Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Χιλιάδες στους δρόμους

 


Από τις μεγαλύτερες φοιτητικές πορείες που έχουν γίνει, ήταν η σημερινή. Χιλιάδες φοιτητές κατέκλυσαν το κέντρο της πρωτεύουσας ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Φοιτητές από πολλές πόλεις της Ελλάδας ήρθαν στην Αθήνα, για να διαδηλώσουν κατά ενός νομοσχεδίου που βλέπει τα πανεπιστήμια σαν μπίζνα.

Στο Σύνταγμα επικράτησε ένταση με πέτρες και μολότοφ, ενώ οι αστυνομία έπνιξε για άλλη μια φορα την περιοχή στα χημικά. Βίντεο δείχνουν τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη να χτυπάνε αλύπητα φοιτητές. Από νωρίς ασφαλιτες σταματουσαν ανθρώπους στη τύχη και του μετάφεραν στην ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Σε μια χώρα που τα δημοκρατικά δικαιώματα όλο και χάνονται, η ελευθερία του να διαδηλώνει ο κόσμος θεωρείται έγκλημα, και η κρατική βία καθήκον.

Με μια κυβέρνηση που φέρνει νομοσχέδια που δεν ικανοποιούν τους πολίτες, όπως το νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, που στην ουσία, δεν θα μπορούν τα παιδιά των φτωχών οικογενειών να σπουδάσουν, και η τριτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι για λίγους, είναι καθήκον όλων μας να εναντιωθούμε σε τέτοιου είδους τερατουργηματα - νομοσχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου