Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Ξύλο, χημικά και συλλήψεις φοιτητών στο ΑΠΘ

 

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το ΑΠΘ όταν δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με φοιτητές του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις. 

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ομάδες της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν στο εσωτερικό και πέριξ του πανεπιστημίου, απαγορεύοντας την είσοδο σε πολίτες και φοιτητές, προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εργασίες κατεδάφισης του «Στεκιού στο Βιολογικό» στο τμήμα Βιολογίας της ΣΘΕ που ξεκίνησαν χθες. 

Η παρουσία της αστυνομίας καταγγέλλεται από φοιτητές και εργαζόμενους του ΑΠΘ πώς ήταν προκλητική, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αρχικά μικροεντάσεις με ομάδες αντιεξουσιαστών φοιτητών και διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες στη συνέχεια έλαβαν χαρακτήρα γενικευμένων συγκρούσεων μέσα και έξω από το χώρο του πανεπιστημίου με ρίψη χημικών, δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και πετρών και άλλων αντικειμένων εκατέρωθεν.

Στο μεταξύ μπροστά από διπλανό κτίριο, που στεγάζει το Τμήμα Γεωπονίας- Δασολογίας πραγματοποιούνταν παράλληλα συγκέντρωση φοιτητών που πρόσκεινται στην ΕΑΑΚ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) με αστυνομικές δυνάμεις παρατεταγμένες μπροστά τους. Νωρίτερα, οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, στις οποίες κοινοποίησαν το αίτημα για αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το campus. 

Την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το campus ζήτησαν και καθηγητές του ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου