Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η Κου Κλουξ Κλαν της Ελλάδας (Photos)


Η Κου Κλουξ Κλαν της Ελλάδας (Photos) - Media


Η δράση της Ναζιστικής Οργάνωσης Αθηνών, παραρτήματος του ρατσιστικού, εγκληματικού μορφώματος της Αμερικής
«Όποιος την Ιστορία του την ίδια δεν ξέρει, το πώς και το γιατί εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια, στης αμάθειας το σκοτάδι μένει και ζει μονάχα απ’ τη μια στην άλλη μέρα» είχε πει ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε. 
 
Μπορεί ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος να έληξε με τη μεγάλη ήττα του φασισμού, όμως είναι γνωστό ότι «τ’ αυγά του φιδιού» συνέχιζαν να εκκολάπτονται και να θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική ζωή σε πολλές χώρες πριν καν συμπληρωθεί δεκαετία από το τέλος του πολέμου. Μόλις πέρασε ο φόβος της τιμωρίας, πολλά εθνικοσοσιαλιστικά σταγονίδια σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική, επιχείρησαν να αναβιώσουν τη ναζιστική και φασιστική ιδεολογία… Ευνοϊκό ήταν το κλίμα και στις ΗΠΑ, όπου η δολοφονική ναζιστική και ρατσιστική οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν είχε δείξει πολλές φορές τα δόντια της… και έκανε προσπάθεια να φτιάξει τα παραρτήματά της σε ολόκληρο τον κόσμο.   
 
Η Ελλάδα δεν μπορούσε να μείνει έξω από αυτά τα σχέδια και έτσι στις αρχές του ’60 έκανε την εμφάνισή της μια νέα μυστική οργάνωση, η Ναζιστική Οργάνωση Αθηνών (ΝΟΑ), η οποία ήταν ουσιαστικά το παράρτημα της ναζιστικής, διεθνούς πλέον, οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν και, μεταξύ άλλων, ένας από τους παράγοντες που ενεπλάκησαν στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. 
 
Βασικός κανόνας της ΝΟΑ ήταν και η σιωπή, κανόνα που εφάρμοζε και η Κου Κλουξ Κλαν, η οποία μάλιστα το 1962 (1η Φεβρουαρίου), στην υπ’ αριθμόν 814 εγκύκλιό της αναφέρει: «Η σιωπή είναι το καλύτερο όπλο μας»… 
 
Η γέννηση του φιδιού
 
Η ΝΟΑ ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Ο ιδρυτής και αρχηγός της Οράτιος Σέρμαν Μίλλερ ήταν γέννημα θρέμμα της Νέας Υόρκης. Το 1963 ο Μίλλερ ήταν 35 ετών και ήδη διοικούσε τη ΝΟΑ.
 
Ακριβώς τρία χρόνια νωρίτερα, δηλαδή το 1960, ο Μίλλερ διορίστηκε πράκτορας της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ και στρατιωτικός οργανωτής της Κου Κλουξ Κλαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Δρόμοι της Ειρήνης», στο τεύχος Ιουνίου του 1963. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μίλλερ πραγματοποίησε μια αποστολή στη Δυτική Γερμανία, κατά την οποία συναντήθηκε με αξιωματούχους της Μπον, και ότι είχε επαφές κυρίως με τον δήμιο των SS στην Τσεχοσλοβακία, Ζίγκφριντ Τσόγκλμαν, ο οποίος του ανέθεσε να οργανώσει την εθνικοσοσιαλιστική νεολαία της Δυτικής Γερμανίας.
 
Αυτοί οι δύο «ειδικοί» στη χιτλερική αγωγή ανέλαβαν τη συστηματική οργάνωση των φασιστικών και παρακρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα.
 
 
Σημειώνεται ότι την εποχή εκείνη ο Μίλλερ ήταν αρχιστράτηγος των νεοφασιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων της Δυτικής Ευρώπης Γιούργκερεμ Όρντε, Ολλανδογερμανική, Κόκκινο Χέρι, Κίνημα Πολιτικής Δράσεως κ.ά.
 
Οι επιστολές και τα σύμβολα
 
Μέλη της ΝΟΑ χάραξαν αγκυλωτούς σταυρούς στους τοίχους της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών την ίδια μέρα που οι νεοναζί χάραζαν παρόμοιους σταυρούς σε σπίτια Εβραίων στην
Φρανκφούρτη, όπως αναφέρει το άρθρο στο περιοδικό «Δρόμοι της Ειρήνης».
 
Η εφημερίδα «Ελευθερία» έκανε λόγο για δύο απόπειρες εμπρησμού της Ισραηλιτικής Λέσχης Αθηνών. Απείλησαν μέχρι και με θάνατο τον παράγοντα των Ισραηλιτών κ. Φριζί και τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Λέσχης κ. Μ. Όσμο. Επιπλέον, άσκησαν ισχυρές πιέσεις με απειλητικές επιστολές στους μεγάλους ηθοποιούς και θιασάρχες Δημήτρη Μυράτ, Κάρολο Κουν και Σμαρούλα Γιούλη επειδή έπαιζαν στα θέατρά τους αντιναζιστικές παραστάσεις, όπως αναφέρεται και στο βιβλίο των XYZ Contagion, «9+1 Σκηνές από την ιστορία της ελληνικής ακροδεξιάς που ρίχνουν φως στην άγνωστηΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Έκαψαν το θέατρο «Ορφεύς» στην Κέρκυρα και βέβαια απείλησαν κόμματα, εφημερίδες, οργανώσεις και στρατηγούς της αντίστασης. 
 
 
Και πίσω από όλα αυτά υπήρχε η περιβόητη ΝΟΑ και ο περιβόητος κ. Μίλλερ αφού, όπως προκύπτει, όλες οι επιστολές που έστελνε ανέγραφαν μια διεύθυνση που αποδείκνυε την πηγή του «κακού»: «BOX 5062 WACO, TEXAS», και η οποία ανήκε σ’ αυτόν. 
 
Στο Δελτίο των Αρείων που κυκλοφόρησε στις 22 Ιουνίου του 1962 αναφέρονται οι στόχοι της οργάνωσης, όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Ελευθερία»: «Η Κου Κλουξ Κλαν επιζητεί να ενώσει όλους τους ανθρώπους της λευκής φυλής για να πολεμήσει αποτελεσματικά εναντίον του διεθνούς Ιουδαϊσμού και των όπλων του, τη λεγόμενη δημοκρατία, τον κομμουνισμό, τον πουλημένο Τύπο και τα ψευδή μέσα πληροφοριών…».
 
Οι ταυτότητες
Τα μέλη της ΝΟΑ όφειλαν να γίνουν μέλη της Κου Κλουξ Κλαν. Γι’ αυτό και έφεραν πάνω τους ειδικές ταυτότητες κόκκινου χρώματος, οι οποίες ανέγραφαν πάνω GRECIA (ΕΛΛΑΣ) και έναν αριθμό μέλους. Στην πίσω πλευρά απεικονίζονταν δύο κουκουλοφόροι «ιππότες» της ΚΚΚ. Οι ταυτότητες έρχονταν κατευθείαν από την Ισπανία, όπου βρισκόταν το ευρωπαϊκό κέντρο της τρομοκρατικής οργάνωσης, προφανώς με τη διευκόλυνση του δικτάτορα Φράνκο.
 
Οι επισκέψεις στην Ελλάδα 
Ο Οράτιος Μίλλερ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα τα τέλη του 1960 υπό άκρα μυστικότητα. Κανένας δεν κατάλαβε την παρουσία του, εκτός από τους άμεσα ενδιαφερομένους. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, αναδιοργάνωσε την Εθνική Κοινωνική Οργάνωση Φοιτητών (ΕΚΟΦ), που είχε σχέσεις με το τότε ενιαίο κόμμα της Δεξιάς.
 
Τις παραμονές των εκλογών του Οκτωβρίου του 1961 επισκέφθηκε ξανά την Αθήνα με Γερμανούς, Γάλλους, Αμερικανούς, Ολλανδούς και Βέλγους οργανωτές της νεολαίας για τηΣΥΝΔΕΣΗ της τοπικής οργάνωσης με το διεθνές δίκτυο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, κυκλοφόρησαν διάφορες προκηρύξεις στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας: «Εβραίοι, θέλουμε σαπούνι», «Εβραίοι, έξω από την Ελλάδα», «Θάνατος στους Εβραίους – ΝΟΑ». Το 1962, ξαναήρθε για να συνεδριάσει με τον βουλευτή και εκδότη του φασιστικού περιοδικού «Ο Αγών μας», Φαρμάκη, σε σπίτι της οδού Αμερικής στην Αθήνα.
 
 
Στις 31 Μαρτίου του 1963, ο πρώην βασανιστής των SS Ζίγκφριντ Τσόγκλμαν πήρε την πτήση για Φρανκφούρτη από το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Αμέσως μετά την αναχώρησή του, η ΝΟΑ έστειλε δεκάδες απειλητικές επιστολές σε πολίτες με την υπογραφή «Κου Κλουξ Κλαν». Ύστερα από 40 μέρες, οι νεοφασιστικές οργανώσεις που υπήρχαν στην Αθήνα πραγματοποίησαν ένα κοινό «συνέδριο» για την οργάνωση των δράσεών τους. Ακριβώς δέκα μέρες μετά, πέφτει δολοφονημένος στη Θεσσαλονίκη ο Γρηγόρης Λαμπράκης από συμμορίες παρακρατικών οργανώσεων που είχαν λάβει μέρος στο «συνέδριο» και μερικές μέρες αργότερα, υπό το βάρος των γεγονότων, αποπέμπεται ο Καραμανλής.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου