Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Δραματικές στιγμές - Νεκρός 18χρονος δράστης στις ΗΠΑ σε αστυνομική καταδίωξη


Αυτή είναι η συγκλονιστική στιγμή που ένας έφηβος στη Βαλτιμόρη πέφτει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης.
Η αστυνομία αναφέρει ότι 18χρονος Curtis Deal, ο οποίος βρισκόταν έξω με εγγύηση 250.000 δολαρίων - βγήκε έξω από το αυτοκίνητό του όταν τον σταμάτησε η Αστυνομία και προσπάθησε να διαφύγει κρατώντας ένα πιστόλι στο χέρι του.
Ο Αστυνομικός φωνάζει στο 18χρονο να σταματήσει και τότε ο Deal φαίνεται να σηκώνει το όπλο του με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον πυροβολήσουν και να τον τραυματίσουν θανάσιμα.
Στον απόηχο του θανάτου του εφήβου, ερωτήματα ανέκυψαν σχετικά με το γιατί  ο 18χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος καθώς είχε ήδη συλληφθεί τρεις φορές για παράνομη οπλοφορία και διακίνηση ναρκωτικών.
«Δείχνει δυσλειτουργία, πιστεύω, στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης μας,» είπε ο Δήμαρχος Catherine Pugh. «Οι άνθρωποι που έχουν συλληφθεί τόσες φορές για οπλοκατοχή δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους».
Στις 4 Ιανουαρίου, ο Deal συνελλήφθη για πρώτη φορά ως ενήλικας για οπλοκατοχή και ναρκωτικά.  
Πλήρωσε εγγύηση 100.000 δολαρίων και αφέθηκε ελεύθερος, αλλά στις 30 Ιανουαρίου συνελήφθη εκ νέου για διακίνηση ναρκωτικών.
Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη και πάλι για τις ίδιες κατηγορίες.  Ο Δικαστής Nicole Taylor τον αφήσει έξω με εγγύηση 250.000 δολαρίων.
«Σας δίνουμε να πάτε στο σχολείο και να μην είστε στη φυλακή εν αναμονή αυτής της δίκης σας,» του είπε..
Όπως ο ίδιο λέει όταν ο 18χρονος έφυγε από το δικαστήριο, του είπε: «Καλή τύχη σε εσάς, κύριε Deal».

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου