Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ημέρα μποϋκοτάζ στο Twitter

Τις δυνάμεις τους ενώνουν σήμερα οι twitter-άδες ανά τον κόσμο. Διαβάστε για την πολιτική της εταιρείας που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.


Οι χρήστες του site, με σύνθημα "Κανένα tweet σήμερα", αντιδρούν στην νέα πολιτική της εταιρίας, να λογοκρίνει τα "τιτιβίσματα" και τους λογαριασμούς, ώστε να μην είναι ορατά στους χρήστες συγκεκριμένων χωρών.

Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό hashtag, που χρησιμοποιείται από τους χρήστες που θα "νεκρώσουν" τα tweets τους, το #twitterblackout, με τις αναρτήσεις που το περιλαμβάνουν, να δημοσιεύονται με συχνότητα 12 ανά λεπτό.

Δύο ημέρες πριν, η εταιρεία ανακοίνωσε τη δυνατότητά της να λογοκρίνει και κατ' εφαρμογήν της διακριτικής της ευχέρειας να μπλοκάρει tweets και προσωπικούς λογαριασμούς χρηστών, στο πλαίσιο συνεργασίας με τις κυβερνήσεις πολλών χωρών, που επιθυμούν το "φιλτράρισμα" των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.

Πριν από αυτήν την κίνηση, το Twitter μπορούσε να μπλοκάρει tweets και προφίλ σε παγκόσμιο επίπεδο γενικά.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο, που τα διαδικτυακά δικαιώματα βρίσκονται στο "στόχαστρο" των νέων ρυθμίσεων, που προωθούν τα νομοσχέδια ACTA και SOPA/PIPA.

Το Twitter πάντως υπεραμύνθηκε αυτής της πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως εξακολουθεί να προασπίζεται την ελευθερία λόγου στο διαδίκτυο.

"Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μας είναι να υπερασπιζόμαστε τη φωνή κάθε χρήστη ξεχωριστά. Προσπαθούμε και θέλουμε να δημοσιεύεται κάθε ανάρτηση, όταν αυτό είναι δυνατό και θέλουμε τα tweets να συνεχίσουν να ρέουν", έγραψε η εταιρεία.

Από το news247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου