Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Δεκάδες πτώματα στους δρόμους της Γάζας

 


Ο διευθυντής του Νοσοκομείου του Κουβέιτ στη Ράφα λέει ότι στους δρόμους της πόλης υπάρχουν δεκάδες πτώματα ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, ενώ τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούν να προσεγγίσουν τους τραυματίες.

Η παραπάνω μαρτυρία, υπογραμμίζει την τελευταία έκθεση του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) για την κατάσταση στην Γάζα, σύμφωνα με την οποία, από τη Δευτέρα έως το απόγευμα της Παρασκευής, 252 Παλαιστίνιοι αναφέρθηκαν νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις σε όλη Λωρίδα και 753 τραυματίστηκαν.

Οι έντονες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο τους προσφυγικούς καταυλισμούς Νουσεϊράτ, Μπουρέιτζ και Μαγκάζι στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το OCHA.

Μια αποθήκη του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος στην Ντέιρ ελ Μπάλα υπέστη ζημιές την Πέμπτη, όταν ισραηλινός πύραυλος έπληξε παρακείμενο αλευρόμυλο, αναγκάζοντας την υπηρεσία τροφίμων του ΟΗΕ να αναστείλει προσωρινά τις εργασίες της στην περιοχή.

Την ίδια ημέρα, το Ταμείο του ΟΗΕ για τα Παιδιά (UNICEF) ανέφερε ότι εννέα στα δέκα παιδιά στη Γάζα βιώνουν σοβαρή επισιτιστική φτώχεια και επιβιώνουν με δύο ή λιγότερες ομάδες τροφίμων κάθε μέρα.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα «έχουν αποσταθεροποιήσει σημαντικά τις ροές ανθρωπιστικής βοήθειας, αναγκάζοντας τον ΟΗΕ και τους εταίρους να αναδιοργανώσουν ολόκληρη την επιχείρηση», αναφέρει το OCHA.

Ο ΟΗΕ θα προσθέσει τον ισραηλινό στρατό στη μαύρη λίστα όσων βλάπτουν παιδιά σε συγκρούσεις, μια κίνηση που σύμφωνα με τους ηγέτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι «απόλυτα δικαιολογημένη».

Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 221 τραυματίστηκαν κατά την τελευταία 24ωρη περίοδο αναφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου