Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Μαθητικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για μέτρα προστασίας

 


Από το efsyn.gr:

Δυναμικό συλλαλητήριο με βασικό αίτημα την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο κέντρο της Αθήνας 

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση, υγεία για κάθε μαθητή» πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε αρχικά στα Προπύλαια και προχώρησε σε πορεία προς τη Βουλή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ζητούν μείωση των μαθητών σε 15 ανά τάξη και όχι αίθουσες-κλουβιά με 25 και 30 άτομα. Επίσης, διεκδικούν πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας, αλλά και ανατροπή του νόμου Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων και κατάργηση της διάταξης για την τηλεκπαδεύση. 

Την κινητοποίηση στήριξε η εκπαιδευτική κοινότητα και η Ομοσπονδία Γονέων και κηδεμόνων Αττικής. Γονείς τονίζουν την ανάγκη για επαναλαμβανόμενα  τεστ σε μαθητές και καθηγητές.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης με τους συμμετέχοντες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα στην πόλη όπου δεκάδες είναι καταλήψεις.

Στο μεταξύ πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι αποφάσεις για καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα, ενώ αυξάνονται και οι δομές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή τμήματά τους που κλείνουν λόγω εμφάνισης κρουσμάτων. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωσε του υπουργείου Παιδείας, πρόκειται για 93 σχολεία ή τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου