Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Τρισδάστατη εκτύπωση με Photoshop


Την αναβάθμιση του Photoshop, ανακοίνωσε η εταιρεία Adobe, δίνοντας στους χρήστες του προγράμματος την δυνατότητα να εκτυπώσουν τρισδιάστατα τα σχέδιά τους.
Η εικόνα του αντικειμένου προς τρισδιάστατη εκτύπωση ψηφιοποιείται στον υπολογιστή και στη συνέχεια περνά με άλλο πρόγραμμα στον 3D εκτυπωτή - διαθέτει μηχανισμό και υλικά για το «χτίσιμο» του τελικού προϊόντοςΗ εικόνα του αντικειμένου προς τρισδιάστατη εκτύπωση ψηφιοποιείται στον υπολογιστή και στη συνέχεια περνά με άλλο πρόγραμμα στον 3D εκτυπωτή - διαθέτει μηχανισμό και υλικά για το «χτίσιμο» του τελικού προϊόντοςΌπως έγινε γνωστό, προς το παρόν η εκτύπωση είναι δυνατή από το Photoshop σε συμβατούς τρισδιάστατους εκτυπωτές (όπως οι MakerBot και Shapeways). Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύντομα το πρόγραμμα θα υποστηρίζει αρκετούς ακόμη τρισδιάστατους εκτυπωτές.
Επίσης, σύμφωνα με την Adobe οι χρήστες του Photoshop θα μπορούν να «κατεβάζουν» έτοιμα σχέδια από το διαδίκτυο και να δημιουργούν δικά τους αποστέλλοντάς τα μετά για τρισδιάστατη εκτύπωση.
Μετά την ολοκλήρωση ενός σχεδίου, το λογισμικό προχωρά αυτόματα σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να διασφαλίζεται πάντα η αξιοπιστία της εκτύπωσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου