Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αντιφασιστική συγκέντρωση

 


Με την μεγάλη, αντιφασιστική συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι στις 5:30, σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου και την πορεία προς τη Μάντρα Μπλόκου της Κοκκινιάς, «σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα και της θυσίας του λαού που θα στέκεται αιώνια απέναντι στους φασίστες και τα εγκλήματα τους» – όπως τονίζεται στο κάλεσμα του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» – κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, 11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα της ναζιστικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής».

Στη συγκέντρωση και την πορεία καλεί και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στο μεταξύ, χιλιάδες ήταν και φέτος ο κόσμος – ιδιαίτερα της νεολαίας, που έδωσε το «παρών» το βράδυ της Τρίτης  στην αντιφασιστική συναυλία του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος KillahP Φύσσας», στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας.

Στην αντιφασιστική συναυλία συμμετείχαν οι: Lef Kay on dex, Unveil the Sense, Μάγδα Βαρούχα, Fundracar, Κοινοί Θνητοί, Δημήτρης Μυστακίδης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Νταλάρας, Λόγος Τιμής.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Η υγειονομική αρχή της Χαμάς ανακοίνωσε τα ονόματα σχεδόν 35.000 θυμάτων του πολέμου

 


Συνολικά 11.355 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή, ενώ οι πρώτες 14 σελίδες αφορούν 710 θύματα ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Στον κατάλογο αυτό των 649 σελίδων κατονομάζονται συνολικά 34.344 νεκροί. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τους ανθρώπους που είχαν σκοτωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ μαχητών και αμάχων.

Οι πρώτες 14 σελίδες του καταλόγου αφορούν 710 θύματα ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Συνολικά 11.355 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή, ενώ τα γηραιότερα καταγεγραμμένα θύματα είναι δύο άνδρες ηλικίας 100 και 101 ετών.

Ο πόλεμος στη Γάζα ξέσπασε από τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου που πραγματοποίησαν η μαχητική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και άλλοι εξτρεμιστές.

Περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και 250 όμηροι οδηγήθηκαν στη Γάζα.

Η στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ προκάλεσε τεράστιες διεθνείς επικρίσεις λόγω των πολλών θυμάτων μεταξύ του άμαχου πληθυσμού και της καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από την υγειονομική αρχή στη Γάζα, περισσότεροι από 41.200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τη σύγκρουση.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι έχει σκοτώσει περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες σ’ αυτό τον παραλιακό θύλακα.

Οι αριθμοί αυτοί δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Η Ελλάδα έχει αρνητικά ρεκόρ και στην παιδική φτώχεια


Η Χώρα μας έχει αρνητικά ρεκόρ και στην παιδική φτώχεια, καθώς το 2023 σχεδόν το 22% των ανηλίκων βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας (έναντι 18,3% των ενηλίκων), σύμφωνα με έκθεση της ΓΣΕΕ.

Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ επισήμανε ότι ενώ η ελληνική κοινωνία έδειχνε να βελτιώνεται μετά το ναδίρ της κρίσης – με ορόσημο το 2015 όταν το 1 στα 4 νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά ζούσε κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας, από το 2020 οι δείκτες φτώχειας παρουσιάζουν νέα επιδείνωση.

Για παράδειγμα το έτος 2022, το 22,3% των νοικοκυριών με εξαρτώμενα παιδιά στην Ελλάδα ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας, έναντι 17,4% στην ΕΕ των 27.

Το 2023 υπήρξε μια οριακή αποκλιμάκωση, μόλις 0,3 ποσοστιαίων μονάδων.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Μοτοπορεία των διανομέων για αυξήσεις στους μισθούς στην Θεσσαλονίκη

 Μοτοπορεία δοργανώνουν σήμερα, Τρίτη 3/9, οι διανομείς στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τους.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο (Αριστοτέλους 32) όπου θα συγκεντρωθούν οι διανομείς στις 6 το απόγευμα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη κατόπιν συνεννόησης θα πραγματοποιηθεί κοινή πορεία διανομέων της efood και της wolt. Σαν διανομείς τα προβλήματα μας είναι κοινά και έτσι κοινοί και αλληλέγγυοι θα είναι και οι αγώνες μας.

Σαν Σωματείο Εργαζομένων στην efood διεκδικούμε:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ

Αύξηση στο βασικό μισθό

επίδομα κινητού στα 20-25€ ανά μήνα

επίδομα γάμου 10%

ΓΙΑ ΤΟΥΣ FREELANCERS:

Επαναφορά τιμοκαταλόγου με αυξημένες τις τιμές σε αυτόν κατά 30%

Ελάχιστη τιμή παραγγελίας στα 2,8€

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ:

Χρηματική αποζημίωση προς όλους όταν θα πρέπει να κλείνει η εφαρμογή λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

Μηνιαίο Επίδομα επικινδυνότητας της εργασίας +15%

Τα αιτήματα μας αφορούν και μας συμφέρουν όλους!

Ενωνόμαστε- πληθαίνουμε- διεκδικούμε!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/9

ΣΤΙΣ 18:00 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32 (στο εργατικό κέντρο)

ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ EFOOD-WOLT!».