχουμε να αντιπαρατάξουμε τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας της σκέψης, το δικαίωμα στην διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη για όλους, την κοινωνία των ίσων και των όλων.
Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε τη μάχη όπως και στο παρελθόν ενάντια στο φασισμό,  δίχως ταλαντεύσεις και φόβους. Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να σταθεί δίπλα μας.

Όλοι το Σάββατο στις 11:30 στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα

Πρωτοβουλία Πολιτών Περάματος ενάντια στο Φασισμό και το Ρατσισμό

Από το tvxs.


Κυριακή, 13 Μαΐου 2012


«Εξοντωτικές συνθήκες κράτησης»

Καταγγελία των κρατούμενων γυναικών στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών

Είμαστε κρατούμενες στις φυλα­κές Ελαιώνα Θήβας. Με αυτήν την επιστολή καταγγέλλουμε δημόσια τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής μας, την άθλια και εκδικητική διοί­κηση της φυλακής από την περιβόητη πλέον διευθύντρια της φυλακής Κουτσομιχάλη Χαρά (υπεύθυνη για τον θάνατο της Κατερίνας Γκουλιώνη) και την αδυναμία ή ανικανότητα του επιστη­μονικού προσωπικού της φυλακής. Η καταγγελία μας αυτή είναι καταγγελία εναντίον του δήθεν «σωφρονιστικού συστήματος» της χώρας, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και των υπεύθυνων κυβερνήσεων γι’ αυτές τις άθλιες και απάνθρωπες συν­θήκες κράτησης.
Συγκεκριμένα για τις φυλακές του Ελαιώνα:

1 Σχεδόν ανύπαρκτη ιατρική περί­θαλψη. Ένας παθολόγος μια φορά κάθε δεκαπέντε μέρες (για 400 περί­που γυναίκες), ο οποίος είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στην πληθώρα των αιτήσεων για μια στοιχειώδη εξέταση. Ανυπαρξία προφανώς και εφημερεύο­ντος γιατρού. Οι αιτήσεις που κάνουμε για γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων μένουν συνήθως στα αζήτητα. Αυτόν τον χειμώνα που μας «θέρισαν» οι ιώ­σεις και η γρίπη, τα περισσότερα πε­ριστατικά αντιμετωπίστηκαν με παυ­σίπονα. Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες περιμένουν μια απλή εξέταση αίματος 3-4 μήνες. Τα παραπεμπτικά, απλά ή επείγοντα, ξεχασμένα στα συρτάρια.

2 Φαρμακευτική περίθαλψη μηδα­μινή. Αυτό σχετίζεται και με την έλλειψη γιατρών. Ακόμη και σε έκτα­κτα περιστατικά, αν κάποια κρατούμε­νη δεν αισθανθεί καλά τη στιγμή που η φυλακή είναι κλειστή, στην καλύτε­ρη περίπτωση της δίνεται ένα ντεπόν ή της λένε να κάνει υπομονή έως το πρωί που περνάει το φαρμακείο από τις πτέρυγες για να διανείμει φάρμα­κα. Το πρωί, χωρίς εξέταση γιατρού και με «αυτοδιάγνωση» τις περισσότε­ρες φορές, θα διανείμουν παυσίπονα.

3 Έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης ιδιαίτερα για τις άπορες κρατού­μενες (π.χ. ρούχα, παπούτσια, είδη ατομικής υγιεινής κ.λπ.). Μετά από μεγάλες πιέσεις μπορεί να δοθούν κάποια είδη. Για αυτόν τον λόγο, όταν κάποιες εθελοντικές ή φιλανθρωπικές οργανώσεις διανέμουν είδη πρώτης ανάγκης, θα πρέπει να τα διανέμουν στις κρατούμενες οι ίδιες ή με την επο­πτεία τους.
4 Ανυπαρξία προσωπικού για τη φροντίδα και τη δημιουργική απα­σχόληση βρεφών και παιδιών που δια­μένουν στη φυλακή μαζί με τις μητέ­ρες τους. Έλλειψη υπαλληλικού προ­σωπικού και για άλλες απαραίτητες λειτουργίες του καταστήματος κρά­τησης.

5 Ασφυκτικός περιορισμός του προ­σωπικού χώρου των κρατουμέ­νων, με «στοίβαγμα» ράντζων μέσα στους θαλάμους. Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα της «σαρδελλοποίησης» των κρατουμένων η αδίστακτη διευθύντρια προχώρησε σε μια διπλή εγκληματική ενέργεια. Μετέτρεψε τη Β’ πτέρυγα τοξικομανών σε πτέρυγα κράτησης υπόδικων και δικασμένων γυναικών. Έτσι από τη μια πλευρά οι τοξικομανείς- οι οποίοι χρήζουν ιδι­αίτερης μεταχείρισης και αυτό απαι­τεί ιδιαίτερο χώρο – διασκορπίζονται σε πτέρυγες και θαλάμους με διαφο­ρετικά είδη ποινών (π.χ. οικονομικά, κλοπές κ.λπ.) ενώ από την άλλη πλευ­ρά κρατούμενες με ισόβια κάθειρξη βρίσκονται στον ίδιο θάλαμο με κρα­τούμενες που είτε είναι υπόδικες ανή­λικες ή μη, είτε έχουν ποινές από 3 μήνες έως 5 χρόνια. Και αυτό δεν συμ­βαίνει μόνο στη Β’ πτέρυγα, αλλά σε ολόκληρη τη φυλακή. Το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη κόλαση και το χάος.

6 Έλλειψη επαρκούς θέρμανσης τον χειμώνα και ζεστού νερού για μπά­νιο. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει να ανάβουνε τον χειμώνα τα καλοριφέρ μια ώρα το πρωί και μια ώρα το απόγευμα, όταν θα πρέπει να προλάβουν τετρακόσιες κρατούμενες να κάνουν μπάνιο με νερό που δεν εί­ναι παγωμένο. Ένας τραγικός αγώνας δρόμου με βραβείο ζεστό νερό, που επαρκεί όμως για πολύ λίγες τυχερές κρατούμενες.

7 Ανύπαρκτη επικοινωνία με τους εισαγγελείς, τη διεύθυνση και την κοινωνική υπηρεσία. (Σε αιτήσεις, ανταποκρίνονται μετά από 3 μήνες).
Τα παραπάνω είναι μερικά από τα εκρηκτικά προβλήματα λόγω συμφό­ρησης και φτώχειας στις φυλακές. Αυ­τά δημιουργούν ένα άθλιο περιβάλ­λον, που αρκετές φορές μας δίνει μια ιδέα για το πώς είναι η κόλαση. Αυτό που παρατηρούμε όμως, είναι ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χει­ρότερο.
Ένα πράγμα ρωτάμε: Κύριοι των υπουργείων και της κυβέρνησης, μή­πως θεωρείτε ότι το να έχει μια χώρα ζωντανούς κρατούμενους (κρατούμε­νους τους περισσότερους από τους οποίους δημιούργησε η κοινωνική αθλιότητα και η μίζερη ζωή την οποία εσείς έπρεπε να διορθώσετε), σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, είναι πολυ­τέλεια;
Μήπως θέλετε να μας εξοντώσε­τε για λόγους οικονομικούς; Αν είναι έτσι, θα ήταν χρήσιμο να μας το δηλώ­νατε καθαρά και ξάστερα.
Τότε ίσως θα μπορούσαμε να υπε­ρασπιστούμε την αξιοπρέπεια που μας έχει απομείνει, χωρίς αυταπάτες.

ΥΓ.: Μετά την ψήφιση του απάν­θρωπου και εκδικητικού νόμου Δένδια για τις άδειες είδαμε ξαφνικά να κόβεται η γέφυρα επικοινωνίας μας με τον έξω κόσμο, σε σημείο που έγκριτοι νομικοί και εγκληματολόγοι να μιλούν για ουσιαστική κατάργηση του ίδιου του θεσμού. Αυτή είναι η δημοκρατία σας!
Ντροπή σας.

Γυναίκες κρατούμενες
του Ελαιώνα Θηβών
27.4.2012

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.


   

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012


Ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ για την Χρυσή Αυγή

Η ΄Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας συμπαρατάσσεται με τους συναδέλφους της ΠΟΕΣΥ και προσυπογράφει το κείμενο της.
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) προειδοποιεί τους νοσταλγούς του Χίτλερ και ιδίως «τα λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος, με δεκάδες νεκρούς δημοσιογράφους από την αντίσταση εναντίον των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται και, κυρίως, δεν τρομοκρατείται.

Η απόπειρα της «Χρυσής Αυγής» να επιβάλει στους δημοσιογράφους στρατιωτική συμπεριφορά για «σεβασμό στον αρχηγό» της, με παραγγέλματα … δεκανέα («εγέρθητω, κλπ), αν στιγμιαία αιφνιδίασε δύο-τρεις νέους συναδέλφους, αμέσως μετά όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι απεχώρησαν από το χώρο του επινίκιου μαύρου παραληρήματος του Ν. Μιχαλολιάκου.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλες τις Ενώσεις των εργαζομένων στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε κρούσμα φασιστικής συμπεριφοράς και απειλής με δημοκρατικό φρόνημα και χαλύβδινη ενότητα και αποφασιστικότητα.
Οι δημοσιογράφοι πειθαρχούν μόνο στους συνταγματικούς κανόνες της χώρας μας, στη δημοκρατική συνείδησή τους και στις «Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος». Τα «εγέρθητι» και τα «τώρα δε μιλάει κανείς» είναι χαρακτηριστικά μαύρης, φασιστικής νοοτροπίας. Συνεπώς, επικίνδυνα για τους θεσμούς μας και απαράδεκτα για τον πολιτισμό μας.

Με δυο λόγια, αν κάποιος πρέπει να φοβάται, δεν είναι αυτός που απειλείται, αλλά είναι όποιος δε σέβεται και προκαλεί τη δημοκρατία και προσβάλλει τους θεσμούς, και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα αντιμετωπίσει οπωσδήποτε την κατακραυγή και οργή όλων των πολιτών.»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ           ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ


Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012


Η επιστροφή της άκρας Δεξιάς – Το ευρωπαϊκό τοπίο σκοτεινιάζει επικίνδυνα

Η επιστροφή της άκρας Δεξιάς – Το ευρωπαϊκό τοπίο σκοτεινιάζει επικίνδυναΤα κόμματα της άκρας Δεξιάς επιστρέφουν. Στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας. Ο εθνικιστικός, ξενοφοβικός τους λόγος όχι μόνο ακούγεται ξανά έντονος, αλλά -και τούτο είναι το πιο επικίνδυνο- βρίσκει όλο και περισσότερα ευήκοα ώτα.
Με τη σοβούσα οικονομική κρίση να παίζει ρόλο καταλύτη, επιτείνοντας ήδη υπάρχουσες πρακτικές απόρριψης του άλλου, του ξένου, του μετανάστη, και αναδεικνύοντας τις ευθύνες των κυβερνητικών κομμάτων (συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατικών) που κατά καιρούς, για εκλογικούς λόγους, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν ακροδεξιό λόγο, δίνοντάς του δημοσιότητα και νομιμοποίηση, το φαινόμενο της άκρας Δεξιάς τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας. Και τούτο αποδεικνύεται από διαδοχικά αποτελέσματα σε εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων δύο ετών.
Για παράδειγμα, το 2010 στη Σουηδία οι Σουηδοί Δημοκράτες έμπαιναν για πρώτη φορά στη Βουλή… Στη Φινλανδία τον Απρίλιο του 2011 οι Πραγματικοί Φινλανδοί με σύνθημα «Δεν βλέπουμε γιατί πρέπει να πληρώνουμε εμείς για τους Πορτογάλους», αποσπούσαν το… 20% των ψήφων (από 4% το 2007). Στην Αυστρία, το άκρως ξενοφοβικό Κόμμα της Ελευθερίας (που είναι, π.χ., υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης μόνο για τους Αυστριακούς), στις δημοτικές εκλογές στη Βιέννη, τον Οκτώβριο του 2010, έπαιρνε το ιστορικά υψηλό ποσοστό 27%. Στην Ελβετία, στις ομοσπονδιακές εκλογές πέρσι τον Οκτώβριο, η ακροδεξιά Δημοκρατική Ένωση Κέντρου θεώρησε αποτυχία της το ότι δεν κατάφερνε να σπάσει το όριο του 30%, πέφτοντας από το 28,8% στο 26,8%, παραμένοντας όπως πρώτο κόμμα, μπροστά από τους σοσιαλιστές που πήραν 19%.
Στη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν, που ανέλαβε τα ηνία του Εθνικού Μετώπου από τον πατέρα της, έχει αναζωογονήσει την εικόνα του ξενοφοβικού κόμματος και σίγουρα θα είχε μεγαλύτερη απήχηση ενόψει των προεδρικών εκλογών (22 Απριλίου και 6 Μαΐου) αν δεν έβρισκε μπροστά της τη σθεναρή καταγγελία του Ζαν Λικ Μελανσόν από το Αριστερό Μέτωπο.
Πάντως ένα εξόχως ανησυχητικό στοιχείο είναι η άνοδος της απήχησης που έχει στους νέους μεταξύ 18 και 24 ετών, που τη θεωρούν «αντισυστημικό» υποψήφιο, κατά των ελίτ. Το ποσοστό της στις δημοσκοπήσεις μπορεί να βρίσκεται σε υποχώρηση, δεν παύει όμως να κινείται σε υψηλά επίπεδα, γύρω στο 15%.
Και χωρίς να ξεχνάμε ότι στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και στις Βαλτικές θραύση κάνουν ακροδεξιά κόμματα που διεκδικούν ως τίτλους τιμής την έκφραση αντικομμουνισμού ή τη στροφή προς φασιστικά ιδεώδη.
Αλλά και στη χώρα μας παρατηρείται παρεμφερές φαινόμενο ανάκαμψης της ακροδεξιάς: οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις φέρνουν τη φασιστική Χρυσή Αυγή να περνά για πρώτη φορά το όριο του 3% και να εισέρχεται στη Βουλή…
Σε όλες τις παραπάνω χώρες, οι ευθύνες των κυβερνώντων στην ανάπτυξη της ξενοφοβίας, της ισλαμοφοβίας, της εθνικιστικής αναδίπλωσης, είναι τεράστιες. Για παράδειγμα, στη Γαλλία, εδώ και πολύ καιρό και όσο πλησιάζουν οι κάλπες εντονότερα, ο Νικολά Σαρκοζί έχει υιοθετήσει πλήρως την ξενοφοβική προσέγγιση του Εθνικού Μετώπου που στιγματίζει τον Άλλο -είτε αυτός είναι μουσουλμάνος είτε Ρομά. Ποιος έχει, για παράδειγμα, ξεχάσει πριν από ενάμιση χρόνο τις αδικαιολόγητες διώξεις, που καταδίκασε μέχρι και η Κομισιόν, των Ρομά από τη χώρα; Συνειδητά ο Σαρκοζί έχει υιοθετήσει όλη τη ρατσιστική θεματολογία του Εθνικού Μετώπου, που στιγματίζει ξένους, μουσουλμάνους, μετανάστες, προκειμένου να ενθυλακώσει εκλογικά οφέλη…
Αν τώρα συνδυάσουμε την κατάσταση αυτή με τη γενικότερη υποχώρηση της Δημοκρατίας σε όλο και περισσότερες χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία), που είτε κυβερνώνται από μη εκλεγμένες κυβερνήσεις είτε τα κόμματα εξουσίας έχουν προβεί σε «ιερή συμμαχία» εφαρμογής πολιτικών λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας, προκειμένου να «κλειδώσουν» την εξουσία, αντιλαμβανόμαστε ότι το ευρωπαϊκό τοπίο σκοτεινιάζει επικίνδυνα.
Δυνάμεις που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε ότι βρίσκονταν στο περιθώριο, καταδικασμένες στη συλλογική συνείδηση, έρχονται στο προσκήνιο, ενίοτε καθίστανται και ρυθμιστικοί παράγοντες της εξουσίας, αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας εναντίον της ιδεολογίας της οποίας είναι φορείς, και επίκαιρος και αναγκαίος είναι. Στα συντρίμμια του νεοφιλελεύθερου δόγματος φυτρώνουν οι επικίνδυνοι αρνητές της δημοκρατίας και της οικουμενικότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Κρίσιμο πλέον διακύβευμα καθίσταται η ορατή σύζευξη αυτών των ακροδεξιών κινημάτων με τους «Ταλιμπάν» του νεοφιλελευθερισμού, που, στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της οικονομικής ανταγωνιστικότητας των κρατών, δεν διστάζουν να βάλουν σε δεύτερο πλάνο τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των λαών.

Γράφει η Ρένα Δούρου για την «ΑΥΓΗ»
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

ΕΦΕ: Ζητάμε την άμεση απόσυρση όλων των φωτογραφιώνΜε νέα ανακοίνωση της, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) στρέφεται εκ νέου κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς παρά τις σχετικές καταγγελίες για την «χωρίς άδεια χρήση των φωτογραφιών» από τα επεισόδια της προπερασμένης Κυριακής, αυτές δεν έχουν αποσυρθεί από την ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ.

Η Ένωση, μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά της ΕΛΑΣ, παύει τη φωτογραφική κάλυψη όλων των θεμάτων που αφορούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Μετά την ανακοίνωση της Ένωσής μας (ΕΦΕ) στις 16/2/2012 σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) που συνοδεύουν φωτογραφίες ταυτότητας πέντε κατηγορουμένων για αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει στα γεγονότα της 12-2-2012, διαπιστώνουμε ότι μέχρι και σήμερα και παρά τις επίσημες καταγγελίες που έχουν προβεί προς την ΕΛΑΣ μέλη μας για την εν λόγω και άνευ σχετικής αδείας χρήση των φωτογραφιών αυτών καθώς και την αντίστοιχη κοινοποίηση των καταγγελιών προς την Ένωσή μας, οι εν λόγω φωτογραφίες δεν έχουν ακόμη αποσυρθεί από την ιστοσελίδα.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως τα μέλη της Ε.Φ.Ε. υπακούουν μόνο στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν συνεργάζονται με οποιουσδήποτε μηχανισμούς, κρατικούς ή άλλους. Οι φωτογραφίες των επαγγελματιών φωτορεπόρτερ από γεγονότα της επικαιρότητας έχουν αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης και όχι την υποκατάσταση των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών. Το αντικείμενο της εργασίας μας αφορά στα γεγονότα αυτά καθαυτά και με αποφυγή εξατομίκευσης των συμμετεχόντων, εκτός από τις περιπτώσεις δημοσίων προσώπων.

Ζητούμε για μία ακόμη φορά την άμεση απόσυρση των φωτογραφιών από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ και, κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΦΕ, σας ενημερώνουμε πως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, παύουμε τη φωτογραφική κάλυψη όλων των θεμάτων που αφορούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμη ενέργειά μας στο άμεσο μέλλον».

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 1:22 π.μ.

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Ευνοϊκά μέτρα, αλλά για λίγους


Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:

Λάβαμε - και δημοσιεύουμε - την παρακάτω επιστολή από κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Θήβας και Κορυδαλλού:


Πριν από κάποιο διάστημα τοιχοκολλήθηκε στις φυλακές ένα χαρτί με την υπογραφή του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή, με το οποίο κοινοποιούσε στους κρατούμενους ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρθούν μέτρα ευνοϊκά για κάποιο ποσοστό φυλακισμένων, με σκοπό την αποσυμφόρηση και τη γενικότερη βελτίωση των συνθηκών κράτησης. Άρχισε να γίνεται λόγος για ένα νομοσχέδιο που θα προέβλεπε την αποφυλάκιση καταδικασθέντων μέχρι 10 έτη που θα πληρούσαν την προϋπόθεση έκτισης των 2/5 της ποινής τους.

Εν τέλει όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν εφαρμόστηκε, αλλά το όριο των ποινών όσον αφορά το νομοσχέδιο έπεσε στα 5 χρόνια με αποτέλεσμα να αφορά τελικά ένα πολύ μικρό έως μηδαμινό ποσοστό κρατουμένων.

Αυτό το γεγονός προκάλεσε αντανακλαστικές κινητοποιήσεις σε διάφορες φυλακές της Ελλάδας όπου οι κρατούμενοι αρχίσαμε να διεκδικούμε μια σειρά αιτημάτων σκοπεύοντας στη βιωσιμότητα της κατάστασης των φυλακών και φυσικά στην προσγείωση του νομοθετικού συστήματος σε φυσιολογικά επίπεδα, το οποίο προς το παρόν δρα άδικα, εξοντωτικά και ανεξέλεγκτα διαλύοντας ανθρώπινες ζωές και ολόκληρες οικογένειες.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την ψήφιση του νομοσχεδίου ακούσαμε διάφορους να αναφέρονται στους κρατούμενους χαρακτηρίζοντάς τους εγκληματικές προσωπικότητες και κοινωνικούς κινδύνους γενικώς και αορίστως. Όλοι αυτοί που μιλούν εκ του ασφαλούς και προφανώς δεν έχουν περάσει ούτε έξω από τις φυλακές θα πρέπει τουλάχιστον πριν σχηματίσουν άποψη να κάνουν τη στοιχειώδη κοινωνική και νομοθετική ανάλυση και ύστερα θα καταλάβουν ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν στην παραβατικότητα και στην υπερφόρτωση των ιδρυμάτων κράτησης.

Δεν είναι όλοι οι κρατούμενοι κίνδυνοι για την κοινωνία, είμαστε ένα κομμάτι της κοινωνίας και ας αρνούνται να το αναγνωρίσουν κάποιοι. Η φυλάκιση είναι δυστυχώς κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα και ειδικά στους καιρούς που ζούμε.

Οι άνθρωποι που αποφασίζουν για εμάς είναι αυτοί που δεν έχουν νιώσει στο πετσί τους ποτέ τι θα πει έλλειψη ζωτικών αναγκών και μάλιστα υπό το καθεστώς εγκλεισμού, που δεν επιτρέπει στους κρατούμενους την αυτόνομη κάλυψή τους, αλλά εξαρτώνται πάντα από τις οικονομικές δυνατότητες της φυλακής. Δεν έχουν νιώσει τι θα πει να γίνεται ο νόμος όπλο οικονομικής αφαίμαξης και εξόντωσης όσων τυγχάνει να έχουν παρτίδες με αυτόν. Το υπ. Δικαιοσύνης έχει λάβει υπομνήματα και γνωρίζει πολύ καλά τα ακριβή αιτήματα των κρατουμένων.

Εμείς αυτό που έχουμε την ανάγκη να γνωστοποιήσουμε στην κοινωνία, είναι ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου η ποινή των ισοβίων (καμιά φορά διπλή και τριπλή) μοιράζεται αφειδώς σε άνδρες - γυναίκες, μητέρες, ανήλικα κορίτσια και αγόρια, όπου το ίδιο γενναιόδωρα μοιράζονται και οι πολύχρονες καταδίκες σε δίκες παρωδίες, ενώ η γραφειοκρατία και ο όγκος του δικαστικού υλικού αποφέρουν καθυστερήσεις στις υποθέσεις, αναγκάζοντας έτσι τους εμπλεκόμενους να μένουν είτε «αποθηκευμένοι» είτε νομικά δεσμευμένοι για ολόκληρα χρόνια. Είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας όπου οι κρατούμενοι στερούνται τη σεξουαλική επαφή και την αντάμωση των οικογενειών τους σε φυσιολογικές συνθήκες, ζήτημα που από εμάς τους φυλακισμένους αναδεικνύεται ως απόλυτα σημαντικό. Προφανώς αυτά είναι κάποια από τα προβλήματά μας που πήραμε την πρωτοβουλία να αναδείξουμε χωρίς να έχουμε την πρόθεση να μειώσουμε τη σημαντικότητα όλου του φάσματος των αιτημάτων που έχουν σταλεί στο υπουργείο με τη μορφή υπομνήματος.

Κλείνοντας, θέλουμε να καλέσουμε τους πάντες να μην αγνοούν τις φωνές που έρχονται πίσω από τα τείχη γιατί θα μπορούσαν να ανήκουν σε οποιονδήποτε... Οι φυλακές είναι μια υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας.

Αντωνίου Στέλλα, Γ.Φ. Κορυδαλλού, Ξενάκη Σταυρούλα, Μαρινάκη Μαρία, Μητροπία Ασπασία, Καρακατσάνη Νίνα, Μπρόγκα Άλμα, Λεμονάκη Μαρίνα, Βασιλείου Γεωργία, Νομικού Μαρία, Σωτηροπούλου Δήμητρα, Τζάβαρη Δέσποινα, Κοτζαμίνη Ανδρονίκη - Μαρία, Παπαδοπούλου Ελένη, Ναβάι Ανιέζα, Αϊβαλιώτη Σοφία, Ρέτζα Ερίντα, Τάτο Βασιλίκα από τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας.

Το παρόν κείμενο εκφράζει και άλλες κρατούμενες. Απλώς παραθέτουμε ενδεικτικά ορισμένα ονόματα...

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 8:37 π.μ.

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Καζάνι που βράζει οι ελληνικές φυλακές


Έχουν ξεπεράσει τα όριά τους οι κρατούμενοι των ελληνικών φυλακών, λόγω της κατάστασης που επικρατεί μεσούσης της κρίσης, και της κυβερνητικής κωλυσιεργίας για το νομοσχέδιο περί αποσυμφόρησης των φυλακών, αναφέρει ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Κάνοντας λόγο για «παιχνίδια σκληρού πόκερ με μάρκες ανθρώπινες ψυχές» στην ανακοίνωση εκφράζεται η προειδοποίηση ότι οι κρατούμενοι θα πάρουν μόνοι τους την ελευθερία και τα δικαιώματα τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Σε παιχνίδι σκληρού πόκερ με μάρκες ανθρώπινες ψυχές μετέτρεψε η τρικομματική κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την προσωρινή αποσυμφόρηση των φυλακών, που κατέληξε ρύθμιση για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. Και είμαστε πλέον σίγουροι ότι στο ίδιο παιχνίδι της μικροπολιτικής θα παιχτεί τις επόμενες μέρες και ο κώδικας για τα ναρκωτικά.

Ποιος να φανταζόταν ότι ένα νομοσχέδιο, που αφορά την αποφυλάκιση το πολύ 800 κρατουμένων, θα κλυδώνιζε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, η οποία σε πλήρη σύμπνοια και ελαφρά τη καρδία ψηφίζει μνημόνια και νέα μέτρα, που βυθίζουν την κοινωνία στην εξαθλίωση.

Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ φαίνονται αποφασισμένοι στις πλάτες των κρατουμένων και των τοξικοεξαρτημένων να σντισταθμίσουν την επικοινωνιακή τους χασούρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί στα ερείπιά του να βρει τους τελευταίους ψηφοφόρους. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που ζουν πίσω από τα κάγκελα, για τις οικογένειες που έχουν διαλυθεί.

Μάλιστα ο «ευαίσθητος» υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου αποκάλυψε επιτέλους τα πραγματικά κίνητρα στήριξης του νομοσχεδίου λέγοντας: «Και για μένα είναι θέμα αρχής να μη βγει κανείς. Όταν, όμως, η Πολιτεία δεν έχει δυνατότητα να κτίσει νέες φυλακές, θα πρέπει να έχει όσους φυλακισμένους αντέχει το σύστημα».

Το σύστημά σας, όμως, κύριοι της κυβέρνησης έχει ήδη καταρρεύσει. Οι κρατούμενοι, οι συγγενείς, οι αλληλέγγυοι ξεπεράσαμε τα όριά μας. Σας επιστρέφουμε τα ψίχουλα «φιλανθρωπίας» που πετάτε σαν ξεροκόμματο και σας δηλώνουμε ότι την ελευθερία και τα δικαιώματά μας δεν θα μας τα τσαλαπατήσετε, θα τα πάρουμε μόνοι μας».

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 7:40 π.μ.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Κανένα σπίτι στο Π. Φάληρο χωρίς ρεύμα!

Ψήφισμα ενάντια στα χαράτσια!


Ζούμε σε εποχές που η ανέχεια χτυπάει κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά.
Κατακτήσεις χρόνων αναιρούνται σε μια νύχτα,η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί μειώνονται, τα πάντα ακριβαίνουν.Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω απ την άλλη και η ανεργία κτυπάει κόκκινο(20% επίσημα).
Σ΄αυτά τα πλαίσια και προκειμένου να προστατευθούν οι τράπεζες και οι κεφαλαιούχοι πιστωτές,το κράτος επιλέγει εδώ και μήνες να μας επιβάλλει ένα μπαράζ νέων φόρων και χαρατσιών.Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη κεφαλικός άδικος φόρος.
Το πιό πρόσφατο και όχι τελευταίο απ΄ότι φαίνεται επεισόδιο,είναι η επιβολή του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ήδη πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν τους ήδη φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ.Σύμφωνα με ανακοινώσεις της ίδιας της ΔΕΗ,εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά είναι σε αδιέξοδο.
Θεωρούμε ότι το ποτήρι ξεχείλισε.
Πρέπει να σταθούμε ενάντιοι σε μέτρα που μας εξωθούν στην εξαθλίωση και που διαλύουν την κοινωνία μας.Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να σκύβουμε το κεφάλι πλέον.Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώνουμε χαράτσια για να ξελασπώνονται οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί προστάτες τους σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα.
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι βασικό κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε συμπολίτη μας ,όπως είναι να έχεις στέγη,τροφή,υγεία,παιδεία.
Δεν θα υποκύψουμε.Θα αντισταθούμε με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ,σε κάθε εκβιασμό που το μετατρέπει σε είδος πολυτελείας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από όλες τις δημοτικές παρατάξεις
-να στηρίξουν νομικά και υλικά αγωγές ενάντια στην ΔΕΗ για διακοπές του ρεύματος ,χωρίς αστερίσκους και διαχωρισμούς
-να στηρίξουν έμπρακτα ενέργειες:
α/αποτροπής διακοπών ρεύματος και
β/επανασυνδέσεων σε ήδη κομμένα

Ενας είναι ο στόχος μας και θα κάνουμε τα πάντα για να τον πετύχουμε:
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ χωρίς ρεύμα!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ -ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 2:45 π.μ.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις προσαγωγές στην πλ. Εξαρχείων


Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει την γελοία προσαγωγή συμμετέχοντα της κοινωνικής κουζίνας «ο άλλος άνθρωπος» ο οποίος μαγείρευε φαγητό για τους άστεγους (στις 18/1/2012). Σε μια εποχή που το κράτος πρόνοιας υποχωρεί, υποχωρεί μαζί του η όποια έννοια υπήρχε δικαιοσύνης και αντικαθίσταται με τον πανοπτικό έλεγχο και την διαρκή αστυνομική καταστολή. Η περιοχή των Εξαρχείων δεν αποτελεί εξαίρεση και βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο γιατί ενοχλεί για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Εκτός από γελοίο είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι πλέον εφόσον δεν υπάρχουν λόγοι «εθνικής ή άλλοι ασφάλειας» να επιστρατεύεται η λογική «για να δείξουμε ότι κάτι κάναμε». Όπως είναι φυσικό για άλλη μια φορά η αστυνομία δείχνει ότι ουδέποτε είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι αυτοί ας συνεχίσουν να κάνουν την «δουλειά» τους και εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μας υπαγορεύει η συνείδηση μας. Η αλληλεγγύη είναι ο δικός μας πολιτισμός, η ελευθερία και η κοινωνική απελευθέρωση ο απώτερος στόχος. Να το καταλάβουν καλά ότι στην δικιά μας την κοινωνία θα είναι άνεργοι διότι δεν θα υπάρχουν οι λόγοι και οι αιτίες της ύπαρξης τους.

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

19/1/2011

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 3:44 π.μ.

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑ-ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑ-ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ...


Ο Γιώργος Καρατζαφέρης απειλεί ότι θα φύγει από την κυβέρνηση εάν δεν γίνουν όσα προτείνει αυτός! Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για µια ακόµη δήλωση - απειλή - παρέµβαση - εκβιασµό (όπως θέλετε πείτε το) του προέδρου του ΛΑΟΣ.
Ο τρίτος εταίρος της συγκυβέρνησης, θέλοντας να κάνει ακόµη µια φορά αισθητή την αλλοπρόσαλλη παρουσία του στην πολιτική ζωή, δήλωσε ότι θα αποµακρύνει τους υπουργούς του κόµµατός του από την κυβέρνηση εάν µέχρι... σήµερα δεν γίνει αποδεκτό το αίτηµά του για συνάντηση πολιτικών αρχηγών, προκειµένου να αποφασίσουν πώς θα χειριστούν τα θέµατα των απαιτήσεων της τρόικας.
«Δεν θα οδηγήσω εγώ τη χώρα σε χρεοκοπία. Δεν δέχοµαι κάποιοι να παίζουν κρυφτούλι σε βάρος του λαού», είπε µε τον συνήθη προσποιητό στόµφο του ακόµη µια φορά.
Πρακτικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητά οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση να συναντηθούν µε τους... υπαλλήλους της τρόικας! Η πρόταση αυτή, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν µπορεί να έχει καμία τύχη, αφού οι αρχηγοί των δύο άλλων κοµµάτων παίρνουν τον εαυτό τους λίγο περισσότερο στα σοβαρά και άρα το μοναδικό είδος συνάντησης που θα µπορούσαν να έχουν θα ήταν µε την Άνγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί ή άλλους Ευρωπαίους παράγοντες που ασκούν ή εκπροσωπούν πολιτική εξουσία.
Αυτή την πρότασή του ανέλυσε και την Τρίτη το απόγευµα στον Λουκά Παπαδήµο, ενώ είχε αποστείλει σχετικές επιστολές στους αρχηγούς των δύο µεγάλων κοµµάτων.
Δεδοµένου πάντως πως ο Σαµαράς ακόµη δεν µπορεί να ξεπεράσει το ότι βρέθηκε τουλάχιστον για τρεις φορές στο ίδιο τραπέζι με τον Καρατζαφέρη κάνοντάς τον επίσηµα συνοµιλητή, το ενδεχόµενο για µια νέα συνάντηση µοιάζει πολύ µακρινό. Πολύ περισσότερο που ο Καρατζαφέρης θέλει σε αυτή τη φάση απλώς να γίνει συνοµιλητής των Ευρωπαίων - κι ας είναι και... «χαµηλόβαθµοι υπάλληλοι».
Τα εικοσιτετράωρα που πέρασαν πάντως η µεγαλύτερη έκπληξη που υπήρξε σχετικά µε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ήταν η… αφωνία του µετά τη συνάντησή του µε τον Λουκά Παπαδήμο. Κάποιοι, κάνοντας πλάκα, σχολίαζαν ότι µάλλον εξήντλησε το βιβλίο µε τις παροιµίες και τα ευφυολογήµατα και γι’ αυτό δεν έκανε δηλώσεις, ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι προσπαθεί να κάνει στροφή στο... ποιοτικό ρεπερτόριο.
Όπως και να έχουν πάντως τα πράγµατα, ο Καρατζαφέρης είχε δώσει το στίγμα των προθέσεών του µιλώντας στον Real FΜ , όπου είχε κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ότι κρύβονται πίσω από τον Παπαδήμο. Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως τον καλύτερο διαπραγµατευτή και τόνισε ότι θα πρέπει να πάει στις διαπραγµατεύσεις έχοντας µια... οικουμενική απόφαση για όλα τα θέµατα, όπως είναι το θέµα του βρετανικού δικαίου. (Λαγός και εδώ, πρόεδρε;)
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι, εάν κάποιος πιστεύει πως η Ευρώπη µπλοφάρει και πως θα µας δώσει τα λεφτά ούτως ή αλλιώς, τότε η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί τώρα στις κάλπες. Με άλλα λόγια, τίθεται εµµέσως πλην σαφώς κατά των εκλογών...

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 4:18 π.μ.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ "ΙΠΠΟΤΕΣ" ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ...


Σαν να τους τσίμπησε μύγα τσε-τσε εκεί στο ΛΑΟΣ και έσπευσαν να βγουν στα κεραμίδια υπερασπιζόμενοι τον ηγούμενο Εφραίμ. Όλες οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να εκτοξεύονται δεξιά και αριστερά και οι θεοσεβούμενοι αθεόφοβοι βουλευτές της Ακροδεξιάς άρχισαν να εκστομίζουν ασύμμετρες ανοησίες, καταρρακώνοντας έναν θεσμό, του οποίου αυτοί θέλουν να είναι θεματοφύλακες: τη Δικαιοσύνη. Μέχρι και ο τρομερός κωλοτούμπας πρόεδρός τους Καρατζαφεύγας βγήκε να μας πει ότι η απόφαση για την προφυλάκιση αποτελεί συνωμοσία των Αμερικανών κατά του Πούτιν, τον οποίο θέλουν να πλήξουν προεκλογικά: «Οι Αμερικανοί δεν θέλουν τον Πούτιν στη Ρωσία. Θα τον κατηγορήσουν ότι ήταν επί έναν μήνα αγκαλιά με έναν λωποδύτη» βγήκε και μας είπε σε έξαλλη κατάσταση. Κανείς δεν έχει καταλάβει πώς το ΛΑΟΣ από απηνής διώκτης του σκανδάλου του Βατοπεδίου άπλωσε την προστατευτική του φτερούγα πάνω από τον Εφραίμ. Προφανώς, εκτός του έντονου παρασκηνίου που έχει να κάνει με τις πολιτικές διασυνδέσεις των Βατοπεδινών, υπάρχουν και ψηφοθηρικοί λόγοι καθώς επιχειρούν να αλιεύσουν από τις θεούσες που φρύαξαν ακούγοντας ότι θα προφυλακιστεί μοναχός. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με τη στάση του το ΛΑΟΣ δέχεται ότι όχι μόνο υπάρχει παρέμβαση των Αμερικανών στο ελληνικό δικαστικό σύστημα το 2011, αλλά και ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ορίζει ποιος και γιατί θα προφυλακιστεί. Οι Άδωνις Γεωργιάδης, Θανάσης Πλεύρης, Κυριάκος Βελόπουλος, ως άλλοι ιππότες της ελεεινής τραπέζης, ξεσήκωσε τον τόπο ζητώντας την παραίτηση του Γιώργου Πεταλωτή, επειδή ήταν πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής και είχε, σου λένε, εμπλακεί στην υπόθεση ως δικηγόρος και υπήρξε ο βασικός κατήγορος στην υπόθεση που εξετάζει η Δικαιοσύνη. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει απόπειρα παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης, αλλά δεν μπορεί έτσι κανείς, χωρίς στοιχεία, να εκτοξεύει λάσπη στον ανεμιστήρα. Η αλήθεια είναι ότι η παρέμβαση των Ρώσων στην ιστορία αυτήν ήταν πολύ χοντρή και ότι όσοι έσπευσαν να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για τη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου θέλουν να ξεχνάνε ότι, σύμφωνα με το παλιό εορτολόγιο, Χριστούγεννα έχουμε στις 7 Ιανουαρίου. Ουαί ημίν, Φαρισαίοι υποκριτές….

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 2:44 π.μ.

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΑΜΕΤο κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κομμάτι του ευρύτερου Λαϊκού και Εργατικού κινήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή εκφράζει βαθιές λαϊκές ανάγκες οι οποίες στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία γίνονται ακόμη βαθύτερες. Εκτός των άλλων το κίνημα «Δεν Πληρώνω» προσφέρει και ένα μέσο έκφρασης της αγωνιστικής διάθεσης των κοινωνικών στρωμάτων που βάλλονται από την απύθμενη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που πλέον βρίσκεται σε αποσύνθεση. Στα πλαίσια του αταλάντευτου αγώνα που δίνει το κίνημά μας τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες αμεσοδημοκρατικές δράσεις και συνελεύσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Στόχος του αγώνα μας είναι η αυτοοργάνωση των λαϊκών δυνάμεων που εκλύονται από τη βάση του λαού με κεντρικό άξονα την ανυπακοή βασισμένη σε συλλογική και από τα κάτω οργανωμένη δράση. Έχουμε δηλώσει ως κίνημα ότι τα θέλουμε όλα και δεν διαπραγματευόμαστε με καμία μαριονέττα του συστήματος. Μαχόμαστε για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης και τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αυτή η δυναμική που αναπτύσει το κίνημά μας έχει μπει στο μάτι πολλών. Οι μεγαλοεργολάβοι προβαίνουν σε μηνύσεις και αγωγές εναντίον μελών μας γιατί από την δράση μας κινδυνεύουν να χάσουν τον παρά.Το κράτος και η αστυνομία μας έχουν σε στενό μαρκάρισμα γιατί αντιλαμβάνονται ότι καλλιεργούμε την ανυπακοή και είμαστε πολιτικά επικίνδυνοι. Το ΚΚΕ προσπαθεί να μας απαξιώσει πολιτικά επειδή είμαστε κομμάτι του κοινωνικού κινήματος ασυμβίβαστο και ανεξάρτητο, έξω απο το μαντρί.

Στα πλαίσια του συνεχούς αγώνα που δίνει το κίνημά μας διαδηλώσαμε μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες συναγωνιστές και τις δύο ημέρες της 48ωρης γενικής απεργίας με οργανωμένο μπλοκ και μαζική συμμετοχή.

Ως κίνημα «Δεν Πληρώνω» εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την βάρβαρη κρατική καταστολή και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του μέλους του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ψευδή και προκλητική καταγγελία του ΠΑΜΕ σύμφωνα με την οποία «δυνάμεις που εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ προέβησαν σε δολοφονική επίθεση από την οποία προκλήθηκαν τραυματισμοί μελών του ΠΑΜΕ και ο θάνατος του οικοδόμου, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα Δημήτρη Κοτζαρίδη».

Κατ΄αρχήν να τονίσουμε ότι τα μέλη του «Δεν πληρώνω» δεν προκάλεσαν κανένα επεισόδιο σε κανένα σημείο της διαδήλωσης ούτε υπέθαλψαν οποιαδήποτε ενέργεια βίας. Αυτό αποδεικνύεται αδιάσειστα, απο το βίντεο που έχουμε αναρτήσει στο μπλογκ μας (www.denplironodenplirono.com).

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Το μπλοκ του κινήματος μας κατευθύνθηκε συντεταγμένα και οργανωμένα προς την βουλή. Στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας, την πορεία μας έφραζαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι οποίες μας απαγόρευσαν,αυθαίρετα, να προχωρήσουμε προς την βουλή. Μετά από αυτό μην θέλοντας να δημιούργησουμε εντάσεις, είπαμε μερικά συνθήματα και αποχωρήσαμε. Κανένα επεισόδιο δεν δημιουργήθηκε μεταξύ του κινήματος μας και των μελών του ΠΑΜΕ. Επίσης ο ισχυρισμός του ΠΑΜΕ περί δολοφονικής επίθεσης από διαδηλωτές είναι συκοφαντικός και προβοκατόρικος καθώς ο θάνατος του άτυχου οικοδόμου προήλθε από παθολογικά αίτια τα οποία σχετίζονται με χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Για την βάρβαρη καταστολή των ΜΑΤ το ΠΑΜΕ δεν θεώρησε πολιτικά σκόπιμο να κάνει την οποιαδήποτε καταγγελία.

Η επικοινωνιακή στρατηγική του ΚΚΕ μας είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Όσοι έχουν ιστορική μνήμη και εμπειρία αγώνων γωρίζουν ότι είναι πάγια τακτική των προπαγανδιστικών μηχανισμών του ΚΚΕ να λοιδωρούν κάθε ανεξάρτητο κομμάτι του Λαϊκου κινήματος, που δεν ελέγχει. Όσον αφορά στην προσπάθεια απαξίωσης του κινήματος «Δεν πληρώνω» από το ΚΚΕ υπάρχει παρελθόν. Λίγους μήνες μετά τη γέννηση του κινήματος η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη έσπευσε να μας χαρακτηρίσει ατομικούς τσαμπουκάδες με το να μην πληρώνουμε διόδια. Μάλλον το ΚΚΕ την λέξη πολιτική ανυπακοή την χρησιμοποιεί μόνο αγκιτατόρικα. Η δράση του μέχρι τώρα μάλλον δείχνει πλήρη υπακοή στους νόμους και τις επιταγές της αστικής εξουσίας. Λίγες μέρες πριν τη ΔΕΘ κι ενώ μέλη του «Δεν πληρώνω» έκαναν εκτεταμένη αφισοκόλληση στην Πατησίων και στην Καλλιθέα, μέλη της ΚΝΕ πήραν τα πινέλα τους και τις παχυλά επιχορηγούμενες γιγαντοαφίσες τους και κάλυψαν όλες τις αφίσες του «Δεν Πληρώνω». Να υπενθυμίσουμε στο ΚΚΕ ότι το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αυτοχρηματοδοτείται από το υστέρημα των μελών του και δεν επιχορηγείται με εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τον ελληνικό λαό, ούτε έχει επαγγελματικά στελέχη τα οποία ενίοτε απολύει κιόλας.

Τέλος ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται στην καταγγελία του ΠΑΜΕ με τον οποίο μας αποκαλεί «λεγόμενο κίνημα Δεν Πληρώνω» θυμίζει τους χαρακτηρισμούς των μεγαλοεργολάβων της εταιρίας «Αιγαίον» καθώς και του δεξιού βουλευτή Κ. Χατζηδάκη οι οποίοι μας χαρακτήριζαν αυτοαποκαλούμενους και δήθεν. Όπως φαίνεται το ΚΚΕ αντλεί πλέον τα επικοινωνιακά βέλη από την φαρέτρα των μεγαλοεργολάβων και της αντίδρασης. Γιατί πλέον μόνο επικοινωνιακά όπλα χρησιμοποιεί. Τα πραγματικά τα παρέδωσε στη Βάρκιζα όπου πρόδωσε μια ολόκληρη επανάσταση.

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ συνεχίζει δυναμικά τον ασυμβίβαστο αγώνα ανατροπής ενάντια στο σύστημα της βαρβαρότητας και τα δεκανίκια του.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 2:46 π.μ.

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΣημερα 2 οκτωβριου,στις γυναικειες φυλακες κορυδαλλου κανουμε σταση αρνουμενες να μπουμε στα κελια και στους θαλαμους.Διαμαρτυρομαστε για τις περικοπες στο φαγητο,καθως επισης στα φρουτα και το γαλα τα οποια εχουν σταματησει εδω και πολυ καιρο να μας δινουν.
Συγκεκριμενα σημερα το πρωινο δεν εφτασε για ολες τις κρατουμενες οπως επισης και το μεσημεριανο φαγητο,ενω οσες προλαβαν να παρουν φαγητο πηραν μια πολυ μικρη πσοτητα.Αποφασισαμε να παραμεινουμε εξω απο τα κελια και κατα το νυχτερινο κλεισιμο ως συνεχεια της διαμαρτυριας για την ολη κατασταση.Εχουμε διαμαρτυρηθει πολλες φορες για την ποιοτητα και την ποσοτητα του φαγητου που μας δινουν αλλα η κατατσταση μερα με την μερα χειροτερευει.Επισημα η υπηρεσια της φυλακης μας ανακοινωσε οτι το υπουργειο δικαιοσυνης κανει περικοπες στα κονδυλια με αποτελεσμα να μειωθει αισθητα η ποσοτητα του φαγητου,των φαρμακευτικων αγωγων,του ζεστου νερου και σιγουρα και της θερμανσης.
Η φυλακη δεν μπορει πλεον να συντηρησει τους κρατουμενους και αφου δεν μπορει,να μας ανοιξει τις πορτες να φυγουμε.

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 2:32 μ.μ.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

Δελτίο Τύπου


Σήμερα Τετάρτη 20/7, μια μέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου, προχωρήσαμε σε συμβολικό αποκλεισμό του Γερμανικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη, με σύνθημα, «Λαοί της Ευρώπης, ο εχθρός είναι κοινός». Με αυτή μας την κίνηση θέλουμε να καταδείξουμε την εγκληματική στάση του Δ’Ράιχ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί τους λαούς στο “αιματοκύλισμα” της χρεωκοπίας.

Διαμηνύουμε σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια μας κλέβουν την ζωή και τα όνειρα(κυβερνήσεις, οικονομικές Ελίτ, ΔΝΤ) πως είμαστε εδώ, αποκτήσαμε φωνή και δεν θα επιτρέψουμε να ξαναβυθιστεί η Ευρώπη στο Χάος, στο όνομα του κέρδους και της επιβίωσης των ισχυρών, ντόπιων και ξένων. Ο κοινός αγώνας των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, για ψωμί, παιδεία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια συνεχίζεται.

ΟΥΤΕ ΔΝΤ, ΟΥΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-->

Από Athens Indymedia

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 9:56 π.μ

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

"ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ"

Η διεθνής πρωτοβουλία ''Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ – Παραμένουμε Άνθρωποι'' θα "πλεύσει" για ακόμα μια φορά στην Παλαιστίνη για να σπάσει τον παράνομο αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας στα τέλη Ιουνίου, παρά τις ευθείες απειλές του Ισραήλ για βίαιη αντιμετώπιση.
Την αποστολή, στηρίζουν χιλιάδες προσωπικότητες ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις γυναίκες κάτοχοι βραβείου νόμπελ Shirin Ebadi, Jody Williams, Mairead Maguire, Rigoberta Menchu και γνωστές προσωπικότητες της τέχνης, του πολιτισμού, της επιστήμης και των κοινωνικών κινημάτων, όπως οι Naomi Klein, Noam Chomsky, Alice Walker, Angela Davis, Slavoj Zizek, Serge Latouche, Stephane Hessel, Rony Brauman, Jean Glavany, Cecile Duflot.
Το εγχείρημα στηρίζουν πολλές εκατοντάδες προσωπικοτήτων και στην Ελλάδα, από τον Πανεπιστημιακό χώρο, τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, των πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων και τον αθλητικό χώρο.

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 2:30 π.μ.

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ"

Εκδήλωση για τα 5 χρόνια από την συγκρότηση της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, διοργανώνεται το Σάββατο 18 Ιουνίου στην Αγορά Κυψέλης, Φωκίονος Νέγρη 42 στις 18:00.

Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία δίνει στοιχεία για τον αριθμό των κρατουμένων στην Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

Η ανακοίνωση

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Είμαστε όλοι εν δυνάμει κρατούμενοι

2001: 8.343 κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές

2011: 11.674 κρατούμενοι

6 νέες φυλακές τα τελευταία 5 χρόνια

Τουλάχιστον 11.674 συνάνθρωποί μας κρατούνται στις φυλακές της χώρας ενώ περισσότεροι από 5.000 υποχρεώνονται να επιβιώνουν στα κρατητήρια, χωρίς δικαίωμα προαυλισμού, τουαλέτα ή επαρκή σίτιση.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι στατιστικά στοιχεία, είναι ο πατέρας μας, ο σύντροφός μας, η αδερφή μας, ο συνάδελφός μας, ο γείτονάς μας, η φίλη μας, είναι κάποιος από το συγγενικό ή φιλικό μας περιβάλλον.

Πλέον είναι πολύ εύκολο να προστεθείς και εσύ στον πληθυσμό της φυλακής. Είμαστε όλοι εν δυνάμει κρατούμενοι. Σήμερα ελεύθεροι, αύριο πίσω από τα κάγκελα.

Εμείς αντιστεκόμαστε στην ποινικοποίηση της φτώχειας, στην αυστηροποίηση των ποινών. Παλεύουμε για την κατάργηση των φυλακών. Διεκδικούμε τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, για την αποποινικοποίηση αδικημάτων, για τον περιορισμό της φυλάκισης σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για την κατάργηση των φυλακών ανηλίκων.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου ολοκληρώνονται 5 χρόνια δράσης της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Σας καλούμε στην Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42) από τις 6μμ και μετά για να συζητήσουμε με πρώην και νυν κρατούμενους αλλά και να ακούσουμε πολλή μουσική. Στο χώρο παράλληλα θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους.

Είσοδος ελεύθερη.

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 2:15 π.μ.

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΓΚΟΥΦΗ


Η Αθανασία Γαλάνη κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τρικάλων Χρήστου Μαγκούφη για όσα συνέβησαν στις 7 Απριλίου, την ημέρα της κινητοποίησης στα διόδια του Μώλου Λαμίας.

Το πανελλαδικό συντονιστικό και οι επιτροπές αγώνα κατοίκων πολιτών και εργαζομένων σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Μήνυση κατέθεσε η συναγωνίστρια Αθανασία (Σούλα) Γαλάνη εναντίον του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Χρήστου Μαγκούφη για την βιαιοπραγία εναντίον της στις 7 Απριλίου, ημέρα κινητοποίησης του κινήματός μας στα διόδια του Μώλου Λαμίας.

Η Σούλα Γαλάνη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε κάταγμα του 10ου πλευρού, ενώ ο θρασύτατος πράσινος βουλευτής δήλωνε ότι η συναγωνίστρια ''έπαιζε θέατρο''.

Ο ίδιος μάλιστα, σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα της κεντρικής Ελλάδας, δήλωνε ευθαρσώς ότι ήθελε να δώσει ... ένα μάθημα.

Ο Χρήστος Μαγκούφης ήταν ο κεντρικός εισηγητής της τοπολογίας Ρέππα, που μετέτρεψε την άρνηση καταβολής των ληστρικών χαρατσιών σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Στην αιτιολογική εισηγητική έκθεση αναφερόταν ότι το συγκεκριμένο μέτρο κρινόταν αναγκαίο λόγω της «αποκλίνουσας συμπεριφοράς των πολιτών».

Της τροπολογίας Ρέππα είχε προηγηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου οι εκπρόσωποι των πέντε κοινοπρακτικών ιδιωτικών εταιρειών δήλωσαν ότι είχαν ζητήσει τη συγκεκριμένη τροπολογία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η υπόθεση του ξεπουλήματος των δημοσίων δρόμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, της απίθανης δήλωσης ότι μέσω των εσόδων που αναλογούν στο κράτος θα πληρωθεί το δημόσιο χρέος (!) και δεν θα φτιαχτούν δρόμοι, έχει κριθεί στη συνείδηση του εργαζόμενου και άνεργου πληθυσμού και με τους αγώνες μας πάνω από είκοσι μήνες.

Θα κριθεί σύντομα και στα δικαστήρια εναντίον του βουλευτή Χρήστου Μαγκούφη. Κανένας δεν είναι μόνος του.

Η αλληλεγγύη και οι αγώνες είναι το όπλο μας ενάντια στο κράτος των εργολάβων των τραπεζών και του πολιτικού τους προσωπικού.

5/5/2010
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 3:15 π.μ.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙ ΧΟΡΗΓΩΝ


Πιστά στους ιδιοκτήτες των χρυσών κλουβιών τους, τα καθεστωτικά παπαγαλάκια προσπαθούν να μας δαγκώσουν με το δηλητηριώδες ράμφος τους!! Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας γαργαλάνε!!
Ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης στο διαβόητο άρθρο του στην Καθημερινή, ως καθαρόαιμο λαγωνικό πιστό στα αφεντικά του πάσχισε αλλά εν τέλει κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τις υπόγειες δαιδαλώδεις διαδρομές χρηματοδότησης και εξάρτησης του κινήματος «Δεν πληρώνω».
Το ερώτημα που έθεσε ήταν το εξής: «Πόσο αυθόρμητες είναι οι καταλήψεις «δεν πληρώνω» αφού έχουν και μηχανισμούς χορηγίας και μισθώνουν (έστω με λεφτά άλλων) τις υπηρεσίες επιχειρήσεων να μοιράζουν φυλλάδια;».

Τίθεται όμως αβίαστα το ακόμη πιο φλέγον ερώτημα: Πόσο αυθόρμητος και αξιόπιστος είναι ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης της Αλαφουζιώτικης Καθημερινής όταν αποτελώντας αναπόσπαστο γρανάζι του μηχανισμού κατευθυνόμενης μιντιακής προπαγάνδας τιμά το μισθό του προβαίνοντας σε πρόχειρες μηχανορραφίες περί χορηγιών του Επιμελητηρίου Πιερίας προς το κίνημα «Δεν πληρώνω»;;

(*Μην ξεχνάμε ότι το Αλαφουζιώτικο επίσης ΣΚΑΪ δίνει ψωμί και στον αυθόρμητο κ. Πορτοσάλτε (ή Πρωτοψάλτε κατʼάλλους) ο οποίος επί τακτικής βάσης τιμά το κίνημά μας με τα σχόλια του σε άπταιστα παπα-γαλλικά.)

Βεβαίως ο περί ου ο λόγος κ.Μανδραβέλης ξέρει πολύ καλά ότι το κίνημα μας (του οποίου βάζουν φωτογραφίες απο κινητοποιήσεις - με τις κίτρινες σημαίες και τα ψαράκια) ουδέποτε είχε επιτροπή αγώνα στην Πιερία . Πολλώ δε μάλλον καμμία σχέση δεν είχε με το επιμελητήριο της Πιερίας ή οποιοδήποτε άλλο σε όλη την επικράτεια.

Μετά από τον «αυθόρμητο» κ. Μανδραβέλη, σειρά πήρε ο «ανεξάρτητος» δημοσιογράφος κ. Χρίστος Τελίδης, αρθρογράφος της εφημερίδας του εθνικού μας μεγαλοεργολάβου και προσωπικού του ευεργέτη (Έθνος). Στο άρθρο του κάνει λόγο για ανίερες γαλαζοκόκκινες συμμαχίες και παράνομες χρηματοδοτικές διαδρομές τρίτου τύπου.

Ρόλο κερασακίου στην φιλοκαθεστωτική τούρτα ανέλαβε ο βρετανικός Observer ο οποίος καθʼόσον παρατηρητικός, διέγνωσε ότι η Ελλάδα πάσχει από οξεία ακυβερνησία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το γεγονός αυτό γίνεται εμφανές από την αδυναμία της κρατικής καταστολής να επαναφέρει στην τάξη τους πολίτες που εκφράζονται μέσω πράξεων πολιτικής ανυπακοής και συμμετέχουν στα κινήματα του «Δεν πληρώνω» και της Κερατέας.

Γνωρίζουμε καλά ότι τα αστικά-καθεστωτικά ΜΜΕ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του μηχανισμού αναπαραγωγής των εξουσιαστικών δομών του αστικού κράτους.
Προάγουν το σύστημα αξιών της ταξικής εκμετάλλευσης πασπαλίζοντάς το με την πούδρα της αστικής δημοκρατίας και νομιμότητας.
Προσπαθούν να υπονομεύσουν στη συνείδηση του μέσου εκμεταλλευόμενου κάθε φωνή ανυπακοής και αντίστασης που προέρχεται από κάποιον ίσως λίγο πιο πρωτοπόρο εκμεταλλευόμενο.
Στην στρατηγική αυτή εντάσσεται και το τελευταίο κύμα προσπάθειας αμφισβήτησης της ανεξαρτησίας του κινήματος «Δεν πληρώνω», μέσω δημοσιευμάτων και σχολίων φιλοκαθεστωτικών δημοσιογράφων, υπερασπιστών της αστικής ψευτονομιμότητας.
Δεν είναι τυχαίες οι προσπάθειες που γίνονται να κατασκευαστούν επίπλαστες εξαρτήσεις του κινήματος μας από κομματικούς μηχανισμούς, προϋπολογισμούς επιμελητηρίων και πορτοφόλια «ευεργετών».
Αυτή είναι μια φτηνή και πρόχειρη προσπάθεια μεταστροφής της κοινής γνώμης ενάντια στο κίνημά μας.
Μέσω αυτής της προσπάθειας επιχειρείται να αμφισβητηθούν κάποια από τα συστατικά στοιχεία από τα οποία δομήθηκε το κίνημά μας όπως η ακεραιότητα και το ήθος του (όχι με την αστική αλλά με την ουσιαστική έννοια) αλλά και η πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία του.

Οι προσπάθειές τους όμως πέφτουν στο κενό.. Όσο και να προσπαθούν δε θα πείσουν κανέναν ότι τα τρώμε μαζί ή ότι τα παίρνουμε μαζί κάτω απʼ το τραπέζi!!

Η δύναμη του κινήματός μας είναι ότι στηρίζεται μόνο στα μέλη του και σε κανέναν άλλον!!

Ας καταλάβουν οι μεγαλοεργολάβοι-μεγαλοκαναλάρχες-μεγαλοεκδότες μαζί με τις πολιτικές τους υπηρέτριες και τα υφιστάμενα παπαγαλάκια τους ότι θα τους "πετάξουμε" ομαδικώς στον Καιάδα της ιστορίας και μάλιστα χωρίς αλεξίπτωτο!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" www.oxidiodia.gr

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 2:13 π.μ.

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!


Ο λόγος για να γραφτεί αυτό το κείμενο είναι για τις συνεχόμενες αποδοκιμασίες πολιτών σε πολιτικούς, κυρίως της κυβέρνησης.
Είναι αντιληπτό ότι ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος και εκφράζει έτσι την οργή του με τα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα του, μια καθημερινότητα που την έχουν καταντήσει οι άνθρωποι που τόσα χρόνια ψηφίζουν( και από τα δύο κόμματα ). Μία οργή που πολλές φόρες χάνει τον ελέγχο, αλλα είναι το αποτέλεσμα κάποιων κυρίων της εξουσίας που έχουν φέρει τα πράματα σε αυτήν την κατάσταση. Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους έτσι είναι.
Γιατί κάποιοι κύριοι μεγάλο-δημοσιογραφεί οδύρονται κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό; Έχουν ή καλύτερα παίζουν κάποιο συγκεκριμένο ρόλο; Τους αρέσει να υπερασπίζοντα ανθρώπους που είναι υπαίτιοι για τα μαύρα χάλια του τόπου μας; Αν ο κόσμος έχει αγανάκτηση με όλους αυτούς, τι περιμένουν οι κύριοι μεγάλο-δημοσιογραφεί να γίνει, κι άλλη υπομονή; Όταν ακούν το κυρ Πάγκαλο να τους λέει ότι “μαζί τα φάγαμε”, είναι λογικό να εξοργίζονται! Μην ψάχνατε λοιπόν τους λογούς που γίνονται αυτά τα περιστατικά σε πολιτικά πρόσωπα. Δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε μεμονωμένα περιστατικά, υπάρχει σοβαρός λόγος που γίνονται αυτά, και μάλιστα κοινωνικός, αφού γίνονται από πολίτες. Όταν ο κόσμος βλέπει καθημερινά να αδειάζει η τσέπη του, η άνεργοι να αυξάνονται συνεχώς και να αγωνία αν αύριο θα έχει δουλειά ή θα τον πατάξουν στο δρόμο, οι συντάξεις να είναι ανύπαρκτες, όλοι αυτοί οι λόγοι τον κάνουν να συμπεριφέρεται έτσι. Μην μιλάνε κάποιοι για φασισμό του όχλου. Οι πολιτικοί φτενέ που όπου πηγαίνουν είναι ανεπιθύμητοι. Ούτε όλοι αυτοί ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί άμα ήταν έτσι τότε αυτό θα μας κυβερνούσε. Είναι απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που δεν μπορούν άλλο την κοροϊδία, αφήνοντας έτσι την οργή τους να ξεχειλίσει. Δεν είναι τυχαίο που γίνονται όλα αυτά, να περιμένατε και χειρότερα.

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 10:54 π.μ.

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ

Πολύς ντόρος έχει γίνει για το γιαούρτωμα στον Πάγκαλο από πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του καλοφαγά Θόδωρου στην περιοχή τους.
Ακούμε συνεχώς, γιατί γιαούρτωσαν τον Πάγκαλο, κι αν είναι το γιαούρτωμα δημοκρατικό μέσο διαμαρτυρίας, κι όλα αυτά τα ακούμε από τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
Εμείς αναρωτιόμαστε γιατί τόση πρεμούρα για ένα μεγαλο-στέλεχος της κυβέρνησης, στεναχωρήθηκαν που απλός κόσμος ξεφτίλισε έναν πολιτικό; Τόσα χρονιά οι πολίτικοι έχουν ξεφτιλίσει τους πολίτες αυτού του τόπου, τους έχουν καβαλήσει και ξεζουμίσει, και τώρα τους πείραξε ένα γιαούρτωμα; Οι χαμηλές συντάξεις, οι χαμηλοί μισθοί, η μείωση επιδομάτων, όλα αυτά γιατί πρέπει ο λαός να τα καταπίνει χωρίς να μιλάει; Πόσο θα ανεχτεί ακόμα ο κόσμος την κατάσταση που των έχουν φόρτωση; Γιατί κύριοι δημοσιογράφοι( όχι όλοι )σκίζετε τα ρούχα σας κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, μήπως είστε κι εσείς υπεύθυνοι που στηρίζετε κάτι μπουμπούκια σαν τον Πάγκαλο; Εσύ πάλι ρε Θοδωρή την κλαίγεσαι, θεωρείς ότι δεν έχεις σχέση για την κατάσταση που έχετε φέρει την χωρά στο χείλος του γκρεμού;

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 20/3/2011 στις 3:40 π.μ.

ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΒΙΩΝ;

Για άλλη μια φόρα βλέπουμε την ωμή βία που προκαλούν οι μηχανόβιοι νταήδες της ΕΛ.ΑΣ..
Ο λόγος για μοτοσικλετιστή αστυνομικό που πατάει γκάζι κι όποιον πάρει ο χάρος, το περιστατικό αυτό έγινε στην πορεία που καλούσε η ΓΣΕΕ( 23/2/2011)στην πλατεία Συντάγματος και ήταν το γεγονός, που σε εκείνο το σημείο ξέσπασαν επεισόδια.
Τι θα γίνει κυρ Χρηστο( Παπουτση )με τα μπουμπούκια που προκαλούν ατυχήματα σε βάρος διαδηλωτών αλλα και πολιτών( Π.Χ. Περίπτωση της 7χρονης στο Μενίδι )δεν έχουμε δει καμία τιμωρία εις βάρος τους. Αυτά βλέπει ο κόσμος και ξεσηκώνεται, δεν του φτάνουν τα προβλήματα με τους άχρηστους που πάει και ψηφίζει, έχει και τους νταήδες με τα μηχανάκια που του προκαλούν τρόμο.

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 23/2/2011 στις 12:50 μ.μ.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Η 27ΧΡΟΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών –τυφλό από ταξικό μίσος- έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση που έκρινε «ύποπτη φυγής» τη Φέι Μάγιερ και ζητούσε την προσωρινή της κράτηση, και έτσι η 27χρονη Γερμανίδα οδηγήθηκε στις φυλακές. Οι συνήγοροι της με μια σκληρή ανακοίνωση τους περιγράφουν την όλη κατάσταση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά το δημόσιο διασυρμό της για το “δήθεν τρομοκρατικό οικογενειακό παρελθόν της” η Φαίη – Μαρί Μάγιερ “απήχθη” σήμερα το μεσημέρι έξω από το σπίτι της από αστυνομικές δυνάμεις, μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο δημοσιεύθηκε μισή ώρα πριν τη σύλληψη της και ήρε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή στις 17.01.2011 μεταξύ της ανακρίτριας που πρότεινε την επιβολή εις βάρος της του περιοριστικού όρου της εμφάνισης στο ΑΤ της κατοικίας της και της εισαγγελέως που πρότεινε την προφυλάκιση της, υπέρ της εισαγγελικής άποψης, με το σκεπτικό ότι «κατείχε και διάβαζε δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατούμενους».

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 10/2/2011 στις 2:49 π.μ. 1 σχόλια

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ

Την περασμένη εβδομάδα, η αντί-τρομοκρατική προχώρησε σε συλλήψεις 4 ατόμων βαφτίζοντας τους “τρομοκράτες”, προσπαθώντας να πείσει μια κοινωνία ότι κινδυνεύει από 4 νεαρά άτομα που έχουν μια αντιεξουσιαστική άποψη και όχι από την μείωση μισθών και συντάξεων αλλα και από το μνημόνιο.
Την επόμενη μέρα συλλαμβάνεται μια κοπέλα Γερμανικής καταγωγής η οποία βαφτίζεται κι αυτή ως μέλος μιας συμμορίας τρομοκρατών. Και σαν βασικό στοιχείο που ενοχοποιεί, είναι η καταγωγή της. Κι εδώ αρχίζει το ψάμμε της ασφάλειας που το αναπαράγουν τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα. Η κοπέλα βαφτίζεται ύποπτη για τρομοκρατία επειδή οι ασφάλεια νομίζει ότι η μητέρα της( που είναι Γερμανίδα ), ήταν μέλος της RAF, μόνο και μόνο από το όνομα της που εντελώς συμπτωματικά είναι ίδιο με το όνομα μιας γυναικας της RAF. Και το πανήγυρη στα ΜΜΕ μόλις ξεκίνησε. Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να πουν ότι ο πατέρας της, ήταν κι αυτός μέλος της γερμανικής οργάνωσης και μάλιστα είχε σκοτωθεί σε συμπλοκή με αστυνομικούς. Αλλα όμως που η αλήθεια πότε δεν κρύβεται. Και η αλήθεια είναι ότι η μητέρα της κοπέλας δεν ήταν η “τρομοκράτησα” στη Γερμανία ως μέλος της RAF, αλλα κάποια άλλη με το ίδιο όνομα! Κι ο πατέρας της ούτε κι αυτός ήταν στην RAF κι ούτε είχε σκοτωθεί σε συμπλοκή με αστυνομικούς, αλλα ο άνθρωπος είναι ζωντανός και ζει στην Γερμανία! Απίστευτη γκάφα της ΕΛΑΣ και των ΜΜΕ. Να δούμε πως θα τα σουλουπώσουν.
Και κάτι ακόμα για τα “έγκυρα” ΜΜΕ. “Σκοτωθήκατε” να βγάλετε τις φωτογραφίες των 4 ατόμων και της κοπέλας στην δημοσιότητα, αυτό το έχουμε παρατήρηση μόνο σε υποθέσεις τρομοκρατίας, σε άλλες υποθέσεις όπως για παράδειγμα παιδεραστίας και εμπόριο ναρκωτικών, δεν βγάζετε καμία φωτογραφία των συλληφθέντων, γιατί;

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 18/1/2011 στις 2:14 π.μ.

ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Δυστυχώς θα ασχοληθούμε για άλλη μια φορά με αυτόν τον κύριο, που νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να βρίζει όποιον κι όποιον. Κατηγορεί την αριστερά για διάφορα, λες κι αυτός είναι τελείως, που σε περίοδο οικονομικής κρίσης, κάνει πρωτοχρονιά σε πολυτελές ξενοδοχείο, ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια Σοσιαλισμού που δήθεν εκπροσωπεί.
Την επόμενη φορά κυρ Θόδωρε, βρίσεις κάποιων, κοιτάξουν στον καθρέπτη να δεις την κοιλιά σου, που όσο πάει και φουσκώνει από αυτά που έχεις καταβροχθίσει.
Και ύστερε σου λένε κάποιοι, γιατί τρώνε ξύλο οι πολιτικοί στο δρόμο. Για να κάνει ο Πάγκαλος μια βόλτα στο κέντρο μόνος του και θα τον περιποιηθεί ο κόσμος καλύτερα κι από τον Χατζηδάκη!

Αναρτήθηκε από ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com στις 13/1/2011 στις 2:18 π.μ.

ΠΕΤΑΝΕ ΓΚΑΖΙ ΚΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ...
 
6/12/09, μοτοσικλετιστές της ομάδας “Δ” χτυπούν δυο διαδηλωτές 
κατά την διάρκεια πορείας συμπλήρωσης ενός χρόνου από την 
δολοφονία του Α. Γρηγοροπουλου, η διαδηλώτρια που την χτύπησε 
μηχανάκι των “Δ” τραυματίζεται σοβαρά.Τσιμουδιά ο Μιχαλάκης τότε!
15/12/10,μοτοσικλετιστές της ομάδας “Δ” χτυπούν διαδηλωτή με την 
μηχανή τους, πάνω στην Πλ. Συντάγματος. Τσιμουδιά τώρα και ο 
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ !
Χτες 5/1/11, το χειρότερο από όλα. Μοτοσικλετιστής της ομάδας 
ΔΙΑΣ, τραυματίζει θανάσιμα ένα 7χρονο κοριτσάκι, που λίγη ώρα 
αργότερα πεθαίνει. Τρίτη και φαρμακερή για τους μηχανόβιους της 
ΕΛ.ΑΣ. Με θύμα τους ένα μικρο τσιγγανόπουλο. Όπως θύμα τους ήταν 
και η Αμερικανίδα διαδηλώτρια που την τραυμάτισαν ξυλοκοπώντας 
την λυσσασμένα έξω από το Πολυτεχνείο άνδρες της ομάδας “Δ” στις 
15/11/10. 
Για μάζεψα τους κυρ ΠΑΠΟΥΤΣΗ!
 

 

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΖΙ

Τα σκουπίδια πάντα υπήρχαν. Τώρα όμως έχουμε πάει ένα 
βήμα πιο μπροστά, τα έχουμε μέσα στα πόδια μας, ζούμε 
μαζί τους κι όπως θα έλεγε κι ο πρώην πλανητάρχης Μπους:
“Μπορούμε άνθρωποι κι σκουπίδια να συμβιώσουμε αρμονικά”.
Αυτό πίστεψαν και οι αρμόδιοι, εδώ στην Αθηνά και μας 
προσφέρουν μια ζωή γεμάτη δυσοσμία, μπόχα και διάφορα 
κολοβακτηρίδια. 
Επιτελούς θα γνωριστούμε και με τα ποντίκια καλύτερα, 
καλύτερα με αυτό το παρεξηγημένο ζωύφιο. 
 

55.000 ευρώ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΑ 

Η σύζυγος του Θόδωρου Αγγελόπουλου είναι διορισμένη
 στο υπουργείο Εξωτερικών από το 1998 με μισθό 55.000 ευρώ τον χρόνο(
MONO! ) ως πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων
λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Παραμένει όμως στη θέση της επί
13 χρόνια, παρότι η αποστολή της ολοκληρώθηκε με το τέλος των Αγώνων,
εισπράττοντας κανονικά τον μισθό της και συμβάλλοντας στα δημόσια
ελλείμματα...η ίδια βέβαια δηλώνει πως διαθέτει το μισθό της σε φιλανθρωπίες.

Τι  γράψαμε  χτες για τις φιλανθρωπίες των πλουσίων;
Αλήθεια θα την φορολόγηση τώρα ο Παπακωσταντινου την κυρα Γιάννα; η θα ξεζουμίσει όλους εμάς; 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

«Ντρέπομαι που είμαι πολίτης αυτής της χώρας. Ντρέπομαι να με κυβερνάει μια κυβέρνηση η οποία είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία της Γερμανίας και της Αμερικής. Ντρέπομαι να με κυβερνάει μια κυβέρνηση η οποία είναι εισπράκτορας των τραπεζών. Ντρέπομαι να με κυβερνάει μια κυβέρνηση που είναι τσιράκι των εργολάβων. Κερατέα μην το βάζεις κάτω». 
Βασίλης Παπακωσταντίνου

Τα παραπάνω λόγια τα είπε ο γνωστός τραγουδιστής στη συναυλία που έδωσε στην Κερατέα, μπροστά σε πολλούς κατοίκους της περιοχής. Άδικο έχει; Αφού τα πάντα σε αυτή την χωρά πάνε στραβά, τα πάντα δυσλειτουργούν και δεν ευθύνονται απλοί άνθρωποι όπως είναι οι κάτοικοι της Κερατέας που δικαίως διαμαρτύρονται για την δημιουργία χωματερής στην περιοχή τους. Ποιος θα ήθελε σκουπίδια σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του; κάνεις! Ας τα πάνε τα σκουπίδια έξω από την Βουλή και τα σπίτια των υπουργών.