Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ισπανία: Η μετατροπή δρόμου σε λεωφόρο εξαγριώνει τους κατοίκους

Επεισόδια και δεκάδες συλλήψεις στη διάρκεια διαδηλώσεων

Ισπανία: Η μετατροπή δρόμου σε λεωφόρο εξαγριώνει τους κατοίκους

Μπούργος 
Τα έργα για τη μετατροπή ενός δρόμου σε λεωφόρο έχουν εξαγριώσει τους κατοίκους στο Μπούργος της Ισπανίας, όπου τις μέρες πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

«Είναι πολύ ωραία αισθητικά μια λεωφόρος, αλλά δεν μας χρησιμεύει σε τίποτα» δήλωσε στην El Pais μια κάτοικος της περιοχής.

Στο περιθώριο των συγκεντρώσεων, ιδίως τις νυχτερινές ώρες, σημειώθηκαν συγκρούσεις αστυνομικών και πολιτών. Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν, ενώ δεν έλειψαν και οι τραυματίες, ευτυχώς ελαφρά.

Ο αρμόδιος της κυβέρνησης για τη Δημόσια Τάξη, Φρανθίσκο Μαρτίνεθ, έχει άλλη άποψη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SER είπε ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από ομάδες που μετακινούνται εντός της Ισπανίας με μόνο στόχο την πρόκληση επεισοδίων.

Το Σαββατοκύριακο, δεκάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώθηκαν στο λεγόμενο «Σημείο Μηδέν» (το σημείο όπου θα γίνουν τα έργα) χτυπώντας ρυθμικά της κατσαρόλες. Δεκάδες πολίτες που τους παρακολουθούσαν από τα μπαλκόνια, αλλά και οδηγοί αυτοκινήτων επικροτούσαν την κινητοποίησή τους.

Πραγματοποιήθηκαν και πορείες προς την έδρα της Αστυνομίας, όπου κρατούνται οι συλληφθέντες, αλλά και στο δημαρχείο της πόλης.

«Κάτι πρέπει να κάνει ο δήμαρχος, γιατί εμείς δεν έχουμε σκοπό να φύγουμε από εδώ»δήλωσε ένας 61χρονος.

Πράγματι από νωρίς το πρωί της Δευτέρας άρχισαν να συγκεντρώνονται εκατοντάδες κάτοικοι στο «Σημείο Μηδέν», προκειμένου να σταματήσουν τον εργολάβο, ενώ νέες συγκεντρώσεις θα γίνουν το απόγευμα.

Πηγή: REUTERS/Ricardo Ordonez

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου