Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την υφήλιο ζήτησαν να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα

 

EPA/ENNIO LEANZA


Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα υπέρ του Παλαιστινιακού λαού σε όλη την Ευρώπη, τη Νότια Αφρική και τις Φιλιππίνες για την πρώτη επέτειο του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Στο Λονδίνο, χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στη βρετανική πρωτεύουσα υπέρ της Γάζας.

Στο Εδιμβούργο, χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την οργάνωση Σκωτσέζοι Φίλοι της Παλαιστίνης και την Έκτακτη Επιτροπή για τη Γενοκτονία στη Γάζα, με σιωπηλή πορεία που είχε προγραμματιστεί στη μνήμη όλων των αμάχων που έχουν σκοτωθεί.

Στο Δουβλίνο, στην ιρλανδική πρωτεύουσα, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ των κατοίκων της Γάζας φωνάζοντας “ελευθερία και δικαιοσύνη για τους Παλαιστίνιους”.

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Ρώμη της Ιταλίας κατά τη διάρκεια της αντιπολεμικής πορείας σε στήριξη της Γάζας και του Λιβάνου που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (5/10) στην περιοχή Οστιένσε.

Στη Γαλλία, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι και σε μεγάλες πόλεις όπως η Λιόν, η Τουλούζη και το Στρασβούργο για να εκφράσουν την “αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστίνιους και τους Λιβανέζους”, αναφέρουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από την Πλατεία της Δημοκρατίας έως την πλατεία Κλισί, φωνάζοντας «Η Παλαιστίνη θα ζήσει, η Παλαιστίνη θα νικήσει».

Στη Βασιλεία της Ελβετίας, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης σε ένα πάρκο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό με την ευκαιρία μιας εθνικής φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε μετά το κάλεσμα της Ελβετο-Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας και περίπου εκατό οργανώσεων.

Στη Νότια Αφρική, στο κέντρο του Κέιπ Τάουν, εκατοντάδες διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και φώναζαν αντι-ισραηλινά συνθήματα σε συγκέντρωση υπέρ της Γάζας.

Στη Μανίλα, ακτιβιστές συγκρούστηκαν με την αστυνομία για την καταπολέμηση των ταραχών όταν τους εμπόδισε να διαδηλώσουν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προμήθειες όπλων των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου