Σάββατο 5 Μαρτίου 2011
ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση των υπουργών Ραγκούση και Λοβέρδου με τους απεργούς πείνας, που πραγματοποιήθηκε στη ΓΣΕΕ έπειτα από 38 μέρες απεργία πείνας. Ο υπουργός Εσωτερικών στην πρώτη του συνάντηση με τους μετανάστες μετέφερε την πρόταση του Χρ. Παπουτσή για εξάμηνη άδεια διαμονής και ανανέωσή της για άλλο ένα εξάμηνο.
Καταρρέουν ανυποχώρητοι Οι μετανάστες αρνήθηκαν την πρόταση. Αποφάσισαν να παραμείνουν στην Υπατία συνεχίζοντας την απεργία πείνας, μέχρι να τους δοθούν πλήρη εργασιακά και νομικά δικαιώματα.
Από νωρίς το πρωί στην Υπατία ο γιατρός που τους εξετάζει, Θαν. Καραμπέλης, δήλωνε προς κάθε κατεύθυνση ότι «η κατάσταση είναι κρίσιμη. Πρέπει να μεταφερθούν όλοι, σταδιακά ή άμεσα, και να νοσηλευτούν από γιατρούς του ΕΣΥ. Εδώ δεν είναι δυνατόν να γίνουν εξετάσεις, ούτε να ξεκινήσει η επανασίτισή τους. Επανειλημμένως μεταφέρονται σε νοσοκομεία χωρίς να λυθούν τα προβλήματα υγείας. Οδηγούνται σε νοσοκομεία με υπογλυκαιμία και επιστρέφουν με μεγαλύτερη».
Ανάγκη άμεσης νοσηλείας
Λίγο αργότερα στην Υπατία εμφανίστηκε ο Αρ. Μουσιώνης, διευθυντής Α' Περιφέρειας του ΕΣΥ, συνοδεία ασθενοφόρων και γιατρών του ΕΚΑΒ. Ο κ. Μουσιώνης συμφώνησε για την ανάγκη άμεσης μεταφοράς τους.
Παράλληλα εξελισσόταν μια κυβερνητική πρωτοβουλία για συνάντηση των απεργών με τους υπουργούς στο παρακείμενο κτήριο της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μάλιστα μπήκε καθυστερημένος, διαβεβαιώνοντας πως ειδοποιήθηκε από τους δημοσιογράφους.
Λίγο πριν από τις 2 οδηγήθηκαν υποβασταζόμενοι στη συνάντηση τρεις απεργοί πείνας, που είχαν επιστρέψει από τα νοσοκομεία: οι Ρασίντ, Χασάν, Μουσταφά. Οι υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας τούς περίμεναν ήδη, μαζί με εκπρόσωπο του υπ. Προστασίας του Πολίτη (Κυρ. Αμιρίδη).
Σύμφωνα με τους δικηγόρους που μετείχαν στη συζήτηση, ο κ. Ραγκούσης επέμεινε στη σκληρή γραμμή για έξι μήνες καθεστώς ανοχής (μη απέλασης) και παράταση για άλλο ένα εξάμηνο. Ηταν αποφασισμένος να μη συζητήσει αλλαγή νομοθετικού πλαισίου ή άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Ανέφερε αόριστα ότι μπορεί στο μέλλον να υπάρξει νομοθετική τροποποίηση που να αφορά τη νομιμοποίηση.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου