Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Σχόλιο για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας Β. Λ.


Την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας Β. Λ. καταγγέλλει με σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.
Το σχόλιο αναφέρει:
«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, βαριά καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας Β. Λ., υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με μια άδικη κατηγορία, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.
Η οργάνωση της πάλης για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, μέσα από ένα δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα, είναι η μόνη απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τη νεολαία και που πάει χέρι - χέρι με ένα πλέγμα νόμων και μηχανισμών καταστολής».
Υπενθυμίζεται ότι η περιπέτεια της Ηριάννας Β. Λ. είχε αρχίσει το 2011 όταν είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, μετά από εισβολή των ΕΚΑΜ σε σπίτι υπόπτου για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (ΣΠΦ), στο οποίο είχε περάσει τη νύχτα. Δύο χρόνια αργότερα (2013) συνελήφθη και κατηγορήθηκε ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ένα μερικό δείγμα DNA σε γεμιστήρα εκτός όπλου.
Πριν λίγες μέρες το δικαστήριο, παρά την έλλειψη αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων, την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε σε 13 χρόνια φυλάκισης.
Από το  902gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου