Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Απεργιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών



 Έξω από το Εφετείο Αθηνών συγκεντρώθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην διαδικασία της αξιολόγησης όπως προωθείται από το υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιώντας στη συνέχεια πορεία.

Την απεργία στηρίζει με απόφασή της και η ΑΔΕΔΥ που κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική από τις 11:30 μέχρι τις 14:30.

Επιπλέον, πραγματοποιούν κινητοποίηση και για την αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως, με αποτέλεσμα να κριθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε το υπουργείο Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης ξεκίνησε στις 11.30. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ έχουν επίσης ασκήσει έφεση, με τις δύο πρώτες να λαμβάνουν ημερομηνία εκδίκασης στις 25 Ιανουαρίου 2022. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για εφέσεις επί της ίδιας πρωτόδικης απόφασης ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε τη συνεκδίκασή τους σήμερα.

H συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην απεργία συμμετείχε το 95% των εκπαιδευτικών. Μετά την συγκέντρωση έξω από το εφετείο, ακολούθησε πορεία μέχρι τη Βουλή. Συγκεκριμένα, η πορεία από το Εφετείο πέρασε από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, συνεχίστηκε στη Βασιλίσσης Σοφίας και κατέληξε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι εκπαιδευτικοί, που χαρακτηρίζουν τη δίκη «παρωδία» φώναζαν συνθήματα όπως «Με δίκες και βία δεν γίνεται παιδεία» και «Όχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου