Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Το 43% των θυμάτων στην Γάζα είναι παιδιά



 Το 43% των θυμάτων από την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είναι παιδιά. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει πάνω από 12.300 παιδιά εκεί, μέσα μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες.  Περίπου 8.300 είναι οι γυναίκες που έχουν χάσει τη ζωή τους.


Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στο Associated Press οι υγειονομικές αρχές της Γάζας, οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν τα τρία τέταρτα των νεκρών στον παλαιστινιακό θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στοχοποιεί μαχητές. Τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο. Είναι ξεκάθαρο πως το Ισραήλ δεν κάνει καμία διάκριση σε μαχητές και αμάχους στις επιθέσεις του.

Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, που αφορά τέσσερις πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα και δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, αναφέρει πως σε καμία από τις επιθέσεις αυτές δεν βρέθηκε ένδειξη ότι «τα κτίρια κατοικιών που επλήγησαν θα μπορούσαν να θεωρηθούν νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι ή ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα σε αυτά ήταν στρατιωτικοί στόχοι».


Σχεδόν όλα τα παιδιά στη Γάζα, πάνω από 1 εκατομμύριο, έχουν τραυματιστεί με κάποιο τρόπο από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.  Περίπου 17.000 έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους. Περισσότερα από 1.000 παιδιά έχουν ακρωτηριαστεί. Παγιδευμένα στην Ράφα, ζουν σήμερα πάνω από 610.000 παιδιά. Στην μικρή αυτή πόλη κατέφυγαν πάνω από 1,5 εκ. άνθρωποι για να γλιτώσουν από τις βόμβες και τα βλήματα των Ισραηλινών. Σήμερα ζουν στοιβαγμένοι σε μια μικρή περιοχή που θεωρείται ασφαλής, πεινασμένοι και εξαντλημένοι, ενώ αναμένεται να ξεδιπλωθεί χερσαία επιχείρηση και εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου