Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Ένας περίπατος ενάντια στα βασανιστήρια



Έναν Περίπατο Ενάντια στα Βασανιστήριαστο πλαίσιο της αντίστοιχης Παγκόσμιας Ημέρας, στις 26 Ιουνίου, διοργανώνουν η Διεθνής Αμνηστία, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), και το Alternative Tours of Athens. 
Για την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στα Βασανιστήρια από τη Χιλή έως τη Γαλλία και από την Ταϊλάνδη έως την Αλγερία, ακτιβιστές και ακτιβίστριες της Διεθνούς Αμνηστίας - από όλον τον κόσμο - θα λάβουν δράση για να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις τους ουσιαστική προστασία των πολιτών από κάθε μορφή απάνθρωπης κακομεταχείρισης.
Στην Ελλάδα, ο Περίπατος Ενάντια στα Βασανιστήρια περιλαμβάνει την επίσκεψη χώρων, στους οποίους στο παρελθόν έλαβαν χώρα συστηματικά βασανιστήρια. Σκοπός του περιπάτου είναι να διατηρηθεί η μνήμη ζωντανή και να συνδεθεί η ιστορία των βασανιστηρίων στην Ελλάδα με το τώρα. Τελική απαίτηση να τερματιστούν τα βασανιστήρια και η κάθε είδους κακομεταχείριση παντού. 
Ιστορικοί από τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) θα αφηγηθούν την ιστορία των χώρων ενώ στον Περίπατο θα παρευρίσκονται και εκπρόσωποι του Συλλόγου Φυλακισμένων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.
INFO
Παρασκευή 26 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 18:30
Σημείο συνάντησης: Μπουμπουλίνας 20-22 (προαύλιο Υπουργείου Πολιτισμού)
Σημεία Περιπάτου
- Μπουμπουλίνας 20-22 (Υποδιεύθυνση Γενικής Ασφάλειας Αθηνών επί δικτατορίας)
- Mέρλιν 6 (αρχηγείο Γκεστάπο)
- Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα (πρώην στρατόπεδο ΕΑΤ-ΕΣΑ) στο πάρκο Ελευθερίας

Απο το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου