Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Οι Διανομείς απεργούν και κατεβαίνουν στους δρόμους



 Σε απεργία προχωρούν σήμερα, Παρασκευή, οι διανομείς στις ψηφιακές πλατφόρμες σε μια σειρά από πόλεις, διεκδικώντας συνολικά βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αύξηση των αμοιβών τους.

Οι εργαζόμενοι της «efood» διεκδικούν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την έξοδο των εργολάβων.

Επίσης, απαιτούν για τους freelancers βασική αμοιβή ανά ώρα και ασφαλιστική κάλυψη εργατικού «ατυχήματος».

Οι εργαζόμενοι της «Wolt» διεκδικούν αύξηση των αμοιβών για όλους τους εργαζόμενους και ελάχιστη αμοιβή ανά ώρα για τους freelancers. Επίσης, απευθείας πρόσληψη από την εταιρεία «Wolt» με αορίστου χρόνου σύμβαση, ουσιαστικές αυξήσεις με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους στους στολάρχες – διαχειριστές.

Επιπλέον, απαιτούν κάλυψη εργατικού ατυχήματος με χρηματική αποζημίωση για όσο χρειαστεί για όλους τους freelancers, όπως και κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των freelancers από την εταιρεία «Wolt».

Ακόμη, θέλουν να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα και τα ένσημα που οφείλονται στους διανομείς από τους διαχειριστές της «Wolt» και αμεσα να χορηγηθούν όλα τα ΜΑΠ χωρίς χρηματική εγγύηση σε όλους τους διανομείς, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, όπως και να επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατήθηκαν.

Επίσης, απαιτούν να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες με χρηματική αποζημίωση του μεροκάματου για όσο διαρκούν.


Στην Αθήνα, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, θα γίνουν συγκέντρωση και μοτοπορεία στις 6 μ.μ., με αφετηρία τη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας.


Στη Θεσσαλονίκη στις 12 μ., προγραμματίζεται μοτοπορεία που θα ξεκινήσει από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.


Στην Πάτρα, το Συνδικάτο Διανομέων – Ντελιβεράδων Αχαΐας καλεί στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Λάρισας καλεί σε μηχανοκίνητη κινητοποίηση, στις 12μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Στα Χανιά, στις 12 μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.


Στην Καλαμάτα συγκέντρωση έχει οριστεί στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου.


Στα Χανιά, συγκέντρωση στην πλατεία δημοτικής αγοράς στις 12μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου