Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Απαγόρευση εργασιών και διαφύλαξη της ακεραιότητάς τους απαιτούν οι εργαζόμενοι οδηγοί δικύκλων λόγω της κακοκαιρίας

 


Να απαγορευθεί η διανομή και γενικότερα οποιαδήποτε εξωτερική εργασία με δίκυκλο απαιτούν οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα, την ώρα που η κακοκαιρία «Barbara» βρίσκεται προ των πυλών.



Με επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας, η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (Σ.Β.Ε.Ο.Δ.), σημειώνει μεταξύ άλλων πως «σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόβλεψη του επόμενου τριημέρου την Κυριακή (05/02/2023) θα υπάρξει χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο Αττικής που θα κορυφωθεί την Δευτέρα (06/02/2023). Η οδήγηση σε τέτοιες συνθήκες καθίσταται επικίνδυνη, κατ’ επέκταση αδύνατη. Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και επιπλέον μπορούν να προκληθούν ατυχήματα λόγω περιορισμένης ορατότητας, ολισθηρότητας και συνεπώς κακής και επικίνδυνης κατάστασης του δρόμου».



Γι' αυτό, ζητά την απαγόρευση εξωτερικών εργασιών με δίκυκλο και την επιβολή προστίμου σε όποιον εργοδότη αγνοήσει την οδηγία. Η ΣΒΕΟΔ θυμίζει μάλιστα ότι κάτι ανάλογο είχε πράξει το Υπ. Εργασίας το 2021.



Ακολουθεί η επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας


Προς:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ



Από:

Πρωτοβάθμιο Ομοιοεπαγγελματικό Σωματείο για ταχυμεταφορείς (courier), ταχυδιανομείς (delivery) και Υπαλλήλους Εξωτερικών Εργασιών, «Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου» (Σ.Β.Ε.Ο.Δ).


Θέμα: Παύση εργασιών σε ακραία καιρικά φαινόμενα (05/02/2023-07/02/2023)


Σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόβλεψη του επόμενου τριημέρου την Κυριακή (05/02/2023) θα υπάρξει  χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο Αττικής που θα κορυφωθεί την Δευτέρα (06/02/2023). Η οδήγηση σε τέτοιες συνθήκες καθίσταται επικίνδυνη, κατ’ επέκταση αδύνατη. Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και επιπλέον μπορούν να προκληθούν ατυχήματα λόγω περιορισμένης ορατότητας, ολισθηρότητας και συνεπώς κακής και επικίνδυνης κατάστασης του δρόμου.


Ζητάμε από το υπουργείο, να εκδώσει ανακοίνωση – οδηγία για παύση και απαγόρευση της διανομής και οποιασδήποτε εξωτερικής εργασίας με δίκυκλο, όπως άλλωστε έπραξε σε ανάλογη περίπτωση το 2021. Σε περίπτωση που κάποιος εργοδότης την αγνοήσει να του επιβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο.


Θεωρούμε αναγκαία την έκδοση ανακοίνωσης- οδηγίας, από το υπουργείο για να διαφυλάξει την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων οδηγών δικύκλου, κούριερ ταχυμεταφορείς-διανομείς – ταχυδιανομείς και υπάλληλοι εξωτερικών χώρων εργασιών με δίκυκλο.


Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει ν’ αναλάβει την ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων.


Παραθέτουμε και link από την πρόβλεψη του καιρού: https://www.meteo.gr/cf.cfm?city_id=12


Μετά τιμής

Συνέλευση Βάση Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου