Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επίθεση στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό της Ταζμαλίγια

 


Με μία εξαιρετικά θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επίθεση στον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό της Ταζμαλίγια (Jabalia), στη Βόρεια Γάζα, τον μεγαλύτερο από τους οκτώ συνολικά του θύλακα, έκλεισε ο αιματηρός Οκτώβριος στη Μέση Ανατολή, την ώρα που η δημοσιοποίηση ενός εγγράφου της ισραηλινής κυβέρνησης για διωγμό όλων των κατοίκων της Γάζας, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής απολογισμός για τον αριθμό των θυμάτων από την επίθεση στον καταυλισμό.

Οι αρχές της Γάζας κάνουν λόγο για πλέον των 400 νεκρών στον καταυλισμό, ενώ ο διευθυντής του κοντινού ινδονησιακού νοσοκομείου ανέφερε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί.

UNICEF: 420 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται στη Λωρίδα της Γάζας κάθε μέρα

Περισσότερα από 420 παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται στη Λωρίδα της Γάζας κάθε μέρα, λέει η Catherine Russell, εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF.

«Το πραγματικό κόστος αυτής της τελευταίας κλιμάκωσης θα μετρηθεί στις ζωές των παιδιών», είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

«Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε ώρα», προειδοποίησε. «Και χωρίς να τελειώσουν οι εχθροπραξίες, φοβάμαι για την τύχη των παιδιών της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου