Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Hμέρα διαδηλώσεων για το εργασιακό νομοσχέδιο

 


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα την ώρα που συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίζεται το βράδυ της Τετάρτης.


Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα και θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία. 


Διαδηλώσεις σε Σύνταγμα και Πλατεία Κλαυθμώνος


Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, ενώ ταυτόχρονα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες της με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, αποφάσισε να στηρίξει την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για στάση εργασίας 13:00 με 17:00 και συλλαλητήριο στις 16:00 στο Σύνταγμα, καθώς και τις πρωτοβουλίες των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, δύο ακόμη απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Σύνταγμα, στις 10:30 π.μ. και στις 17:00, όπως ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. 


Στην απεργία λαμβάνουν μέρος ακόμα τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Σε 24ωρη απεργία και το ΕΚΑ


Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ. Σε σχετική ανακοίνωση, το μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της Ελλάδας αναφέρει πως «οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο, αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου