Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Σε κλοιό διαδηλώσεων η G7 στη Γαλλία

Από την efsyn:
Οκτώ πορείες στις γειτονικές πόλεις του Μπιαρίτς κατά των πολιτικών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου πρόκειται να «περικυκλώσουν» συμβολικά τη σύνοδο της G7.
Νέα κινητοποίηση θα γίνει το πρωί στη Μπαγιόν, «μια πορεία πορτρέτων» όπου διαδηλωτές υπέρ του κλίματος και της κοινωνικής δικαιοσύνης θα κρατούν όλα τα επίσημα πορτρέτα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που εκλάπησαν από δημαρχεία εδώ και μήνες.
Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν και χθες στους δρόμους της πόλης, που απέχει 8 χιλιόμετρα από το Μπιαρίτς, πριν τους διαλύσουν αστυνομικοί που προχώρησαν στη χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ap photo
Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, φώναζαν συνθήματα κατά του καπιταλισμού και της αστυνομίας, και συχνά πυκνά συναντούσαν φράγματα της αστυνομίας στην πορεία τους.
Έπειτα από συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης σε διάφορα σημεία της πόλης, οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στους πεζόδρομους του κέντρου, όπου κατέληξαν να συναντήσουν νέα οδοφράγματα της αστυνομίας πάνω σε μια γέφυρα.
Για περισσότερο από μία ώρα οι διαδηλωτές βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την αστυνομία, και πέταξαν πέτρες εναντίον της. Η αστυνομία απάντησε κάνοντας επανειλημμένα χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Ap photo
Οι γαλλικές αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο Μπιαρίτς για την τριήμερη σύνοδο κορυφής, επιτρέποντας την είσοδο μόνο στους κατοίκους και σε όσους εργάζονται στην πόλη.
Ο νομάρχης του διαμερίσματος των Ατλαντικών Πυρηναίων ενίσχυσε προχθές την περίμετρο της προστασίας, σε σύγκριση με την αστυνομική δύναμη που είχε προβλεφθεί στα μέσα Αυγούστου, δίνοντας στις δυνάμεις της τάξης αυξημένη εξουσία για ελέγχους και αστυνομικές έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου