Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Νέα διαμαρτυρία για την υπεράσπιση του ασύλου


Από το efsyn.gr:


Σε νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια καλούν σήμερα στις 6 καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές Νεολαίες και πλήθος φορέων και συλλογικοτήτων ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στην παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και στις αλλαγές που φέρνει στα Πανεπιστήμια το διυπουργικό νομοσχέδιο της Ν.Δ. το οποίο ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής.
Χθες εκατοντάδες φοιτητές διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το άσυλο» κι εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στην προσπάθεια της κυβέρνησης της Ν.Δ. να περάσει τη σχετική διάταξη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέσα στο κατακαλόκαιρο τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα τους βρει μπροστά της από τον Σεπτέμβη, μέσα στις σχολές και τα πανεπιστήμια.
Στο κοινό κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων που προανήγγειλε τη σημερινή διαμαρτυρία τονίζεται πως «η κυβέρνηση της Ν.Δ. έρχεται να πατήσει πάνω στο στρωμένο δρόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των αντιλαϊκών πολιτικών της. Επίθεση στο άσυλο σημαίνει επίθεση στους φοιτητές και στις συλλογικές τους διεκδικήσεις».
«Θέλουν να καταργήσουν το άσυλο σαν ιστορική ρεβάνς απέναντι στον κόσμο που τόσα χρόνια αγωνίζεται εντός και εκτός πανεπιστημίων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπέγραψαν οι σύλλογοι: Φυσικό Αθήνας, Χημ. Μηχανικοί ΕΜΠ, Μεταλλειολόγοι Μεταλλουργοί ΕΜΠ, Ναυπηγοί ΕΜΠ, Πάντειος, ΣΕΥΠ ΠΑΔΑ, Βιολογικό Πάτρας, Ιστορικό Αρχαιολογικό ΑΠΘ, Αρχιτεκτονική ΑΠΘ, ΦΠ ΑΠΘ, Γαλλικό ΑΠΘ, Μουσικό ΑΠΘ, Ιατρική Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου