Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Φωτιά στην Πεντέλη

 


Πεντέλης: η φωτιά κατακαίει στρέμματα πρασίνου δίπλα από την Αττική, που γίνονται ακόμα μια φορά στάχτες. Σπίτια έχουν καταστραφεί και δεκάδες στρέμματα Γης έχουν καεί.  Πυρκαγιές, και σε άλλες περιοχές της χώρας, στην Ηλεία, στη Σάμο, στη Μάνη, στη Φωκίδα, στην Αχαΐα… Πριν λίγες μέρες καιγόταν το Ρέθυμνο. Αυτά είναι μόνο τα τελευταία περιστατικά σε μια μακρά λίστα από καμένη γη. Νωπή στις μνήμες του λαού η καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας. Στο μυαλό όλων μας οι νεκροί στο Μάτι και πιο παλιά στην Ηλεία.


Καμία μέριμνα όλα τα προηγούμενα χρόνια για προσλήψεις δασοφυλάκων, κανένα σχέδιο πρόληψης, καμία κάλυψη θέσεων για μόνιμους πυροσβέστες και αγορά υλικοτεχνικών μέσων. Όλα αυτά σε μια χώρα που κάθε τέτοια περίοδο είναι δεδομένο πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις πυρκαγιές.


Το ζήτημα και σε αυτή την καταστροφή που βιώνουμε κάθε καλοκαίρι αλλά και κάθε χειμώνα με τις βροχές και τα χιόνια, είναι το ίδιο. Τι πρέπει να γίνει από τον κόσμο, το λαό, γιατί αν περιμένουμε από αυτούς που κυβερνούν, ότι χρώμα κι αν είναι και δηλώνουν, τότε.... καήκαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου