Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Πάνω από 15.000 παιδιά στην Παλαιστίνη έχουν σκοτωθεί


Περισσότερα από 15.000 παιδιά της Παλαιστίνης έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επίθεσης της ισραηλινής κατοχής κατά της Λωρίδας της Γάζας, στην πλειονότητά τους μαθητές σχολείων και νηπιαγωγείων, καθώς και 64 μαθητές από σχολεία της Δυτικής Όχθης και της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας της Παλαιστινιακής Αρχής.


Το Υπουργείο Παιδείας Ανέφερε  ότι η κατοχή κατέστρεψε σχολεία και νηπιαγωγεία και στόχευσε ειδικά πολίτες με παιδιά, σκοτώνοντάς τα, εγκαταλείποντάς τα βίαια, συλλαμβάνοντάς τα, στερώντας τους τρόφιμα και υπηρεσίες υγείας και άλλες σοβαρές παραβιάσεις, οι οποίες αποτελούν εγκλήματα που υπερβαίνουν τους κανόνες, τους χάρτες και το σύστημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Το Υπουργείο επεσήμανε ότι από την έναρξη της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, 620.000 μαθητές δεν μπορούν να πάνε στα σχολεία τους και 88.000 φοιτητές δεν μπορούν να πάνε στα πανεπιστήμιά τους, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς υποφέρουν από ψυχολογικά τραύματα και δύσκολες συνθήκες υγείας.


Το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς και τα ιδρύματα που υπερασπίζονται τα παιδιά και το δικαίωμα στην εκπαίδευση να βάλουν τέλος στις κλιμακούμενες παραβιάσεις και να σταματήσουν τα εγκλήματα που διαπράττει η ισραηλινή κατοχή εναντίον των παιδιών – μαθητών.


Ζήτησε επίσης την ανάγκη να παρέμβει επειγόντως και άμεσα για να σταματήσει η επίθεση κατά της Γάζας, καθώς και οι επιθέσεις του στρατού κατοχής και των εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου