Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Χωρίς ηλεκτρικό η Γάζα, το Ισραήλ απαγόρευσε την εισαγωγή καυσίμων

 Συνεχίζει την προσπάθεια να προκαλέσει ασφυξία στους Παλαιστίνιους της Γάζας το Ισραήλ, ως αντίποινα στα μπαλόνια βόμβες που έστειλαν στα ισραηλινά εδάφη μέλη της Χαμάς. Οι Ισραηλινοί έκοψαν τις προμήθειες καυσίμων στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και οι κάτοικοι να έχουν ρεύμα μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα.

Μόλις προχθές, στο πλαίσιο των αντιποίνων, το Ισραήλ έκλεισε και την παράκτια ζώνη αλιείας για τους Παλαιστίνιους, επιβάλλοντας αποκλεισμό στην περιοχή των δύο εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Γάζα, λόγω των αυξημένων αναγκών λόγω καλοκαιριού αντιμετώπιζε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ωστόσο τώρα απειλούνται βασικές λειτουργίες όχι μόνο στα νοικοκυριά, αλλά και στις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας διανομής ρεύματος, «πολλές υπηρεσίες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν», ενώ το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής εξέφρασε φόβους για τη λειτουργία των νοσοκομείων και τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ ότι δεν τιμά τις συμφωνίες που υπάρχουν με την Αίγυπτο και το Κατάρ, χώρες στις οποίες είχε υποσχεθεί ότι θα χαλαρώσει τον αποκλεισμό και θα επιτρέψει την πραγματοποίηση έργων ώστε να μην καταρρεύσει η οικονομία στη Γάζα.

Από το efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου