Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Στους δρόμους φοιτητές - εκπαιδευτικοί κατά του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη

 Μαζική διαδήλωση πραγματοποιούν στο κέντρο Αθήνας φοιτητές και εκπαιδευτικοί εναντίον του νόμου για Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, στη συμπλήρωση ενός χρόνου μετά το κλείσιμο πανεπιστημίων και σχολείων και την έναρξη της εξ αποστάσεως λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα, με σύνθημα «Κάτω ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη», για την αστυνομία εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Ακόμα, διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την ολοκλήρωση των σπουδών, τη θέσπιση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αλλά και την απουσία λήψης επαρκών μέτρων για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών.

Επιπλέον, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος επικρίνει την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, για το ότι «συνεχίζει την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητών», ότι «έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών» και ότι «επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του νόμου 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει».

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου