Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Πορτογαλία: Διαδηλώσεις κατά της λιτότητας

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν εναντίον της λιτότητας σήμερα μπροστά από το Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας, όπου οι βουλευτές ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό για το 2013, που επιβάλλει μια άνευ προηγουμένου λιτότητα.

«Λέμε όχι στην τρόικα και σ' αυτές τις πολιτικές», «Πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτήν την πολιτική πριν μας τελειώσει αυτή» γράφουν τα πανό που κρατούν οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έπειτα από έκκληση του κύριου πορτογαλικού συνδικάτου, του CGTP.

Σε κάθε διαδήλωση, οι διαδηλωτές βάζουν στόχο την τρόικα (Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ) που αντιπροσωπεύει τους πιστωτές της Πορτογαλίας, μια χώρα η οποία δέχεται οικονομική βοήθεια από τον Μάιο του 2011.

«Είναι κλοπή, ο λαός είναι αυτός που πληρώνει», «Μισθοί μπλοκαρισμένοι, μέλλον υποθηκευμένο», «Ανεργία στην Πορτογαλία, εθνική ντροπή» φώναζαν άλλοι διαδηλωτές, οι οποίοι έδειχναν κόκκινες κάρτες εν είδει προειδοποίησης προς την κυβέρνηση.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κοινοβούλιο την ώρα που οι βουλευτές προχωρούσαν σε μια τελευταία συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013 πριν από την τελική ψηφοφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Ο προϋπολογισμός προβλέπεται ότι θα εγκριθεί χωρίς δυσκολία, στο μέτρο που η κεντροδεξιά κυβέρνηση διαθέτει άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Από Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου