Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με καδρόνια σε φοιτητές έξω από από το 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

 Επίθεση από ομάδα νεοφασιστών τραμπούκων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους δέχθηκαν φοιτητές, έξω από το 1ο - 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, μέλη φοιτητικών παρατάξεων που ανήκουν στο σχήμα των ΕΑΑΚ είχαν προγραμματίσει ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τη σχολική μονάδα, καταγγέλλοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα και στο πλαίσιο ενημερωτικής τους δράσης (μοίρασμα φυλλαδίων) έξω από σχολεία, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δέχθηκαν επίθεση από άτομα που ανήκουν στον χώρο της ακροδεξιάς.

Σήμερα, την ώρα που οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, άτομα με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φέροντας πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα επιτέθηκαν ως άλλο τάγμα εφόδου προς το μέρος των φοιτητών. Επίσης χτύπησαν με κοντάρια τους φοιτητές, με αποτέλεσμα δύο εξ’ αυτών να έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι επιτιθέμενοι είχαν και σουγιά.

«Μας επιτέθηκαν με ρόπαλα, κράνη και σιδερογροθιές, τα οποία έκρυβαν μέσα στο σχολείο. Φαίνεται πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσης Αυγής», ανέφεραν μετά την λήξη του επεισοδίου εκπρόσωποι των φοιτητών, καλώντας σε «αντανακλαστική αντιφασιστική κινητοποίηση» στη Σταυρούπολη εντός της ημέρας.

Μετά την επίθεση οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου