Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

 


Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο, με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θέλει να ιδρύσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Βουλή.

Κατά τις 14:00 περίπου και ενώ η πορεία είχε φτάσει στο Σύνταγμα τα ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών, καθώς φοιτητές προσπάθησαν να πλησιάσουν στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Οι αψιμαχίες σταμάτησαν χωρίς να λάβουν μεγαλύτερη έκταση τα επεισόδια.



 

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν:



«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες απορρίπτουμε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων! Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα και να μην κατατεθεί στη Βουλή! Δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις σπουδές, τα πτυχία και την εργασιακή μας προοπτική!».

Τα αιτήματα των φοιτητών σύμφωνα με την ανακοίνωση τους είναι η άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, να μην γίνει παράκαμψη και αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος, να παραμείνουν αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν οι σπουδές και να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για τα πανεπιστήμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου