Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ


Νέα διαδήλωση πραγματοποίησαν χθες εκατοντάδες «Αγανακτισμένοι» στη Μαδρίτη, εναντίον ενός σχεδίου συνταγματικής μεταρρύθμισης, το οποίο καθιερώνει έναν «χρυσό κανόνα» δημοσιονομικής σταθερότητας, ζητώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Πίσω από ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Όχι στη μεταρρύθμιση του Συντάγματος. Όχι ένα βήμα πίσω», οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τον σταθμό της Ατότσα, κατευθυνόμενοι προς την εμβληματική Πουέρτα ντελ Σολ, την οποία οι «Αγανακτισμένοι» είχαν καταλάβει για έναν μήνα, από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου. Ένα δεύτερο μεγάλο πανό έγραφε: «Ο λόγος του λαού μετράει επίσης. Δημοψήφισμα τώρα». Παρόμοιες διαδηλώσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν και σε πολλές άλλες ισπανικές πόλεις.

Τα δύο μεγαλύτερα ισπανικά κόμματα, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και το δεξιό Λαϊκό Κόμμα, συμφώνησαν σε μια συνταγματική μεταρρύθμιση, η οποία θα εγγράφει έναν «χρυσό κανόνα» για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς στο Σύνταγμα.

Η πρόταση αυτή, που θα πρέπει να συγκεντρώσει τα 3/5 των ψήφων των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων προκειμένου να εγκριθεί, θα εξεταστεί αύριο από τους Ισπανούς βουλευτές, στη διάρκεια μιας έκτακτης συνόδου. Θυμίζουμε ότι στις 16 Αυγούστου, η Γαλλία και η Γερμανία πρότειναν στις 17 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης να υιοθετήσουν πριν από το καλοκαίρι του 2012 τον «χρυσό κανόνα» των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Από Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου